izin MEVZUSU

Neysesakinim

... Erdenay Ata... Cennet seninle olsun
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
10.762
11.404
38
merhaba Hanımlar,

3 ay oldu bir yerde işe başladım nisan ayı ortasında izne çıkartıyorlar .
1 yıl dolmadan izin veriyorlar çok garibime gitti.
Fakat mecbur tüm fabrikayı ilaçlama söz konusu olduğu için.
Neyse konum bu değil.
Cumartesileri mesaimiz yok. Hafta içi 1 er saat fazla çalışılıyor.
Ama izin verilirken dikkat ettim cumartesileri de yıllık izinden sayılmış.
Sorduğumda ise kanun böyle deyip konuyu kapattılar.
O an çok üstelemedim. İnternetten baktım fakat hafta sonu için bir açıklama göremedim.

sizin bir bilginiz var mı? Benim içim rahat değil.
2 Cumartesini de yıllık izne saydırmak birde zaten rızamız olmadan çıkarılıyor. Durduk yere borçlandırılıyoruz.

merhaba Hanımlar,

Neyse konum bu değil.
O an çok üstelemedim. İnternetten baktım fakat hafta sonu için bir açıklama göremedim.

2 Cumartesini de yıllık izne saydırmak birde zaten rızamız olmadan çıkarılıyor. Durduk yere borçlandırılıyoruz.
Gerçekten kanun böyle.

İş kanununa göre haftalık calısma saati 45 saattir ve cumartesileri de dahildir.

2 cumartesi mi, tek cumartesi izinli sayılması lazım. Aslında şöyle, cuma izin aldığınız her durumda cumartesi ile birlikte sayılıyor. Cumartesi çalışma günü sayılan sektörlerde kanun bu şekilde. Yani normalde sizin cumartesi de çalışmanız lazım ama şirketiniz daha iyi olacağını düşünerek o günü hafta içine bölmüş ve yıllık izinde bu durum geçerli değil.

Benim çalıştığım şirkette de yıllık izin zamanı bellidir ve tüm şirket aynı zamanda izne çıkar. İzni haketmemiş olanlar da eksiye düşerler. Bu konuda kanunu bilmiyorum ama aynı uygulamaya birden fazla yerde denk geldim.

Gerçekten kanun böyle.

İş kanununa göre haftalık calısma saati 45 saattir ve cumartesileri de dahildir.

hadi ya daha önceleri hep cumartesileri mesai olduğu yerde çalıştım izinden sayılıyordu ama şimdi mesai yok izinde olmasın diye düşündüm:KK14: demek ki doğruymuş ne yapalım sağlık olsun o vakit :KK76:

2 cumartesi mi, tek cumartesi izinli sayılması lazım. Aslında şöyle, cuma izin aldığınız her durumda cumartesi ile birlikte sayılıyor. Cumartesi çalışma günü sayılan sektörlerde kanun bu şekilde. Yani normalde sizin cumartesi de çalışmanız lazım ama şirketiniz daha iyi olacağını düşünerek o günü hafta içine bölmüş ve yıllık izinde bu durum geçerli değil.

Benim çalıştığım şirkette de yıllık izin zamanı bellidir ve tüm şirket aynı zamanda izne çıkar. İzni haketmemiş olanlar da eksiye düşerler. Bu konuda kanunu bilmiyorum ama aynı uygulamaya birden fazla yerde denk geldim.

bende aynını söyledim iki cumartesi de mi sayılıyor dedim evet dediler.
23 nisandan itibaren izinliyim 4 mayısa kadar her iki cumarteside saydırdılar 7 iş günü yapıyor

ve hatta devlet memurları da aynı cumartesi sayılır diyerek susturdular .:KK14:

23 nisandan itibaren izinliyim 4 mayısa kadar her iki cumarteside saydırdılar 7 iş günü yapıyor
4 mayısa kadar olduğu icin 2 cumartesi sayılır.

Eğer 20 Nisan 1 mayıs olsaydı 1 cumartesi olurdu.

Bu durum kötü olmuş işte, Size resmen 23 nisanı da ödetmişler. İşte firma kendine en uygun zamanı seçmiş maalesef, çalışanın da kanuna göre bir hakkı yok şu durumda, her şey kılıfına uygun üzgünüm.

Bu durum kötü olmuş işte, Size resmen 23 nisanı da ödetmişler. İşte firma kendine en uygun zamanı seçmiş maalesef, çalışanın da kanuna göre bir hakkı yok şu durumda, her şey kılıfına uygun üzgünüm.

23 nisan ve 1 mayıs izne geçmedi resmi tatil oldu için .
uzun yıllardır çalışan bir kesim var biraz onların iznini eritmek için yapılmış bir çalışmaymış

sayılıyor malesef..aslında hiç kafa yormaya gerek yok 1 yılı doldurunca 14 gün iznin yani 2 hafta..bunun artısı eksisi yok..

sayılıyor malesef..aslında hiç kafa yormaya gerek yok 1 yılı doldurunca 14 gün iznin yani 2 hafta..bunun artısı eksisi yok..

Eksisi yok derken?
Çalıştığım şirkette henüz bir yılını doldurmadıysa bile zorunlu izin zamanında kişi iznini kullanıyor. Bir yılı dolunca hak ettiği izinden kullanılmış olan süre otomatik düşüyor. Diyelim ki bir yılı doldurmadan işten çıktı, o kadar ücret son maaşından kesiliyor.

merhaba Hanımlar,

Neyse konum bu değil.

2 cumartesi yıllık izne saydırıyorsunuz ama yılın diğer kalan günleri c.tesileri çalışmıyorsunuz. Çalışma saatinizi dolduracak şekilde sizi çalıştırıyorlardır ve ona göre ayarlamışlardır.

Eksisi yok derken?
Çalıştığım şirkette henüz bir yılını doldurmadıysa bile zorunlu izin zamanında kişi iznini kullanıyor. Bir yılı dolunca hak ettiği izinden kullanılmış olan süre otomatik düşüyor. Diyelim ki bir yılı doldurmadan işten çıktı, o kadar ücret son maaşından kesiliyor.

yanlış yapılıyor aslında..bir yılı doldurunca 14 günlük izni hakediyorsun..bir yıl doldurmadan yıllık izin olmaz..adı üstünde yıllık izin...

X