İTÜ’YE BUDİST TAPINAĞI YAPILMASI İÇİN İMZA TOPLANIYOR

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
İTÜ’YE BUDİST TAPINAĞI YAPILMASI İÇİN İMZA TOPLANIYOR
Söz Mehmet Karaca'da...

röportajda okulla alakalı birçok konuya değindi. 5-10 yıl içinde dünyanın en iyi 50 üniversitesi arasında İTÜ’yü de görmeyi dilediğini belirten Karaca, kimi kesimlerce tepki toplayan bir plandan bahsetti. Stratejik plan gündemlerinde kampüs içinde bir cami inşa ettirmek olduğunu söyleyen rektör, mimarinin neoklasik tarzında olacağının ve İTÜ’ye yakışır bir bina yapılacağının altını çizdi. Cami inşaatının ne zaman başlayacağını tam olarak söylemeyen Karaca, olayın kendisinin ilk rektörlük dönemi bitmeden gerçekleşeceğini ifade etti. Caminin, amaca hizmet etmesinin yanında güzel bir sembol olması gerektiğini belirten ve bu sırada cümlelerin alt metinleriyle düşündüren Karaca, talep olursa sinagog da yapacaklarını söyledi… Ve talep geldi!

U4zm7DP.jpg

Change.org‘da Zeynep Özkatip tarafından başlatılan ve İTÜ’ye budist tapınağı yapılmasını talep eden imza kampanyası, ihtiyacı olan 7.500 imzanın 5.861’ini topladı. Siz de imzanızı esirgemeyerek İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki öğrencilerin dini vecibelerini yerine getirmek için Bali’ye kadar gitmek zorunda kalmasına izin vermeyebilirsiniz.

Hahah hadi bakalım, rektörün sözünü tutup tutmayacağını göreceğiz :)

Adım gibi eminim tapınak falan yapılmayacak tabii, sözde her dine ve inanışa eşit mesafede ve saygıdalar. Bu girişimi de cami düşmanları, ateistler, teröristler, kafirler olarak falan niteleyecekler.

Bu arada kampüse cami yapana kadar elektrik elektronik - bilgisayar fakültesini bi elden geçirin yahu, çürüdü resmen bina :KK61:

Hahah hadi bakalım, rektörün sözünü tutup tutmayacağını göreceğiz :)

Adım gibi eminim tapınak falan yapılmayacak tabii, sözde her dine ve inanışa eşit mesafede ve saygıdalar. Bu girişimi de cami düşmanları, ateistler, teröristler, kafirler olarak falan niteleyecekler.

Bu arada kampüse cami yapana kadar elektrik elektronik - bilgisayar fakültesini bi elden geçirin yahu, çürüdü resmen bina :KK61:

Ay evet ya o nasıl bir binaydı, zaten bilgisayarcıların kaderi hep en berbat binaları verirler.

Bu arada budist tapınağı için ben de imza verdim.

Budist tapinagina kim gidecek peki? Yani bazen sirf muhalefet olsun diye sacma isler yapilmiyor mu? Hani cemevi olsun en azindan temsil eden bir cok insanimiz var. Budist tapinagi nedir yahu

ay bu gerçekmiymiş, bi kaç öğrenci şakasına işgüzarlık yapmıştır diye düşünmüştüm, ne bileyim:KK53:

Ay evet ya o nasıl bir binaydı, zaten bilgisayarcıların kaderi hep en berbat binaları verirler.

Bu arada budist tapınağı için ben de imza verdim.

Aynen yaa bilgisayarcılar hep üvey evlat zaten :KK43:

Budist tapinagina kim gidecek peki? Yani bazen sirf muhalefet olsun diye sacma isler yapilmiyor mu? Hani cemevi olsun en azindan temsil eden bir cok insanimiz var. Budist tapinagi nedir yahu

Burada amaç zaten öğrencilerin isteklerine duyarlı olduğunu iddia eden rektörün samimiyetini ölçmek. Budist öğrenciler de olabilir ayrıca sadece müslüman yok ya.

Ibadethane tamam ama binalar perişanları oynuyorken önce onlara ağırlık verilse, sadece İTÜ değil ki, başka üniversiteler, hatta hastaneler kötü durumda, bina üstümüze yıkılsın ama ibadethanemiz olsun mantığını Aklım almıyor.
Ama deniyorsa ki artık devrim zamanı, okullar medrese olacak, e o zaman camii yapıyoruz sembol niteliğinde demenin anlamı yok, yekten söyleyin gitsin, bizde çocuklara minder hazırlayalım, malum medreselerde sıra masa yok, hocalara da birer rahle gerek:KK14:

Aynen yaa bilgisayarcılar hep üvey evlat zaten :KK43:

Burada amaç zaten öğrencilerin isteklerine duyarlı olduğunu iddia eden rektörün samimiyetini ölçmek. Budist öğrenciler de olabilir ayrıca sadece müslüman yok ya.
Istek var mantikli istek var.
Hadi adam duyarli oldu tapinagi yaptirdi.
Hic bir ise yaramayan bir masraf degil mi bu. sinegog olsun kilise olsun cemevi olsun ama budist tapinagi istemek sirf bak istedik ama yapilmadi demek icin degildir de nedir?

Istek var mantikli istek var.
Hadi adam duyarli oldu tapinagi yaptirdi.
Hic bir ise yaramayan bir masraf degil mi bu. sinegog olsun kilise olsun cemevi olsun ama budist tapinagi istemek sirf bak istedik ama yapilmadi demek icin degildir de nedir?

İsterse 2738849237489329 imza toplansın o tapınağın yapılma ihtimali %0.
Rektör yandaşın önde gideni ve öğrenciler bu duruma çok tepkili o nedenle kendisinin hiç de söylediği gibi öğrencilerin istediği icraatları yapmadığını, bütün dinlere eşit mesafede olmadığını göstermek için yapıyorlar. Dediğim gibi elektronik fakültesinin hali içler acısı yani yazıktır, camiden önce bunların düzeltilmesi gerek.

İsterse 2738849237489329 imza toplansın o tapınağın yapılma ihtimali %0.
Rektör yandaşın önde gideni ve öğrenciler bu duruma çok tepkili o nedenle kendisinin hiç de söylediği gibi öğrencilerin istediği icraatları yapmadığını, bütün dinlere eşit mesafede olmadığını göstermek için yapıyorlar. Dediğim gibi elektronik fakültesinin hali içler acısı yani yazıktır, camiden önce bunların düzeltilmesi gerek.
Yapilmayacagi belli ama yine de budist tapinagi istemek sacma. Yani kotu bir muhalefet ornegi bu.
ulkemizde azinlik olanlardan isteseler yapmasa en azindan bir sey kanitlanmis olur. Lakin simdi budist tapinagi yapilmayinca bir sey kanitlanmis olmayacak ki, mantikli bir karar alinmis olacak.
Onun yerine binanin yenilenmesi icin imza toplansa falan bu hakli bir muhalefet olur.
Simdi yapilanin trollemekten farki yok, gulunupgecilecek.

İtü ye Camii gerekli midir bilemiyorum,ama bulunduğum şehirin üniversitesinden bahsedeyim.
Tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim yapacağı bir bina yok burdaki üniversitede ama camimiz var.Üstelik 2. camii inşaatıda başladı.
Kampüsteki halihazırdaki 1500 kişilik cami sadece cuma günleri doluyor.Normal olarak öğrenciler vakit namazlarını mescitlerde kılıyor.Bir camii bomboşken kampüsün içine 5000 kişilik bir camii daha yapılıyor:KK53:
Kampüslerin içinde her fakültede mescit yapılsın deseler sonuna kadar destekçiyim,ama kocaman kampüslerin içinde öğrencilerin ders aralarında camiye ulaşmaları bile imkansız.Tamamen şov amaçlı hareketler bunlar.
Yada her fakülteye bir cami kampanyası başlatılsın:KK53:

.

İTÜ'ye Budist Tapınağı İçin Kampanya

http://onedio.com/haber/itu-ogrencilerinin-budist-tapinagi-istegi-478313
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, çok talep olduğunu iddia ederek okul içerisine cami yapılacağını açıkladı, “Her türlü plan var. Sadece cami de değil; isterlerse sinagog da açarız. Yeter ki talep gelsin” dedi.

Bunun üzerine öğrenciler, okula “Budist tapınağı” da yapılması için imza kampanyası başlattı. Dokuz ay önce cami için change.org adlı sitede başlatılan kampanya kapsamında, haberin hazırlandığı ana dek 2 bin 314 imza toplandı. Budist tapınağı için açılan imza kampanyasındaki sayı ise 8 bin 166 oldu."En yakın tapınak 2 bin km ötede"

İmza kampanyasına imza atan öğrencilerin gerekçelerinden bazıları şöyle:

• Dini ihtiyaçlarımı yerine getiremiyorum en yakın budist tapınağı 2 bin km ötede kalıyor öğle tatillerinde gidip gelemiyorum.

• Konfüçyanizm, Taoizm ve Budizm'le birkaç yıldır ilgileniyorum. Dini vecibelerimi yerine getirebileceğim bir alan olsa çok iyi olurdu. Tipitaka ve Mahayana Sutraları'nı okuyabileceğim huzurlu bir alan istiyorum. Yüce Siddharta aşkına rica ediyorum.

• İmzalıyorum, çünkü bir üniversitenin olabiliyorsa dinsiz olmasını savunuyorum. Fakat, eğer dinsiz olmuyor ya da olamıyorsa tüm dinlere destek vermeli diye düşünüyorum. Ayrıca, en yakın zamanda kampüse kilise, sinagog ve bilahire tüm dinlerin kutsal mekanlarını yapmalarını umuyorum. Ayrıca, Hindu kardeşlerimize amorti olarak tapınabilecekleri portatif tanrılar verilmelidir diye düşünüyorum. Aslında, keşke yapılabilse de bir kutsal inek getirilse diye aklımdan geçmiyor değil. Umuyorum, rektör bu işe de el atar.

• Budist arkadaşların inancı kısıtlanıyor.
Ayrıca: İTÜ'ye Budist Tapınağı İstiyoruz Kampanyası'nı Desteklemek İçin 10 Sebep
“Talep olursa yapacakmış”

Mahmut Yıldırım adlı bir kişi, İTÜ Rektörlüğüne yönelik imza kampanyasını dokuz ay önce başlattı.

Kampanya metninde, “İnsanların dinlerinin gereğini özgürce yerine getirebilmesi için İTÜ Ayazağa Kampüsüne cami yapılmasına destek bekliyoruz” çağrısı yer alıyor. Dokuz ayda 2 bin 314 imza toplandı.

Rektör Karaca, İTÜ 24'teki söyleşisinde, okulla ilgili stratejik plan içerisinde kampüste cami olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:

“Var tabi. Her türlü plan var. Sadece cami de değil; isterlerse sinagog da açarız. Yeter ki talep gelsin.”

“İTÜ’ye yakışır, ne çok klasik ne de çok modern bir cami olacak. Tam bir zaman söyleyemem ama tüm konuştuklarımız ilk rektörlük dönemim bitmeden öncesi için geçerli şeyler. İTÜ’ye yakışması için merkezi bir yerde güzel bir sembol de olması lazım.”

Beş gün önce de bu kez Zeynep Özkatip, Budist tapınağıyla ilgili şu kampanyayı başlattı:

“Rektörümüz Mehmet Karaca İTÜ'ye yeterli sayıda istek geldi diye cami yapacakmış.Ve istek olursa her şeyi yapacağını beyan etmiş. Biz de Budist Tapınağı istiyoruz.Sen de bize destek ol!”

Budist tapınağı için açılan imza kampanyasını haberin yapıldığı ana kadar 8 bin 166 kişi imzaladı.

Rektörlükten Budist tapınağı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

http://onedio.com/haber/itu-ogrencilerinin-budist-tapinagi-istegi-478313

Gönül isterdi ki; bir ibadethane olan camiyi okula oraya buraya gösteriş için sokuşturup durmasınlar.
Ama madem cami yapılıyor, budist tapınağı da yapılsın.
İmzaladım.

haha asla yapılmaz o tapınak falan :) yine de imzaladım elime yapışmaz.
ben de bizim üniversiteye cemevi kampanyası mı düzenlesem ne yapsam :KK53: rektörümüz çok tatlı belki ''hee'' der.:KK53:

X