İzlemeniz gereken animeler

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
1. Naruto - Naruto Shippuuden
175_pt1_anime6.jpg

İçine hapsedilmiş kyubii (9 kuyruklu efsanevi tilki) yüzünden Konoha halkı tarafından yaratık olarak görülüp dışlanan bir çocuk olan Naruto'yu ve maceralarını anlatan bu iki anime serisi, dünyada en çok fanı olan animelerden biridir. Şu ana kadar 500'ün üzerinde bölümü yayınlanmıştır.

2. One Piece

175_pt1_anime7.jpg

Baş kahramanımız Monkey D. Luffy'nin rüyası korsan kral olmaktır ve bunu başarmak için ölen Korsan Kral Gold Roger'ın efsanevi hazinesi One-piece'in peşine düşer. Yine dünyada en çok izlenen animelerden olan bu çizgidizinin 600'den fazla bölümü yayınlanmıştır.

3. Pokemon

175_pt1_anime8.jpg

Baş kahramımız Ash'in ilk pokemonu Pikachu'yla tanışmasıyla başlayan hikaye, Ash'in şampiyonalara katılma çabalarıyla geçer. Ülkemizde yayına girdiğinde geniş bir hayran kitlesi oluşturan bu çizgi dizi, yaşanan trajik olaylar sebebiyle gösterimden kaldırılmıştı.

4. Prenses Mononoke

175_pt1_anime9.jpg

Prenses Mononoke'yi bu listede diğerlerinden ayıran ilk şey bir film oluşudur. 1997 yılında yayınlanan bu eser gerek verdiği mesajlar, gerek imdb'deki puanı hatrına kesinlikle izlenip üzerine düşünülmesi gereken bir filmdir.

5. Beyblade

175_pt1_anime1.jpg

Pokemon'dan sonra ülkemizde en çok tutulan anime serilerinden olan Beyblade, Takeo'nun arkadaşlarıyla birlikte başından geçen maceraları anlatır ve bu anime yeni nesile yepyeni bir topaç kültürü kazandırmıştır.

6. Tsubasa

175_pt1_anime10.jpg

Hikaye, baş kahramanımız Tsubasa'nın sokaklardan Japon Milli Takımı'na kadar olan yükselişini anlatır. 1983 yılında gösterime giren bu anime, bir nesle futbolu sevdirmek için yeterli olmuştur.

7. Death Note

175_pt1_anime2.jpg

Japonya'nın 'belki de' en zeki insanı olan lise öğrencisi Yagami Light bir gün eve dönüş yolunda bir defter bulur ve olaylar ardı ardına gelişir. 37 bölümden oluşan bu kısa dizinin beyaz perdeye uyarlanmış versiyonu da mevcuttur.

8. Full metal panic

175_pt1_anime3.jpg

Anime sitelerinde pek üst sıralarda yer almasa da KGB gibi istihbarat örgütlerinin cirit attığı aksiyon dolu, izlenesi bir anime.

9. Noragami
175_pt1_anime4.jpg

Tatlı bir orta okul öğrencisi Hiyori'nin diğer diyardaki tanrılar ve onların yardımcılarıyla arasında geçen olayları anlatan aksiyon macera türünde bir anime.

10. Bleach

175_pt1_anime5.jpg

Lise öğrencisi olan başkahramanımız Kurasaki Ichigo, ölülerle iletişim kurabilmektedir ve herşey bir shinagamiye yardım etmesiyle başlar. Dünya çapında bir çok takipçisi olan Bleach serisinin 366 bölümü çizgi dizi olarak yayınlanmıştır ve hikaye şu an manga üzerinden devam etmektedir.
milliyet / mola

aralarından bir tek Tsubasa ve Pokemon'u izledim. Diğerlerini de vakit bulursam kesinlikle izlerim. Çok severim animeleri.

Steins;Gate de çok güzeldir. 1 sezonluk bir anime ve yanılmıyorsam 24 bölüm. 24 bölüm o kadar güzeldi ki tüm gün bilgisayar başından kalkmadan izlemiştim :) Tavsiye ederim. Zaman yolculuğu vs yapıyorlar. Bu tarz şeylere ilginiz varsa bakın derim.

Bu bunaltıcı gunlerde ilaç gibi gelen kısa anime. Kızımızın ufak bı yalanı hayatını cok onemli sekilde degıstırecektir ilk askı tadacaktır. Romantık komedi. Wolf girl and black prince.

Kaichou Wa Maid-Sama! hayatımda izlediğim en tatlı animedir tam kıvamında hiç sıkmadan bitiyor tavsiyeeee :KK68:

Studio Ghibli'den çıkan tüm filmleri izliyorum. Hepsi mi güzel olur. İçlerinden birini bile en güzel diye seçemiyorum. Hepsi çok güzel :KK68:

Kesinlikle Ghibli Studios filmleri. Benim favorilerim Howl's Moving Castle ve Spirited Away. Seri olarak da Death Note, Steins;Gate, Full Metal Alchemist Brotherhood ve Shingeki no Kyojin ilk aklıma gelenler. Eski serilere merakınız varsa Rose of Versailles ve Legend of Galactic Heroes u öneririm. İzleyin pişman olmazsınız :3

Flying Witch ve Non Non Biyori yeni bitirdiğim seriler. Çok beğendim. Slice of life animelerini çok seviyorum.

su aralar kara no kyoukai izliyorum, hafif gerilim-korku . ama güzel film tadında bir anime azcık kafa yormak gerekiyor anlamak icin o tarz anime sevenlere öneririm

X