Kaçarak evlenenler ve kv kp ile birlikte yasayanlar

Seliniko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2015
33
55
39
Ya ben anlamiyorum insan kendine bu kotulugu neden yapar ki. 19 20 yasinda kucucuk kizlarda yapiyor 28 30 yasindakiler de. Bir de ondan sonra gelip burda konu aciyorlar kaynanam sunu yapti kaynim yan bakti. Hayir yani ne bekliyosunuz ki. Allah akil mantik vermis ev ev ustune olur mu. Ama durumumuz yok ayri eve cikamadik, e o zaman calis kardesim. Biz sabahtan aksama kadar calisiyoruz bizim canimiz yok mu. Yooo ama calisamaz hanimefendi.
Bir de en az 3 tane cocuk yapar pespese ondan sonra aglar cocuklara sunu alamadim bunu alamadim. Ya biz kari koca caliaiyoruz gayet guzel saygin mesleklerimiz var ama gel gor ki beni kesseler 3 cocuk yapmam. Biraz aklinizi kullanin Allah askina biraz gozunuzu acin. Yok oyle bir dunya. Kacarak evlenicem kv kp ile yasayacam ustelik calismiyacam birde 3 cocuk yapacam ama hayat cok guzel olacak yook öyle bir dunya. Calisacaksin okuyacaksin yapamadinmi o zaman cocugunu okutacaksin iyi bir gelecek kazandiracaksin. Gelip de burda sikayet etmeyeceksin. (Aile ici siddet cinsel istismar vs goren baska caresi kalmayan kadinlarimizi tenzih ediyorum)

benim eltim ve kayınbiladerim böyle
önce kaçtılar kayınpederin evine geldiler
sonra ev tuttular çocuk doğdu
ee kız çalışmıyor tek maaş yetmiyor
evlerini kapattılar kayınvalidemin evine yerleştiler
kayınvalideyle anlaşamadılar kızın annesine gittiler
şimdi bi orda bi burda yaşıyolarmış bebek de kucaklarında gezip duruyolar

benim eltim ve kayınbiladerim böyle
önce kaçtılar kayınpederin evine geldiler
sonra ev tuttular çocuk doğdu
ee kız çalışmıyor tek maaş yetmiyor
evlerini kapattılar kayınvalidemin evine yerleştiler
kayınvalideyle anlaşamadılar kızın annesine gittiler
şimdi bi orda bi burda yaşıyolarmış bebek de kucaklarında gezip duruyolar
İste yazik gunah o bebege

siz yada biz yada başkaları ne derse desin
herkes yaşayacagını yaşıyor
hayat benim degil mi
kime ne demek çok zor degil
ha kimse istemez böyle hayatı ama kimisi mecburen yaşıyor
kimiside el ne der diye yaşıyor

siz yada biz yada başkaları ne derse desin
herkes yaşayacagını yaşıyor
hayat benim degil mi
kime ne demek çok zor degil
ha kimse istemez böyle hayatı ama kimisi mecburen yaşıyor
kimiside el ne der diye yaşıyor
Hayat benim kime ne diyorsa burda sızlanmaya da hakkı yok. Evet mecburiyetten boyle yasayanlar var onlara sözüm yok. Allah yardimcilari olsun

Ya ben anlamiyorum insan kendine bu kotulugu neden yapar ki. 19 20 yasinda kucucuk kizlarda yapiyor 28 30 yasindakiler de. Bir de ondan sonra gelip burda konu aciyorlar kaynanam sunu yapti kaynim yan bakti. Hayir yani ne bekliyosunuz ki. Allah akil mantik vermis ev ev ustune olur mu. Ama durumumuz yok ayri eve cikamadik, e o zaman calis kardesim. Biz sabahtan aksama kadar calisiyoruz bizim canimiz yok mu. Yooo ama calisamaz hanimefendi.
Bir de en az 3 tane cocuk yapar pespese ondan sonra aglar cocuklara sunu alamadim bunu alamadim. Ya biz kari koca caliaiyoruz gayet guzel saygin mesleklerimiz var ama gel gor ki beni kesseler 3 cocuk yapmam. Biraz aklinizi kullanin Allah askina biraz gozunuzu acin. Yok oyle bir dunya. Kacarak evlenicem kv kp ile yasayacam ustelik calismiyacam birde 3 cocuk yapacam ama hayat cok guzel olacak yook öyle bir dunya. Calisacaksin okuyacaksin yapamadinmi o zaman cocugunu okutacaksin iyi bir gelecek kazandiracaksin. Gelip de burda sikayet etmeyeceksin. (Aile ici siddet cinsel istismar vs goren baska caresi kalmayan kadinlarimizi tenzih ediyorum)
bu hayat onların neden sana dert oldu konu açma gereği hissettin.

1-Kız çocuklarınızı prenses gibi yetiştirmeyin, yazık sonra dünya etraflarında dönüyor zannedip herkesi ailesi gibi biliyorlar.
2-Kız çocuklarına eğitimin önemini anlatın; cahil bir kadın kocaman bir aileyi mahvedebiliyor.
3-Kız çocuklarınıza makul kısıtlamalar getirin, ne çok serbestlik iyidir ne çok sıkmak. Kaçanların büyük kısmının aile baskısından kaçtığını belirtmek isterim.
4-Sürekli çocuklarınızın arkasını toplamayın. Borca düştü ödeyeyim, dersi kaldı hocasıyla konuşayım, para bitti kredi çekeyim gibi olaylara girmeyin annem gibi. Sonra hep arkasını toplamak zorunda kalırsınız.
5-Kendi ayakları üzerinde durmanın önemini anlatın, hissettirin. Küçük yaştan itibaren de sorumluluk bilinci kazandırın lütfen.

Konulari okudukca sinir basti evet dert ettkm kendime
Etrafta o kadar örnek var ki.. Burda olsun, tv programlarinda olsun, haberlerde, cevremizde olsun..
Ne yazik ki kacanlar ders almiyor bunlardan "ama biz seviyoruz böyle olmayiz, ayri hic kalamayiz" diyip kaciyor. Sonra ver elini aile ici siddet, psikolojik siddet, cekemeyen kv, egitimsiz cocuklar vs vs
Ders alacak olan örnek/ibret alacak olan inanin alirdi..

Yani bu konuyu burda acmanizi anlayamadim..

19-20yasindaki genc kiza hadi egitimi calisma hayati yok diye kacti denir de..
28-30yasinda bir kadina kacti denilmesi cok sacma..
Kadin kararini verir ve ailenin istegine bakmaksizin bunu uygular..
Adi niye kacmak olsun..

Her koyun da kendi bacagindan asilir..
Allah cok sukur herkese akil fikir vermis, kullanabilene ne alaa...

çocukları birer masraf biraz boğaz fazlalığı gibi gördüğünüz için ben rahatsız oldum.

Bu zamanda kaçmak ne birlikte oturmak ne zaten, aile vermedi diye kaçan kızlar en fazla 2 senede annem babam haklıymış diyo, cok nadirdir ailenin haklı çıkmadığı

X