Kızlar merhaba, başlıktada anlaşıldığı gibi benim sıkıntım iş konusu. Yazacaklarımı lütfen yanlış anlamayın..Yaklaşık 2 senedir aynı iş yerinde çalışıyorum sözde(!) ön muhasebe... Fakat işim dışında herşeyi yapıyorum. Toptan yeri olduğu için ve şahıs şirketi bütün herşey bende.. Satış bende,satın alma bende,temizlik bende,muhasebe bende ve en önemlisi ve en çok koyanda depo bende.. Malesef başka hiç bir çalışan yok. Bir patron birde ben. Evlenmeden önce girdim bu işe eski patronum önermişti sağolsun. Bekarken yaptığım işler çok koymuyordu. Artık gün geçtikçe o kadar çok zoruma gidiyor ki. Dükkanda müşteriler varken depodan alıp kolileri taşımak (12- 15 kg) civarı. İleri derecede en ufak bir hatamda aşağılayıcı bakışları ve sözleri.. Hepsini yutuyorum mecburum. Eşime durumu anlatsam kıyamet kopacak biliyorum. Hiç bir şey söyleyemiyorum. Aldığım maaş ta çok komik geliyor 2 senedir aynı yerdeyim ama ilk işe başlama maaşı bile benden daha yüksek cumartesi günleri tam gün çalışıyorum. Bu cümleleri kurarken kendime kızıyorumda o kadar çok işsiz insan varken.. Ama bazı şeyleri görmezden gelemiyorum.Patronun Hakkını yemek istemiyorum.. belki de çekiniyorum patronumdan düğün zamanında bir kaç sefer izin aldım bi kaç saatlik işlerimi halletmek için sağolsun verdi. Evlendikten sonrada duracaksın değilmi? Uzun vadeli düşünüyorum diye bir kaç lafları oldu.. Sanırım burayı bırakıp gidersem suçlu hissedicem ama ayrılmak istiyorum burdan..Allah izin verirse hamile kalırsam ben burda bu koşullarda bu işi nasıl yapayım? En önemlisi hamilelik izni ücretli izin vs bunların hiç birinden faydalanamıcam. Çalışmama gibi lüksüm yok kirada oturuyoruz. Çok uzun oldu kusura bakmayın lütfen. Sizden ricam, patronuma konuşma yapacağım ayrılmak istediğime dair fakat nasıl ne diyeceğim.. Cümlemi nasıl toparlayacağım..Heyecanlı bir insanım, heyecan yapınca kekeleyebiliyorum sanırım korkuyorum.. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Not: ilk işe girdiğimde 2 aylık deneme süresi olur demişti. Ondan sonra sigortanı başlatırım dedi. Aradan 7 ay geçince ve hala sigortamı yapmayınca ayrılmak istiyorum demiştim. Ailemin baskısıyla.. O an korkuyla sanırım hemen başlatmıştı sigortamı.
Not: ilk işe girdiğimde 2 aylık deneme süresi olur demişti. Ondan sonra sigortanı başlatırım dedi. Aradan 7 ay geçince ve hala sigortamı yapmayınca ayrılmak istiyorum demiştim. Ailemin baskısıyla.. O an korkuyla sanırım hemen başlatmıştı sigortamı.