Giysideki, Halıdaki Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?
Uyarı: Aşağıdaki tavsiyeler en son şans olarak görülmelidir, çünkü uygulama yaptığınız giysi kumaşı veya halı elyafı zarar görebilir.
- Beyaz, desensiz bir kağıt havluyu veya temiz bir bezi, aseton esaslı oje çıkarıcı ile ıslatın (Muhtemelen aseton içermeyen oje çıkarıcı daha güvenlidir, fakat etkisi daha azdır.).
- Yapıştırıcı olan kumaşın iç kısmında kalan küçük bir dikiş yerinde veya küçük ve göze çarpmayan bir noktada aseton içeren oje çıkarıcıyı deneyerek kumaş dokusuna zarar vermediğinden ve kumaşta renk atmasına yol açmadığından emin olun.
- Oje çıkarıcıyı emdirdiğiniz kağıt havlu veya bez yardımıyla japon yapıştırıcısı olan noktayı ovmadan bastırarak tamponlayın.
- Kağıt havluyu 1-2 dakika yapıştırıcının üzerinde bekletin.
- Plastik bir kart veya küt ağızlı bir bıçak kullanarak gevşemiş olması gereken japon yapıştırıcısını dikkatlice kazıyın.
- Eğer japon yapıştırıcı kumaşın arka tarafına kadar geçerse, bu işlemi lekenin her iki tarafında birkaç defa tekrarlamak durumunda kalabilirsiniz.
Uyarı: Aşağıdaki tavsiyeler en son şans olarak görülmelidir, çünkü uygulama yaptığınız giysi kumaşı veya halı elyafı zarar görebilir.
- Aseton esaslı oje çıkarıcıyı emdirmiş olduğunuz kağıt havlu veya bezle, japon yapıştırıcı olan noktayı bastırarak silin.
- Japon yapıştırıcısı pul pul dökülünceye kadar diş fırçası kullanarak dikkatlice ovun.
- Silme ve ovalama prosedürünü birkaç defa tekrarladıktan sonra, eğer süper yapıştırıcı çıkmazsa yapıştırıcı olan bölgeye çok ince bir zımparayı yavaşça uygulayın. Çok dikkat etmeye gayret edin, aksi taktirde kumaşa zarar verebilir veya kumaşı yırtabilirsiniz.
- Doğrudan doğruya süper yapıştırıcı kalıntısının bulunduğu bölgeye birkaç damla sıvı çamaşır deterjanı damlatın, baş ve işaret parmaklarınızla giysideki veya halıdaki yapıştırıcı olan kısmı ovun.
- Kumaşta, halıda veya koltukta uygulama yaptığınız bölgeyi durulayın.
- Kuruduktan sonra japon yapıştırıcısı kalıp kalmadığını kontrol edin.