Aşılama İstanbulda nerde aşılama yaptırdınız?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

YildizlarVeGece

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2008
597
21
Selam Kızlar,
çikolata kistim var sağ ve sol yumurtalıkta 2 ve 3 cm olmak üzere, 1 yıldır çocuk deniyoruz.Olmadı malesef.Doktorlar 1 yıl normal yoldan deneyin sonra aşılama tüp bebek tedavilerine geçersiniz dedi.Şimdi aşılama yaptırmak istiyorum ama nerde yaptırabileceğim hakkında en ufak bir fikrim yok. Tüp bebek merkezlerinde mi yapıyorlar sadece.Normal doktorlar yapmıyor mu?

selam! ben istanbulda pendik marmara eğitim ve araştırma hastanesinde yaptırdım aşılamamı. 1 hafta oldu.tutmamış olabilir bilemiyorum ama çok memnunum doktorumdan,hemşiresinden. bir de nasıl oldu ne oldu bilmiyorum ama doktor rapor yazmış,iğnemi ve ilaçlarımı tamamen ücretsiz aldım. raporsuz olunca iğneler pahalı,örneğin gonal f 350 lira. tavsiye ederim

Selam Kızlar,
çikolata kistim var sağ ve sol yumurtalıkta 2 ve 3 cm olmak üzere, 1 yıldır çocuk deniyoruz.Olmadı malesef.Doktorlar 1 yıl normal yoldan deneyin sonra aşılama tüp bebek tedavilerine geçersiniz dedi.Şimdi aşılama yaptırmak istiyorum ama nerde yaptırabileceğim hakkında en ufak bir fikrim yok. Tüp bebek merkezlerinde mi yapıyorlar sadece.Normal doktorlar yapmıyor mu?
ben zeynep kamil hastanesinde yaptırdım aşılamamı , başarı oranı %10 muş oda bana denk gelmedi. 1 kere daha orada deneyeceğim sonra tüp bebek raporu çıkarıyorlar. tüp bebek başarı oranlarıda %35 miş , başarı oranları yüksek değil ama en azından ilaç masrafları az oluyor. bende ilaçlar arttı dışarıda bir yerde aşılama yaptıracak olsam elimde ilaçlarım olacak , tüp bebek raporuda bazı merkezlerde indirimde ve yine ilaçlarda kullanılacak.

ben zeynep kamil hastanesinde yaptırdım aşılamamı , başarı oranı %10 muş oda bana denk gelmedi. 1 kere daha orada deneyeceğim sonra tüp bebek raporu çıkarıyorlar. tüp bebek başarı oranlarıda %35 miş , başarı oranları yüksek değil ama en azından ilaç masrafları az oluyor. bende ilaçlar arttı dışarıda bir yerde aşılama yaptıracak olsam elimde ilaçlarım olacak , tüp bebek raporuda bazı merkezlerde indirimde ve yine ilaçlarda kullanılacak.
Cevap için çok teşekkür ederim.Peki randevu almak, sıra beklemek nasıl? Ben çalıştığım için günde max. 2-3 saat izin alabilirim :KK43:

Cevap için çok teşekkür ederim.Peki randevu almak, sıra beklemek nasıl? Ben çalıştığım için günde max. 2-3 saat izin alabilirim :KK43:
randevusuz sabah saat 8.30 - 9 gibi gidiliyor. Infertilite bölümüne gidilecek. genelde yarım saat bekleniyor. sürekli aşağıdan muayene olunuyor . 2-3 dk sürüyor oda. reglin 2-3-4 günlerinden birinde gidilecek tedaviye başladığınızdan itibaren 5 gün sonra yumurta sayısı ve ölçümleri başlıyor sonra 2-3 günde 1 çağırıyorlar yumurta gelişimine göre tabi değişiyor süre. herşey yolunda giderse 12-15 gün arasında da aşılama süreniz bitiyor.
rapor için;
- eşinizin ve sizin nüfus kayıt örnekleri ve nüfüs cüzdanız fotokopiniz ( nüfüs kayıt örneklerininde fotokopilerini çektirin en az 3 çektirirseniz daha sonraki aşılamalarda hazır olur)
- sizin 2 resminiz
- hsg filminiz ( ben fındıkzade de çektirdim 400 tl idi o zaman işlem 1 dk sürmedi) hastanede çekim ücretsiz ama sıkıntılı oluyormuş ben göze alamadım :)
- eşinizin sperm raporu. dışarıda 200 e yapıyorlar ve hastanede ürologdan randevu alıp onaylatıyor yada direk hastane de de ücretsiz yapılıyor ) daha önceden aldığınız raporunuz varsa onuda gidip onaylatabilirsiniz . ürolog randevusu internetten alınıyor.

aklımda kalanlar bunlar. belgelerinizi tamamlayınca gerisi daha kolay oluyor.

selam! ben istanbulda pendik marmara eğitim ve araştırma hastanesinde yaptırdım aşılamamı. 1 hafta oldu.tutmamış olabilir bilemiyorum ama çok memnunum doktorumdan,hemşiresinden. bir de nasıl oldu ne oldu bilmiyorum ama doktor rapor yazmış,iğnemi ve ilaçlarımı tamamen ücretsiz aldım. raporsuz olunca iğneler pahalı,örneğin gonal f 350 lira. tavsiye ederim
merhaba,
bnde ikinci aşılama için orayı düşünüyorum hangi dr a gittin acaba? memnun olmana sevndim tereddüt yaşıodum.
ilkini gatada yaptırdım zorlandım biraz.

merhaba,
bnde ikinci aşılama için orayı düşünüyorum hangi dr a gittin acaba? memnun olmana sevndim tereddüt yaşıodum.
ilkini gatada yaptırdım zorlandım biraz.
Merhaba. Internetten randevu alirken hangi doktoru secersen seç Ümran hanim diye bir doktor bakıyor infertiliyiye. Islemleri de o yapıyo, muayeneyi de. Orda yazilan isimler hocaymis.hocalar bakmiyo yani. Ben Ümran hanimi cok sevdim. Ilgili, sicak ve dürüst. Gatadan memnun kalmadin mi? Bana da gatayi onerenler oldu ama ben marmaraya devam etmeyi düşünüyorum

Merhaba. Internetten randevu alirken hangi doktoru secersen seç Ümran hanim diye bir doktor bakıyor infertiliyiye. Islemleri de o yapıyo, muayeneyi de. Orda yazilan isimler hocaymis.hocalar bakmiyo yani. Ben Ümran hanimi cok sevdim. Ilgili, sicak ve dürüst. Gatadan memnun kalmadin mi? Bana da gatayi onerenler oldu ama ben marmaraya devam etmeyi düşünüyorum
tmm çok saol, hayır sevemedim askeri olmasından belki de bilemiyorum rapor sonucumu öğrenmek için 50kere aradığımı biliyorum ulaşabilmek için. laboratuarı su basmıştı sperm yıkamayı ücretli ve oldukça pahalı bi yerde yaptırttı. aksilikler oldu. aşılama 10da yapılacaktı gittiğimiz yer o saate yetişmez deyince daha geç oldu. bu sefer dr beklemedi. a takip eden dr yapmadı aşılamayı karne günüydü çocuğumun yanına gitmem lazım seninde olursa anlarsın beni dedi başka dr a bıraktı gitti. o da iyidi sevecendi ama hastane şartları zorladı beni. bide bırakıp gidince sinir oldum biraz. tüp bebek hemşiresini görmek bile istemiyorum. test günü gittim aşılama yapılmıştı bugün gel demiştiniz dedim, ee napcaktık diyo. hcg testi mi yapılcaktı diyo.
ben gebzede oturuyorum yolda uzun sürüyo pendik daha yakın diye ikincide orayı düşünüyorum eylül gibi.
kısmet artık. uzun oldu biraz :)

tmm çok saol, hayır sevemedim askeri olmasından belki de bilemiyorum rapor sonucumu öğrenmek için 50kere aradığımı biliyorum ulaşabilmek için. laboratuarı su basmıştı sperm yıkamayı ücretli ve oldukça pahalı bi yerde yaptırttı. aksilikler oldu. aşılama 10da yapılacaktı gittiğimiz yer o saate yetişmez deyince daha geç oldu. bu sefer dr beklemedi. a takip eden dr yapmadı aşılamayı karne günüydü çocuğumun yanına gitmem lazım seninde olursa anlarsın beni dedi başka dr a bıraktı gitti. o da iyidi sevecendi ama hastane şartları zorladı beni. bide bırakıp gidince sinir oldum biraz. tüp bebek hemşiresini görmek bile istemiyorum. test günü gittim aşılama yapılmıştı bugün gel demiştiniz dedim, ee napcaktık diyo. hcg testi mi yapılcaktı diyo.
ben gebzede oturuyorum yolda uzun sürüyo pendik daha yakın diye ikincide orayı düşünüyorum eylül gibi.
kısmet artık. uzun oldu biraz :)

inanmıyorum bu ne yaaa...ne gevşeklermiş. gitme tabii ya...ne saçmalıklar böyle.ben hiç ücret ödemedim hiçbir şeye. gata uzak tabii bi de haklısın. inşallah sana şans getirir marmara eğitim. hele hemşiresi çok tatlı,sevecen bir bayan. sonucum olumsuz olsa da ben yine oraya gidicem tekrar aşılama için. devlet hastaneleri içinde şartları en iyi olan orası

inanmıyorum bu ne yaaa...ne gevşeklermiş. gitme tabii ya...ne saçmalıklar böyle.ben hiç ücret ödemedim hiçbir şeye. gata uzak tabii bi de haklısın. inşallah sana şans getirir marmara eğitim. hele hemşiresi çok tatlı,sevecen bir bayan. sonucum olumsuz olsa da ben yine oraya gidicem tekrar aşılama için. devlet hastaneleri içinde şartları en iyi olan orası
çok saol ya, iyi geldi bu. kesin kararımı verdim artık. görüşmeye zeynep kamile de gitmiştim orayı eşim sevmedi. inş. ikinci aşılamalar bize uğurlu gelir. Rabbim ol der ve olur inş.

ne oldu nasıl oldu bılmıyorum rapor yazmıs demıssınız, üniversite ya daeğitim araştırmalarda aşılamaya başlarsanız doğal olarak rapor verir, herkese aynı şey yapılıır.

normal doktorlar dediğin kadın doğumcular yapar aşılamayı,ama alanı tüp bebek olanlar yapar. maddi durumun varsa tüp bebek raporuna gerek duymuyorsan,tüp bebeği de kendi paramla yaptırırım dıyorsan aşılamayla ugrasmayacaksın. ama rapor ıstıyorsan üniversitelere gitmelisin. tüp bebek klinikleri var üniversitelerde. oraya başvuruyorsun.eşinden sperm testi istiyor,testin en az 1 tanesi başvurduğun hastanede yapılmalı,yoksa kabul etmezler. sen de dahiliyeye muayene oluyorsun. genellıkle adetın 2. gunu hormon testleri istiyorlar. o testlerin sonucuna göre aşılama yaparlar. fsh değerin 15 veya 15in üstünde çıkarsa veya eşinin sperm sonuçları kötüyse direk tüp bebek raporu verir.üniversitede 2 seçenek var zaten,ya raporu alacaksın dışarda tüp bebek merkezlerinde yaptıracaksın ya da üniversitede yaptırmak istiyorsan (yine raporunla) sıraya yazılıyorsun. sıra gelınce ki 5-6 aydan önce sıra gelmez,tüp bebek yapılıyor. benim fsh değerim 14,73 cıktı. eger 2 ay ust uste fsh degerım 15 veya 15 in üstü çıksaydı direk bana rapor verecekti. ama benımkı 15 in altında olduğu için eylülde ilk aşılama yapıldı.tutmadı. 9 ekimde de 2. si yapıldı. 10 gun sonra test yaptıracagım. eger negatifse sonuc tüpe gececegım. ben dısarda tüp bebek merkezind yaptıracagım tüpü,cunku cerrahpaşada tüpü yaptırmak ıstersem nısanı beklemem gerekecek,o da benım ıcın gec. 10 gun sonra sonuc negatif olursa karar verdiğim tüp bebek merkezine gidecegım ,(raporun gecerlı olması ıcın tüp bebek merkezinin SGK anlaşması olması sart) benım ıcın uygun tedavı belırlenecek,bana recete yazılacak,o receteyı cerrahpaşaya goturecegım,bana rapor cıkaracaklar,o raporla ılaclarımı alacagım ve tedavım baslayacak. benım gorustugum merkz raporsuz 6000 tl, raporlu 3000 tl dedi. bıraz uzun oldu ama detayları yazmaya calıstım. hastanede harcadıklarımı da yazayım. ben bursada oturuyorum,ıstanbula gıdıp geldım hep,yol paralarını yazmıyorum.
ilk aşılama profesör ücreti 122 tl (muayenelerımı,kontrollerimi ve asılamamı hoca yaptı)
ilaçlar 50 tl (raporlu) kullandıgım ilaçlar 75 lik menogon 2 kutu, 1 kutu ovitrelle. 2. kutu ovitrelle i devlet karsılamıyor,o yuzden ona da 75 verdim.
aşılama işleminde kullanılan malzeme için de 33 tl ödedim.

2. aşılama için 122 tl hoca ücreti
ilaçlar 300 tl (bu sefer farklı bir ilaç verdi,pahalıydı o) 1 kutu 450 lik gonal f, 1 kutu 75lik menogon,1 kutu ovitrelle
aşılama işleminde kullanılan malzeme için 33 tl.

X