geçen sene tercih yaptın mı peki? okul birincisi kontenjanıyla gelebilirdi belki
sadece tıp tercihi yaptım ama gelmedi kılavuza baktım giren okul birincilerinin puanı 1 yada 2 puan altta tıp fakültesinin taban puanından
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
geçen sene tercih yaptın mı peki? okul birincisi kontenjanıyla gelebilirdi belki
sadece tıp tercihi yaptım ama gelmedi kılavuza baktım giren okul birincilerinin puanı 1 yada 2 puan altta tıp fakültesinin taban puanından
nasıl başlanır bilmiyorum ama önce en önemli sorunumdan başlayabilirim bu sene sınava girdim ve ikinci senem ilk sene ii bir puan almış olsam da tıp için tekrar hazırlandım.Ama sınav umduğum gibi gitmedi ve sınrdayım galiba olabilir de olmayabilir deonun dışında dış görünüşüm de güzel sayılmaz bi kere yanaklarımda ve çenemde ergenliğimden beri tüyler var size nasıl tarif edeyim yani sakal gibi değil de normal insanlarda da güneşte baktığınızda gördüğünüz tüyler bende siyah ve tenim bembeyaz hormon testi yaptırdım yapısal dediler lazere gittim olmaz yapamayız diğer tüyleri de azdırırız psikolojin daha fena bozulur dediler ama bi görseniz suratım öyle iğrenç bir halde k igüneşte aynaya bakınca kırışık çenemin altı kapkaranlık görünüyor yani ortaokul lise hayatım boyunca bunun ezikliğini hissettim çoğu dalga geçti ben yüzlerine güldüm evde günlerce ayna karşısında ağladım hala da ağlıyorum hiç erkek arkadaşım olmadı olacak gibi de durmuyor kimseyi haketmediğimi düşünüyorum kendimden öyle nefret ediyorum ki yüzümde çil sivilce izi tüy ben ne ararsan var bi ara sivilce tedavisi gördüm kurtuldum bi de sivilce vardı yüzümün her tarafında şu anda böyle pötür pötür bir şeyler var ailemin umrunda değilimkimseyle anlaşamıyorum,konuşamıyorum sadece öğrenci olmanın ve hiçbir sosyal faaliyetimin olmayışından sebep.18 yaşındayım düşünün.sınav hazırlık döneminde bir 14 kilo da aldım üstüne EĞERHAYATIM BOYUNCA HAYALİNİ KURDUĞUM TIP FAKÜLTESİNİ TUTTURAMAZSAM İNTİHAR ETMEYİ BİLE DÜŞÜNÜYORUM acaba ilaç mı içsem bi kutu yoksa bileklerimi mi kessem diye ciddi ciddi düşünüyorum zaten bozuk olan psikolojimi bi de sınav bozdu intiharın eşiğine g
eldim bana belki yardım edersiniz diye düşündüm bunları anlatacak başka kimsem yok!!şimdiden sağolun
hmm peki sende bu tıp fakültesi neden obsesyon haline geldi? yazdıklarını okudum da prestij için doktorluk çok da geçerli bir sebep değil sanki?
bana kalırsa bunu takıntı haline getirmeyi bırak puanların oldukça iyi illa tıp olacak diye yıllarına da psikolojine de yazık etme. dediğim gibi umarım olur ama olmazsa da bu puanla gayet güzel yerlere girer gayet de iyi paralar kazanırsın merak etme. bunun için kendini yiyip bitirip en güzel yıllarını mutsuz geçirecek kadar kısa ve değersiz değil hayat.
ya artık bu tıp meselesi öyle bir hal aldı ki bizim ailede mahallede neredeyse. 2 okul değiştirdim hala ne yaptığıma bakıyorlar ilkolumdaki hocalarım bana bel bağlamışlar sanki bakkal bile yapıştırdı bana doktor lakabını herkes inanmış durumda olemazsa onlara ne derim derdi oluştu bunlar işin elalem ne der kısmı amabir yandan da ben tıpla ilgili beyaz önlükle ilgili o kadar hayal kurmuşum ki benim için büyük bir yıkım olacak kazanamazsam anlayacağın
ya aslında sebep sadece bunlar değil hayatta istediğim hiçbir şeyin olmamasından bunlar yüzeysel ergenlik takıntıları işte ama sürekli bir ağlama hali sürekli bir mutsuzluk,umutsuzluk beni bezdirdi artık istediğim tek şey de şu anda tıp fakültesi kazanmak ygs yolunda gitti çok güzel bir sonuç geldi eğer sıralamamı lys de korusam istediğim yere gidiyorum ama lys çok kötü geçti bakmadım bile belki tıp istememin altında yatan sebeplerden biri de prestij sahibi olmak insanların saygısını kazanmak olabilir eğer böyleyse yani tek sebep buysa bu bnim için daha acı ama sınav bitti biteli günlerimi ağlayarak geçirdim şimdi sonuşçlar açıklandı açıklanacak benim elim ayağım titre roldu