• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İrlaaandalı anne uyku eğitimi

Meme bebeklerin ekosistemi 2 yaşa kadar. Destekli uyuma desteksiz uyuma tanımlarını hiç sevmiyorum. Bebek zaten ilk 3 ay doğduğunu anlamıyo. Geceyi gündüzü seçemiyo. 4. Ayda uyku gerilemesi var. Ondan sonra çaresizliği ögrenebilir diye eğitim verilebilir deniyor. Evet ölüyoruz bitiyoruz. Analık bu yani. Instamomlarda görüp destekli uyutuyorum kendi kendine uyuması lazım bunun diye yok yere strese giriyoruz. Uyku saati 10 dk gecikse strese giriyoruz. Ve tüm stresi çocuk hissediyor. Bin yıllardır insanoğlu sallana sallana uyutuldu emerek uyutuldu. Tahta köy beşikleri bana sarsıcı geliyor doğru değil gibi ama o duvara asılan hamak gibilerden keşke benim de olsa yani. Uyku eğitimi en sevmediğim en karşı olduğum şey olabilir.

Anladığım kadarıyla uyku eğitimi beşiğe bırak ağlasın ağlasın uyusundan ibaret. Bunun için para vermeye gerek yok gibi geldi.
Her ne kadar şefkatliyiz, ağlamaya terk etmiyoruz dense de özünde bebek ağlıyor. Annenin ne kadar kararlı olduğuyla da alakalı uyku eğitiminin sonuç vermesi. Uyku eğitimi yerine anne kendi de hazır olduğunda bebeğin uyku alışkanlıklarını yavaş yavaş değiştirmeli bana göre. Sallıyorsa yavaş yavaş sallamayı bırakmak gibi. Bu da bebek bunu tolere edebildiğinde yapabiliriz gibi. Para vermeye gerek yok, iş annede bitiyor bence de.

Evet 5 buçuk aylıkken başladık bir hafta geçti dişler başladı sonra hasta oldu sonra üst dişler. Alt yine tolere etti ama üst dişler bebeğimi mahvetti haliyle beni de. Gece boyu ağlıyor hala biri patlayamadı. Emince rahatlıyor bi. Uyanıklık pencerelerine çok dikkat ediyorum artık odayı karartma perdesiyle loş yapıyorum ve yatak odasının peteği kapalı 22/23 derece 50 derece de nem çok ideal zaten uyku tulumu giyiyor. Ama benim bebeğim de 30 dk uyuyor gündüz uykusu toplamda 1 buçuk saat. 3 kez uyuyor. Gece nispeten daha iyi.
Yorgun uyursa, uyanıklık süresi olması gerekenden uzun olursa geceyi de, sabah erken uyanmasını da etkiliyor. Diş önce geceyi, sonra gündüzü bozuyor. Gündüz de karanlığı denediniz mi?

Bence gündüz sizden ayrı geçirdiği için gece böyle tolere ediyor olabilir. Su vermeyi denediniz mi? Doktor ablama bunu önerdi. Sarılın su verin yatağında pışpışlayın bazen gibi.
su da veriyorum. ama yok yani. ağlata ağlata bıraktıracak psikolojim de yok. “tamam anne ben yeterince büyüdüm artık meme istemiyorum” demesini bekleyeceğim herhalde. bu da ilkokul yaşlarına tekabül edecek belli ki.

Yorgun uyursa, uyanıklık süresi olması gerekenden uzun olursa geceyi de, sabah erken uyanmasını da etkiliyor. Diş önce geceyi, sonra gündüzü bozuyor. Gündüz de karanlığı denediniz mi?
Gündüz de karartma perdesi kullanıyorum gece zaten mecburen çünkü ben ışıkta uyuyamıyorum bir süre kırmızı ışık kullandık artık bayıldığım noktada uyuyabiliyordum🥲 benim bebeğim akşam 19/20 arası uyuyor eğer normal rutindeyse sabah 6da uyanıyor ama 6 kez falan emiyor. Öyle az biraz da değil yani emiyor gerçekten. Ben de 23ten önce uyuyamıyorum ortalığı toparla biraz kendimle eşimle vakit geçir derken çünkü diğer türlüsü gerçekten hayatım bitmiş gibi hissettiriyor. Ben 40ı çıkar çıkmaz akşam 9da uyusa da uyumasa da perdeyi çekip odada vakit geçirdim bu da sirkadiyen ritim oluşturdu benim sıkıntım gündüz hiiiçç uyumamasıydı. Ve sadece üstümde uyuyordu. Gece de öyleydi sonra ben yatağına alıştırdım ve dediğim saatler oluştu. Yoksa akşam evet uykusu geliyordu uyuyordu da ama adeta kanguru annesi gibi kesemde taşıyordum😅 uyandıktan sonra ilk uykusu 1 buçuk 2 saat sonra geliyor ikincisi 2 2buçuk gibi aslında uykusu geliyor ama yarım saatten fazla uyumuyor asla kurmalı saat gibi.

Gündüz de karartma perdesi kullanıyorum gece zaten mecburen çünkü ben ışıkta uyuyamıyorum bir süre kırmızı ışık kullandık artık bayıldığım noktada uyuyabiliyordum🥲 benim bebeğim akşam 19/20 arası uyuyor eğer normal rutindeyse sabah 6da uyanıyor ama 6 kez falan emiyor. Öyle az biraz da değil yani emiyor gerçekten. Ben de 23ten önce uyuyamıyorum ortalığı toparla biraz kendimle eşimle vakit geçir derken çünkü diğer türlüsü gerçekten hayatım bitmiş gibi hissettiriyor. Ben 40ı çıkar çıkmaz akşam 9da uyusa da uyumasa da perdeyi çekip odada vakit geçirdim bu da sirkadiyen ritim oluşturdu benim sıkıntım gündüz hiiiçç uyumamasıydı. Ve sadece üstümde uyuyordu. Gece de öyleydi sonra ben yatağına alıştırdım ve dediğim saatler oluştu. Yoksa akşam evet uykusu geliyordu uyuyordu da ama adeta kanguru annesi gibi kesemde taşıyordum😅 uyandıktan sonra ilk uykusu 1 buçuk 2 saat sonra geliyor ikincisi 2 2buçuk gibi aslında uykusu geliyor ama yarım saatten fazla uyumuyor asla kurmalı saat gibi.
14 aylık oldu kızım. Biz beraber yatıyoruz. Bahsettiğiniz her şey uyku ve emme süresi dışında aynı 😄
Gündüz ve akşam iyice doyarsa daha az emmiyor mu? Bizde öyle oluyor.

14 aylık oldu kızım. Biz beraber yatıyoruz. Bahsettiğiniz her şey uyku ve emme süresi dışında aynı 😄
Gündüz ve akşam iyice doyarsa daha az emmiyor mu? Bizde öyle oluyor.
Sadece diş döneminde ve 4 aylık o büyük atak döneminde emmeyi bıraktı hatta meme reddi sandım. Mesela bugün 5te uyandı emdi. 6ya kadar yatakta oyalandık oturma pozisyonuna gelmek istiyor artık oturarak sakin oyun oynadık 6da yine emdi uyudu. 6.40da uyandı. 7.40da yine emdi. Eskiden yanlış yorumluyorum sinyalleri diye başla şeyler yapmaya çalışırdım ama annem meme istiyor diye beni ikna edince cidden emmek istediğini anladım. Şimdi boyu uzadığı için gözüme zayıf geliyor ama boy atmadan önce cidden tosun paşaymış😄🧿 anne yanı yatakla yanımda yatıyor benim de yatağıma yapışık. Çok nadiren gece 12den sonra 3/4 saatlik blok uyku yapıyor ve genelde ilk yattığında uzun uyuyor. Mesela 19.30da uyudu diyelim 22/22.30a kadar aralıksız uyuyor ama ondan sonrasında 2 saatte bir kalkıyor. Çok dağınık uyuyan ve uykusunda bile sürekli hareket eden bir kız. Gündüz de hareket halinde yakıyordur dedi doktor. Daha sakin uyuduğunda daha az emmek için uyanıyor ya da gerçekten aç gözlü ve alışkanlık edindi kendisi boğa burcu😄😄😄

• Beğen
Reactions: Gao
su da veriyorum. ama yok yani. ağlata ağlata bıraktıracak psikolojim de yok. “tamam anne ben yeterince büyüdüm artık meme istemiyorum” demesini bekleyeceğim herhalde. bu da ilkokul yaşlarına tekabül edecek belli ki.
Bazen gerçekten çok umutsuz olabiliyoruz. Mesela benim gebelik dönemim doğum sürecim her şeyim çok güzel geçti ama bir hafta kadar sonra yürüyemez oldum. MR çekildim daha da kötüleyince tutuldum sanmıştım ama kalçamdaki sakral kemiklerim kırılmış üstüne kuyruk sokumum da ciddi ödem vardı. O şekilde 10 gün zorladım kendimi bebeğime bakmak için ama artık yürüyemez noktaya gelmiştim. Anneme gittim ve o zamanlar korkunçtu. Bebeğim minicik ben tuvalete bile giderken ölüm gibi bir acı yaşıyordum ve sonrasında kuyruk sokumumdaki baskı ve zorlama… sakat kaldım ve hiçbir zaman geçmeyecek heralde diyordum ama daha kötü olabilirim diye halime şükretmeye de çalıştım ve maalesef tedavisi de yok. Fiziksel tıp ve rehabilitasyon doktorları çok sık doğuma ve hamileliğe bağlı görüldüğünü söyledi ama çevremde hiç duymamıştım. Çok şükür epey toparlandım ama hala hareketlerim kısıtlı ağrılarım da var. Yani demem o ki en zor zamanlar bile geçiyor bu da geçecek kendinizi canınızı sıkmayın💕

İyi akşamlar. İnstagramda meshur uyku eğitmeni var esra hanım’ dan hiç uyku eğitimi alan var mı? Kızım 5 aylık uyku eğitimi düşünüyoruz eşimle fakat cevremizde alan olmadığı için kararsız kaldım. Yardımcı olursanız cok sevinirim
5 aylık bebeğin anneye ihtiyacı var uyku eğitimine değil. Benim de kızım çok sık uyanırdı yoğun bir tempoda çalışan bir anneyim çok zaman psikolojim yerle bir oldu ama her seferinde geçeceğini düşündüm ki 2 yaşında emmeyi ve bezi bırakınca çocuğun uykusu düzene girdi ve eskilerde böyle söyler.

Hep kızımla uyudum yanımdan ayırmadın olması gerektiği gibi şu an 3 yaşında ayrı yatırıyorum ama ara anne seninle uyuyalım diyor ve evet yine beraber uyuyoruz.

Ben uyku eğitimini sevmiyorum

• Beğen
Sadece diş döneminde ve 4 aylık o büyük atak döneminde emmeyi bıraktı hatta meme reddi sandım. Mesela bugün 5te uyandı emdi. 6ya kadar yatakta oyalandık oturma pozisyonuna gelmek istiyor artık oturarak sakin oyun oynadık 6da yine emdi uyudu. 6.40da uyandı. 7.40da yine emdi. Eskiden yanlış yorumluyorum sinyalleri diye başla şeyler yapmaya çalışırdım ama annem meme istiyor diye beni ikna edince cidden emmek istediğini anladım. Şimdi boyu uzadığı için gözüme zayıf geliyor ama boy atmadan önce cidden tosun paşaymış😄🧿 anne yanı yatakla yanımda yatıyor benim de yatağıma yapışık. Çok nadiren gece 12den sonra 3/4 saatlik blok uyku yapıyor ve genelde ilk yattığında uzun uyuyor. Mesela 19.30da uyudu diyelim 22/22.30a kadar aralıksız uyuyor ama ondan sonrasında 2 saatte bir kalkıyor. Çok dağınık uyuyan ve uykusunda bile sürekli hareket eden bir kız. Gündüz de hareket halinde yakıyordur dedi doktor. Daha sakin uyuduğunda daha az emmek için uyanıyor ya da gerçekten aç gözlü ve alışkanlık edindi kendisi boğa burcu😄😄😄
😄 ah 4 aylık.. kabus gibiydi bizim 4. ay.
Maşallah güzelmiş sizinki.
Sizin gece düzeni bizimkine benziyor. Ben de kucakta uyuttum aylarca gündüz. İlk ayda gece de.
Emerek uyuyan bebekte düzeniniz normal bence.
Benimki de uykucu bi kız olmadı hiç. Alerji yüzünden, meme reddi yüzünden 4. ayda çok çektik.
O ayda 4 uyku yapıyor gündüz değil mi?

😄 ah 4 aylık.. kabus gibiydi bizim 4. ay.
Maşallah güzelmiş sizinki.
Sizin gece düzeni bizimkine benziyor. Ben de kucakta uyuttum aylarca gündüz. İlk ayda gece de.
Emerek uyuyan bebekte düzeniniz normal bence.
Benimki de uykucu bi kız olmadı hiç. Alerji yüzünden, meme reddi yüzünden 4. ayda çok çektik.
O ayda 4 uyku yapıyor gündüz değil mi?
Ay yok ne güzeli mahvetti bizi ama 6/7 arası da dişten baya zorladı hep ağrısı olduğu için sarılmak üstümde uyumak istedi. 7.ayda şimdi 3 uyku yapıyor gündüz yarım saatlik toplam 1 buçuk saat ediyor. Aslında benim ki uyku eğitimine başladığımızda uyumaya da başlamıştı gündüz uyandığında pamuk gibiydi uyusa aslında uyurmuş ama uyumak istemiyor bir şeyi kaçıracak diye ödü patlıyor her lafın içinde mır mır mır😄 birileri gelsin de insan dinlesin çok sever😄 kitap okuyorum sürekli ben de ama takatim kalmadı cidden yetişemiyorum mesela ek gıdaya başladık 6.ay güzel başladı ama diş gelince şimdi asla yemiyor doktor yine de teklif et diyor ben de birkaç gündür hiçbir şey yapmadım emzirdim sadece kendimize de yapmadım Overthink yaptım ahahahha😅😅😅

• Komik
Uyku eğitimi almak para tuzağı. Fiyatları da çok pahalı. Bir soru sarayım desen fiyat listesi atıyor asistanı bu kişinin. Ve özel görüşeyim desen fiyatı ayrı. Halbuki herkese söyledikleri şeyler aynı bence. Bu kişi videolarında biz herkesten farklıyız bizde kesinlikle ağlatarak eğitim yok felan diyor. Alan biri yazmış dayanamadık bıraktık ağlasa da devam diyor. Bu ne çelişki?!

Her bebek farklı kendine özgü. Her dönemde farklı ihtiyaçlar gelişiyor. Bununla ilgili kitaplar pek videolar kişisel deneyimini paylaşanlar var. Belli bir rutin oluşturup küçük desteklerle yatağına alıştırma ve büyüme atakları, diş döneminleri hariç kolay uykuya geçiş sağlanabilir. Ama tamamen desteksiz diye bir durum 2 yaşa kadar bence yok. Uyku arkadaşıda önermemiş bu kişi çok şaşırdım. Emzik, uyku arkadaşı bebeği rahatlatacak küçük geçişler olur . 5 ay için çok erken çünkü uyku gerilemesi diş felan düzen bozuluyor.

Son düzenleme:
6 ay ve bizim gündüz uykularımız çok az yarım saat 20 dk olduğu zamanlar oluyor. Gündüz dalamama uykuyu reddetme var. Ayakta sallama otomatik anakucağı emzik destek veriyorum. Gündüz uykularını düzene koyan var mı? Kolayca uzun uyutan anneler bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

İyi akşamlar. İnstagramda meshur uyku eğitmeni var esra hanım’ dan hiç uyku eğitimi alan var mı? Kızım 5 aylık uyku eğitimi düşünüyoruz eşimle fakat cevremizde alan olmadığı için kararsız kaldım. Yardımcı olursanız cok sevinirim
Bir tane Fenomen vardı benim Yani her şey Story olarak paylaştı iyi olduğunu söylemişti ama iş birliği var mıdır bilmiyorum

Back
X