intiharın eşiğindeyim inanın bana!!!!!

Bu kadar karamsar olma!!!Hayat yaşamaya değecek kadar güzel.Eğer tıp fakultesi olmayacaksa vardır bir hayır.Mevla senin hakkında hayırlı olanı senden daha iyi bilir...Dış görünüşünede o kadar kafana takma.Sivilce için ilaç tedavileri var,tüy için lazer olmazsa iğneli epilasyon var.Herşeyin için çözümü vardır Allah'ın izniyle.Bu düşündüklerin hepsi gelip geciçi şeyler.Rabbim sağlık versin.Hakkında hayırlısı neyse o olsun AMA sakın intihar düşünme.!!!Allahın verdiği canı Yalnız Allahh Alır....

En acısız ölüm başın koparak olanmış sanırım.İstersen onu dene sen.Zaten Tıp kazanıp oraya gitsen bile bu sefer şu dersi geçemedim bunda kaldım intihar edeyim diyeceksin.Tıpa girersen kurt adam sendromu diye bir hastalığın varlığından haberdar olurdun aslında iyi olurdu.Zaten kimse de sana prenses gibi davranmıyormuş.Yani niye yaşıycaksın ki di mi? :) Zamane gençleri çok enteresan.

En acısız ölüm başın koparak olanmış sanırım.İstersen onu dene sen.Zaten Tıp kazanıp oraya gitsen bile bu sefer şu dersi geçemedim bunda kaldım intihar edeyim diyeceksin.Tıpa girersen kurt adam sendromu diye bir hastalığın varlığından haberdar olurdun aslında iyi olurdu.Zaten kimse de sana prenses gibi davranmıyormuş.Yani niye yaşıycaksın ki di mi? :) Zamane gençleri çok enteresan.

dalga gecemenıze gerek yok cok acımassızca konusmussunuz bıraz empati kurun lütfen bu verdıgınız cvp kızı rencıde eder uzer ukalaca cvplar vermeye luzum yok onun bu cvplara ıhtıyacı yok

Kıl,tüy,sivilce,okul ....

Senin durumunda olanlara gösterdiğim tek adres Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Onkoloji bölümü tam karşı binasında da çocuk onkolojisi var. İstanbul'da isen zaman ayırıp bir git, ya da bulunduğun yerde ölümcül hastaların olduğu bir hastaneye sonra tekrar konuşalım derim.

Ailemin en küçük ferdinden daha gençsin, insan okulu da sıkıntı edebilir bunu anlarım sonuçta geleceğinle ilgili bir konu. Ama abartmakta bir anlam göremiyorum. Allah'tan her şeyin hayırlısını iste.

Diğer sıkıntıların bir güzellik merkezine uğramaya bakar, hastalık değil sonuçta. Kimseyle iletişim kuramamaktan bahsetmişsin bu aşabileceğin bir şey. Tamam gençlik,ergenlik falan anlıyorum zor dönemler ama intihar etmeyi düşünmek nedir ? Allah'ın verdiği canı almak, onun verdiği sınava itiraz etmek, yapmayın böyle şeyler , daha yaşanacak neler var,hayatın ne dertleri var, ne gördün de bu kadar bezdin. Hayat doktor olmaktan ibaret değil.

Aaaa başkası olsa dayanamaz çatlar bu üzüntüyle

Ovvv sen bu dertlere iyi Dayanmışsın çok yaşamışsın maşallah
Allah sabır vermiş.

Üniversiteyi geçtim de o tüyler zaten intihar sebebi

Tren yolu diyorum..

Aaaa başkası olsa dayanamaz çatlar bu üzüntüyle

Ovvv sen bu dertlere iyi Dayanmışsın çok yaşamışsın maşallah
Allah sabır vermiş.

Üniversiteyi geçtim de o tüyler zaten intihar sebebi

Tren yolu diyorum..

kıza yazık degılmı nıe bole dalga gecıyosunuz

nasıl başlanır bilmiyorum ama önce en önemli sorunumdan başlayabilirim bu sene sınava girdim ve ikinci senem ilk sene ii bir puan almış olsam da tıp için tekrar hazırlandım.Ama sınav umduğum gibi gitmedi ve sınrdayım galiba olabilir de olmayabilir de:(onun dışında dış görünüşüm de güzel sayılmaz bi kere yanaklarımda ve çenemde ergenliğimden beri tüyler var size nasıl tarif edeyim yani sakal gibi değil de normal insanlarda da güneşte baktığınızda gördüğünüz tüyler bende siyah ve tenim bembeyaz hormon testi yaptırdım yapısal dediler lazere gittim olmaz yapamayız diğer tüyleri de azdırırız psikolojin daha fena bozulur dediler ama bi görseniz suratım öyle iğrenç bir halde k igüneşte aynaya bakınca kırışık çenemin altı kapkaranlık görünüyor yani ortaokul lise hayatım boyunca bunun ezikliğini hissettim çoğu dalga geçti ben yüzlerine güldüm evde günlerce ayna karşısında ağladım hala da ağlıyorum hiç erkek arkadaşım olmadı olacak gibi de durmuyor kimseyi haketmediğimi düşünüyorum kendimden öyle nefret ediyorum ki yüzümde çil sivilce izi tüy ben ne ararsan var bi ara sivilce tedavisi gördüm kurtuldum bi de sivilce vardı yüzümün her tarafında şu anda böyle pötür pötür bir şeyler var ailemin umrunda değilimkimseyle anlaşamıyorum,konuşamıyorum sadece öğrenci olmanın ve hiçbir sosyal faaliyetimin olmayışından sebep.18 yaşındayım düşünün.sınav hazırlık döneminde bir 14 kilo da aldım üstüne EĞERHAYATIM BOYUNCA HAYALİNİ KURDUĞUM TIP FAKÜLTESİNİ TUTTURAMAZSAM İNTİHAR ETMEYİ BİLE DÜŞÜNÜYORUM acaba ilaç mı içsem bi kutu yoksa bileklerimi mi kessem diye ciddi ciddi düşünüyorum zaten bozuk olan psikolojimi bi de sınav bozdu intiharın eşiğine geldim bana belki yardım edersiniz diye düşündüm bunları anlatacak başka kimsem yok!!şimdiden sağolun

çokkkkk acil psikiyatr pleasssss...........

Komik olduklarını düşünen arkadaşlar buraya da dadanmış. Doktorol düşündüğünün saçmalık olduğunu anlamışken yani pozitif mesajlardan sonra komik ablaların mesajlarını okuyunca ne yalan söyleyeyim ben bile intihar etmek istedim. "Maksat vakit öldürmek yahuu du bi komiklik yapayım" diyerek düşüncesizce anlık yazdığınız bir cümle bile belki de hayatının en karmaşık dönemini yaşayan "18 yaşındaki bi genç kızı" yaralayabilir. Biraz empati lütfen!!!

Sevgilin yok,kendini güzel hissetmiyorsun,cok cok iyi puan alamadın..Ee hayat bundan mı ibaret..Biz insanlar doymak bilmiyoruz..Sana ne desem anlamayacak ve inanmayacaksın..
Psikologa git sonra bir diyetisyene sonrada kendini iyi bir kuaför bul ve ihtiyac duydukca git,güzel makyaj yapmayı ögren..En önemlisi kendine deger ver..Sen kendine deger vermezken baskasının deger vermesini sevmesini bekleme..Yazık güzelim ya gercek zorluk nedir bilmiyorsun belli..Sükretmeyi ögrenmeliyiz..

bende geçtim o evrelerden.. 17-18 yaş bunalım yaşıdır =) genç kızlığın verdiği olgunluğa geçiş döneminin zorluk anlarıdır.Hem hayatına yön vermek zorundasındır hem de sosyalliğinin tavan yapmasını istediğin dönemdir.Ama sana bişey diyeyim mi ne olursa olsun intiharı düşünmemiştim ben.Allah inancı olan bir insanında intiharı düşünmesine anlam veremıyorum.Ben ablamı kıskanırdım herkes onu benden çok sever diye düşünüp aglama krizlerine girerdim.Kilo problemi yaratırdım.Herşey çözülür.Tıp fakültesine girmek kolay değil ve oldukça yüksek puan gerektiriyor.Eğer o puana yakın puan alabiliyorsan başka bölümlerde seçebilirsin mimarlık,eczacılık gibi..Yüzün içinde üzülme ne uzmanlar var.Yüz nakli bile olurken senin tüylerinemi çözüm bulunamıcak.Yapma tatlım hayat intihar etmeyi düşünmeyecek kadar harika....

Neredeyse seninle yakın yaşlardayız bende bu sene sınava hazırlanacağım hayırlısıyla :) Şu mübarek ramazan gününde yazdıklarını okuyunca gerçekten çok üzüldüm. Rabbim bize el vermiş ayak vermiş göz vermiş düşünebilme yetisi vermiş biz bunlara şükretmek yerine onun verdiği canı almayı düşünüyoruz. Ne kadar yanlış düşündüğünü inşallah ilerde anlar ve güler geçersin.

Bende yaklaşık bir ay sonra 18 olacağım ve hayattan hep zevk almaya çalışıyorum. Geçen senelerde benimde ufak tefek sorunlarım oldu ama kesinlikle aklıma böyle canıma kıyma gibi fikirler getirmedim. Hepimiz insanız hepimizin kusurları sorunları var benimde fazla kilolarım vardı ve 5 ay önce bir diyetisyene gittim hala gidiyorum şuan 14 kilo verdim rabbim dert verirken bize dermanınıda veriyor, her derdin bir çaresi var yeterki bizler şükretmeyi bilelim. Kıl tüy bunlar gelip geçici şeyler. Eğer kısmetinde tıp varsa inşallah senin için hayırlısı olur sıkma canını.

Bazı arkadaşlar dalga geçer gibi yorum atmışlar, lütfen arkadaşı anlamaya çalışalım komik bir konu değil. Bizler genciz böyle hatalar herkes yapabilir siz hiç mi genç olmadınız?

''meslek hayalim bi sene dha uzuycak yine alamycam sinavlari' diye dusunup
simdi 18 yasindayken (belki 70 yasina kadr yasiycaksin) 52 seneni yasamamayi goze aliyosun,sirf 1 sene daha uzuycak hayalim diye

ha bide "' yuzumde killar var" bumudur yani olmek istme sebebin?

yapma guzelim be

Son düzenleme:
İntiharın eşiğindeyim diye düşüneceğine kendine bi hedef tablosu yap, önceliklerini alternatiflerini belirle.

1) Tıp diye takılma, Eczacılığa gir, iyi bir üniversitenin Mühendisliğine gir, Diş hekimliği seç. Tıp istemiştim önceleri, şimdi Mühendislik bitirdim bana şimdi sorarsan Mühendislik>all, haa ozamanlar tıp tutmuyo diye tabiki bende üzülmüştüm.
2) Gidebiliyorsan diyetisyene git, kararlı ol, günde 1 saat yürüyüs yap , aç internetten plates videoları calış, yap günde 2 saat sporunu, kes tatlıyı bak bakalım ne oluyo.
3) Madem tüylerinden bu kadar rahatsızsız git bi kuafore aldır agdayla, oturduğun yerde iyi iğneli epilasyon varmı bilmiyorum ama varsa onlarıda araştırırsın, bazıları cok iyi tek seansta bile uygulanan yerdeki tüy bitiyor, bazıları 5-6 seans sürüyor. Dediğim gibi ilk önce iyi bi kuaforde aldır, sonraları imkanın olunca daha iyi iğneli epilasyon vs ye gidebilirsin.
4) Saçlarını düzgünce bi şekillendir, evde bile oturacak olsan hafif makyajını yap, saçını yap.
5) Duştan cıkınca tırnaklarını törpüle etlerini düzelt, ojelerini sık sık değiştir. bu gibi şeyleri yapmak için maddiyata cok fazla gerek yok, evde manikür yapmak en sağlıklısı.
6) Kaşlarını düzenli aldır, Kaş önemli bak:) kol bacak tüyüymüş falan halletmeyi öğren onları.

Üniversiteye ilk gittiğim gün kızların haline şaşırmıştım, inan bana iyi bir mesleğin oldugunda bununla doğru orantılı paran olduğunda güzellik dünyanın en kolay şeyi.
Biraz bakımlı olup da iyi bir mesleğin olunca elde edemeyeceğin hiçbi erkek yok konu erkekse. Bazen diyorum niye bu kadar bana önem veriyolar ne varki bende diye, kafası çalışan bi kız olursan kendi kendine saygı duyarsan ve kendine yatırım yaparsan hayatta herşey seni mutlu eder.
Daha herşeyin cok başındasın, bu saydığın şeyler hepsi cok geçici seyler, hiç önemsenmeyecek olan şeyler. Ama madem önemsiyorsun bunları değiştirmek için bişeyler yap. Kararlı ol. Kendini iyi hissetmek için nelere ihtiyacın oldugunu listele. Hergün hedeflerine ulaşmak için çalış.
Sana garanti veriyorum Bu işleri halletmen 1 hafta sürer maksimum. Kilo olayınıda 3 aya yaydığın zaman (ki bu en zor aşaması olmasına ragmen, gelişme çağında oldugunu ve hormon problemin olmadıgını düşünürsek bu da o kadar zor değil) 3 ay sonra kendine aşık olmaman imkansız. Kilo vermek için sakın o sağlıksız 5 günde 3 kilo diyetlerini falan yapıp metabolizmanı yavaşlatma tabikide.
Madem birşeylerden mutsuzsun bunları değiştirmek için bişeyler yap. Bunlara sahip oldugun zamanları hayal et.

Düşünsene, yüzün pırıl pırıl, şaçların inanılmaz havalı, dudagında ince bir sedefli ruj, french ojelerini sürmüşsün, 4-5 kilo vermissin vermeye devam ediyorsun üzerinde bi elbise. İnsanlar tam senle tanıştıklarında ne iş yapıyorsun vs dediklerinde patlatıyorsun mühendisim, diş hekimiyim eczacıyım vs. o anda zeka puanınıda alıyorsun. Daha sonrasında paran var araban var canın nereye isterse gidiyorsun vs, Böyle biriyle herkes arkadas herkes sevgili olmak ister hepsinden önemlisi herkes böyle "biri" olmayı ister.

Zırıldanmayı kes, isteklerini nasıl gerçekleştireceğini süşün, sonrada haber ver bize :)

Canım bak benim ablamın yüzünde de aynı şekilde tüyler vardı doktora gitti ona bir hormon düzenleyici ilaç verdi onu kullandıktan sonra yüzündeki bütün tüyler normale döndü bence sen bi doktara gidip sor çünkü o tüyler zaten normal değilmiş hormonlarla alakalıdır bence :) ve sakın ama sakın intiharı düşünme...

hayırlı olsun. inşallah allah güzelce okuyup bitirmeyi nasip etsin. diğer sıkıntılarından da kurtulursun zamanla... takma:)))

Konuyu tam olarak okumadım ama sanırım girememişsin.
Ben 18 yaşındayım. Annemle babam ayrı, annemle aynı evde yaşıyorum.
Dersaneye gitmedim. TM öğrencisiydim. En büyük hayalim abim gibi hukukçu olabilmekti. Ama olmadı.
Bütün sene deli gibi ders çalıştım. Günde 10 saat çalıştığım oldu. Tam 21 kilo aldım. Kaşlarımı bile aldırmıyordum. Güzellik falan, boşver bunları. Her kadın biraz diyet-spor, bir kutu ağda, sağlam bir kuaförle ortalama güzelliğin üstüne çıkabilir.
Yüzünde yanık lekesi mi var? Kolun mu yok, bacağın mı aksıyor?
Güzelliği neden takıyorsun kafana?
Tıp kazansan emin ol o tempoda umrunda bile olmazdı güzellik.
İntihar falan düşünmene anlam veremiyorum. Böyle düşüncelerle kendini sıkma.
Tıp değil de başka bir şey okusan, bir ömür boyunca o meslekten para kazanacaksın ve bugünlerin aklına bile gelmeyecek.
Ben de çok üzüldüm, çok yıkıldım hukuk kazanamayınca. Ama ne önemi var ki? Tabi ki önemi var ama, canından da fazla önemi yok.
Şimdi Kamu Yönetimi bölümünü kazandım. 1 sene sonra hukuğa geçiş yapmak için uğraşıyorum. Böyle bir şansın olabilir mi bilmiyorum ama 2. yerleştirmede dene bunu. Belki vardır başka bölümden tıpa geçiş.

İlle de tıp olacak diyorsan bir sene daha hazırlan. Güven kendine. O yazdığın puanları yapabilmiş biri olduğuna göre belli bir kapasitenin üstündesin. Bu ülkenin gençlerine yakışmıyor böyle düşünceler.
Başarılar...

Aaa, biraz okudum da bebişli göbüşlü kocişli teyzeler buradan da eksik olmamışlar.

Onları sakın takma sen. Kocalarıyla falan kavga edip burada milleti ezerek ego tatmini yapıyorlar.

Back
X