bazı şeyler karakterle alakalı diye düşünüyorum...
8 senedir süregelen bir birlikteliğim var, ailesiyle tanışmam kaçınılmaz oldu..
neyse gel zaman git zaman tanıştım, içlerine girdim, evlerine gittim, samimi de olduk...
aynı şehirdeyiz dolayısıyla kalma mevzusu olmadı ama yine de sürekli bir görüşme durumu oldu...
gel zaman git zaman , biz nişanlandık...
kayınvalidem dünya iyisi, sevgililik zamanlarında nasıl iyi davranıyordu ise hala aynıdır...
hatta şimdi daha bir sahiplendi..
iyi ki daha önceden tanımışım da şimdi doyasıya tadını çıkartıyorum diye düşünüyor, ben kızımı tanıyorum kim ne derse desin diyerek daha bir sarıp sarmalıyor...
isteme günü tanışsaydık daha bir resmi olurduk mantığında, şimdi beni zaten biliyor, karakterimi çözmüş durumda...
o yüzden bu konuda sıkıntı yaşamadım...
kayınvalidemi önceden tanıdığım için hiç pişman değilim...
Allahım da pişman etmesin inşallah...
gel gelelim işin öteki tarafına...
görümce vakalarına ! iki görümcem var, birisini severim, ona dair de pişmanlığım yok, Allah etmesin..
fakat diğer görümce için aynı şeyleri diyemiyorum...
hayatımda asla hakkımı helal etmem dediğim, yaptıklarını ölüp gitsem kemiklerim unutmaz dediğim tek insan...
bana karşı o kadar değişti ki, diyorum ya biz 8 senedir beraberiz, çocuk yaştaydık 15 de başladık..
o zamanlar tabi ciddi olduğumuza kimseler inanmazdı, ayrılırlar gözüyle bakılırdı... üniversitede başkalarını bulurlar dendi vs vs... neyse ayrılmadık çok şükür...
ama baktı ki biz ayrılmıyoruz.... hatta üstüne biz evleniyoruz..
işte değişmeye o noktada başladı... beni eskiden çok seven görümce , şimdilerde benden nefret ediyor...
ne yapacağını şaşırmış durumda, nereden kötülük yapabilirim diye düşünüyor... beni nasıl üzebilir diye arayış içinde...
bir tek bana karşı değil, aileme karşı da aynı saygısız tutum içinde, sözümde nişanımda o kadar rezil etti ki beni asık suratıyla... tüm akrabalarım Allah yardımcın olsun bu kız sana fena takmış diye dua etmeye başladı...
velhasıl sevgili konu sahibi, ben iki örneği de yaşadım..
bir taraf beni pişman etti, bir taraf da hiç sıkıntı yaşamadım...
o yüzden sana ne samimi ol derim nede olma derim... ne tanış ne tanışma...
insanın karakteri nasılsa sana ona göre geri dönüş yapıyor emin olabilirsin.. ben bunu yaşayıp gördüm çünkü..
kendini bilmek de çok önemli, kendini ezdirme... en büyük tavsiyem bu... kişiliğinden ödün verme, bazen bazı şeyler görülmez duyulmaz falan ama genele baktığımız zaman da her şeye susulmaz...
sana saygı duymalarını sağla, saygı duymaktan kasıt da aranızda illa resmiyet olsun demiyorum, çok ince bir çizgi... hem sevip hem saygı duyulsun.. sana ileri geri konuşma hakkına sahip olmasınlar..ilişkine karışma hakkını elde etmesinler, bazen fikirlerini alırsın bir konu olur vs ama tamamen onların dediklerini yapmaya çalışma...
ilişkin hakkında , hayati kararların hakkında söz sende olsun her zaman ve herkes de bunu bilsin...
umarım karşındaki insanlar çok iyilerdir ve seni buna pişman etmezler