İş yerindeki teyze

562450

🪷
Pro Üye
15 Aralık 2009
8.455
19.231
Dert değil aslında ama canım sıkıldı açıkçası.
Şimdi ben küçük bir şirkette işe başladım banko elemanı olarak.
Geleni karşılıyorum, müşterilere çay söylüyorum, stok kaydı yapıyorum falan. İşe bu şartlarla girdim yani.
Burda bir teyze var mutfak işlerine bakıyor. Çay servisi, yemek bu teyzenin görevi. İşe ilk girdiğim günden beri hiç arayıpta kendim için bir şey istemedim, istemem de zaten. Lakin bu teyze beni hiç sevmedi. Ne bir yüzüme güler, ne bir sohbetime karşılık verir. Sebebi ise şu: Ben işe ilk girdiğimde stajer kız vardı. Bu kız teyzeye hep yardım etmiş çay servisi, bulaşık vs konularda. Benim geleceğimi öğrenince de kendince plan yapmış, ben ona yardım edermişim, stajer kızda bilgisayar işlerine bakar diye. Kimseye sormadan etmeden kendi kendine böyle düşünmüş bende umduğu gibi çıkmayınca bana sinir oluyor.
Geçenlerde satış danışmanımızın misafirleri geldi, kendisi aradı 4 çay istedi. Teyzede getirdi. Meğer adam banada çay söylemiş sonradan farkettim. Ben eğilip çayı alırken teyze laf soktu! Bir şey demedim. Daha sonrasında buna benzer ufak olaylar oldu ama hiç aldırış etmedim.

Bugünde şirketin şefi 2 çay istedi bende susadığım için kendime de su söyledim. Çayları dağıttı, tepsiyi masaya koydu bende kalkıp kendim aldım suyu. O sırada bana "Suyu kendin için mi istedin? Çocuğun mu düşer gelip kendin alsana suyu" demez mi? Sinir oldum yaa.
Yani ben bu zamana kadar kendim için ilk defa bir şey istedim, o da zaten çay getireceği için.. Ha çay getirmeseydi zaten gidip kendim alacaktım ama zaten mutfaktan geliyor diye söyledim. Bu zamana kadar hiç bir saygısızlığım olmadı. Zaten işe yeni girdim ben hep yakın davrandıkça teyze cozuttu. Beni ne olarak görüyor bilmiyorum. Patronun oğlu var 13 yaşında. Ona hizmet ederken hiç gocunmuyor ama bana bir su getirmesi kadına dokunuyor.
Anlamıyorum yaa.. Bende mi bir yanlış var acaba?o_O
Sabah sabah sinir oldum. :110:

Geleni karşılıyorum, müşterilere çay söylüyorum, stok kaydı yapıyorum falan. İşe bu şartlarla girdim yani.
Burda bir teyze var mutfak işlerine bakıyor. Çay servisi, yemek bu teyzenin görevi. İşe ilk girdiğim günden beri hiç arayıpta kendim için bir şey istemedim, istemem de zaten. Lakin bu teyze beni hiç sevmedi. Ne bir yüzüme güler, ne bir sohbetime karşılık verir. Sebebi ise şu: Ben işe ilk girdiğimde stajer kız vardı. Bu kız teyzeye hep yardım etmiş çay servisi, bulaşık vs konularda. Benim geleceğimi öğrenince de kendince plan yapmış, ben ona yardım edermişim, stajer kızda bilgisayar işlerine bakar diye. Kimseye sormadan etmeden kendi kendine böyle düşünmüş bende umduğu gibi çıkmayınca bana sinir oluyor.
Geçenlerde satış danışmanımızın misafirleri geldi, kendisi aradı 4 çay istedi. Teyzede getirdi. Meğer adam banada çay söylemiş sonradan farkettim. Ben eğilip çayı alırken teyze laf soktu! Bir şey demedim. Daha sonrasında buna benzer ufak olaylar oldu ama hiç aldırış etmedim.

Bugünde şirketin şefi 2 çay istedi bende susadığım için kendime de su söyledim. Çayları dağıttı, tepsiyi masaya koydu bende kalkıp kendim aldım suyu. O sırada bana "Suyu kendin için mi istedin? Çocuğun mu düşer gelip kendin alsana suyu" demez mi? Sinir oldum yaa.
Yani ben bu zamana kadar kendim için ilk defa bir şey istedim, o da zaten çay getireceği için.. Ha çay getirmeseydi zaten gidip kendim alacaktım ama zaten mutfaktan geliyor diye söyledim. Bu zamana kadar hiç bir saygısızlığım olmadı. Zaten işe yeni girdim ben hep yakın davrandıkça teyze cozuttu. Beni ne olarak görüyor bilmiyorum. Patronun oğlu var 13 yaşında. Ona hizmet ederken hiç gocunmuyor ama bana bir su getirmesi kadına dokunuyor.

sen oraya çaycı olarak girmemişsin ki, sende kibarca lafını söylemelisin, eğer ihtiyacı varsa yardımcı alsın kendine

çay dağıtmak senin işin değil, ona yardım etmek zorundada değilsin. o teyzede patron değil senin görevlerini sana öğretemez. bence patronunla konuş ben huzursuzum bana böyle davranıyor de. şikayet değil sadece senin huzurlu olman için. teyzenin yaptığı çok ayıp bişe. çok yüz vermişler sanırım kendi kendine plan yaptığına, sana görev vermeyi düşündüğüne göre

Hönk dedim okurken bu nedir ya??

Sen niye yardım edecekmişsin ki senin işin bu değil, teyze fantazi yapıp karşılığını bulamayınca tozumuş.

Patronla konuş.

Senin görev tanımında teyzeye yardım etmek var mı ?
Yoksa koy ağırlığı yüz verme daha fazla bence .

belkide size hizmet etmek zorunda hissetmiodur kendini şirketi bilmiorum ama belkide kadın haklıdır size hizmet zorunluluğu var mı yani eşit seviyedemisiniz yoksa üst ya da altta mısınız hiyearşik olarak?

Sana gıcık olmuş işte, bi de yaşlıysa falan inat da fena oluyor.
Ama insanların içinde "çocuğun mu düşer" tarzında bi ifade bence çok çirkin olmuş, gıcıksa gıcık yani tamam, ama bu kadar da çirkinleşmesin.
Senin hatan şu dakkadan itibaren kendisine cevap vermemen olur, yarın öbür gün orda burda insan içinde yine laf sokmaya çalışır, veya işi ileri boyuta götürüp dedikodunu yapar, veya açığını aramaya çalışıp patronlara şikayet etmeye kalkar falan, teyzenin çirkinleşme sınırını kestiremeyiz yani.
Onçün bence hemen bugün, mutfakta bi köşeye çek bunu, acık sert konuş, kendisine hiç saygısızlık etmediğin halde sana laf sokmasının çok çirkince olduğunu, bu duruma devam ederse konuyu üstlerinle görüşmek zorunda kalacağını falan biraz sert bi üslupla dile getir, daha fazla cozutmaması için. Sonra da muhattabı kes tabi, suyunu falan kendin alırsın komple.

Yaaa boşver allah aşkına. Ben insanları anlamıyorum onun işi bu tabiki kimseyi küçük görmek gibi bir niyet yok ortada. bizimde diğer şubeden geçici olarak temizlikçi geldi bende büroda yalnız çalışıyorum Kız kardeşim yeni başladı yanımda kadın sürekli laf sokuyor bize ay buralar niye pis falan diye neymiş kalkçakmışım temizlik yapıcakmışım ulan sen niye geldin. İlk başlarda sohbet ederdim sabahları işe gelirken kahvaltılık alırdım çay koyardım kahvaltıya çağırırdım. Sonra baktım bu saçmalıyor mesafe koydum. Bence sende mesafe koy. Yani herkesin işi ayrı sonuçta.

Iyi de anında, alırım tabii şimdiye kadar aldığım gibi ama X beyin çaylarını getirirken bana da su getirince incilerin dökülmez sanmıştım diyeceksin

Yoksa öğrenemez kimin ne olduğunu

Bizde de vardı benzer bir sorun ama patron kaynaklı çayınızı suyunuzu kalkın alın derdi bizim teyze iyi idi ama rica ile çay isterdik işim çok getirirmisin diye

Teyze de müşterilerimize getirildi yani ben arayıp üç çay deyince bana ve müşteriye hatta odadaki diğer arkadaşa getirildi ama biz ikimize getirmezdi garip bir mantıktı

Hönk dedim okurken bu nedir ya??

Sen niye yardım edecekmişsin ki senin işin bu değil, teyze fantazi yapıp karşılığını bulamayınca tozumuş.

Patronla konuş.
Patronla değil de yetkili birisiyle konuştum . Sakın kalkıp iş yapma onun işi bu. Şartları bilerek girdi bu işe dedi.

Ara ve kendine bir çay söyle. Öyle bir hakkın varsa. Bir şey dersede sorununuz nedir diye sor.
Öyle bir hakkım var ama yapamıyorum işte yani arayıpta bana çay getir diyemiyorum.
Senin görev tanımında teyzeye yardım etmek var mı ?
Yoksa koy ağırlığı yüz verme daha fazla bence .
Hayır yok. Ben sadece geleni karşılıcam, yönlendiricem o kadar.
Yani esasında stok kaydı falan da yok kendimi geliştirmek adına bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Gelgelelim teyze beni çay dağıtma konusunda geliştirmeye çalışıyor. :-)

belkide size hizmet etmek zorunda hissetmiodur kendini şirketi bilmiorum ama belkide kadın haklıdır size hizmet zorunluluğu var mı yani eşit seviyedemisiniz yoksa üst ya da altta mısınız hiyearşik olarak?
Haklı değil çünkü şartlarda bana da hizmet etmek var.
Ama ben asla yapamam yani arayıpta bana çay getir diyemem.
Hiyerarşik olarak üstünüm.

Asagilik kompleksi var kadinda resmen sen hic orali olma canim bak kendi isine,herkes gorevini bilsin yapsin onun cayci olmasi senin problemin degil,gocunuyorsa zor geliyorsa yapmasin

kadının işi bu yapmaktan acizleniyorsa o işe gerçekten ihtiyacı olan biri getirilmeli..bende bu işine acizlenen tipleri anlamıyorum aşağılık kompleksin varsa yapma kardeşim..

kusura bakma ama
hata sende
mesafeni baştan belli etsen böyle tavırlara maruz kalmazsın
suyu kendin için mi istedin dediğinde
evet ardından da çay içicem servisi görütdüğünde 2 şekerli bir çay getir
demeliydin
görev tanımlarınız belli ise
kendini ezdirmen çok anlamsız
açıkcası
olay sende biter
haline hareketlerine çeki düzen vermesine yönelik acil bir konuşma yapmalısın
iş tanımında mutfak görevi olmadığınının ayrıca altını çizmelisin

Sana gıcık olmuş işte, bi de yaşlıysa falan inat da fena oluyor.
Ama insanların içinde "çocuğun mu düşer" tarzında bi ifade bence çok çirkin olmuş, gıcıksa gıcık yani tamam, ama bu kadar da çirkinleşmesin.
Senin hatan şu dakkadan itibaren kendisine cevap vermemen olur, yarın öbür gün orda burda insan içinde yine laf sokmaya çalışır, veya işi ileri boyuta götürüp dedikodunu yapar, veya açığını aramaya çalışıp patronlara şikayet etmeye kalkar falan, teyzenin çirkinleşme sınırını kestiremeyiz yani.
Onçün bence hemen bugün, mutfakta bi köşeye çek bunu, acık sert konuş, kendisine hiç saygısızlık etmediğin halde sana laf sokmasının çok çirkince olduğunu, bu duruma devam ederse konuyu üstlerinle görüşmek zorunda kalacağını falan biraz sert bi üslupla dile getir, daha fazla cozutmaması için. Sonra da muhattabı kes tabi, suyunu falan kendin alırsın komple.
Aynen yani bu zamana kadar hep aksiliğine verdim ama o cümle ne kadar saygısız, terbiyesiz olduğunu gösterdi zaten.
Patronlara şikayet edecek bir şeyi yok çünkü işimi hakkıyla yapmaya çalışıyorum.
Asıl ben onu söylerim çünkü anlaştığı çıkış saatı 18.00 iken teyze saat 16.30- 17.00 gibi çıkıyor.
Ama şu sıkıştırma fikrini uygulayacam.
Tepeme çıkacak artık.

Aynen yani bu zamana kadar hep aksiliğine verdim ama o cümle ne kadar saygısız, terbiyesiz olduğunu gösterdi zaten.
Patronlara şikayet edecek bir şeyi yok çünkü işimi hakkıyla yapmaya çalışıyorum.
Asıl ben onu söylerim çünkü anlaştığı çıkış saatı 18.00 iken teyze saat 16.30- 17.00 gibi çıkıyor.
Ama şu sıkıştırma fikrini uygulayacam.
Tepeme çıkacak artık.
valla şimdi ara bir çay de getirdiğinde bana getireceksin tabi işin ne de..

Yaaa boşver allah aşkına. Ben insanları anlamıyorum onun işi bu tabiki kimseyi küçük görmek gibi bir niyet yok ortada. bizimde diğer şubeden geçici olarak temizlikçi geldi bende büroda yalnız çalışıyorum Kız kardeşim yeni başladı yanımda kadın sürekli laf sokuyor bize ay buralar niye pis falan diye neymiş kalkçakmışım temizlik yapıcakmışım ulan sen niye geldin. İlk başlarda sohbet ederdim sabahları işe gelirken kahvaltılık alırdım çay koyardım kahvaltıya çağırırdım. Sonra baktım bu saçmalıyor mesafe koydum. Bence sende mesafe koy. Yani herkesin işi ayrı sonuçta.
Ya kesinlikle küçümsemek falan değil. Bende yaptım önceki işimde çay servisi. Ama bu işe sırf kendimi artık bazı alanlarda geliştirmek adına girdim. Yani çay getirmiş, su götürmüş bunlar mesele değil. Asıl mesele" çocuğun mu düşecek" diyecek kadar terbiyesizleşmesi.

kusura bakma ama
hata sende
mesafeni baştan belli etsen böyle tavırlara maruz kalmazsın
suyu kendin için mi istedin dediğinde
evet ardından da çay içicem servisi görütdüğünde 2 şekerli bir çay getir
demeliydin
görev tanımlarınız belli ise
kendini ezdirmen çok anlamsız
açıkcası
olay sende biter
haline hareketlerine çeki düzen vermesine yönelik acil bir konuşma yapmalısın
iş tanımında mutfak görevi olmadığınının ayrıca altını çizmelisin