iş kanunu işçi hakları konusunda bilgisi olan

limoncu28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
7.132
4.597
kızlar simdi esim forklift operatörü olarak calısıyo gecen gün o makine sarjdayken dolumu bittigi anda cıkarmıs ve akünün arkasına girmiş kablolar varmıs onu görmemis şarjdan cıkarırkend e artık nasıl olduysa akü patlamıs ana beyinlerden 1 i yanmıs
makime 10 bin euro muş
3 bin euroya yaptırmıslar ama icerde müdürler sefler konusuyolarmıs
iste ya isten cıkaralım yada 8 bin isteyelim diye

ben dedim esime o makinen zaten sigortası vardır ki yapılmıs bile
nedene parayı esimden almaya calısıyolar ben anlamadım o zaman beni o makineye bindirmicen yada her fabrikada makine var isci yüzündne bozulsun bozulmasın kim para isterki

siz ne düsünüyosunuz ne yapabiliriz

bu arada forklift bu yük tasına makinele rvarya görmüsünüzdür ille bimde falan önünde denk gelmissinizdir
o halk arasnda portifci diye gecer

kızlar simdi esim forklift operatörü olarak calısıyo gecen gün o makine sarjdayken dolumu bittigi anda cıkarmıs ve akünün arkasına girmiş kablolar varmıs onu görmemis şarjdan cıkarırkend e artık nasıl olduysa akü patlamıs ana beyinlerden 1 i yanmıs
makime 10 bin euro muş
3 bin euroya yaptırmıslar ama icerde müdürler sefler konusuyolarmıs
iste ya isten cıkaralım yada 8 bin isteyelim diye

ben dedim esime o makinen zaten sigortası vardır ki yapılmıs bile
nedene parayı esimden almaya calısıyolar ben anlamadım o zaman beni o makineye bindirmicen yada her fabrikada makine var isci yüzündne bozulsun bozulmasın kim para isterki

siz ne düsünüyosunuz ne yapabiliriz
Makinanın sigortası vardır da kullanım hatasından kaynaklandıysa onu ondan tahsil ederler. Yani diyelim ki ben bi yerde plasiyer soförüm, arac ve mallar üzerime zimmetli. Mallar calınırsa o bedeli benden tazmin ederler.

İşten tazminatsız cıkarma hakkına da sahipler. Eğer iş veren iyi niyetliyse anlaşılabilir, maaşından kesmek gibi mesela.

Eşiniz hatalı maalesef.

Makinanın sigortası vardır da kullanım hatasından kaynaklandıysa onu ondan tahsil ederler. Yani diyelim ki ben bi yerde plasiyer soförüm, arac ve mallar üzerime zimmetli. Mallar calınırsa o bedeli benden tazmin ederler.

İşten tazminatsız cıkarma hakkına da sahipler. Eğer iş veren iyi niyetliyse anlaşılabilir, maaşından kesmek gibi mesela.

Eşiniz hatalı maalesef.
bende dedim ki en azındna tazminatındna düssünler o zaman 8 milyar parayı esim bilmiyorum dşyo maasten kesebilirler dedi haybeye zarar yaa

bende dedim ki en azındna tazminatındna düssünler o zaman 8 milyar parayı esim bilmiyorum dşyo maasten kesebilirler dedi haybeye zarar yaa
Tazminatından ancak işten cıkarıp yeniden giriş yaparlarsa düşebilirler. Haklısınız boş yere ama dalgınlık işte.

yanlış hatırlamıyorsam, kendi kusuru nedeniyle 1 aylık maaşından daha fazla olan meblağı yükleyebilirler. çok uzun zaman oldu bu konuyu incelemeyeli. kanunda değişiklik oldu mu bilmiyorum. bir bakıp tekrar düzenlerim.
düzeltiyorum:
iş kanunu madde 25'e göre;

ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.
işverene haklı fesih sebebi veriyor, tazminat şartını yanlış hatırlamışım. sanırım işten çıkarmak yerine tazminat ödetmeyi yerinde görmüşler.
ama bu maddenin uygulanabilmesi için eşinizin kusurunun olması lazım, o kabloların düzenli olduğunu kontrol etmek eşinizin görevi ise işten çıkarabilirler.

Kız Limoncu bu kaçıncı konun allasen biraz dinlenelim birazda diger konulari yorumlayalim :KK45:

İşten çıkarsalar daha iyi değil mi, işten çıkarıldığı halde yine parayı size mi ödetecekler? Az para değilmiş.

Avukat değilim ama okuduğum bölüm gereği is hukuku dersi alıyorum, bu durumda herhangi bir ücret ödemeden eşinizi işten çıkarma ya da esinizden kesinti almak gibi bi hakkı var is verenin. Eğer bir çalışan, 30 günlük maasindan daha yüksek bir ucrette, işyerini herhangi bir zarara ugratmasi durumunda bu iki durumdan biri tercih edilicektir. Ve isten çıkarılması halinde para talep etme hakkınız yoktur. Makinenin sigortasinin olup olmaması bir şeyi değiştirmez. Her arabaninda sigortası kaskosu olur mesela, ama sirket arabasıyla kaza yaparak 30 günlük ücretinden daha büyük bir zarara ugratirsa o kişi mutlaka isten çıkarılıyor gibi bir örnek verebilirim. Bunu sizin seçme gibi bir sansinizda yok, is veren haklarına giriyor bu durum, işçi değil. Ne yazikki.

X