İsyana düşüyorum yardım:(

Yat kattan kastım asılları değil anlayın işte bı rahatlık anlamında...
Bu vesveseleri duymamam lazım kurtulmam lazım ben böyle değildim büyük bir iman içindeydim az da olsa düzenim hayatım yoluna girse

Anladım,...............

Kusura bakmada ama başkalara karşı beklentiye girmeden önce keşke kendin çalışıp cabalasaydin. Simdi çocuklar var. Tamam biri kaza olmuş. Ama diğeri bilincli değil mi. O zaman planlamayi baştan ona göre yapacaktiniz.es ailesi erkek diye birsey yapmak zorunda değil.

Bizim de evimiz yok kiradayiz borclarimiz var üstüne işsizim eşimin işi bile ne olacağı belli değil. Üstelik bizim tüp bebek yapmamiz gerekiyor bı de çocuk için para ayarlamamiz gerekiyor.ev alma durumumuz hiç yok hiç ümit yok .ben de bazen evlenip hemen çocukları olanlsra imreniyorum bazen isyan ediyor musun gibi geliyor hem tövbe eatafirullah diyorum.allahim beni affetsin.sonra bı bakıyorum Allah'ıma hamdolsun elim ayağım tutuyor gözlerim görüyor sukurler olsun verdiğin her sağlıklı hucreme diyorum .bana göre sen benden ondesin en azından çocukların var.ne mutlu sana. Yok dedikçe daha da yok oluyor arkadaşım , her hücremiz mucize bizim .bunu unutma .Allah gönlümüzü de cebimizi de ferahlatsin bereketle doldursun inşallah. Her serde bir hayır vardır bunu da asla unutma .o evden çıkman gerekiyordur belki senin ve çocuklarının daha iyi yaşaması icin,şuan goremiyirsundur belki ilerde anlarsın. İnşallah rabbim mucizeleriyle ödüllendirsin kalbi güzel olan tüm insanları .

Evlenir evlenmez ilkine kaldım bakacak kimsem olmadığı için kreşler pahalı olduğu için ve öyle olması herektigi için ben başında durmak zorundaydım ...erkek ailesi oğulları böyle kiralarda surunurken seyretmemeli arkadaş yardım etmek zorunda günah Allah'tan korkmalı ..evladı doğurup evlendi ayrı eve çıktı diye kin gutmemeli bahtını bilemem ama tahtını elinden geldiği kadar yapmalı...erkek tarafı kendine düşeni yapmali

İnsalah en kısa zamanda hamile kalırsın

İnsan bazen sıkıntısını kendi yaratıyor, çocuklarım var yazmışsınız, bir de hamilesiniz, ALLAH bağışlasın tabi de zor geçindiği halde en az üç çocuk yapmak akıl kârı mı? Sonra aileleriniz size destek olmak zorunda değil, zorundaysa da ikinizin de ailesi zorunda o halde. Sen benşm tanıdığım imkânı beğenmek zorunda değilsen, ben de senin bana sunduğun öneriyi kabûl etmek zorunda değilim evlâdım olsan da... Aynı evde mi yaşıyordunuz, aynı binada mı? Aynı binaysa haklılar çünkü kendilerince. Pek çoğumuz hayatımızın bir döneminde ALLAH'ın bizi sanki unuttuğunu düşünürüz ama bilemeyiz neler getirecek zaman, sabır diliyorum size...

Reactions: 000
Ve bu durumunuza rağmen hala çocuk yapıyorsunuz.

Güzel şeyler yazacaktım size ama bu kafayla siz daha çok isyan eder, depresyondan depresyona sürüklenirsiniz.
Bekleyin nasıl olsa eninde sonunda göçüp gidecekler, mirasa konar çifter çifter evler alırsınız.

Aslında sen onlara kizmissin.ama her aile bir olmuyor ki bu şekilde kendini uzerek bunalıma sokma ,depresyona girersin. Yunus duası oku bol bol .herkseind erdi var inanki herkes kendinden kötüyü değil daha iyi olanı görüyor. İçinde kötülük yok senin aslında biraz yalnız hissetmissin kendini . Seni rahatlatacak şeyler dinle izle biraz rahatla oncelikle. rabbim yardım etsin inşallah. Taşınmak kolay değil çok haklısın annen yardımcı olur kardeşin falan varsa onlar yardımcı olur diğerlerini boş ver

İşinize öyle geldiği için erkek tarafı söyle yapmalı böyle yapmalı diye kendinizi dolduruyorsunuz. Ve kirada "sürünmek" de olabilir. Bunun Allahtan korkmakla ne alakası var. Onların elinde olanları da gökten inmemiştir. Evlenecek sorumluluğu alacak kapsitede görüyorsanız kendini maddi açıdan da ona göre ayarlaman lazım. Bir kadin tarafından erkegin tahti söyle yapilmali böyle yapılmalı gibi laflar duymak da ne biliyim. Herkes bi zahmet yorganına göre ayağını uzatsın. Kimse kimseye ev almak zorunda değil. Sizde baştan kimse bunları planlamamis ki. Onlarin evinde yasamak istememissiniz. En dogal hakkiniz, ama onlarda size cok darda olmadığınız sürece para vermek zorunda değil. Doğruya doğru maddi olarak evlilikte sizin hic maddi katkiniz olmamış. Erkek ailenin yakasını bırakabilirsiniz bu konuda

Rabbim sevdiği kuluna musibet verirmiş ki daha çok dua etsin daha çok rabbine yaklaşsın diye .. sakin isyana düşmeyin bende 2 yıllık evliyim ailemin durumu çok iyiydi ancak evlendiğimde eşim öğrenciydi bende çalişiyordum ancak çok düşük bir maaşla öyle böyle 2 seneyi devirdik hamdolsun .. bizimde sınavımız hep rızıktan oldu tam düze çıkıcaz derken hep elimiz boş kaldı . Dedem hep derdiki hastanede hapishanede sevdiğin biri yoksa derdin var deme .. oyuzden Rabbim sağlık versin sevdiklerimizden ayırmasın bizi üzülmeyin . İnsanlar nasıl yoksulluk nasıl açlık çekiyor onları düşününce kendi derdimden haya ediyorum . Şükür rızkı artırırmış bizde şükredelim kendımızden üsttekilere değil alttakilere bakalım

Keşke sizin aileniz de kendilerine düşeni yapsaymış, tahtınızı filan kursaymış da bu durumda olmasaymışsınız.

[QUOTE="zimnet, post: 62991528, member:
Senin bu üzüntüne bazıları şükür ederdi
Kaynana ile beraber oturan var
Mevzuyu biliyorsumuz

Kızım o ev kocanın değil kaynananın evi

Müge anlıdan alıntı

Başkalarıyla kendinizi kıyaslamayın. Her zaman sizden daha zengin insanlar olacak. Ülkemizdeki herkes gibi sizin de maddi endişeleriniz, gelecek kaygılarınız, yarını bilmemekten kaynaklı olarak birikim yapmak zorunda hissetmenizi anlıyorum. Evet bugün doyduk da yarın ne olacak belli değil bari bir evimiz olsa da yarın başımıza bir iş gelirse kirayı düşünmesek sokakta kalmasak diye düşünürsünüz anlarım da siz başkalarının evinin olmasını daha çok düşünmüşsünüz. Kimsenin annesi babası destek vermek zorunda değil yetişkin insanlar kendi başlarının çaresine bakmalılar. Ayrıca ev almak da ev almak diye tutturan nesildaşlarımı da anlamıyorum. Sinemaya gitmek için bütçe ayırın mesela bu ruh sağlığının normal kalması için bir ihtiyaçtır ama genç yaşta ev sahibi olmak için kendinizi yiyip bitirmeyin. Zaten şu dönemde kredi de mantıklı değil kimse için faizler çok yüksek. Hele hele sırf bunun için isyana girmeye değer mi? Maddi sıkıntı çekmek nedir biliyorum ama lütfen kendinizi isyan noktasına taşımayın. Gençseniz sağlığınız yerindeyse çalışır yaparsınız. Allah işsiz bırakmasın. Ya da çalışıp çalışıp da karşılığını alamamayı yaşatmasın.

Kimse çocuğuna ev almak zorunda falan değil. Erkek tarafıyla ne ilgisi var evde ikiniz oturmayacak mısınız? Kendi ailenize kızıyor musunuz neden bana ev almıyorsunuz diye?

Şu anki durumunuza isyan etmek İmanınız olmasa bile akıl karı değil insanlar işsizlikten intihar ederken.

Kirada “sürünmek” de nerden çıktı onu anlayamadım. Nedir bu ev alma takıntısı? Başınızı sokacak eviniz var mı var. İlla sahibi mi olmanız gerekiyor oturduğunuz evin?

Valla adımın ailesi bize de yardım etmedi hiç.
Hatta biz yardım ettik ediyoruz.
Benim babam zaten edemez iflas etti vs.
Gerçi ona rağmen adam her şeyimi aldi.
Ben hiç kimseden bir beklenti içinde değilim mesela.
Çünkü yetişkin insanlariz.
Aileler ev araba vs için arka çıkmak zorunda değil.

Zihniyete gel
Erkek tarafı mecburmuş
Değiller! Zaten olmadıklarının farkındalarki yapmiyorlarmış.
Evlenip çifter çifter çocuk sahibi olmayı bilen evinide alsın çok istiyorsa. Durumu olmayanında bu ev alma merakını hiç anlamiyorum oda ayrı mesele ya neyse. Sanki sokakta yatiyorsunuzda isyan edecekmişsiniz. Komik.
Ayrıca size alınmamış ama siz çocuklarınıza ev alın madem aileler mecbur. Siz yapın. Örnek olun.
Açında tv yi, kadın programları dışında bir haber programı izleyin ve dünyadaki insalar özellikle çocuklar ne durumda görün.
Sonra halen isyan edeseniz varsa edebilirsiniz tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…