İş Hakkında Öneri

endless love

En Güzel Mucize'sin
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2015
3.106
4.134
Arkadaşlar ben 7 aydır bir şirkette çalışıyorum.
Ağustos da düğünüm var ve nişanlım istanbulda çalışacak dolayısıyla oraya yerleşecez.
işten ayrılmam gerekecek. Henüz işe girişi olmadı askerde çünkü, girdikten yani işi kesinleştikten
sonra bende patronum ile konuşup güzel bir şekilde ayrılmayı düşünüyorum.. Aramızın kötü olmasını
hiç hissetmiyorum.

asıl sorun;
Patronum biraz tuhaf biri aslında çok iyi olmasına rağmen bazı yaptıkları hiç çekilmiyor.
Bir türlü işlerimle memnun edemiyorum kendisini, tasarımcıyım,
ortaya bir iş çıkaramıyorsun diyor ama bir sürü iş bitirdim halbuki hiç gözüne gelmiyor.

Bugünde bana ve iş arkadaşıma istiyorsanız size belediyede veya başka bir iş bulayım. Söyleyin ben bulurum gibi saçma bir cümle söyledi. yani bu şekilde olursa çıkın işten demek istedi kısaca ben ne düşüneceğimi şaşırdım :/

Siz olsanız ne yapardınız, düğün arefesindeyim çıkayım desem olmaz kalsam olmuyor 5 ay daha sabretmelimiyim yada nişanlım askerden gelip işe başlayınca hemen patronum ile konuşmalımıyım ?

Okuduğunuz için teşekkürler ...

işten ayrılmadan en az 15 gün öncesinden söylemen gerekiyor...ama senin başka şehre taşıncağın önceden belli olduğu için 1 ay öncesinden söylesen daha iyi olur bence..

3 ay önceden söyleyecem ben en geç mayıs 15 de belli olacak, düğünüm ağustos 15 :/

bence devam edin. o adam normalde de hiçbir şeyden memnuniyet duymayan bir yapıya sahip muhtemelen.

hem siz tek olsaydınız bana garezi var diyebilirdiniz. şimdi topluca laf attığına göre kişisel düşünmeyin.

işten ayrılmayı düşündüğünüz zamandan kısa bir süre önce ayrılman gerektiğini güzelce anlatıp helallik istersiniz. zira evlilik demek borç demek o yüzden ne kazansanız kardır..
mutluluklar diliyorum..

madem öyle dedi bende keşke bulsanız derdim,o sizden memnun değilim msjı veriyor sizde cevap vermiş olursunuz..

evlendikten sonra 1 sene içinde işten ayrıldığında tazminat alma hakkın var.
bunun için evlenmeden ayrılmanı isteyecektir muhtemelen.

Zaten 1 yılı doldurmadan ayrılmam gerekiyor alamam tazminat

bence devam edin. o adam normalde de hiçbir şeyden memnuniyet duymayan bir yapıya sahip muhtemelen.

hem siz tek olsaydınız bana garezi var diyebilirdiniz. şimdi topluca laf attığına göre kişisel düşünmeyin.

işten ayrılmayı düşündüğünüz zamandan kısa bir süre önce ayrılman gerektiğini güzelce anlatıp helallik istersiniz. zira evlilik demek borç demek o yüzden ne kazansanız kardır..
mutluluklar diliyorum..

Evet bende ondan pek ayrılma taraftarı değilim ama iş bakmaya başlayacam inşallah
çok teşekkürler canım çok sıkıldı :KK43:

madem öyle dedi bende keşke bulsanız derdim,o sizden memnun değilim msjı veriyor sizde cevap vermiş olursunuz..

Söyleyemedim ya neden bilmiyorum ama nişanlımın işi kesin belli olsun istiyorum :KK43:

nikah olmadan ayrılma sakın. nikah sonrasında ayrılırsan ihbar süresi olmadan dilekçeyi verdiğin gün ayrılabiliyorsun, hem de tazminatını alarak. :KK66:

Canim ben zaten yazmistim ama bence sen istanbuldan hafifce is bakmaya basla. Zaten ailenden ayrisin ordada devam edebilrsin nisanlini da beklememis olursun. Evlenince de pat diye bulunmuyor iş.
Zaten oturacaginiz semtler assagi yukari belli..

nikah olmadan ayrılma sakın. nikah sonrasında ayrılırsan dogrusu süresi olmadan dilekçeyi verdiğin gün ayrılabiliyorsun, hem de tazminatını alarak. :KK66:

Canm tam açıklarmısın ben hiç bilmiyorum da.
Ben 15 ağustos 2014 de girdim ise sgk o zaman basladi daha dogrusu. Nikahım da 18 ağustos da

Canim ben zaten yazmistim ama bence sen istanbuldan hafifce is bakmaya basla. Zaten ailenden ayrisin ordada devam edebilrsin nisanlini da beklememis olursun. Evlenince de pat diye bulunmuyor iş.
Zaten oturacaginiz semtler assagi yukari belli..

Evet canm baslayacam dogru soyluyorsun :KK43:

Canım ben az çok o işleri bildigimden söylüyorum, muhtemelen mantıgi şudur "ben bir şeyi beğenirsem kendilerini geliştirmeye çalışmazlar, salarlar, begenmezsem mecburen daha iyisi daha daha iyisi icin uğraşırlar" bir nevi ac gozluluk. Yetinmeme durumu. Biraz da şurdan burdan akil almistir calisa calisa deneyimlemiştir ve bu sekilde davranmaya karar kilmiştir

madem beğenmiyor sizi neden atmıyor işten değil mi?

Canım ben az çok o işleri bildigimden söylüyorum, muhtemelen mantıgi şudur "ben bir şeyi beğenirsem kendilerini geliştirmeye çalışmazlar, salarlar, begenmezsem mecburen daha iyisi daha daha iyisi icin uğraşırlar" bir nevi ac gozluluk. Yetinmeme durumu. Biraz da şurdan burdan akil almistir calisa calisa deneyimlemiştir ve bu sekilde davranmaya karar kilmiştir

madem beğenmiyor sizi neden atmıyor işten değil mi?

Canm bizde oyle dusunuyoruz artk politika yapıyor kendince

Canm tam açıklarmısın ben hiç bilmiyorum da.
Ben 15 ağustos 2014 de girdim ise sgk o zaman basladi daha dogrusu. Nikahım da 18 ağustos da

canım şu şekilde, nikahın olduktan sonra bir sene içerisinde eşim çalışmama izin vermiyor şeklinde bir istifa mektubu yazarak iş yerinden ihbar süreni beklemeden ve o zamana kadar kazanmış olduğun tazminatını da alarak ayrılabiliyorsun.
yani sen 18 Ağustos'ta nikahını kıydıktan sonra istifanı verip aynı gün işten ayrılabiliyorsun. bu tarihe kadar bir sene çalışmış olduğun için de sana bir maaş tazminatını verecekler. bu nedenle nikah olmadan ayrılma ve tazminatını alarak ayrıl. nikahtan kısa bir süre önceye kadar da söyleme ki onlar seni çıkartmasın. çünkü şuan çıkartırlarsa henüz tazminat hakkı kazanmadığın için tazminatını alamamış olursun.

herşey kesinleştikten sonra söylemelisin.

Evet öyle yapmam daha uygun gibi :)

canım şu şekilde, nikahın olduktan sonra bir sene içerisinde eşim çalışmama izin vermiyor şeklinde bir istifa mektubu yazarak iş yerinden ihbar süreni beklemeden ve o zamana kadar kazanmış olduğun tazminatını da alarak ayrılabiliyorsun.
yani sen 18 Ağustos'ta nikahını kıydıktan sonra istifanı verip aynı gün işten ayrılabiliyorsun. bu tarihe kadar bir sene çalışmış olduğun için de sana bir maaş tazminatını verecekler. bu nedenle nikah olmadan ayrılma ve tazminatını alarak ayrıl. nikahtan kısa bir süre önceye kadar da söyleme ki onlar seni çıkartmasın. çünkü şuan çıkartırlarsa henüz tazminat hakkı kazanmadığın için tazminatını alamamış olursun.

Canım açıklaman için çok teşekkür ederim :)

X