iş sorunu..yardımcı olunuz

dinamikk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
678
278
Yeni işe başladım ön muhasebeye.Çalıştığım yerde montajdaki ve imalattaki işçiler fazla çalışmalarının parasını alıyor.Ama ofis çalışanlarına mesai yokmuş...yani ben işe başladığımda yerine geldiğim kız bana öyle söyledi. Ama neredeyse hergün normal çıkış saatinden 1 saat geç çıkıyoruz.Herkes mesaisini alırken ben bekleyip onca saatin parasını alamama sinir oluyorum. beş günün 3 günü geç çıkıyoruz.Bi arkadaşım kurumsal firmalarda bile öyle... işçilere veriliyo ofis elemanına verilmiyo dedi.Böyle bişey var mı ya? Yani haksızlık değil mi

ya bu yasal mı yani onu merak ediyorum.böyle birşey var mı

Bizim iş yerinde saha elemanları da alamıyor ofis elemanları da :KK53:
Resmen sömürüyorlar emeği ama insan mecburiyetten çalışıyor

Eşim ofis elemanı ama alır mesaisini olması gereken budur.

dimi..Ben yarın patronla konuşmayı düşünüyorum.çok geç saate kalıyorum mesai istiyorum bende diye..ama benden öncekiler hiç almamış mesai diye tuhafıma gidiyo.Hiç ses etmemişler. Yani yasal deilse onlar niye istemiyolar dı diyorum...konışup konuşmamakta kararsız kaldım. Ama böyle çok kötü

dimi..Ben yarın patronla konuşmayı düşünüyorum.çok geç saate kalıyorum mesai istiyorum bende diye..ama benden öncekiler hiç almamış mesai diye tuhafıma gidiyo.Hiç ses etmemişler. Yani yasal deilse onlar niye istemiyolar dı diyorum...konışup konuşmamakta kararsız kaldım. Ama böyle çok kötü
İşi kaybetme korkusuyla belki seslerini çıkartmamışlardır.
Eşim büyük bir yerde çalışıyo giriş çıkışlar kartlı olduğu için dksı dksına sisteme işleniyo. Hatta eksik hesaplanan mesaileri bile sonradan talep edebiliyolar.

İşin yoksa zamanında çık. Bazı ofis çalışanları sırf patrona yalakalık olsun diye geç çıkarlar patronda öyle alıştığı için herkesi orda görmek ister ve mesai filan vermeyi aklından geçirmez çünkü bu çalışanların işgüzarlığıdır.
Önceki işyerimde herkes kalsa bile 6 dedimmi çıkardım kimse de gık demezdi çünkü böyle bir hakları yoktu. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Nasıl alıştırırsan öyle gidr.
Bence patronla mesai filan konuşma çıkış saatin gelince al çantanı çık eğer birşey derse o zaman söylersin işim bitti, çıkış saatim geldi e zaten kalmamında bir anlamı yok diye konuşsanda vermez mesai filan..

Yeni işe başladım ön muhasebeye.Çalıştığım yerde montajdaki ve imalattaki işçiler fazla çalışmalarının parasını alıyor.Ama ofis çalışanlarına mesai yokmuş...yani ben işe başladığımda yerine geldiğim kız bana öyle söyledi. Ama neredeyse hergün normal çıkış saatinden 1 saat geç çıkıyoruz.Herkes mesaisini alırken ben bekleyip onca saatin parasını alamama sinir oluyorum. beş günün 3 günü geç çıkıyoruz.Bi arkadaşım kurumsal firmalarda bile öyle... işçilere veriliyo ofis elemanına verilmiyo dedi.Böyle bişey var mı ya? Yani haksızlık değil mi
muhasebe bölümü hep öyle genelde en son iş çıkışı muhasebeciler çıkar ,bu mesleğin en kötü yönü bu

X