İş konusunda.. Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var

asli92905

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
282
102
32
Kızlar merhaba, başlıktada anlaşıldığı gibi benim sıkıntım iş konusu. Yazacaklarımı lütfen yanlış anlamayın..Yaklaşık 2 senedir aynı iş yerinde çalışıyorum sözde(!) ön muhasebe... Fakat işim dışında herşeyi yapıyorum. Toptan yeri olduğu için ve şahıs şirketi bütün herşey bende.. Satış bende,satın alma bende,temizlik bende,muhasebe bende ve en önemlisi ve en çok koyanda depo bende.. Malesef başka hiç bir çalışan yok. Bir patron birde ben. Evlenmeden önce girdim bu işe eski patronum önermişti sağolsun. Bekarken yaptığım işler çok koymuyordu. Artık gün geçtikçe o kadar çok zoruma gidiyor ki. Dükkanda müşteriler varken depodan alıp kolileri taşımak (12- 15 kg) civarı. İleri derecede en ufak bir hatamda aşağılayıcı bakışları ve sözleri.. Hepsini yutuyorum mecburum. Eşime durumu anlatsam kıyamet kopacak biliyorum. Hiç bir şey söyleyemiyorum. Aldığım maaş ta çok komik geliyor 2 senedir aynı yerdeyim ama ilk işe başlama maaşı bile benden daha yüksek cumartesi günleri tam gün çalışıyorum. Bu cümleleri kurarken kendime kızıyorumda o kadar çok işsiz insan varken.. Ama bazı şeyleri görmezden gelemiyorum.Patronun Hakkını yemek istemiyorum.. belki de çekiniyorum patronumdan düğün zamanında bir kaç sefer izin aldım bi kaç saatlik işlerimi halletmek için sağolsun verdi. Evlendikten sonrada duracaksın değilmi? Uzun vadeli düşünüyorum diye bir kaç lafları oldu.. Sanırım burayı bırakıp gidersem suçlu hissedicem ama ayrılmak istiyorum burdan..Allah izin verirse hamile kalırsam ben burda bu koşullarda bu işi nasıl yapayım? En önemlisi hamilelik izni ücretli izin vs bunların hiç birinden faydalanamıcam. Çalışmama gibi lüksüm yok kirada oturuyoruz. Çok uzun oldu kusura bakmayın lütfen. Sizden ricam, patronuma konuşma yapacağım ayrılmak istediğime dair fakat nasıl ne diyeceğim.. Cümlemi nasıl toparlayacağım..Heyecanlı bir insanım, heyecan yapınca kekeleyebiliyorum sanırım korkuyorum.. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Not: ilk işe girdiğimde 2 aylık deneme süresi olur demişti. Ondan sonra sigortanı başlatırım dedi. Aradan 7 ay geçince ve hala sigortamı yapmayınca ayrılmak istiyorum demiştim. Ailemin baskısıyla.. O an korkuyla sanırım hemen başlatmıştı sigortamı.

Bu adam köle sistemi yapmış.Sen köle değil insansın.Ben bugun iş görüşmesine gittim sigortan olmadan seni 15.dakika dahi çalıştıramam başına bir şey gelir dedi müdür.Gerisini sen düşün.Evde ön konuşma hazırlayın çıkacağınızdan emin olduğunuz bir gün güzelce gidin söyleyin,Size yerine birini bulmadan gitme diyecektir büyük ihtimal çoğu kurallara kendi uymuyor ama bekler.Sizde ben 7 ay sigorta bekledim sizde 7 ay işçi bekleyin diyebilirsen de ve çık ben bunu yapardım :)

Bu adam köle sistemi yapmış.Sen köle değil insansın.Ben bugun iş görüşmesine gittim sigortan olmadan seni 15.dakika dahi çalıştıramam başına bir şey gelir dedi müdür.Gerisini sen düşün.Evde ön konuşma hazırlayın çıkacağınızdan emin olduğunuz bir gün güzelce gidin söyleyin,Size yerine birini bulmadan gitme diyecektir büyük ihtimal çoğu kurallara kendi uymuyor ama bekler.Sizde ben 7 ay sigorta bekledim sizde 7 ay işçi bekleyin diyebilirsen de ve çık ben bunu yapardım :)

Kesinlikle birini bulalım yerine öyle çıkarsın diyecek. Bende size 1 ay veriyorum dicem yahut 15 gün her neyse :KK64:

Kesinlikle birini bulalım yerine öyle çıkarsın diyecek. Bende size 1 ay veriyorum dicem yahut 15 gün her neyse :KK64:
benim eniştemde işletme sahibi.resmi günlerde çalıştırır,birisi bir gün işe gelmesin sigortasını eksik öder yada maaştan düşer,Bir gün elektrik olmasın işçilerin tatil gününden kullanır yada paralarından keser.Boyle patronlardan nefret ediyorum ve maalesef ki sizde o zihniyette birinin yanında calısıyorsunuz.Empati yaptım haksızlıga tahammül edemem kendinzi kurtarın ordan ve yapabileceğiniz baska işlere başvurun illa muhasebe olması şartmı?

benim eniştemde işletme sahibi.resmi günlerde çalıştırır,birisi bir gün işe gelmesin sigortasını eksik öder yada maaştan düşer,Bir gün elektrik olmasın işçilerin tatil gününden kullanır yada paralarından keser.Boyle patronlardan nefret ediyorum ve maalesef ki sizde o zihniyette birinin yanında calısıyorsunuz.Empati yaptım haksızlıga tahammül edemem kendinzi kurtarın ordan ve yapabileceğiniz baska işlere başvurun illa muhasebe olması şartmı?
Dedigim gibi artık sosyal haklari tam olan bir ise girmek istiyorum ufak bir yerde bu mümkün değil maleseF. Fabrika ya girsem diye düşünüyorum enazından iznimi de yaparim resmi tatil gunlerinde calismam diye düşünüyorum. Yanlış mi düşünüyorum biliyorum. Arefe günleri bile çalışıyorum ben.

Dedigim gibi artık sosyal haklari tam olan bir ise girmek istiyorum ufak bir yerde bu mümkün değil maleseF. Fabrika ya girsem diye düşünüyorum enazından iznimi de yaparim resmi tatil gunlerinde calismam diye düşünüyorum. Yanlış mi düşünüyorum biliyorum. Arefe günleri bile çalışıyorum ben.
Büyük bir işletme olması şart,yaşadığın şehir de de bu imkan varsa vakit kaybetmeden iş bul daha sonra gidip patronla konusmalısn.

Yazik size...hemen baska is bakip ayrilin ordan. Ne boyle kole gibi.
Dediginiz gibi hamilelik bebek vs cok büyük sorun cikarir bu adam size.
yarin bebeginiz olsa , hastalansa , hastaneye goturmeye bile izin vermeyecek gibi. Bu sartlardan cok daha iyisi vardir eminim.

Yazik size...hemen baska is bakip ayrilin ordan. Ne boyle kole gibi.
Dediginiz gibi hamilelik bebek vs cok büyük sorun cikarir bu adam size.
yarin bebeginiz olsa , hastalansa , hastaneye goturmeye bile izin vermeyecek gibi. Bu sartlardan cok daha iyisi vardir eminim.

Tabiki daha iyi sartlarda calismak varken koyuyor artık bana bu durum :KK43:

Yasal olarak 15 gün önceden istifanızı belirtmeniz gerek. Ondan sonra (15 gün dolduktan sonra) sizi asla tutamaz. Çalışmak zorundayım demişsiniz. Bu arada da iş bakarsınız kendinize. En ufak bir hak talep edemez sizden. Umarım değer göreceğiniz bir iş bulursunuz. Evet birsürü iş arayan var ancak kendinizi suçlı hissetmeyin zira köle gibi davranılıyor size.

Beş dakika durma orada.Git istifa konuşmanı yap arkadaşım.
Kusura bakma ama senden gitmeye başlamış bile.Çık oradan

X