Irklar biyolojik değildir. Kültüreldir.

cansu1993

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
67
13
30
Bütün insanların DNA'ları birbirlerine çok ama çok yakındır. Birçoğumuz ne yazık ki yaşam koşullarının bize kazandırdığı fiziksel özellikleri ırk sanıyor. Halbuki öyle değil. Sarışın ve mavi gözlü İsveçli olduğu gibi siyah saçlı kahverengi gözlü İsveçli de vardır. Siyahi Fransız olduğu gibi beyaz Fransız da vardır. Kısacası, milletler ve kültürler vardır. Irk kavramı ise sadece sosyal bir kavramdır. Biyolojik olarak ırk diye bir kavram yoktur.

Bu konuyla ilgili şöyle bir yazı buldum:
Genetik araştırmalarda, ırklar arasındaki genetik farklılıkların çok küçük olduğu, genlere bakılarak ırkların ayırt edilemeyeceği ortaya çıktı. Konu hakkında araştırma yapan bilim adamları aynı grup içinde yer alan insanlar arasında dahi genetik olarak %0.2 fark olduğunu belirtmektedirler. Irksal farklılıkları belirleyen deri rengi, göz şekli gibi özellikler ise bu %0.2′nin sadece %6′sını oluşturmaktadır. Bu da genetik olarak ırklar arasında sadece %0.012 fark olduğu anlamına gelmektedir. (Susan Chaves Cameron, Journal of Counseling and Development, 76:277-285, 1998) Diğer bir deyişle ırksal farklılıklar kesinlikle önemsiz denecek kadar azdır.

https://evrimhaberleri.com/2012/02/11/genetik-acidan-insanlar-arasinda-irk-ayrimi-yoktur/

Sizin görüşleriniz neler bu konu hakkında?
 
Siyahi Fransız diye betimlediğiniz kişi Fransa'nın sömürülerinden devşirilip zamanla "fransız"laşmış kişi midir?Acaba?
Yoksa öz Fransız mıdır?
Ki Fransızlar yaklaşık 1700 yıl önce kavimler göçü ile Karadeniz kıyılarına, tuna boylarına sürülen Germen halklarından Frankların mirasçılarıdır. Yani o bölgede ki Almanlar, Fransızlar, İtalyanlar üç aşağı beş yukarı aynı coğrafi bölgenin insanlarıdır. Ataları barbarlardan, Gotlar, Franklar, Vizigotlar, Osrtrogotlar, Süevler, Burgondlardır. Bu halde fiziki olarak birbirlerine benzemelerinden doğal bir şey yoktur. Ancak bir Fransız ne kadar bir Kürt'e benzer. Bir Çinli'ye benzer?

Irk aynı soydan gelen insan topluluğunun sınıflandırılması için türetilmiş bir kavramdır. Zamanla, yeni yerleşilen topraklarda ki halkala bütünleşme sonucunda, biyolojik dönüşüme uğraması (barbarların Romayı işgal etmesi, ya da Türkler'in Anadolu'ya yerleşmesi ki bu bölge de m.s 300 lerde Romalıydı) tanımlamasını toptan inkara sebebiyet veremez. Kültürel olan daha çok millet kavramıdır. Çünkü millet farklı ırklara mensup kişilerin, ortak idealler çerçevesinde toplanması ile oluşturulan kültürel bir olgudur. Üretilir, nakledilir yeni bir kimlik inşası oluşturur.
 
X