işsizlikten kırıldık

cimcime28

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
1.293
1.911
Selamlar arkadaslar.
Sevgilimle birbirimizi öyle cok seviyoruz ki
Ama malesef kavusamiyoruz
Sebebi ne?
İşsizlik!
Bu da benim derdim yazmak istedim yaşamayan bilmez...

çok iyi anlıyorum seni o kadar berbat birşey ki şu işsizlik..

İibf mezunuyum erkek arkadasimin suan isi var ama malesef ev gecindirecek kadar degil arayistayiz ikimizde ama o kadar yiprandik ki icimi dokmek istedim sadece. Bilmiyorum vardır elbet bizim de ekmegimiz hic beklemedigimiz bir anda olacagini soyluyor dostlarimiz biz de oyle umuyoruz

Hele sevgilimin bana kavusmak icin cabalamasi bu ugurda yipranmasi beni daha cok yoruyor ne kadar kafaya takiyor yetememe duygusu onu cok yipratti.

İş yok değilde kafama göre iş bulamıyorum demek daha uygun bence.
Aksi takdirde iş çok.

İibf mezunuyum erkek arkadasimin suan isi var ama malesef ev gecindirecek kadar degil arayistayiz ikimizde ama o kadar yiprandik ki icimi dokmek istedim sadece. Bilmiyorum vardır elbet bizim de ekmegimiz hic beklemedigimiz bir anda olacagini soyluyor dostlarimiz biz de oyle umuyoruz

İibf mezunuyum ben de 4 yıl emek verdim ama memleketim küçük benim de malesef iş bulmakta inanılmaz zorlanıyorum. O kadar bunaldım ki erkek arkadaşım bi dahaki ay askere gidecek dedim ki burada kendimi tam anlamıyla işe yaramaz hissediyorum. Üzülme sen dedi askerden döndüğümde hayatımızı başka şehirde kurarız. Ona da kıyamıyorum benim bu halime üzüldükçe üzülüyor kısacası aynı durumdayız Allahım hayırlı rızk kapıları aralasın.. Ol der oluverir...daha vakti var demek ki :KK43:

gazetelerde çarşaf çarşaf 'eleman aranıyor' yazıyor,bu kadar işsiz görmüyor mu hayret :KK64:

bir senedir işsizim, o çarşaf çarşaf ilanların koleksiyonunu yaptım. yarısı sigortasız eleman isteyenler, yarısı 1 ay deneme süresi "ücretsiz" deyip 1 ay sonra kapının önüne koyanlar, yarısı güzellik merkezi adı altında masaj salonu, yarısı çağrı merkezi daha sayacak çok şey var ama neyse... güvenilir düzgün bir yer bulmak çok zor .

konu sahibi sana gelince üzülmeyin arkadaşım rabbim hayırlı bir kapı açsın sevgiline de sana da çok iyi anlıyorum seni

İş çok diyen arkadaşlar heralde 10-12 saat çalışıp asgari ücreti olan işlerden bahsediyo lardır. Belki de taşerondan. Insanlar bunun için üniversite okumuyo. Hatta okumayanlar bile böyle şartlarda çalışmamalı. Ama bizler bile iş çok çalışan yok dersek daha çok sömürülürüz

Is cok mu :KK57:
arkadasimin eşi iktisat mezunu, bankadaydi atildi tam 1 yil is aradi, gozumle görmesem abarti derdim ama kiz kasiyerliklere bile basvurdu, asgari ucrete raziydi, ya niteliklerin fazla diyip almadilar ya biz sizi arariz diyip yolladilar daha yeni is buldu bir bankanin cagri merkezinde asgari ucretle 7/24 vardiyali çalışıyor. ..

sabirli olun cok zor bir surec ama dua edin evli degilsiniz en azindan ailelerinizle yasiyorsunuz, eninde sonunda is bulup kendi evinizi kurarsiniz...

ahh ahh bizde 2 sene bekledik iş yüzünden Allah yardımcımız olsun canım cok zor.

Bende öğretmenim. Atanamayacağımı da adım gibi biliyorum.
Çok şükür nişanlımın mesleği güzel de şuan dert etmiyorum evlenince de özel sektörden bakacağız artık.

Ülkecek üniversite mezunlarının hali bu ne yazık ki.
Her ilde üniversite var ama her ilden mezun olan öğrenciye yeterli iş istihdamı yok..

Ülkemde iş yok mu? Var tabi.
Mesela mağazalarda, marketlerde sabah 9 akşam 9-10 arası ayakta çalışacak eleman veya marketlerde kasada duracak elemana ihtiyaç var.
Kozmetik mağazalarında yine satış danışmanına,
Cafelerde garsona vs vs ihtiyaçta var işte var. (Bunları küçümsemek için yazmadığımı açıklamama gerek yok sanırım)

Ama sen 4 sene önce istediğin bölümü kazanabilmek için kendini hırpala, sonra kazan başta ailen olmak üzere sen de bir dünya emek harca, sınav zamanı baş ağrısından uyuyamam sonra okulu bitirince devlet sana iş vermesin git mağazada çalış.
Önemli olan sadece çalışmaksa ben üniversite okumak yerine bundan 4 sene önce girerdim bir mağazaya çalışırdım hem birikim yapardım hem babamın okul için harcadığı paralar ona kar kalırdı..

Sizi anlıyorum desem de anlamak bir fayda sağlamıyor. cimcime28 cimcime28
Elimizden geldiğince bunun eylemini de yaptık, gerekli yerlere çağrılarda bulunup kapısında da yattık ama yok.

Allah'tan diliyorum, bütün üniversite mezunlarına yeterli iş olanağı sağlayacak eğitim ve iş konusunda politikaları sağlam insanlar devlet yöneticisi olur da biz hakkımızla mesleğimizi elimize alırız.

Yoksa Ankara'da dayın olacak canım. En kolay iş bulma yöntemi budur.

gazetelerde çarşaf çarşaf 'eleman aranıyor' yazıyor,bu kadar işsiz görmüyor mu hayret :KK64:
merak ediyorum hayatınızda hiç iş aradınız mı? iş bulmak pardon düzeltiyorum; hakkınızı verecekleri okuduğunuz yıllara değecek, gerçek bir iş bulmak nasıl oluyor bir fikriniz var mı? cücük kadar ne iş yaptığı belli olmayan ofislerin asgari ücret sigortasız iş ilanlarını çarşaf çarşaf iş sanıyorsunuz heralde.

X