İvediyetlen kek önerisi.

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
Selamlar.
Böyle acil bir meselem var şu an, 1-2 saatte çıkartabileceğim bir kek / kurabiye veya genel olarak tatlı tarifi lazım bana. Neler önerebilirsiniz?
Markete gitcem birazdan, tarifi seçince.
Bir misafir durumum var da söylemesi ayıptır. Gelecek olan arkideş de sever kek pasta işlerini, o yüzden onun bile beğeneceği biraz değişik birşey bulmak istiyorum, onçün size danışıyorum.

yalancı profiterol yapsan?? bayat ekmek beyaz muhallebi ve çikolata sosu. muhteşem lezzet :) tarifi yazabilirim

bu cevizli tarçınlı havuçlu kekin üstüne az birazda çikolata sosu dökersen değişiklik katmış olursun :)

ŞERBETLİ COCO STAR KURABİYE

Kesinlikle tavsiye ettiğim, iki kurabiye tarifini karıştırarak yaptığım bir kurabiye… Harika bir tadı var mutlaka deneyin derim :)

Hamuru için:

• Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında olmasa da olur)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Şerbeti için:
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 bucuk su bardağı şeker
Süslemek için:
  • 1 paket (80 gr) beyaz çikolata
Hamuru için bütün malzemeleri yoğurun, kulak memesi kıvamında bi hamur olsun. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, ben bu ölçülerden 26 tane çıkarttım.
İç malzemesini de yoğurup 26 parçaya ayırıp yuvarlayın. Sonra hamurların içini oyup, top şeklindeki hindistan cevizini yerleştirip hamuru kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. (Ben tepsiye yağlı kağıt serdim isterseniz tepsiyi sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz de)
şerbeti için, bi kapta sütün içine şekeri koyun, şeker eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Ama süt soğuk olsun. Kurabiyeler fırından çıkınca hemen soğuk şerbetin içine atın, 1 dakika sonra çıkartın yumuşasın, şerbeti çeksin. Ben üzerine beyaz çikolata erittim siz farklı şekilde de süsleyebilirsiniz, afiyet olsun…
upload_2015-2-26_11-49-32.png

sütlü irmik tatlısı çok güzel oluyor tavsiye ederim.
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 subardağı şeker pişirin.
katılaşınca Hindistan cevizi ekleyin. borcamı ıslatıp içine dökün.
üzerine çikolatalı puding ve Hindistan cevizi. 1 saat dinlensin..
10 dk da oluyor..

kucuk kagitlarda pandispanya kek ustune istenilen bir puding kolay ve lezzetli bi tarif :-)

Normal kek hamuru hazırla biraz cıvık olsun. İçine havuç elma rendele ceviz ve tarçın da koydun mu al sana süper lezzetli kek.

7 dakkada mikrodalgada ıslak kek var bir de. Onda da tarifi yarıya indiriyorsun mikroya atıyorsun 7 dkya hazır.

Kırık fındık kurabiyesi 300 gr kırık fındık, 3 yumurta akı, kafana göre şeker. Karıştır hamurumsu bişey yap, yağlı kağıda kaşıkla alarak dök 100 derecede hafif kızarana kadar pişir. 100 derecenin üstünde olmamalı ama fırın. Bu dehşet lezzetli oluyor.

BİSKÜVİ TADINDA KURABİYE

MALZEMELER

• 125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı)
  • Sütlü kuvertür çikolata (benmari usulü eritilmiş)
  • Hindistan cevizi, fındık kırığı, fıstık kırığı vs
YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker, vanilya yoğurma kabına alınarak yavaş un ilavesi ve kabartma tozuyla birlikte kulak memesi yumuşaklığında gelene kadar yoğurulur. Ele yapışmayacak bir kıvam aldığında yoğurma işlemi bırakılır. Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanıp üzerlerine hafif bastırılarak fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde 20 dk pişirilir. Soğuyan kurabiyeler önce benmari usulü eritilmiş çikolataya, sonrada hindistan cevizi, fındık kırığı, fıstık vs bulanır. Çikolatası donunca servis edilir.

NOT: Kurabiyenin özelliği gün geçtikçe lezzetlenmesi. Ayrıca hindistan ceviziyle de bir başka lezzete ulaşıyor, benden söylemesi:) Afiyet olsun

4 yumurta
1,5 brd toz şeker
1/2 pkt margarin
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
2,5 brd un

180C/45 dk

sade, kakaolu, portakallı, tarçınlı, üzümlü vs. her türlüsü güzel olan standart kek tarifimdir bu

Krem Şantili Kurabiye
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

• Pudra Şekeri
  • Krem şanti ile sıvı yağı bir kaba alarak karıştıralım. Üzerine un ve vanilya eklenerek hamur yoğurulur. Daha sonra cevizi de ilave ederek biraz daha yoğurun. Cevizler hamurunuza eşit bir şekilde dağılana kadar.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini streç film ile kapatarak buz dolabında yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerlerini fotoğraftaki gibi çatal yardımı ile çizin. 180 derecelik fırında 18 dakika kadar pişirin. Ben zannediyorum fırınımı çok önceden ısıttığım için normalden biraz daha fazla kızardılar. Bu kadar kızarmadan, un kurabiyesi gibi olması yeterli.
  • Not:Kurabiyeler ilk çıktıklarında yumuşak oluyorlar. Biraz soğuduktan sonra sertleşiyorlar.

yalancı profiterol yapsan?? bayat ekmek beyaz muhallebi ve çikolata sosu. muhteşem lezzet :) tarifi yazabilirim

veya klasiktir ama cevizli havuçlu tarçınlı kek. bu 3 lüyü sevmeyen yoktur :)

hımmm ya da eti puflu pasta :) bu da harikadır :))
Gelecek olan hatun biraz pinpirikli, ben de havuçlu kek falan düşünmüştüm ama caydım sonra. Daha denişik neler var aklında?
Hazırda var dur bakıyım hemen. sevdiklerimi worda yazarım hep
Nasıl da umut verdin bana, bekliyom kardeş. :/

veya klasiktir ama cevizli havuçlu tarçınlı kek. bu 3 lüyü sevmeyen yoktur :)

hımmm ya da eti puflu pasta :) bu da harikadır :))

bu cevizli tarçınlı havuçlu kekin üstüne az birazda çikolata sosu dökersen değişiklik katmış olursun :)

canım çektiiiiiiiiiiiiiiiii :rolleyes:

(bu smileylerde ağzının suyu akan bir smiley olması şart yaw)

Ayy resimlerde site ismi yazıyor. İnşallah yasak değildir.:KK23:
Ben göresin istedim görmeden yapmak zor. Burdaki bütün tarifler hep tuttu bende kızlar

X