Bebek Beslenmesi İşe gidenler kaç cc sağıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

julianne

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
3.062
3
316
İstanbul
Merhaba anneler. Bir buçuk ay sonra işe başlayacağım. 10 saat kadar evden bebeğimden ayrı kalacağım ne yazık ki. Şimdiden süt sağmaya başladım biraz depoluyorum ama bebeğimin ancak 100-110 cc ile doyduğunu farkettim. Fakat ben 4-5 saat bekledikten sonra o miktarı çıkarabiliyorum. Bebeğim emerken doyuyor ama makineyle çekerken o kadar çok süt gelmiyor. Hesaplayınca ben yokken bebeğim en iyi ihtimalle 3 öğün süt içecek. Ama ben iş yerinde bir günde 300 cc çıkaramam ki. Ne yapacağımı bilmiyorum 6 ay sadece anne sütü vermek istiyordum ama bu gidişle yapamayacağım galiba. Kendimi çok kötü hissediyorum bu yüzden. Siz kaç cc çıkarıyorsunuz?

Bu arada ücretsiz izin alamam ve pilli elektrikli sağma pompası kullanıyorum.

benim bebeğim1.5 aylıkken emmeyi bıraktı bende sağıp verdim bende kızım 15 günlükken günde 3 saatliğine çalışmaya başlamıştım sütü sağıp bırakıyordum. onun yiyebileceği miktar kadar sağıyordum. çok şükür ama süt fazla olsun diye beklemene gerek yok sağdıkça süt fazlalaşır. birde ben humana still tea içiyordum sütü arttırması için işe yarıyordu.

birde bir sorum olacak bebeğin emerken yada süt sağarken diğer göğsündende süt geliyormu?? benim geliyordu. süt topmama kabı diye bir şey alşıştım onu takıyordum o sütüte ziyan etmiyor biriktiriyordum

allah kolaylık versin

3 saat ayrı kalsam bir gün içinde bir öğünü çok rahatlıkla çıkarırım ama ben 10 saat ayrı kalacağım ve en aaz 3 öğün yiyecek. Bu kadarını çıkaramam sağarak. Ya da çıkarırım hiç denemedim ama. Bir göğüsten emerken süt geliyor ama damla damla az geliyor yani bunu alıp biriktirmeye değmez. Sağol cevabın için. Peki kaç ay emdi yani kaç ay sağarak devam ettiniz?

sadece 1.5 ay emdi sonra 4 ay bitene kadar sadece anne sütünü biberondan aldı sonra süt azalınca ekgıdaya başladık ama 6 ay bitene kadar anne sütüde aldı sonrada süt bitti.
günde 3 saat gidiyordum ama benimki zaten emmiyordu ben sağarak besliyordum

birde sağarken bir elimle pompayı tutup diğer elimle sağma hareketleri yapınca daha iyi geldiğini farketmiştim istersen dene canım

Merhaba,
Bebebğim 3 aylıkken çalışmaya başladım.
Şimdi 6 aylık ve bu süre zarfında sadece anne sütüyle besledim bebeğimi.
Ben şöyle yaptım;
Sabah iyice emzirip çıktım.
İşyerinde 2 ya da 3 postada, toplam 260-300 cc süt sağdım. Bu, ertesi gün için tam olarak yetmeyeceği için, bebeğim akşam uyuduktan 2 saat kadar sonra, yeniden uyanmasına yaklaşık 2 -3 saat varken, sütümü yeniden sağdım. Böylece toplamda ortalama 450 cc süt bıraktım ona her gün.. Bu gece sağma temposunu haftasonu da sürdürünce ufak da olsa bir stok oluştu, yani yedekli gidebildim. İşyerinde çıkamayacağım bir toplantı, acil bir durum olduğunda o yedekleri kullanabildim. Şimdi çok şükür 6 ayı bulduk, ufaktan ek gıdalara başladık. Ama ben bundan sonra da sütü sağıp, maksimum süre anne sütü almasını sağlamaya çalışacağım.
Ben de elektrikli pompa kullanıyorum ve gayet memnunum..

Sevgiler, kolaylıklar.

Teşekkürler kızlar cevaplarınız için. Umarım işe başlayınca ben de sizler gibi oturturum bu dğzeni. Tek istediğim 5 ayı anne sütüyle tamamlamak. En azından 5 ay. İşe başlayana kadar buzluğa süt atmaya çalışıyorum Her gün 100 cc çıkarsam başlayınca 450 cc bırakamasam da buzluktakiler de destek olur diye düşünüyorum.

İşe başladığınız gün nasıl idare etti bebekleriniz peki. O gün için daha önce mi yedeklemiştiniz?

Evet işe başlamadan evvel 120 cc'den 10-12 paket süt stoklamıştım ben. Sen de işe başlayana kadar her gün muhakkak yedekle bence. Çok çok işe yarıyor onlar sonra.
İnşallah sen de oturtursun düzenini. İyi şanslar!

Bir kerede 120 cc sağmam mümkün değil benim o yüzden gün içinde sağdıklarımı birleştiriyorum ancak 100 cc ediyor kimi zaman etmiyor bile. Acaba süt üretimi belli bir zamandan sonra yani bebek büyüyünce mi artıyor? 120 cc yi kaçıncı ayda çıkarıyordun?

Merhaba, Ben bebeğim 4 aylıkken işe başladım. Hergün işyerinde 2 posta süt sağdım. Bir defada en az 150 cc sağıyordum. Bazen 200 cc sağdığım ve bunu 2'ye böldüğümüzde çok oldu. Sağdıkça süt artıyor merak etme. Birde dinlenmek çok önemli. Bulgurlu yemeklerin sütü arttırdığını söylemişlerdi, denedim hatta hergün bulgur yedim ve işe yaradı.

Merhabalar,
Yapacağım yorumu aynı yollardan geçtiğim arkadaşlara umut olması amacıyla paylaşıyorum.

İşe döneli henüz bir hafta oldu ancak, işte süt sağma tecrübem ikinci. Biri 6,5 yaşında, diğeri 7,5 aylık iki çocuğum var.
İlki normal, ikincisi sezaryen doğmak zorunda kaldı. İkinci bebeğim doğduğunda 4.1 kg idi. Ve hastaneden çıkarken yeni doğum yapmış bir annenin sütünün 4 kilo civarındaki bir bebeğe yetmeyeceği ve mama takviyesi almam gerektiğini söyledi bebek hemşireleri.
4.günümde sütüm tam anlamıyla gelmeye başladı ve hemen mama takviyesini kestim. İlk ay 1.450 gr aldı bebeğim, sonraki aylar da 850,750 ve 600 şeklinde devam etti. Bu azalmanın sebebini çocuk doktoru sütümün yetmediği şeklinde iletti bana ve bundan sonra kısır döngü başladı bende. İlk ay yeten süt nasıl olur da birden yetmezdi, iki ay gece gündüz sık sık emzirerek sütümü artırmaya çalıştım ama bebeğimin kilo alımını artıramadık. Ve ben daha fazla psikolojimin bozulmasına katlanamayarak ilk çocuğumun doktoruna döndük. Meğer kızım idrar yolları enf. geçiriyormuş. Tedavi olur olmaz 4. aydan sonraki kilo alımları aylık 900, 800 şekline döndü. Şu anda 10 kilodayız şükür.
Yaşadığım kısır döngüler sırasında sütümün artması için yaptıklarım şunlar;
-Önce sütünün yetmediğini sakın düşünmeyin. Her annenin sütü bebeğine yeter. Herhangi bir sağlık problemi yoksa tabi.
-Emzirme ya da sağma aralıklarınız 3 saati geçmesin. Tecrübemle 2,5 saat ideal.
-Bebeğinizin emmediği, uyuduğu zamanlarda da bu saatlere uyun. Geceleri süt daha fazla gelir.
-Günde en az 3 litre su mutlaka için.
-Tatlılar artırmaz ama ille de yiyeceksiniz sütlü ve tarçınlı tatlılar tercih edin.
-Her yemekten sonra taze demleyerek anne çayı için. (İyi bir diyetisyenin kendi bebeğini emzirdiği sırada içtiği formülü uyguladım ben. İşe yarıyor hakikaten.
1 yemek kaşığı rezene
1 yemek kaşığı ısırgan
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 tatlı kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı anasonun üzerine bir fincan su koyarak 10-15 dk. bekletin. Günde 3-4 öğün içebilirsiniz.
-Her sabah kahvaltınızda dere otu yiyebilirsiniz.
-Rutinin oturması 2 haftayı buluyor. İki haftadan sonra sütünüzün arttığını göreceksiniz.

Bebeğim 4. aydan sonra beni emmeyi bıraktı, tüm çabalarımla biberona alıştırdım.
Tüm gün sağdığım sütler ve saatlerim şöyle;

Sabah 08:30 - 250cc
11:30 - 125 cc
14:30 - 125 cc
17:30 - 125 cc
21:00 - 150 cc
24:00 - 150 cc
toplamda 800-900 arasında değişebiliyor. Şu anda 7,5 aylık olan bebeğime yetiyor çok şükür.
İşe başlamadan önce de aynı düzende sağarak 40 paket civarında (7-8 litre) süt biriktirmiştim.
Yazarken aynı günleri yeniden yaşayarak kendime maşallah demeyi ihmal etmiyorum.

Herkese başarılar, bol sütlü günler dilerim.
Sevgilerimle,

Göğüs masaji,
Sicak su ile yıkamak,
Göğüsleri sicak tutmak,
Bol bol su icmek,
Vücudunuzu dinldirmekde cok yardimi oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…