intiharın eşiğindeyim inanın bana!!!!!

canım yazılarını okudum ve anladığım kadarıyla bu dünyaya fazla meyl etmişsin unutma ki bu dünya fani.
sonunda ölüm yok ya çalış bu sene olmadı seneye kazanırsın daha yaşında küçük illa ki bu sene olacak diye kendini şartlama herşey nasip işi,dua et biraz maneviyata ihtiyacın var.böyle şeyleride aklından çıkar intahar edince ne olacak ,sırf tıbbı bu sene kazanamadın ve sorunların var diye inan bana dünya üzerinde yaşayan ve sorunu olmayan insan yoktur ,hepsi intihar etseydi dünya üzerinde canlı kalmazdı ,kanaatli ol ve tevekkül et inşallah hakkında hayırlısı olsun.

Herşeyin bir çaresi var.
Sen bu kadar güçsüz müsün?
Güçlü ol. Kendine özgüvenin olsun.
Kazanamazsan bir daha hazırlanırsın.
Öyle her sınavı kazanamadığımızda, her istediğimiz olmadığında intihar etseydik dünyada insan kalmazdı.
Bence hayırlısı neyse o olur. Sen de böyle düşün.
Her neyse diğer problemlere gelelim.
Çil, sivilce izi vs. tedavi olduysan ve hala kalan şeyler varsa eğer, bu dertten kurtulmak sana en fazla iyi bir fondoten kadar uzakta.
Siyah tüyler demişsin, ben yüzümdeki tüyler için, tüy sarartıcı krem kullanıyorum çok siyah olması da gerekmiyor çoğu kız kullanıyor bunu, sen de kullanabilirsin.
Çokta şirin oluyor bence, sarışınmış gibi. Özellikle beyaz tenliysen daha da şeker olacaksındır. Ben sarı tüyleri çok severim mesela.
Kullan sarartıcı ondan da kurtul.
Kilo zor bir problem değil, bak burası kadınlar kulübü, gir diyet köşesine, uygula orda yazanları, kurtul.
Hem spor yaparsan ayrıca vücudunda şekillenir.
Kadınlar kendilerine bakmadıkları zaman çirkinleşiyorlar inan.
Ben geçen hafta ayağımı kırdım, ne hale geldim bakımsızlıktan :)
Sen de kendine bak biraz, dediklerimi uygula.
Hem insan güzelleşince, kendinde değişikler görünce, dış görünüşüyle ilgilenince daha da bir mutlu oluyor inan. :)
Halledilmeyecek problem yok.
Üzme tatlı canını, yarın ne olacağımız belli mi sanki.
Hiç bir problemin senin canını sıkmasına izin verme, zaten buna izin vermedikten sonra göreceksin ki, o problemler, problem değilmiş.
Kendine dikkat et, eğer istediğin şeyler olmazsa onlardaki kötü tarafları gör, kedi-ciğer-mundar hesabı :)
örneğin; tıbbı kazanamadım, zaten ölümler hastalıklar vs. o kadar büyük stresli bir işi kaldıramazdım. gibi.. :)

bu yaptığın nankörlük!

binlerce insan var, genç kızlarımız var kör,sakat,doğuştan eli yok yada ayakları,dilsiz,sağır...
ve binlerce zeka engelli insan...

senini aklın başında yerinde tıp hayalin olabilir. ama madem tutmadı git eczacılık oku ne bileyim ebe, hemişere vb. sağlık hizmetlerine yönel.

ayrıca sivilce izi şuan yüzümde inanamayacağın kadar çok bir anda bir sürü oldular, tüylenme biz bir çok kadında var...

tüy sarartıcı kullanabilirsin.

malesef şu hayatta umduğumuzu değil bulduğumuzu yaşıyoruzz.

hayatın en güzel yerindesin. elindekiilerle yetinmesini bil.

sadece tıp tercihi yaptım ama gelmedi kılavuza baktım giren okul birincilerinin puanı 1 yada 2 puan altta tıp fakültesinin taban puanından

hmm peki sende bu tıp fakültesi neden obsesyon haline geldi? yazdıklarını okudum da prestij için doktorluk çok da geçerli bir sebep değil sanki?

bana kalırsa bunu takıntı haline getirmeyi bırak puanların oldukça iyi illa tıp olacak diye yıllarına da psikolojine de yazık etme. dediğim gibi umarım olur ama olmazsa da bu puanla gayet güzel yerlere girer gayet de iyi paralar kazanırsın merak etme. bunun için kendini yiyip bitirip en güzel yıllarını mutsuz geçirecek kadar kısa ve değersiz değil hayat.

nasıl başlanır bilmiyorum ama önce en önemli sorunumdan başlayabilirim bu sene sınava girdim ve ikinci senem ilk sene ii bir puan almış olsam da tıp için tekrar hazırlandım.Ama sınav umduğum gibi gitmedi ve sınrdayım galiba olabilir de olmayabilir de:(onun dışında dış görünüşüm de güzel sayılmaz bi kere yanaklarımda ve çenemde ergenliğimden beri tüyler var size nasıl tarif edeyim yani sakal gibi değil de normal insanlarda da güneşte baktığınızda gördüğünüz tüyler bende siyah ve tenim bembeyaz hormon testi yaptırdım yapısal dediler lazere gittim olmaz yapamayız diğer tüyleri de azdırırız psikolojin daha fena bozulur dediler ama bi görseniz suratım öyle iğrenç bir halde k igüneşte aynaya bakınca kırışık çenemin altı kapkaranlık görünüyor yani ortaokul lise hayatım boyunca bunun ezikliğini hissettim çoğu dalga geçti ben yüzlerine güldüm evde günlerce ayna karşısında ağladım hala da ağlıyorum hiç erkek arkadaşım olmadı olacak gibi de durmuyor kimseyi haketmediğimi düşünüyorum kendimden öyle nefret ediyorum ki yüzümde çil sivilce izi tüy ben ne ararsan var bi ara sivilce tedavisi gördüm kurtuldum bi de sivilce vardı yüzümün her tarafında şu anda böyle pötür pötür bir şeyler var ailemin umrunda değilimkimseyle anlaşamıyorum,konuşamıyorum sadece öğrenci olmanın ve hiçbir sosyal faaliyetimin olmayışından sebep.18 yaşındayım düşünün.sınav hazırlık döneminde bir 14 kilo da aldım üstüne EĞERHAYATIM BOYUNCA HAYALİNİ KURDUĞUM TIP FAKÜLTESİNİ TUTTURAMAZSAM İNTİHAR ETMEYİ BİLE DÜŞÜNÜYORUM acaba ilaç mı içsem bi kutu yoksa bileklerimi mi kessem diye ciddi ciddi düşünüyorum zaten bozuk olan psikolojimi bi de sınav bozdu intiharın eşiğine g
eldim bana belki yardım edersiniz diye düşündüm bunları anlatacak başka kimsem yok!!şimdiden sağolun

Canım benim cene altımda da kıllar vardı erkek sakalı gibi hem de igneli epilasyon yaptırdım kurtuldum bunu kafana takma çaresi var. Yuzundekiler icin de burada topikler var kurcala biraz kendine uygun olan yöntemi bulursun. Bolum konusu da hayırlısı neyse o olsun de çok zorlama bence ölmüyorsa hayırlısı olan budur hem puanın yüksek gelecek demekki sinirdaysan. Tip olmazsa eczacilik dış hekimliği falan yazarsın canım olmadı daha bir çok bolum var o bölümlerde daha mutlu olacağın icin olmayacak eğer olmazsa böyle duşun ve hayatın boyunca böyle durumlarda karşılaştığında bunun böyle olduguna İnan. Her sey guzel olacak ;)

Son düzenleme:
öncelikle intiharı sil at kafandan ölsen ne olucak herşey daha mı güzel olucak hiç sanmıyorum asıl herşey öldüğün zaman başlıyo daha 18 yaşındasın en güzel günlerin böyle günlerini moralini bozarak geçirme ilerde pişman olucağın şeyler yapma herşeyden önce kendine değer ver kendini sev yok yüzünde sivilce varmış o varmış bu varmış takma kafana zamanında bizimde yüzümüzde sivilce oldu bizimlede dalga geçtiler ama biz takmadık hiç umursamadık hiç bişey için üzülmeye ağlamaya değmez insanlar seni sen olduğun için sevsin kendine güvenin ne kadar çok olursa kendine ne kadar çok değer verirsen o kadar çok mutlu olursun

hmm peki sende bu tıp fakültesi neden obsesyon haline geldi? yazdıklarını okudum da prestij için doktorluk çok da geçerli bir sebep değil sanki?

bana kalırsa bunu takıntı haline getirmeyi bırak puanların oldukça iyi illa tıp olacak diye yıllarına da psikolojine de yazık etme. dediğim gibi umarım olur ama olmazsa da bu puanla gayet güzel yerlere girer gayet de iyi paralar kazanırsın merak etme. bunun için kendini yiyip bitirip en güzel yıllarını mutsuz geçirecek kadar kısa ve değersiz değil hayat.

ya artık bu tıp meselesi öyle bir hal aldı ki bizim ailede mahallede neredeyse. 2 okul değiştirdim hala ne yaptığıma bakıyorlar ilkolumdaki hocalarım bana bel bağlamışlar sanki bakkal bile yapıştırdı bana doktor lakabını herkes inanmış durumda olemazsa onlara ne derim derdi oluştu bunlar işin elalem ne der kısmı amabir yandan da ben tıpla ilgili beyaz önlükle ilgili o kadar hayal kurmuşum ki benim için büyük bir yıkım olacak kazanamazsam anlayacağın

Canım öncelikle ben bir öğretmenim ve senin sıkıntılarını yaşayan bir sürü öğrencim oldu yani yalnız olmadığını bilmeni istiyorum.
Hedeflerin var bu çok güzel bir şey.Dış görünüşün içinse şunu söyleyeyim ben senelerdir sivilcelerle ugasıyorum ve roaccutane tedavisine basladım.Bak aynı sorun sadece sende yok.İkincisi aynen tüylenme problemim vardı yumurtalıklarda vs hiç bir sey cıkmadı.Bir arkadasım cenesinin altındaki tüylerini yakıyordu cakmakla ona da doktoru önermiş lazer yapamayınca böyle yap bende böyle yapıyorum demiş hatta.Bende rahatsız oluyordum bende de vardı çünkü bende 5 6 aydır böyle yapıyorum ve çok rahatım tüylerim kalın değildi ve orta koyulukta renkteydi bunu dneeyebilirsin.

En önemlisi de hiç bri sey senden daha degerli ve önemli değil ne yüzün ne hedeflerin ne de cevrenin söledikleri.. Tıp istiyorsun umarım ki olur olmasa dahi sen yine öaba göster ,alternatifler olustur kendine.

Hem bu mesjaını unutma canım çünkü 3 4 yıl sonra okudugunda gülümseyeceksin ve tatlı bir anı oalcak bu...

ya artık bu tıp meselesi öyle bir hal aldı ki bizim ailede mahallede neredeyse. 2 okul değiştirdim hala ne yaptığıma bakıyorlar ilkolumdaki hocalarım bana bel bağlamışlar sanki bakkal bile yapıştırdı bana doktor lakabını herkes inanmış durumda olemazsa onlara ne derim derdi oluştu bunlar işin elalem ne der kısmı amabir yandan da ben tıpla ilgili beyaz önlükle ilgili o kadar hayal kurmuşum ki benim için büyük bir yıkım olacak kazanamazsam anlayacağın

elalem ne deri bırak önce, tamam sen de çok istiyorsun bunu anlıyorum ama "tıp olmazsa hiç bir şey olmaz, benim için yıkım olur." çok sağlıklı cümleler değil.

elinden geleni yapmışsın çok iyi bir puanın varken bir yıl yeniden hazırlanmayı tercih etmişsin bunlar azımsanacak şeyler değil kendine haksızlık etme o yüzden. ne mezunusun bilmiyorum ama fen lisesini bitirip senin aldığın puanı alamayanlar var, başarısız değil aksine oldukça başarılısın. yüzdelik dilimin kaçtı mesela? %7 %8 %10? 2 milyona yakın öğrenciden 510'un içinde olmak ne demek farkında mısın?

tıpı kazan ya da kazanma sen özel bir zekaya sahipsin kendinin farkında ol biraz. ezik ezik gezme sakın utanıp sıkılacağına gururla söyle aldığın puanı herkese. dediğim gibi umarım tıp olur olmazsa da olmasın dünyanın sonu değil ya!

ya aslında sebep sadece bunlar değil hayatta istediğim hiçbir şeyin olmamasından bunlar yüzeysel ergenlik takıntıları işte ama sürekli bir ağlama hali sürekli bir mutsuzluk,umutsuzluk beni bezdirdi artık istediğim tek şey de şu anda tıp fakültesi kazanmak ygs yolunda gitti çok güzel bir sonuç geldi eğer sıralamamı lys de korusam istediğim yere gidiyorum ama lys çok kötü geçti bakmadım bile belki tıp istememin altında yatan sebeplerden biri de prestij sahibi olmak insanların saygısını kazanmak olabilir eğer böyleyse yani tek sebep buysa bu bnim için daha acı ama sınav bitti biteli günlerimi ağlayarak geçirdim şimdi sonuşçlar açıklandı açıklanacak benim elim ayağım titre roldu

inşallah doktor olursun ama prestij için doktor olacaksan olma yani 18 yaşındasın yüzünde sivilce olur cil lekesi olur horman değişikliğinden türyler olur ama 3 4 sene sonra cildine bakarsan senden güzel kimse olmaz herkeste aynı problemler vardır yani prestij için doktorluğa gelince insanların sana saygı duymasınımı istiyosu yoksa sen kendi egolarını tatminmi etmek istiyosun önce ona karar ver çünkü insanların sana saygı duyması için makam meslek para gerekli değildir bence tabi ama genelde insanlar mesleklere saygı duymazlar kendi çocuklarına derlerki o bile doktor oldu sen bişey olmadın bu saygımıdır tartışılır birde insanlar senin doktorluğuna ne kadar saygı duyabilirlerki ne yaparlar yani saygı olarak hiç bişey paran olsada bişey yapmazlar önce bunları oturt kafanda intahar olayıda bence vazgeç sen ölürsen senden başka kimse çok zarar görmz ailen üzülür diğer insanlarda vah vah yazık olmuş derler geçer giderler başkada bişey olmaz ayrıca tıp olmassa mühendislik olur başka bi yer olur bu kadar kastırma senetmi imzaladınki tıp olmassa diyosun

Okuyunca çok şaşırmadım yaşı görünce, insan o yaşta cidden böyle şeyleri dünyanın sonu gibi takıyor kafaya. Bence tıp okumak cesaret işi ve sen tıp istiyorsun bu mesleğin bilincinde olman gerekiyor ki sen yüzümde şunlar var öleyim o zaman mantığındasın. Hastalarına böyle mi yardım etmeyi düşünüyorsun ilerde:) Yüzünde tüylenme varsa doktora git epilasyonun da bir çok çeşidi var çevremde yaptıranda var yani bu çok aman aman bir sorun değil. Ee sivilce tedavisi de var. Birazda makyaj bitti gitti. Bence sen şuan yüzüne o kadar takmışsın ki belki de olan güzelliğini görmüyorsun 22 yaşındayım ama inan 18mde bi'tane sivilce çıksa oturur ağlardım çünkü hiç sivilcem yoktu olunca herkes ona bakacak gibi gelirdi oluyo yani bu tip şeyler. Onun dışında değişiklik yap bence saçını boyat, farklı kestir vs tipik şeyler ama işe yarayan şeyler :) Okulda emin ol intiharlık bir şey değil onca kazanamamış insan ölse miydi? Hiç mi yok çevrende kendini geliştirip yüksek mevki de olan. Hele ki sen yüksek puan yaptım ama tıp olmadı demişsin. Olmasın onun dışında illaki yakın gelen bir meslek daha vardır sana. Sen onu kendine başarı için sembol seçip sınırını çizmişsin de ondan olmayınca bunalıma giriyorsun. Tıp değil de mühendislik olsa bu seni başarısız göstermez emin ol.. Ayrıca tıp için yırtınan arkadaşım şuan böyle bölümü seçen aklıma.. diyor bunları da oku motive et kendini :p

ıntıhar etmeyı kafandan cıkar.. mucadele etmelısın.. hepımızın derdi var sıkıntısı var ama bız olumu dusunmuyoruz.. aksıne bu sıkıntıların bızı olgunlastıgı hayırlara vesıle oldugu kaanatındayız..
kımbılır bu dunyada senden daha kotu durumda olanlar var.. her bunalıma gıren ıntıhar etseydı bu dunyada kımse olmazdı.. :)

"Sizden biriniz ölümü arzulamasın. Çünkü eger kişi iyi biri ise iyilikleri artmış olur, eger kötü biri ise olur ki tevbe eder." " Sizden biriniz, kendisine dokunan beladan dolayı ölümü arzulamasın..

Yazını okudum da çok şükür hiçbiri çaresiz değil hiçbiri hem de..Her şey senin elinde.Önce şu üniversite olayını hakkımda hayırlısı neyse o olsun gözüyle bakmalısın.Hiçbir şey senden önemli ya da kıymetli değil.Olursa olur olmazsa olmaz.Mübarek günlerde bol bol dua et içini ferahlat.Uzman desteği de alabilirsin.Büyük bir özgüven eksikliği yaşıyorsun ki,o yaşlarda çok normal.Ben mezun oldum,öğretmenlikte 6.senemi bitirdim,yeni yeni ben oluyorum,yeni yeni kendimi keşfediyorum,güven geliyor.Ergenlikte bunları yaşaman çok normal.O yıllarda çekilne fotoğraflarıma bakınca ıyy ne kötüymüşüm ya,ne zevksizmişim ya vs ..diyorum:)Saçımı ortadan ikiye ayırıp bir de güzel boynuma yakın toplardım böyle iki tarafa yapış yapış saçlar :)O günler geçiyor..Şu an boşluktasın,hayatımla ,geleceğimle ilgili hiçbir şey belli dğeil diye.Ama geçici bir dönem kesinlikle geçici.Tüy olayına gelince bir çok doktorla ve lazer epilasyon yapan yerlerle görüş.Tek bir kuruma bağlı kalma.Kilo diyorsan şayet,zayıflamak senin elinde.Bunu da yapabilirsin.Sivilce izleri bunlarında çözümü var.Bir danış sor soruştur iyi bir cildiyeci bul yada güzellik uzmanı.Cildine uygun iyi kapatıcılar,pudralar ve fondotenler de kullanabilirsin.Saçlarında değişiklik yap.Yaşına uygun makyaj yap.Kendini iyi hisset.Sen kendini iyi hissetmezsen her şey boş.Kendine güvenip,kendini iyi ve güzel hissettiğinde etrafındaki insanların düşünceleri,bakışları da değişiyor.Tecrübeyle sabittir.

bu kadar ufak seylerde ıntıhar etmeyı düşünürsennnn yandın kızımm ya bahsettıgın konularrr o kadar basıtkıııı mıllet ne hastalıklarla bogusuyooo yasamak için direnıyo sense ......... bak ablaların ne güzel seyler yazmıs tekrar etmıycam onlarııı ama haklılıar aklını basına devsir....:20::20::20:

bu gibi düşünceler yaşa bağlı olur..bende biraz senin gibiyidm daha sonraları atlattım bence intiharı düşünmek gercekten cok saçma..
allah her derde bir deva vermiş seninde derdinin dermanı elbetteki var sen derdini daha cok bulandıracagına derman aramayı cabala...
eger buraya 'kızlar yüzüm böyle böyle' işte falan filan deseydin emin ol sana çok güzel öneriler gelicekti ama sen direk 'intiharın eşiğindeyim' demişsin canım biraz mantıklı düşünmeye çalış..
keske herkesin derdi bu kadar basit olsaydı..
ve eminim ki onca dertli insan 'keske benim derdim bu olsaydı' demiştir..
çünkü dertlinin de dertlisi var şükret ve bu saçma fikirleri aklından at ki ablaların sana yardımcı olsun..
yardım için öneriler için biz hep burdayız yeterki sen olgun düşünmeye başla...
sonra gör bak hersey yoluna girecek...
rabbim yardımcın olsun..

konu sahibi arkadaş seni anlıyorum aslında bazen insan böyle kendini çaresiz hissedebiliyo sonunda intihar eşiğine kadar gelebiliyo... ama aptalca bir düşüncedesin inan... bak benim de sıkıntılarım sorunlarım var hatta senin yüzündeki tüylenmeye karşılık bende de kafamda saç diplerimde egzama var geçirmeye uğraşıyorum ki kalıcı olarak geçmiyo malesef...ayrıca bazen benim de başka sıkıntılarımdan dolayı intihar eşiğine gelir gibi olduğum olmuştur(ki çok az)ama sonra yapamam cesaret edemem daha hayatta yapmam gereken yaşamam gereken bi çok şey var diyorum durduruyorum kendimi ki zaten ben böyle bi durumda olsam cesaret edemem gerçekleştiremem sadece lafta kalır... ölüm o kadar kolay bişey de değil ki zaten...allah'ın verdiği can'ı allah alır ancak...bu bence geçici psikolojik bi durumdur umarım kısa zamanda kendini toparlarsın ve unide de istediğin bölüme kavuşursun ne diyeyim kazanamazsan da bu dünyanın sonu değil...

İnsanlar hallerine şükretmeyi bilmiyorlar. Bunu anlamak için küçüksün daha. Rabbim seni gerçek sorunlarla, acılarla sınamasın. Güzel değilim, kazanamadım diye intihar edilir mi? Bir de doktor olmaktan bahsediyorsun çok garip hayat. Ben sadece kendimin ve sevdiklerimin sağlıklı olmasını diliyorum ve bununla mutlu oluyorum gerisi zaten gelir.

Ohooo intihar öyle kolay olsaydı , şu an benim naçiz parmaklarımdan bu yorum dökülüyor olmazdı :9:

O dönemler de oluyo demek..

Bende ablamla kavga ederdim , üstüne annem de bana kızınca bile intihar etmek isterdim.. Bana göre çok büyük haksızlıktı bu çünkü.. Tek bana kızmıştı diye.. Ama sonrası yusuf yusuf tabi :9:

Velhasıl kelam gelip geçici dönemler bunlar , şimdi 25 yaşındayım ..

Belki de kimsenin hayalinden bile geçmeyen şeyler yaşadım..

Ama şükür etmeyi , intiharın bi çözüm değil hatta ' imansız gitme ' ye sebep olduğunu öğrendim..

Daha büyük sorunlar yaşayınca ve biraz da olgunlaşınca ' O kadarcık şeyi dert etmişim Deli miymişim ben yaa ' diyorum şimdi kendime :9:

Daha ne gördün ne yaşadın dur bakalım , yeni başlıyorsun..

Son düzenleme:
bir ölüye can verebilirmisin intihar etmeyi düşünen arkadaşım. o halde o canı alma hakkına da sahip değilsin. Allah'ın verdiği canı ancak O alabilir. kıl tüy yüzünde intiharı düşünüyorsan eğer sokağa çık ve etrafına bir bak. ne kadar zor şartlarda yaşayan insanlar var onlar neden intiharı düşünmüyor aceba. biri yazmış eğer bir şeyi çok istiyorsan ve olmuyorsa demmekki hayırlı değilmilş diye kesinlikle katılıyorum. unutmayalım bizi bizden daha çok düşünen Biri var. öncelikle şükretmeyi bilelim ki sahip olduklarımızı hakedelim. sağlık, sahip olduğun bir aile, yiyecek ekmek... bir düşün bakalım şükredecek başka nelere sahipsin. üslubum biraz sert oldu ama bu tahammülsüz nesile çok kızıyorum.

Back
X