normal doktorlar dediğin kadın doğumcular yapar aşılamayı,ama alanı tüp bebek olanlar yapar. maddi durumun varsa tüp bebek raporuna gerek duymuyorsan,tüp bebeği de kendi paramla yaptırırım dıyorsan aşılamayla ugrasmayacaksın. ama rapor ıstıyorsan üniversitelere gitmelisin. tüp bebek klinikleri var üniversitelerde. oraya başvuruyorsun.eşinden sperm testi istiyor,testin en az 1 tanesi başvurduğun hastanede yapılmalı,yoksa kabul etmezler. sen de dahiliyeye muayene oluyorsun. genellıkle adetın 2. gunu hormon testleri istiyorlar. o testlerin sonucuna göre aşılama yaparlar. fsh değerin 15 veya 15in üstünde çıkarsa veya eşinin sperm sonuçları kötüyse direk tüp bebek raporu verir.üniversitede 2 seçenek var zaten,ya raporu alacaksın dışarda tüp bebek merkezlerinde yaptıracaksın ya da üniversitede yaptırmak istiyorsan (yine raporunla) sıraya yazılıyorsun. sıra gelınce ki 5-6 aydan önce sıra gelmez,tüp bebek yapılıyor. benim fsh değerim 14,73 cıktı. eger 2 ay ust uste fsh degerım 15 veya 15 in üstü çıksaydı direk bana rapor verecekti. ama benımkı 15 in altında olduğu için eylülde ilk aşılama yapıldı.tutmadı. 9 ekimde de 2. si yapıldı. 10 gun sonra test yaptıracagım. eger negatifse sonuc tüpe gececegım. ben dısarda tüp bebek merkezind yaptıracagım tüpü,cunku cerrahpaşada tüpü yaptırmak ıstersem nısanı beklemem gerekecek,o da benım ıcın gec. 10 gun sonra sonuc negatif olursa karar verdiğim tüp bebek merkezine gidecegım ,(raporun gecerlı olması ıcın tüp bebek merkezinin SGK anlaşması olması sart) benım ıcın uygun tedavı belırlenecek,bana recete yazılacak,o receteyı cerrahpaşaya goturecegım,bana rapor cıkaracaklar,o raporla ılaclarımı alacagım ve tedavım baslayacak. benım gorustugum merkz raporsuz 6000 tl, raporlu 3000 tl dedi. bıraz uzun oldu ama detayları yazmaya calıstım. hastanede harcadıklarımı da yazayım. ben bursada oturuyorum,ıstanbula gıdıp geldım hep,yol paralarını yazmıyorum.
ilk aşılama profesör ücreti 122 tl (muayenelerımı,kontrollerimi ve asılamamı hoca yaptı)
ilaçlar 50 tl (raporlu) kullandıgım ilaçlar 75 lik menogon 2 kutu, 1 kutu ovitrelle. 2. kutu ovitrelle i devlet karsılamıyor,o yuzden ona da 75 verdim.
aşılama işleminde kullanılan malzeme için de 33 tl ödedim.
2. aşılama için 122 tl hoca ücreti
ilaçlar 300 tl (bu sefer farklı bir ilaç verdi,pahalıydı o) 1 kutu 450 lik gonal f, 1 kutu 75lik menogon,1 kutu ovitrelle
aşılama işleminde kullanılan malzeme için 33 tl.