İsmi belli olsun istiyorum karar veremiyorum

Kararsızlık çok fenaymış. İsmi ne olsun kızımızın?


  • Ankete Katılan
    20
  • Anket Kapalı .

KARABATAK_

Bahar'ım 1.6.2017-11:58 ♡Deniz'im 11.1.2020-13:44
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
3.091
5.187
Merhaba arkadaşlar. Bu 4 isimden biri olacak fakat eşim de ben de kararsız kaldık.
 

Mismommy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
5.332
6.942
Zeynep her cagda guzel olan bir isim. Beyza da degisik ve guzel. Turk dil kurumunda Elif sadece arapcanin ilk harfi diye gecer. Anlami sadece bu. Arapcadada ayrintili bir anlami yok. Peygamberler zamanindada hic gecmiyor oyle bir isim. Yada ben bilmiyorumdur. Gecmiyorsa iyi bir anlami olsa o zamandada olurdu
 

ince bilek

ankaram❤️
Pro Üye
16 Temmuz 2010
21.501
46.522
zeynep olsun
beyza güzel değil bence. elifte güzel
 

Esra_fb

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2007
1.186
808
Zeynep her cagda guzel olan bir isim. Beyza da degisik ve guzel. Turk dil kurumunda Elif sadece arapcanin ilk harfi diye gecer. Anlami sadece bu. Arapcadada ayrintili bir anlami yok. Peygamberler zamanindada hic gecmiyor oyle bir isim. Yada ben bilmiyorumdur. Gecmiyorsa iyi bir anlami olsa o zamandada olurdu

Aynen, Elif sadece bir harf. A gibi yani.
Araplarda isim değil. Ana dili Arapça olan birçok insan tanıyorum ve Elif'in bizde isim olarak kullanılmasını garip buluyorlar.
Bir de -dost- anlamındaki Elif (ülfet) var. Bu da erkek ismi. Kız ismi olan ise Elife.

Elif ismini sevmiyorum ben o yüzden.
Zeynep anlamlı ama çok yaygın.
En iyisi Beyza olsun.

Alternatif:
Feyza
Emine
Amine
Tuba
Zehra
Esra
 

Silent_women

sabir getirir tüm beklenenleri...
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
6.237
8.786
Herhalde bir ben varım zeynep isminden çok hoşlanmayan.Kolumu çarptığım kişide zeynep ismi var.Öğretmenim.Klasik isimlerden sevdiğim isimler,Nihal,Leyla,Zeliha,Selin
Bence bunlar zeynepielif isminden daha şık duruyorçTabi yine tercih meselesi.Kendi fikrim bu.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 159 gün geçti.

sare_asya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2012
3.638
1.679
36
Zeyneb ismini sevmem..
Elif ismini her donem cok begenmisimdir.. ❤
Tercih meselesi..
Ayrica kizimin ismi :)
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1781 gün geçti.

Esra_fb

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2007
1.186
808
Herhalde bir ben varım zeynep isminden çok hoşlanmayan.Kolumu çarptığım kişide zeynep ismi var.Öğretmenim.Klasik isimlerden sevdiğim isimler,Nihal,Leyla,Zeliha,Selin
Bence bunlar zeynepielif isminden daha şık duruyorçTabi yine tercih meselesi.Kendi fikrim bu.

Kesinlikle katılıyorum size. O kadar klasik isimler varken bu Elif ve Zeynep takıntısını anlamıyorum ben de.

Sizin saydığınız isimler bence de daha hoş. Özellikle Leyla ve Zeliha.
 

Unicornbe

Golden Dragon✨🐉
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
14 Kasım 2007
2.782
1.712
Zeynep ve Elif genel olarak ilkokulda ve ortaokulda isimlerin başını çekıyor bende ogretmenım şu sozu genelde kullanıyorum hangi zeynep hangı elıf olayı çok yaşanıyor arkadaslar aynı fıkırdeyım sonuna kadar...... Beyza diyorum farklı onerılerdede bulunabılırım