ısım konusu

wasin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
146
33
merhaba arkadaslar.unıversıteden yıllardır gorustugum samımı bı arkadasım var.bır yasında oglu var ve esıyle bosanmak uzere.sıze sorum arkadasıımın oğlunun ısmı cıft ısım yanı bırı kayınpederının ısmı dıgerınıde olesıne koymuslar.kayınpederının ısmını kullanmıyo ve nufustan sıldırmek ıstıyo.daha bosanma davası bıtmedı.bunu tek basına yapabılır mı yanı boyle bı hakkı var mı..cevaplarının ıcın tesekkurler ..

böyle bi hakkı varmı bılemıyorum ama bence kımlıkte kalsın diğer ismiylede kendısı hıtap eder sonuçta o boşanıyor çocuğu boşanmıyorki bide soyadı var onu nasıl sıldırecek

baya kotu ayrılıyorlar ısın ıcınde sıddt var rapor alacak derecede.tamamen sılmek ıstıyo onlarla ılgılı herseyı

baya kotu ayrılıyorlar ısın ıcınde sıddt var rapor alacak derecede.tamamen sılmek ıstıyo onlarla ılgılı herseyı
anlıyorum insan bunu dşünecek hale geldiyse zaten baya buyuk bı sorun vardır ama yınede adını sıldırse soy adı kalacak boşa zahmet herşeyi geçtim o çocuğun bır yarısıda o adamdan yapıcak bışı yok

• Beğen
Reactions: ZOE
isim silinse ne olacak. soyadı var?? artı boşanınca kendi boşanacak. oğlu değil.

ALLAH cc yardımcısı olsun.

merhaba arkadaslar.unıversıteden yıllardır gorustugum samımı bı arkadasım var.bır yasında oglu var ve esıyle bosanmak uzere.sıze sorum arkadasıımın oğlunun ısmı cıft ısım yanı bırı kayınpederının ısmı dıgerınıde olesıne koymuslar.kayınpederının ısmını kullanmıyo ve nufustan sıldırmek ıstıyo.daha bosanma davası bıtmedı.bunu tek basına yapabılır mı yanı boyle bı hakkı var mı..cevaplarının ıcın tesekkurler ..

Kanunlar çok ilginç olabiliyor bazen. Bir arkadaşımın eşi vefat etti. Çocuğun velayetinin annede olması için mahkeme açıldı. Yani bu insanlar boşanmadı, eşi öldü ne saçma diye düşünmüştüm.

Mesela önceden devre mülk satışlarında kimin üzerineyse o tapu işlemi yapıyordu. Şimdi satanın da alanın da eşinin imzası gerekiyor.

Bu durumda isim değişikliği için de böyle olması kuvvetle muhtemel.

Neticede soyadını değiştiremeyecek çocuğun.
Bence gerek yok adını da değiştirmesine bu yüzden.

ya ne ezik kadınlar var ya neyi hesaplıyorlar

Arkadaşınız velayeti aldıktan sonra isim değişikliği talebinde bulunabilir. Tek başına böyle bir hakkı var evet, babanın rızası aranmaz, dava şartı değildir yani.

isim sildrimekle ne elde edebilir ki?
ismini silse genleri o adamdan ve çocuk üzerinde her türlü hakka sahip.
adını değiştirse soyadı kalacak, onu nasıl halletmeyi düşünüyor.
illa adama der verecekse ayakta kalır, mis gibi yetiştirir evladını oldu bitti.
bana ekstra hırçınlık gibi geldi.

sızın o ezık dedıgınız kadın tek basına kucucuk ogluyla nelere gogus gerdı de dımdık ayakta durdu haberınız var mı...yok..o yuzden gereksız yorum yapmayın

o çocuğuda tek getirdi dünyaya değil mi? bu ne ego ya soyadı değiştirme vs neyin ego su tecavüze mi uğradı ne yani.

bunun nesi eziklik? Merak ettigim icin soruyorum. Bana da tam tersi bir dik durma cabasi gibi geldi. Her turlu kurtulmak icin cabaliyor mucadele ediyor kadin

neyin diki ya ne diki . dik durmak soyadı ile olmaz. Zaten buna benzer bir dava var başımızda. Bu nedir yani ya. nedir yani.

o çocuğuda tek getirdi dünyaya değil mi? bu ne ego ya soyadı değiştirme vs neyin ego su tecavüze mi uğradı ne yani.
sız yanlıs okuduz galıba soyadı demedım ıkı ısımlı ısmının bı tanesını sıldırmek ıstıyor dedım.oda kp ısmı oldugu ıcın ve esının ve aılesının yaptıklarından dolayı dedım.bunda anlamıcak ne var.

Soyadinida degistiren biliyorum ama18yasindan sonra bunu yapan birwerkek annesininkini almisti

Bir bayan arkadasta evlenmeden ismini degistirmisti

neyin diki ya ne diki . dik durmak soyadı ile olmaz. Zaten buna benzer bir dava var başımızda. Bu nedir yani ya. nedir yani.

Bence çok normal bir tepki. Kadın çocuğunun sevmediği bir ismi taşınmasını istemiyor olabilir. Çocuk babasının soyadını taşıyor ne de olsa, dedesinin ismini de taşımak zorunda değil ki.

Bence çok normal bir tepki. Kadın çocuğunun sevmediği bir ismi taşınmasını istemiyor olabilir. Çocuk babasının soyadını taşıyor ne de olsa, dedesinin ismini de taşımak zorunda değil ki.

sildirsin canım sildirsin.kendi babasının ismini koysun. uzun ömürlü olsun.ok

s3n ne diyorsun. Nasil konusuyorsun. Neyin kafasini yasiyorsun. Git kime kizdiysan ondan al hincini.
Empati denen bir olgu var bilmem haberin var mi

sız yanlıs okuduz galıba soyadı demedım ıkı ısımlı ısmının bı tanesını sıldırmek ıstıyor dedım.oda kp ısmı oldugu ıcın ve esının ve aılesının yaptıklarından dolayı dedım.bunda anlamıcak ne var.
arkadasim cabani anliyorum. Sonun kadar da destekliyorum. Haketmeyen insanlarin adini tasimasina hic gerek yok.
Babalik o dölu vermekle olmaz (ayni sekilde annelikde) ins. Bu saatten sonra evladinla guzel gunler gorursun

X