- 22 Ocak 2019
- 2.921
- 1.694
- 63
- Konu Sahibi alonedark18
-
1 çocuk var birde hamileyim kazayla oldu nasioSen çalışmıyorsun, birden fazla çocuk var. Ben ortada isyan etmelik bir durum göremiyorum.
Yat kattan kastım asılları değil anlayın işte bı rahatlık anlamında...Etrafınızdaki kişilerin çift ev, araba, yat, katları varsa çok zengin bir muhitte yaşıyorsunuz demektir, o halde o muhitten çıkmanız gerekir çünkü herkes dengiyle mutludur.
Yok mübalağa yaptım diyorsanız kimsenin o kadar lüks yaşadığı yok. Herkes geçim sıkıntısı çekiyor. Yani tek maaşla alakası yok. Karı koca çalışan da öyle, iyi kazanan da, iş adamı da öyle, fabrikası olan da. Şu devirde herkes ekonomik ve psikolojik sorun yaşıyor. Sizinki nankörlük. Kimi inşallahna bol bol verir ama nankör olduğundan, ahirette nasibi olmaz. Kimi de kendine verilenleri az bulur, isyana gider, nankör olur, kendi kendini uçuruma getirir. Kimsenin eşinin ailesi de ev falan vermiyor, bunları nereden çıkarıyorsunuz? Bence siz etrafa bakmak yerine bizzat nefsinize bakın çünkü sizin ayağınızı kaydırmaya çalışıyor. Allah ne diyor Kuranda :"şeytanlar arkanızdan yaklaşıp kulağınıza fısıldar, size vesvese verir. Ona uymayın, o apaçık düşmandır"
Yersiz yurtsuz, aç insanlar, çocuklar var. Şükredin.
Anladım,...............Bak bir kıssa anlatılır:
Bir adam varmış, Allah diye diye dolanır hep zikredermiş. Şeytan ona vesvese verip aynı sana söylediği şeyi söylemiş :"sen Allah diye dolaşıyorsun ama Allah bir kere bile sana ne istiyorsun kulum diye sormuyor" demiş. Adam da zikri bırakmış. Bir gün rüyasında birisi ona şöyle demiş :"Allah sana söyle kulum ne istiyorsun dediği için sen onun adını zikredebiliyordun. Senin Allah demen zaten onun sana lütfuyfu" adam bunun üzerine yaptığı hatayı anlayıp af dilemiş ve kendine çeki düzen vermiş
Saolun çok güzel şeyler yazmışsınız
Onlardan beklentiye girmek istemiyorum ama hani doğanın kanunu gibi erkek evlata erkek ailesi biseler yapmalı hani tahtını gibi sözler vardır ya...çevremde bi teyzevar gelini veoglu kavga edip ayrıldı yeni..şimdiden teyze ile.kocasi onlara ev almak derdinde beğenin alalım diyorlar lüks bir daire var onu beğenmedi gelin hanım...daha lüks istiyor mesela tamam dediler...benim kalan açığımızı oğlu için tamamlaması gerek düşüncem.cok da küçük bu örneklerin yanında...üstelik arabası var ve kullanamıyor hastalığa yakalandı satın ev alın tarzı güzel jestler yapmalı ..benim babam bile kredi çekerim bende bı katkım olur diyor ama yetmiyor o da c sakızı çoban armağanı ....kiralık evler desem uçmuşşş yazikk çok yazık o paraya...hele taşınma masrafları..hamileyim o evleri nasıl temizletde yerlestiririm ya çok bunalıma girdi.m ağlıyorum sesimi duyan yok en çok da buna üzülüyorum kul değilde rabbim şu günlerde elimizden tutsa;(
Evlenir evlenmez ilkine kaldım bakacak kimsem olmadığı için kreşler pahalı olduğu için ve öyle olması herektigi için ben başında durmak zorundaydım ...erkek ailesi oğulları böyle kiralarda surunurken seyretmemeli arkadaş yardım etmek zorunda günah Allah'tan korkmalı ..evladı doğurup evlendi ayrı eve çıktı diye kin gutmemeli bahtını bilemem ama tahtını elinden geldiği kadar yapmalı...erkek tarafı kendine düşeni yapmaliKusura bakmada ama başkalara karşı beklentiye girmeden önce keşke kendin çalışıp cabalasaydin. Simdi çocuklar var. Tamam biri kaza olmuş. Ama diğeri bilincli değil mi. O zaman planlamayi baştan ona göre yapacaktiniz.es ailesi erkek diye birsey yapmak zorunda değil.
İnsalah en kısa zamanda hamile kalırsınBizim de evimiz yok kiradayiz borclarimiz var üstüne işsizim eşimin işi bile ne olacağı belli değil. Üstelik bizim tüp bebek yapmamiz gerekiyor bı de çocuk için para ayarlamamiz gerekiyor.ev alma durumumuz hiç yok hiç ümit yok .ben de bazen evlenip hemen çocukları olanlsra imreniyorum bazen isyan ediyor musun gibi geliyor hem tövbe eatafirullah diyorum.allahim beni affetsin.sonra bı bakıyorum Allah'ıma hamdolsun elim ayağım tutuyor gözlerim görüyor sukurler olsun verdiğin her sağlıklı hucreme diyorum .bana göre sen benden ondesin en azından çocukların var.ne mutlu sana. Yok dedikçe daha da yok oluyor arkadaşım , her hücremiz mucize bizim .bunu unutma .Allah gönlümüzü de cebimizi de ferahlatsin bereketle doldursun inşallah. Her serde bir hayır vardır bunu da asla unutma .o evden çıkman gerekiyordur belki senin ve çocuklarının daha iyi yaşaması icin,şuan goremiyirsundur belki ilerde anlarsın. İnşallah rabbim mucizeleriyle ödüllendirsin kalbi güzel olan tüm insanları .
Ve bu durumunuza rağmen hala çocuk yapıyorsunuz.Zaten senelerdir ediyorum ama yok değişen bişe yok ilerleme yok eziyete devam içimde vesveseler var Allah seni duymuyor artık kovdu kapısından yoksasenelerdir ufacık biseler olurdu diyor buna engel olamıyorum hamile halimle tek başıma kiralık ev bakiyorum
Evlenir evlenmez ilkine kaldım bakacak kimsem olmadığı için kreşler pahalı olduğu için ve öyle olması herektigi için ben başında durmak zorundaydım ...erkek ailesi oğulları böyle kiralarda surunurken seyretmemeli arkadaş yardım etmek zorunda günah Allah'tan korkmalı ..evladı doğurup evlendi ayrı eve çıktı diye kin gutmemeli bahtını bilemem ama tahtını elinden geldiği kadar yapmalı...erkek tarafı kendine düşeni yapmali
Evlenir evlenmez ilkine kaldım bakacak kimsem olmadığı için kreşler pahalı olduğu için ve öyle olması herektigi için ben başında durmak zorundaydım ...erkek ailesi oğulları böyle kiralarda surunurken seyretmemeli arkadaş yardım etmek zorunda günah Allah'tan korkmalı ..evladı doğurup evlendi ayrı eve çıktı diye kin gutmemeli bahtını bilemem ama tahtını elinden geldiği kadar yapmalı...erkek tarafı kendine düşeni yapmali
Keşke sizin aileniz de kendilerine düşeni yapsaymış, tahtınızı filan kursaymış da bu durumda olmasaymışsınız.Evlenir evlenmez ilkine kaldım bakacak kimsem olmadığı için kreşler pahalı olduğu için ve öyle olması herektigi için ben başında durmak zorundaydım ...erkek ailesi oğulları böyle kiralarda surunurken seyretmemeli arkadaş yardım etmek zorunda günah Allah'tan korkmalı ..evladı doğurup evlendi ayrı eve çıktı diye kin gutmemeli bahtını bilemem ama tahtını elinden geldiği kadar yapmalı...erkek tarafı kendine düşeni yapmali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?