İntiharın eşiğindeyim diye düşüneceğine kendine bi hedef tablosu yap, önceliklerini alternatiflerini belirle.
1) Tıp diye takılma, Eczacılığa gir, iyi bir üniversitenin Mühendisliğine gir, Diş hekimliği seç. Tıp istemiştim önceleri, şimdi Mühendislik bitirdim bana şimdi sorarsan Mühendislik>all, haa ozamanlar tıp tutmuyo diye tabiki bende üzülmüştüm.
2) Gidebiliyorsan diyetisyene git, kararlı ol, günde 1 saat yürüyüs yap , aç internetten plates videoları calış, yap günde 2 saat sporunu, kes tatlıyı bak bakalım ne oluyo.
3) Madem tüylerinden bu kadar rahatsızsız git bi kuafore aldır agdayla, oturduğun yerde iyi iğneli epilasyon varmı bilmiyorum ama varsa onlarıda araştırırsın, bazıları cok iyi tek seansta bile uygulanan yerdeki tüy bitiyor, bazıları 5-6 seans sürüyor. Dediğim gibi ilk önce iyi bi kuaforde aldır, sonraları imkanın olunca daha iyi iğneli epilasyon vs ye gidebilirsin.
4) Saçlarını düzgünce bi şekillendir, evde bile oturacak olsan hafif makyajını yap, saçını yap.
5) Duştan cıkınca tırnaklarını törpüle etlerini düzelt, ojelerini sık sık değiştir. bu gibi şeyleri yapmak için maddiyata cok fazla gerek yok, evde manikür yapmak en sağlıklısı.
6) Kaşlarını düzenli aldır, Kaş önemli bak:) kol bacak tüyüymüş falan halletmeyi öğren onları.
Üniversiteye ilk gittiğim gün kızların haline şaşırmıştım, inan bana iyi bir mesleğin oldugunda bununla doğru orantılı paran olduğunda güzellik dünyanın en kolay şeyi.
Biraz bakımlı olup da iyi bir mesleğin olunca elde edemeyeceğin hiçbi erkek yok konu erkekse. Bazen diyorum niye bu kadar bana önem veriyolar ne varki bende diye, kafası çalışan bi kız olursan kendi kendine saygı duyarsan ve kendine yatırım yaparsan hayatta herşey seni mutlu eder.
Daha herşeyin cok başındasın, bu saydığın şeyler hepsi cok geçici seyler, hiç önemsenmeyecek olan şeyler. Ama madem önemsiyorsun bunları değiştirmek için bişeyler yap. Kararlı ol. Kendini iyi hissetmek için nelere ihtiyacın oldugunu listele. Hergün hedeflerine ulaşmak için çalış.
Sana garanti veriyorum Bu işleri halletmen 1 hafta sürer maksimum. Kilo olayınıda 3 aya yaydığın zaman (ki bu en zor aşaması olmasına ragmen, gelişme çağında oldugunu ve hormon problemin olmadıgını düşünürsek bu da o kadar zor değil) 3 ay sonra kendine aşık olmaman imkansız. Kilo vermek için sakın o sağlıksız 5 günde 3 kilo diyetlerini falan yapıp metabolizmanı yavaşlatma tabikide.
Madem birşeylerden mutsuzsun bunları değiştirmek için bişeyler yap. Bunlara sahip oldugun zamanları hayal et.
Düşünsene, yüzün pırıl pırıl, şaçların inanılmaz havalı, dudagında ince bir sedefli ruj, french ojelerini sürmüşsün, 4-5 kilo vermissin vermeye devam ediyorsun üzerinde bi elbise. İnsanlar tam senle tanıştıklarında ne iş yapıyorsun vs dediklerinde patlatıyorsun mühendisim, diş hekimiyim eczacıyım vs. o anda zeka puanınıda alıyorsun. Daha sonrasında paran var araban var canın nereye isterse gidiyorsun vs, Böyle biriyle herkes arkadas herkes sevgili olmak ister hepsinden önemlisi herkes böyle "biri" olmayı ister.
Zırıldanmayı kes, isteklerini nasıl gerçekleştireceğini süşün, sonrada haber ver bize :)