İstanbul Anadolu yakasından ev almak

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.087
19.383
Nişanlıyım, kısmetse sonbaharda düğünümüz var. Nişanlım da ben de çalışıyoruz. Kiraya çıkmaktansa kendi evimizin sahibi olmak istemişimdir hep, bu sebeple kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunan siteleri, kooperatifleri araştırıyorum şu sıra. açıkçası nişanlım ev alma taraftarı değil pek, çünkü peşinata verecek birikmişimiz yok ikimizin de. Ailelerin yardımcı olma durumu da yok. Biriktirdiklerimiz düğüne eşyaya gidecek zaten. Sizce birikmiş peşinat parası olmadan ev almak mantıksız mı? Kredi çekeriz ev için diyorum ben ama ömrümüz de onu ve evin parasını ödemekle geçer herhalde.

Kira öder gibi ev sahibi olanlar, hangi semtlerden hangi fiyatlara ev aldınız?

Not: Anadolu yakası olması gerekiyor işlerimiz sebebiyle.

Valla canım metro ve metrobüs , marmaray hattına yakın yerlere bakın. Şimdi bir de teleferik çıkıyor o güzergaha bakın ki orada teleferik faaliyete girince evlerin değeri daha çok artacakmış. Buralara yakın oturursanız avrupa anadolu her yere kolay ulaşım sağlarsınız.

Eşimde bende çalışıyoruz ailelerimizin evlenirken katkısı olmadı iki yıl olmak üzere evleneli, bitmedi daha düğün borçları. Acele etme canım bence.

Önemli olan maaşlarınız aslında ama belirtmemişsiniz. Maaşınız düşükse ev kredisinin tamamını çıkmayabilir.Çıksa bile öderken zorlanırsınız.Bir dönem ev bakıyorduk, Çekmeköy,Taşdelen taraflarını tavsiye ederim. 190-200 civarı genelde. Bence düğününüzü yapın,bir kaç sene birikim yapın.Önünüzü görmeden ev almak risk gibi

Ev kredisinin tamamı pek çıkmıyor. Nişanlıyken zaten biriniz çekebilirsiniz...

Heveslenmen guzel fakat cok zor. Pesinat olmadan evin tamamina kredi cekemezsin. 0 ev alsan muteahhit evin degerini dusuk gosteriyor yine yuksek kredi cekemezsin. 100 bin tl cekersen bi 100 bin tl uzetine faiz odersin. Yazik gunah. Evlen borclarini ode bir yandan birikim yapmaya calis. önünü bi gor ondan sonra durumunuza gore bakarsiniz birseyler. Ne kadar az kredi cekersen o kadar iyi

Bizde herseyimizi kendimiz yaptik,borcsuz evlendikten evlendikten 4 ay sonra takilarimizi pesinat yapip ev aldik, neredeyse tamamina kredi cikti.ilk zamanlar benim islerimde iyiydi sikinti cekmedik ama benim islerim kotu gidince bayagi zorlandik. evliligimizin en guzel zamanlarimizi borc odeyip aksamlari hesap yaparak geciriyoruz. esim bin pisman oldu kac kere satmaya kalkisti.hic pesinatiniz yoksa ve borcla evlenecekseniz cok zorlanirsiniz 200000 kredi cekseniz ev icin minimum 2500 kredi odersiniz. bide düğün borclari var. bide kendi harcamalariniz elektrik, dogalgaz ....Gelirlerinizi bilmiyorum ama 6500-7000 den asagi ise hic bulasmayin

Geçen temmuzda eski evimizi satıp pendik yayalar mevkinde Dumankaya / Yenişehirden 210.000 tl ye 3+1 130 m2 ev aldık
( konumu m2 yi belirtiyorum ki semte göre birşey belirlensin kafanızda diye)
Eski evimzi sattığımız için ordan kalan 90.000 tl yi peşin verip 150.000 tl kredi çektik
(tapu+emlakçı parasınıda burdan ödedik)
150.000 tl krediye aylık 2.136 tl ödüyoruz.
Bankalar artıken az %25 peşinatla kredi çıkartıyorlar diye biliyorum.
Yani aksi bir durum olmadıkça zaten peşinatsız ev alamazsınız.

127.000TL Kredi çektik 10.000 tl peşinatımız vardı aylık 2.200 tl kredi ödüyoruz geçen sene nisan ayında ev aldık istanbul avrupa yakası ahım şahım değil yeter ki evimiz olsun dedik eşiminde benim de işi özel sektör hoppp herşey dört dörtlük giderken eşimin maaşı düşürüldü şu hükümet olaylarından dolayı kıt kanaat geçiniyoruz.Tabi o sırada düğün ev tadilat nasıl oldu bilmiyorum bizim de destekçimiz yoktu ama şunu biliyorum kiraya gitseydim hayatta ev sahibi olamazdım.Çünkü 6 aylık evliyim eşimin maaşında yeni düşüş yapıldı o süre zarfında paramız varken ve kredi borcumuz dışında borç yokken 1 kuruş kenara atamamışız.Eğer belli bir limitiniz varsa ev almak için ödeyecek potansiyeliniz hiç düşünmeyin derim gerekirse salon takımı almayın oturma odası almayın yerde oturun ama ev alın derin ki istanbul da ev almak her geçen gün daha da zorlaşıyor

Nişanlıyım, kısmetse sonbaharda düğünümüz var. Nişanlım da ben de çalışıyoruz. Kiraya çıkmaktansa kendi evimizin sahibi olmak istemişimdir hep, bu sebeple kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunan siteleri, kooperatifleri araştırıyorum şu sıra. açıkçası nişanlım ev alma taraftarı değil pek, çünkü peşinata verecek birikmişimiz yok ikimizin de. Ailelerin yardımcı olma durumu da yok. Biriktirdiklerimiz düğüne eşyaya gidecek zaten. Sizce birikmiş peşinat parası olmadan ev almak mantıksız mı? Kredi çekeriz ev için diyorum ben ama ömrümüz de onu ve evin parasını ödemekle geçer herhalde.

Kredi için % 25 peşinat gerek.

geçen nisan ayında 112bine 1+1 ev aldık...beylidüzünden...nişanlı bir tanıdığa...evlendiler,yerleştiler.....hiç peşinatları yoktu....25bin ihtiyaç kredisi çektiler peşinat için...85 bin de konut kredisi çıktı....ilk 30 ay 2500 ödeyecekler daha sonra 1200 liraya düşecek ödemeleri....karı koca çalışıyorlar...geçen gün duydum 165bine satmışlar..düğün takılarını da satıp daha büyük bir ev almışlar...demem o ki 10 ayda hiçbir şekilde 50bin lira kar getirecek bir iş yapamazlardı...kira öderken peşinat için para toparlamak çok zor. o sebepten gençler küçük müçük demeden evlerini alsınlar...daha sonra büyüğü de alınır...

Bence biraz mantıksız bir hayalin peşindesiniz.Olduki kredi çekildi peşinat ödendi yada peşinatsız aldınız fillan.Hem düğün borçları hem ev kredisi iki yakanız bir araya gelmez bide üstüne evlendiğiniz gibi geçim sıkıntısı çekmeye başlarsanız buu sebeplerden cicim aylarınızda uzun sürmez.Yerinizde olsam bi kaç yıl böyle bbişey düşünmem azar azar birikim yapmaya çalışırım.Heleki istanbulda öyle aldım oturıyım durumu kolay değil çok daha yüksek fiyatlar.Yani bence nişanlınızı dinleyin derim :KK43:

Kriz doneminde ev almak hic mantikli degil. Cekmekoy tarafinda guvenlikli havuzlu orta halli bir sitede oturuyorum, ev fiyatlari gecen yil 200-250 bin arasiyken bu yil 300 binden asagi yok ve hicbiri satilmiyor aylardir bos bekliyorlar, ev sahipleri fiyat da dusmuyor ama bu balon oyle ya da boyle patlayacak. Bence biraz bekleyin ve o esnada pesinat icin birikiminizi yapin.

çekmeköyü iyice bir araştırın derim canım

Yorumlariniz icin tesekkurler arkadaşlar hepsini ayri ayri degerlendiriyorum.Bazilariniz birikimsiz ev alinmaz vs demis ama benim mantigima yatmayan sey sy, bir kez kiraya ciktik mi bir daha kolay kolay ev sahibi olacak birikim yapamayacagimizi düşünüyorum. Sonucta yuzune bakilir bir evde oturmak icin en iyi ihtimalle aylik 1000-1200tl yi gozden cikarmak lazim.e ne kadarlik bir birikim yapabilirz ki bu meblağ i elden cikardiktan sonra?

X