istemediğim bir yaşantı...

kendini ezdirme derim dünyaya bidaha gelmiceksin niye kaderle gecsin hergünün....????

mecbur degilsin kimse kimseye mecbur degil...

ya is bul calis evden uzaklas ama ki onu bile yapsan isten geldiginde aman yorgun diyip sana dokunmicaklarmi sanki kesin ozamanda laf olcak sunu yap bunu yap falan.. daha cok yorucu olcak senin icin hem iste ugras hem evde bilemiom....

Ne yap ne et esini ikna et ayri bence o evden bunu mutlaka yap!!! bence....

canım yaa.. konunu yeni okudum hakkını helal et. özür dilerim. senin durumun daha da zormuş. zaten bir karar almışsın. ya hep söylüyorum. buradan yorum yapmak o kadar rahat ki...

bak okuyunca "annenlere dön, tavrını koy, tüm aileyi karşına al konuş, iş yapma, odanı kilitle, ................" bir sürü şey yazabilirim. hepsi geldi aklıma. ama BİLİYORUM Kİ bunlar olmuyor. içinde olunca, yaşarken olmuyor işte ki sen zaten annelere gitmişsin bir kere. ikinci girişim olayı laçkalaştırır. eşin "aman nasılsa döner" diye düşünebilir.

anladığım kadarıyla sen de eşini seviyorsun ve ayrılırsan kayınvalden bunu kendi başarısı olarak görecek, olan eşinle sana olacak.

gaz vermekle alakasi yok
haldan anlamamaklada alakasi yok
ama karsi geleceksin
tokat yedigin zaman ozellikle karsi geleceksin
"buyugumsun diye bana bunlari yapmaya hakkin yok
senden hakaret dayak yemek icin dunyaya gelmedim" de
delilige vur biraz
saygisiz ol demiyorum
ama camasir degistirdigin zaman pat diye odaya girdigini acikca herkesin duyaxcagi sekilde soyle
"mahrem nedir bilmiyorsun" de ona
diyeceksin hakkini savunacaksin
ezile ezile bir yere varamazsin
ancak bu cagda köle olursun

canım Allah yar ve yardımcın olsun inşAllah bol kazancıbız olurda ayrı eve çıkarsınız, Allah anlayıssınz insanların zararlarını senden kaldırsın rahatala inşAllah..:((

bu dediğinizi daha önce yapmıştım ben.elime birşey geçmedi.en son eşim "eylül ekim gibi mutlaka taşınacağız"sözü verdi.maddi durumum yok şun dedi.ben canım istediği gibi davranmayı seçtim dünden beri.sonuç belki kavga olacak,yine üzerime yürüyüp tokat atacak,hakaret edecek ama bende aynı karşılığı vereceğim tabi.ne pahasına olursa olsun.çünkü o bundan anlıyor.oğulları buna habire gaz geriyor "ana erkek gibisin valla haaa"diyerek.hiç bir erkek gibiye rast gelmemiş.gaza gele gele kendini yenilmez ilan etmiş.havasından geçilmiyor .allah sonumuzu hayır etsin...

Sana ne desek boş.. Tamamen karakterle alakalı bir olay.. Böyle gelmiş böyle gider.. Azıcık dişli olsaydın böyle olmazdı.. Bak ben olsaydım orada ne erkekliği kalırdı onun, ne de oğullarının verdiği gaz..

öncelikle ALLAH kolaylık versin... kadın olmak zor...sende fazlasıyla fedakar davranıyorsun.. aslında en doğru olan bu ama.. bilirsin ""deveye diken..."" derler.... belki umursamaz bir kadın olsan daha kıymet verilirdi... ALLAH görüyor eşine ve ailesine duyduğun saygıyı özveriyi.. inşallah eşin senin kıymetini anlar ve sana hep destek olur... aslında çalışma hayatında olsaydın bir nebze olsun kafan rahat olurdu... .. ve birçok insan hayalindeki hayatı yaşamıyor bu konuda kendini yalnız hissetme.... hayat kadınlara daha fazla sorumluluk yüklüyor maalesef.. belki birazcık rahat davranmak stratejisini deneyebilirsin......herkes ana baba evladı.... Allah hayırlısını versin ne diyeyim...

Ayni benim babaannem. Annem 25 yıllık evli ne acılar gördük neler çektik. Hala ezilen annem. Kaynana na gerçek erkek kimmis göster. Yoksa tüm ömrün köle olmakla geçer bu yetmez çocuklarında kölesi olur . Kocani yöneten sen olmalısın o değil. Akla ihtiyacın yok kendinde olanı kullanmayi bil. Ah bu ana kuzusu erkekler yok mu. Sakin hizmet etme onlara sakin sakin sakin sakin ha sakin. O hizmetçi damgası bir yapıştımi sana evıde ayırsan saray dada yaşasan elli yaşında da olsan sen yine hizmetçisin.

çok üzüldüm durumuna canım:(rabbim sana yardım etsin.sorun bir tane değil bir kaç tane sende.kayınvalide ,umursmaz bir eş.ilk çözüme nerden başlamalı tabi eşinden.onun seni koruması lazım

kadın sana tokat atabiliyor, eşinden ses yok... hizmetçi gibi davranıyor eşinden ses yok.... evi ayıralım diyorsunuz, eşin kulağının üstüne yatıyor, sonrasına ses yok... nasıl dayanıyorsun ki buna... tamam boşan demem asla.

özellikle kadın(k.valide demek istemiyorum, yada anne hak etmediğini düşündüğüm için..)
sana tokat attığında ses çıkartmamanız. neden.... aklım almıyor.. neden.... sana yazık.
hizmetçiye tokat atamassın. hizmetçimiyim diyorsun ya..

eşinin seni sevdiğine eminmisin? gerçekten seviyor mu seni????

küçücük bir ev olsa bile ayırın evinizi. başka tavsiyem yok.

ilgilenen herkese çok teşekkürederim.biraz zaman geçti aradan ama son durum şu ki kavga dövüş yok sabırla...ama pek bir yol katedemedik.en son eşimin EYLÜL EKİM aylarında evi ayıracağı için söz verdiğini söylemiştim.O HİKAYEDE YALAN OLDU.tabi yine sevgili k.VALİDEM YÜZÜNDEN.eşim babaSına bu konuyu açmış.daha sonra kayınbabamda kayınvalidemi alıp memleketine gitti 1haftalığına.orda karısına açmış konuyu.neyse geldikleri gün hepimiz mutfakta otururken k.VALİDEM karşıda yeni yapım aşamasında olan binanın teras kat dairesini gösterip orayı satın almayı düşündüğünü söyledi.ve benimle gidip içini gezmeyi teklif etti "SİZ ÜSTTE BİZ ALTTA OTURURUZ"DİYEREK.benim tepkimi ölçtü yani."EVİNİZİ AYIRMAYA NİYETİM YOK"DER GİBİ.ben deli oldum tabi.sonra eşime söyledim,baban annene bu konuyu açmıştır,annen o yüzden böyle yapıyordur diye.ve dediğim gibi çıktı.akşam k.valide yanına çağırdı beni VE eşimi."babanız bana evi ayırmak istediğinizi söyledi EVİNİZİ AYIRAMAM MADDİ DURUM YOK"DEDİ:)gündüz ev almaktan bahseden kadın akşam maddi durum yok diyor.işte böyle bir kadın...artık bıktım anlatmaktan yoruldum.hepinize teşekkürler.takip edenler için son durumu yazmak istedim.herşey gnlnzce olsun.

şimdi okuyorumda kızımız bunları peşinde süpürke olmasa zaten alışmışlar..

kayın valide oğlunu fitleyecek..

oğlu gelip gelini sıkıştıracak..
elti laf sokacak..
kısacası insanlık olmadıkca empati kurulmadıkca bu işkenceye devamm..
sanki gelin olunca insanlıktan çıkıyosun...offfff üzülüyorumm..

elinde bir meslegin var mi? varsa ya da yoksa neden bir is bulup calismiyorsun?
evlenirken basta kayinvalidenle birlikte oturacagini bilmiyormuydun??? seni kandirdilar mi???
sende bu koca oldukca daha yillar boyu bu durumu cekersin benden soylemesi :34:

Son düzenleme:
evinizi ayırıncaya kadar eşinizle görüşmeyeceğinizi söyleyin ve gidin o kadaın hizmetçi bulmuş bırakır mı hiç :19:

Esinizi elde etmeniz gerekir. O karsilarinda durmasi lazim, o tutturmasi lazim evi ayirmak istiyorum diye. Yada öyle hir girli olacaksinizki evde, artik kayinvalidede istemiyecek sizi, resmen kovacak sizi evden : ) Ancak öyle kurtulursunuz.
Yoksa kadinin rahati yerinde, niye birde masrafa girsinki ev ayirmakla. Kendiniz bulun cikin diyecegim, ama esinizde maas almadan anne babasina calisiyormus zaten. yaslandikca pisman olurda iste, simdilik anlamiyor tüm erkekler gibi...

Değerli olduğunuzu, özel olduğunuzu, sizden başka biri daha olmadığını aklınıza sokun. Ne diye bu kadar ödün veriyorsunuz. Bakın yaranamıyorsunuz işte her halükarda. Eşinizin annesi olmaktan vazgeçin. Ne diye ayak yıkıyorsunuz ki. Hastaysa nolmuş yani. Ölmüyorya. Ne diye parçalıyorsunuz kendinizi. Söylenenlere kulaklarınızı tıkayın, nasıl istiyorsanız öyle davranın. Alıoşmışlar etraftakiler suskunluğunuza (afedersiniz ama tabirimi mazur görün ) eşşekliğinize semer vuran da çok oluyor tabi. Siz bir kere kendi kıymetinizi bilin.

zaman zaman çok sıkılıyorum bu evden bu yaşantıdan,hatta nefret ediyorum,iğreniyorum bazen...23 yaşında hizmetçilik yapıyorum.bu hayat mı?ve 25 yaşında bir çocuğu büyütüyorum.eşimi... haksız olduğunda hasta numarasına yatıyor,çok kırgın ve sinirli olsamda ilgilenmek durumunda kalıyorum.bunu yaşayanınız varsa bilir ne iğrenç bir durum olduğunu.para istiyorum bir köşede dursun lazım olur diye,5lira 10lira 1lira neyse işte.eşim ne yapacaksın diye soruyor....sigara kullanıyorum vs...para ne yapılır ki?dükkanda kazanılan bütün parayı annelerinin eline sayıyorlar akşam.dolayısıyla para yok...k.vldem yatak odama pat diye dalıyor her seferinde.bir özelim bile yok,kimi zaman sabahları böyle uyanıyorum.aşırı bir sesle kapı açılıyor birden,gün içinde veya uyurken:( İNSAN kapıyı çalar değil mi.İNSAN... belim ağrısa yatıp 1-2saat dinlensem suratlar asılıyor..yemek yap,bulaşık yıka,akşama kadar ütü yap,evi temizle,on kişinin ettiği lavaboları temizle,sevgili eltimin misafirleri gelir(kendisi istemiyor)k.vldem "hadi oraya geç,ablana yardım et,yemek pişecek,hoşgeldiniz de"vs...BANA NE ALLAHIM,BANA NE Kİ?sevgili eşim eve gelir...gelir sadece işte.yazacak birşey yok!hergün böyle,hergün.bıktım hayatımdan.kendimi eşim tarafından değersiz hissediyorum.bu evin içinde hizmetçi gibi hissediyorum.bunalıyorum bazen.patlayacak dereceye geliyorum bu benim hayatım değildi ki.yaşamak istediğim bir hayat hiç değildi.bilmesi gereken kişi bunu biliyor.eşim..hiçbir sosyal faaliyetim yok,arkadaşım yok,konuşacağım vakit geçireceğim kimsem yok..ben buna daha ne kadar dayanacağım bilmiyorum.bu hizmetçilikte çekilir aslında etrafımda sürekli laf sokan,suratı asık,her an üzerime yürümeye hazır,istemeden nefret etmiş bulunduğum k.validem olmasa...insan olsa da ev açsa oğluşuna...İNSAN...bana eziyet etmeseniz diyorum hayat...hayatımı adadığım sevgili eşim...bunları görüyor ama elinden birşey gelmiyor.buna dur demiyor.ki ben hastalığında bir çocuk gibi bakarım eşime,üzerini değiştiririm,ayaklarını yıkarım,bakımını yaparım...mutlu olması için çabalarım,onca işimin gücümün arasında şuan ne yapsam mutlu olur diye düşünür ona sürprizler yaparım,onu sıkıp bunaltmamak için ne gerekiyorsa yaparım.kendimden ödün veririm,onu özgür bırakmaya çalışırım...kısacası akla ne geliyorsa onu eşimi mutlu etmek için yaparım.SONUÇTA HAYATINI BERBAT ETMEK İÇİN EVLENMEDİM ONUNLA diye düşünürüm.buna göre hareket ederim.ayrıca kendimde çok bakımlıyım...ama herşey boşuna,kendimi çok değersiz hissettiriyor kocam...k.validemn ağzına bakarım benden memnun kalsın diye,ayağına terliğini getiririm sabahları,hasta olduğunda elimden geldiğince ilgilenirim,evin bir işini elletmem ben yaparım,"kocanı al git gez dolaş anne"derim..."iş güç yapma artık" derim.ama o ne yapar özgürlüğümü elimden alır,azıcık yatıp dinlensem surat asar,herşeyime karışır, VE NE YAPSAM YARANAMAM,kısacası bu!en kötüsü bu!her an gözler üstümde...çamaşırımı değişiyorum odamda belki,ne alemi var pat diye odama girmenin.bana mantıklı açıklama yapacak biri var mı bu konuda.bunu kendisine söyle diyeceksiniz belki ama söylemeyemezsin ki.surat asar,kavga çıkarır,yanlış anlar.hep olduğu gibi yine ben kötü olurum.bugün kendimi iyi hissetmiyorum... ... ....

Ben bile okurken daraldım, yaşadıklarını yaşasaydım dayanamazdım heralde. Sana tavsiyem kendine bir iş bulman, hem kendi ihtiyaçlarını karşılarsın hem de ayrı bir eve çıkma imkanınız olur. Anlaşılan eşinin ayrı bütçesi yok ve eve giren para kayınvalideye gidiyor. Bu şekilde bir aile olamazsınız. Sen önce iş bul sonra eşini al karşına konuş, bu şekilde mutlu olamadığını söyle. Bir de çocuk yapma hemen, böyle bir ortama bir de çocuk yaparsan iyice depresyona girersin

Evlilikte değil sadece ,bence bütün ilişkilerde her şey karşılıklıdır.Sev beni seveyim seni misali.Niye hep siz verici oluyorsunuz?Bence önce kendi hayatınızı yaşayın.

Tek bir şeyi anımsamanızda yarar var sanıyorum: anneniz/aileniz sizi bu günler için yetiştirmedi.

canım bn evli değilim ama bnce sende yazarken sorunun nereden kaynaklandığının farkına varmışsındır az da olsa..

Senin gezip tozman lazım eşinin buna en çok senin ihtiyacın var kayınvalidene sagladıgın bu rahatlıgın birazını da kendine saglamalısın ..Kimsenin gönlünü yapamazsın eninde sonunda birşey olur sonunda yine sen kötü olursun Kendini bu kadar yıpratmaya hakkın yok öncelikle..

Yatak odanın anahtarı yok mu canım her fırsatta kitle neticede mahrem bir yer öyle pat diye kimse giremez diye düşünüyorum...

Çok iyi niyetli olma bu her yerde böyledir iyi niyetli kişileri hep kullanmaya çalışanlar olur(bnde yaşadığım için biliyorum.)

Eğer çocugun yoksa bir işe gir seni yormayacak gittiğinde sakin kafayla çalışacağın bir işe . En azından eve geldiğinde çok yoruldum dersin her gün kayınvalidenin eltinin ev işini yapmazsın bir bahanen olur sende biraz kafanı dinlersin..

Allah yardımcın olsun inşallah herşey yoluna girer ...

Back
X