izinsiz günlük okuma

Bir aralar bi çocuk beni seviyordu. “Sana olan duygularımı oraya yazdım. Yarın getiricem sana“ dedi.
Istemesemde tamam dedim ertesi gün “Bu özel bir şey sana veremem. O günlükte sadece sana olan duygularım yok başkalarına duyduğum hisleri de yazdım “ demişti. Salak şey neyse kurtuldum o tarz insanlardan :1:
Neyse soruna dönelim okumamalı kesinlikle. Ama bir sorun varsa ondan bir şey gizliyorsam okusa kızmam çünkü sevdiğim insanlardan bir şey saklamam.
Asla ayrılmam!

benden tavsiye artık o günlükleri yok edin kızlar yakın yırtın...

eğer çok önem veriyorsanız günlüğünüze,yazmayı seviyorsanız..

yok edin kurtulun kimsenin saygısı yok çünkü çok işgüzar bir toplumuz...

bence tam tersi günlük tutalım hatta ortalıkta bırakalım ki karşıdakinin saygı duyup duymadığı anlaşılsın :D

çok yanlış ama ben olsam okurdum hemde her satırını :52:
ama şüpheden falan değil merak eder insan
sevgilim benimkini okusa sinir olurdum ama ayrılmazdım
sende ayrılcak olsan konu açmadan ayrılırdın bence :23:

ben ayrılmaya karar vermiştim ama doğru bişey mi yaptığım acaba diye size sorayım dedim :)

ama keşke en başında ayrılsaydım kurtulsaydım. bi daha yapmıcağına dair söz ver dedim. bu saate kadar cevap vermedi. güvenmiyo bana anlaşılan. aptalım işte. hala bu insanı seviyorum. nasıl böyle bi hata yaptım ben :((

günlük tutmayı çok severim yazmayı da çok istiyorum ama sırf biri okursa diye çekiniyorum yazmıyorum

ben ayrılmaya karar vermiştim ama doğru bişey mi yaptığım acaba diye size sorayım dedim :)

ama keşke en başında ayrılsaydım kurtulsaydım. bi daha yapmıcağına dair söz ver dedim. bu saate kadar cevap vermedi. güvenmiyo bana anlaşılan. aptalım işte. hala bu insanı seviyorum. nasıl böyle bi hata yaptım ben :((

ben günlük tutmayı annem okuyup benle alay ettikten sonra bıraktım
hatta yırtıp atmış ağladım çok değerli anılarım vardı
ortaokulda öğretmenime aşıktım o yüzden yazıyordum
artık özel şeyleri sadece hafızamda tutmaya karar verdim üzülerek

erkekler bızden daha meraklı :27:

madem merak ettığı bırşey var açık açık sorsun anlatayım, ben çok sınır olurdum

ama ayrılcak kadar abartı bırşey göremedım :26:

Zamanında annem okudu. Çok sinirlendim ama bir ara beni doğurmuştu hatırladım ve o sebepten affettim. :1: Erkek arkadaş olursa hiiiç kurtulamaz.

bir ara hatirliyorumda, türkiyeye gittigimde, günlük tutuyordum orada yasadiklarimi anlatip unutmayayim diye,
artik yazdiklarimi ablamgilede okuyordum.. :19:
sanirim cok merak ediyorlardi yazdiklarimi,
bende herkesin okuyacagi bi sekilde yazmistim :1:
bir sürü günlügüm vardi naptim onlari ben bilmiyorum ya attim sanirim :26:

Bende okumuştum birininkini 9 senedir zindan oldu hayatım aileden birinin esime olan aşkı yazıliydi ogunden bu yana günlerim zehir oldu ama benim hatam niye okuyosun bilmesemde olurdu çünkü esimin haberi yok ve o platonik bir ask yasıyordu eşimle birlikte olma hayalini yazmıştı ben psikolojik tedavi gördüm ancak rahatladım sakın kimsenin günlüğünü okumayin

Ben o günlük okuyan saygısız insan katagorisindeyim arkadaşlar, naapıyım dayanamıyorum merak ediyorum. Bir defa arkadaşlarımın evindeki eski kiracıdan kalma günlüğü okumuştuk evde bulup bir defasında da ablamın lisedeyken tuttuğu, içine bayık bayık şiir denemelerinin yapıldığı, hayatla ilgili beylik birşeyler karaladığı bir defter bulmuştum, okuyup okuyup dalga geçmiştim ama komikti cidden :1:

Sevgilimin günlüğünü bulsam hele kesin okurdum, neler yaptığını öğreneyimden çok, benden nasıl bahsetmiş, kafasında beni nereye koyuyor öğrenmek amacıyla okumak isterdim. Bence sevgilinde okuduysa o nedenle okumuştur.

Bir de günlüğünün okunmasını istemeyenler için bir tavsiye, bir word belgesine günlük tutsanız sonra dosya gizle yapsanız veya bir blog açıp onu günlük olarak kullansanız tanıdığınız birileri tarafından farkedilip okunma riskini minimuma indirmiş olursunuz. Merak kötü birşey çünkü farkedince bakmadan duramıyor insan.

Evet saygısızlık ama günlük cidden merak uyandırır,
insan engel olamayabilir kendine.
Hak vermiyorum tabi ama ayrılık ağır olur bunun karşılığında.

bana göre günlük kişinin kendisine özeldir, okunmamalıdır
bana göre saygısızlıktır
sadece günlük değil, telefonun karıştırılması odamdaki eşyaların kurcalanması da aynı kategoridedir
evli değilim ama eşim de olsa günlüğümü okumasını istemezdim o nedenle ben de onun günlüğünü bulsam kesinlikle okumazdım
ha izin verirse okuyabilirsin derse o zaman belki...
ama bence günlük kişiye hastır eş de olsa okuyamaz
bu kişi sevgilim olsaydı ayrılırdım çünkü bir ilişkide saygıya ve güvene çok önem veririm

Günlerin okunması istemiyorsak şifre yada kilit koymalıyız ama kimi insanlar herkesin görebilecigi bi yerde bırakıyor günlükleri öyle biyerde olursa bende okurum benim düşüncem çogunluk okur.

Kesinlikle guven cok onemli. Ama ben kimseye ozellikle erkeklere guvenmemeyi ogrendim. Hic hos degil yaptigim ama ben esimi mumkun oldugunca caktirmadan takip ediyorum, not defterlerini caktirmadan okuyorum, telefonuna mesajlarina hatta kalan kontorune bile bakiyorum. Neden mi, o cooook guvendigim esim, o herkes yapar benim esim yapmaz dedigim adam guvenimi oyle bir sarsti. Ki, simdi 24 saat yanimda olsa, agziyla kus tutsa, dunyanin en guzel ciceklerini en pahalli elmasini alsa ne yazar. Artik asla ne ona ne baskasina guvenemem. Evet, okurum, arkamdan is cevirip aptal yerine konmak istemiyorum cunku. Ozeliyse de ben de esiyim. Onun ozeli ne olabilir? Herseyini bilmeye hakkim var. erkek arkadasim olsa tamam, ama o esim, ve benim onun herseyini bilmeye hakkim var. yoksa niye evlendik biz?

Back
X