Tabi normal dogum yapan var ben bu kontrolde soracağım gideceğim zaman 31 haftalık oluyorum çünkü erkenden bişey diyemez kimse, herşey normal demişti son kontrolde bi sıkıntı olmadığı sürece sezaryen demiyo. Siz neden vazgectiniz ki ?
ben gebeliği ilk öğrendiğimde yeliz hanım'a gitmiştim 6 haftalıktı bebek, memnun da kaldım yeliz hanım'dan hem hastane de evime yürüme mesafesinde olunca tamam dedim doğumu da burada yaparım, doktor iyi, fiyatlar iyi. sonra bir düşük belirtisi oldu bende vera'ya gittim yeliz hanım izinliydi mecburen başka dr olsun dedim çünkü aciliyet var o sırada diğer dr müsaitti ona gittim, bir hafta sonra tekrar gel dedi gittim ama yine yeliz hanım'a gitmek istiyordum randevulu da çalışmıyordu o sıra baktım önümde yeliz hanım'a muayene için bekleyen 17 kişi var (o sırada doğum varmış o yüzden hastalar yığılmış) ben yine diğer dr'a gitmek zorunda kaldım ve tamam bu dr'da devam edeyim bari dedim. sonra yaz tatili için şehir dışına gittim döndüm bu defa da diğer dr vera'da çalışmayı bırakmış, haydaaa şimdi ne olacak dedim yine yeliz hanım'a gideyim o zaman görevli kız bu defa da demesin mi "yeliz hanım artık randevulu çalışıyor", bende de randevu yok ve beklemek istemiyorum yeni gelen dr'a gittim. o da fena değildi, 24. haftama kadar kontrollerde ona gittim ama her seferinde hastaneden çıkarken moralim bozulmuş oluyordu, ortada gerçekten somut sorunlar yokken dr hanım beni endişelere sürüklüyordu. detaylı usg yaptırmak istemedim çok ısrarcı oldu yaptırmam konusunda, peki neden isteniyor anne karnında müdahale edilemiyor ne de olsa bebeğe dedim, bebekte bir sorun var mı görelim ki bizim müdahale edemeyeceğimiz bir durum varsa sizi başka hastaneye yönlendirebileyim doğumda dedi. ben de bu cevaba şaşırdım açıkçası yenidoğan yoğun bakımınız var ama dedim dr'a. yine de ileri düzey olmadığından yani duruma göre daha donanımlı hastanelere sevk etmek gerekebiliyormuş. yani ihtimaller üzerine konuşarak beni gerdi, ikilemde bıraktı sanki ayrıntılı ultrason olmazsa olmazmış gibi konuştu ve doğumla ilgili konuşma talebimi de detaylıyı çektirme şartına bağladı. ben çok üstünde durmadım bu mevzunun ama eşim tamam dedi artık gitmiyorsun bu hastaneye, her gidişinde moralin bozuluyor dedi. düşündüm ben de vazgeçtim yani gerçekten bi sıkıntı yokken bile bazı endişelere kaptırılıyordum, bu belki dr'un fazlaca tedbirli davranmak istemesinden, her şeye hazırlıklı olmak istemesinden risk almak istememesinden kaynaklanıyordur ama ben pek rahat edemedim açıkçası. doktoru kötülemek için yazmıyorum bunları, benim beklentimi karşılamadı yani ben öyle pimpirikli, evhamlı, acaba başıma neler gelecek diye düşünüp duran bir gebe olmadığım için bu kadar gerilmek hoşuma gitmedi, başka kadınlar için bu tarz bir doktor çok uygun olabilir ama benim için değildi.
yeliz hanım'a bir kere gittim ve hoşnut ayrıldım ama 6. haftamdı dediğim gibi, sonra gitmediğim için onunla ilgili yorumda bulunamam ama yeliz hanım'ı tavsiye eden arkadaşlarım oldu, çok memnunlardı kendisinden, doğum da yaptılar. ama ben artık aynı hastanede başka doktora gitmek de istemediğimden vera'dan vazgeçtim. aslında hala aklımda yeliz hanım'a bi gitsem mi düşüncesi var çünkü hastane çok yakın ve bu da önemli bir avantaj.
neyse sonra tavsiye üzerine yüzyıl hastanesi'ne hale hanım'a gittim ve oradan çıkarken gayet sağlıklı bir hamile olduğumu hissederek çıktım, sonra bir de central hospital'da başak hanım'a gittim yine aynı şekilde gayet iyi ve rahatlamış bir hamile olarak ayrıldım oradan da.
çok uzattım belki ama ben her şeyi dert edinerek, olma ihtimali olan şeyleri düşünüp endişelenerek bir gebelik süreci yaşamak istemiyordum ama orada hep o psikolojiye doğru yönlendirildim, şimdiyse çok rahatım. bebeğimin boynunda 2 tur kordon dolanmış görüldü ve hale hanım da başak hanım da bu duruma bakıp "eyvah çok kötü, normal doğum zor olur" gibi şeyler söylemedi tam tersine bunun normal bir durum olduğunu, pek çok kadının böyle de doğum yaptığını ayrıca doğuma kadar kordondan bebeğin kurtulacağını söylediler. rahatlattılar yani. ama aynı şeyi vera'daki dr'um muhtemelen çok farklı bir şekilde yorumlayıp beni yine endişelendirirdi sanki. yaklaşımlar çok farklı yani.
çok uzun yazdım ama olsun artık :)