KADIN OLMAK.(RÖPORTAJ)

NHLYDN

HEMERA KOÇLUK
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2013
17
4
KADIN OLMAK.(RÖPORTAJ)
Türkiye İstatistik Kurumu 2011(TÜİK) tarafından yapılan İstatistiklerle Kadın araştırmasına göre Türkiye'de yalnız yaşayan kadınların sayısı, 781 bine ulaştı. Peki, erkek egemen bir yapıya sahip olduğu şüphe götürmeyen toplumumuzda, kadınları yalnız yaşamaya iten; ailelerinden veya evlilikten soğutan sebepler neler?
Biz de bu durumun sebeplerini yalnız yaşamayı seçen,seçmek zorunda kalan kadınlardan birine sorduk.

Bahçelievler Sinan paşa Mahallesi’nde oturan Neslihan Aygün ile aynı şirkette çalışıyoruz, 20 yıl önce sekreter olarak girdiği işyerinde belirli aralıklarda terfi edilerek halkla ilişkiler müdürlüğü’ne kadar gelmiş başarılı bir iş kadını. Yemek saatlerinde veya akşam çıkışlarında ayaküstü sohbetlerimiz olurdu onunla. 38 yaşında, 175 boyu uzun sarı saçları ve Sürekli gülen yüzü, kendine olan güveni, hep dikkatimi çekmiş olduğu için, bir akşam iş çıkışında beni evine davet ettiğinde teklifini hemen kabul ettim, çünkü merak ettiğim hayat hikâyesini ondan anlatmasını isteyecektim.

İkinci katta olan evinin merdivenlerini ağır ağır çıkarken “ işlerin yarım kalmasından, ertesi gün yapılacak ürün fuarından söz ediyor bir yandan da kapıyı açmak için çantasında ki anahtarını ararken “ of yaa, her akşam aynı şey, şu anahtarı bir kerede bulsam oh diyicem .” Ha işte burada, diyerek İki defa kilitlediği kapısını nihayet açıyor. Eve girdiğinizde göze ilk çarpan eşyaların sadeliği oluyor . Hemen karşınızda krem renkli koltuk, yerde serili beyaz bir halı onun üzerindeki cam sehpa ve . Boş olan duvara Yaptırdığı kahve renkli kitaplığının dolu dolu olması ise ayrı bir hava katıyordu salona. Üzerini değiştirmek için yatak odasına yönelirken, “ sana da bir şeyler vermemi ister misin, daha rahat edersin” bende teşekkür ederek gerek olmadığını söylüyorum. Bir süre sonra üzerinde pembe eşofmanı ve beyaz bluzu ile geri dönüyor. Evin mutfak tarafına geçiyoruz, bir yandan bir şeyler hazırlıyor bir yandan da sohbet ediyoruz.

Biraz çekinerek ilk sorumu soruyorum ona, şöyle diyiveriyorum dışarıdan hep çizilen bir tablo vardır…Başarılı ,hoş, kendine güvenen ve ne istediğini bilen böyle güzel ve hoş bir kadın olarak nedense yalnız olmadığı düşünülür,görüyorum ki siz yalnızsınız…DEVAMI ....
....

Son düzenleyen: Moderatör: