İnternet Ticaret

millistra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
117
86
Bayanlar aranıza yeni katıldım sayılır ve size danışmam gereken bir konu var yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen :) Öncelikle bir üniversite öğrencisiyim ve malumunuz hayat öğrenciler için çok kolay değil geçim sıkıntısı biraz insanı yoruyor :KK61: herneyse lafı fazla dolandırmayayım yaz tatiline girdiğimden beri yapabileceğim işlere bakıyordum internetten biraz araştırınca bir kaç siteden internet üzerinden ticaret yapıp kazananların fazla olduğunu gördüm sonra aklıma bir fikir geldi. Benim sürekli alışveriş yaptığım ki çoğunuzda bilirsiniz böyle siteleri çin üzerinden geldiği için gelmesi uzun sürüyor ama bir çok kaliteli ve kullanışlı şeyleri türkiyede olduğundan daha ucuz fiyata bulabiliyorsunuz. Neyse bu sitelerden ucuza ürün getirtip sahibinden veya gitti gidiyordan satışa sunmayı düşündüm mesela yaklaşık 20 tane kol saati getirtip az da olsa karla satabilirim diye düşündüm.
Biraz daha araştırma yapınca bu sitelerde ticari satış yaparken fatura kesilmesi gerektiğini yoksa cezasının büyük olduğunu falan okudum hatta vergi de verilmesi gerekiyormuş.
Sizin bu konular hakkında bildiğiniz veya bana önerebileceğiniz bişeyler var mı acaba?
Yada 30-40 aynı satışla takibe alınır mıyım sizce?o_O

Artık o kadar çok yapan var ki.zor iş. Bide biliyorsundur sanırım vergi ile yapman gerekiyor artık. Vergisiz yaparsan cezası büyük

Evet malesef cezaları falan varmış diye çok fazla şey söyleniyor ama belge gösterip onaylayanda yok o yüzden emin olamadım

Diğer yapanların arasında kendini göstermen zor.
Mesela gittigidiyorda satıcıların puanları var kac satıs yaptıkları kaç olumlu dönüş aldıkları görünüyor ona göre guvenip alıyor alanlar. Senin satıs puanın olmadıgı için senden değil bir baskasından almayı tercih ederler diye dusunuyorum. Her seyi satan bir cok satıcı var nasılsa.

işte benim beklentim çok yüksek değil nasılsa nerden ne koparırsam diye düşündüm ama dediğin çok doğru o açıdan bakmamıştım tabi

X