İşten çıkarıldım ssk sorunu...

asabiyimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
326
208
37
Kızlar selam,
Hamile olduğum için işten çıkarılıyorum muhtemelen bir kaç gün sonra çıkışımı verecekler. Hamilesin seni çıkaramazlar mahkeme dava işlerine hiçç girmeyelim :KK67: Benim sormak istediğim başka birşey. Şimdi ben sigortamı dışarıdan ödemeye devam mı etsem? Yoksa kendimi bir tanıdığımızın yanında çalışıyormuş gibi mi göstersem? Bu ikisi arasında fark var mı? Arkadaşlarım en azından süt parası alırsın devletten yardım alırsın falan diyor. Ama ne kadar alırım ki. Yada sigorta işini hiç karıştırmayıp 350 TL işsizlik maaşıyla idare edeceğim.

Fikri olan var mı? Muhasebe işlerinden anlayan ne yapmalıyım sizce:KK64:

tazminatınızı veriyorlarmı?
ssk dışarıdan ödersen , işsizlik maaşını alamazsın ,
6 ay alsan 2100 tl olacak
ama doğum parası alacaksın bılemıyorum .
sen neden kabul edıyorsun ısten cıkarılmayı ne ıs yapıyordun

başkasının yanında çalışıyor gibi gösterilmen suç....işten çıkarılınca 90 gün sağlıktan yararlanıyorsun ve işsizlik maaşı alma hakkın var..

Öncelikle hayırlı doğumlar dilerim.İşten eğer çıkışınızı şimdi verirlerse doğum parası alamazsın sadece işsizlik maaşı alabilirsin.Doğum parası ve süt parası 37. -39. haftada izne ayrılanlar için veriliyor.Sgk ya bildirilen ödeme üzerinden hesaplanır.Yani SGK asgari ücretli ise başka aldığınız maaş üzerinden yatırılıyorsa başka alırsınız.

İşten çıkarılmayı kabul ediyorsunuz da şu an hamileler için bir sürü ek hak tanındı haberiniz var mı? Hiç birinden yararlanamayacaksınız. Ve uyanık patronunuz da bu yüzden çıkarıyordur.

Kızlar biliyorum ama ne yapabilirim performans düşüklüğü deyip çıkartıcaklar tazminatımı ödüyorlar illa çıkartamazsınız beni diye diretmem.. Benden öncede bi arkadaşı aynı şekilde çıkardılar. Arkadaşımda hamile diye işten çıkarıldı 4 yıl oldu mahkemesi sonuçlanmadı çocuk okula başlayacak:KK57: Maalesef özel sektör böyle bu arada satınalma bölümünde çalışıyorum 1 yıldır... Karar veremedim sigortamı kendim yatırmaya devam mı ediyim yoksa işsizlik maaşımı alıyım.

neden işsizlik maaşı 350 lıra olsun brüt maaşınız neyden yatıyordu

X