Kadın zengin olunca kocayı boşuyor

C

Cosmo

Ziyaretçi
ABD'de yapılan araştırmaya göre, kadınların maddi durumlarının iyi olması boşanmaları üzerinde etkili.
Amerika'nın saygın eğitim kurumlarından Arkansas Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Randall Kesselring, kadınların maddi durumları ve evlilikleri üzerinde yaptığı araştırmasında kadınların maddi durumlarının iyi olmasının, boşanmaları üzerinde etkili olduğunu belirtti. 112 bin kadının maddi durumları ve medeni halleri üzerinde istatistiksel bir çalışma yapan ekonomi profesörü Kesselring, kadınların maddi durumlarının iyi olması, ya da zaman içinde durumlarında yaşanan pozitif değişimin evliliklerini sürdürüp sürdürmeme kararını vermelerinde çok etkili olduğunu ortaya koydu. Kadınların maddi durumunun iyileşmesi halinde eşlerinden ayrılmaya daha meyilli olduklarını belirten araştırmacı, bu sonucu da şu nedenlere bağladı:

BAĞIMLILIK

BİTİYOR

* Maddi durumu iyi olan kadın rahat bir şekilde avukat tutabiliyor.

* Boşanma sonrası maddi açıdan zorlanmayacağı için boşanma kararını rahat şekilde verebiliyor.

* Kadın maddi olarak yükseldikçe ev işleri gibi konularda eşleriyle daha çok kavga ediyor. Bu kavgalar da boşanmaya gidiyor.

* İş hayatı kadının eşine ayırdığı zamanı kısıtlıyor.

* Toplumun boşanmaya karşı olumsuz bakışı günümüzde değiştiği için kadın toplumsal kaygı olmadan boşanma kararı alabiliyor.

* Kadın maddi açıdan kendisiyle aynı gelişimi gösteremeyen erkekle beraber kalmakta zorlanıyor. Erkeğe bakmak yerine kendi yollarına gitmeyi tercih ediyor.
 
cosmo dünyada bu değişmezlerden .ozaman erkeklere neden kızıyoruz,ya arabasını ya karısını değiştirir diye.bence para insanı değiştirmemeli,yaşantıya güzellikler katmalı.
 
Bizim Turkce`de bir laf vardir bilir misiniz?
Erkek adam kariyi bulunca, anayi
Parayi bulunca da kariyi terkedermis...

Evet cok kaba bi anlatimi var ama gorunenlerden ders almak lazim.
 
allahım kimseye bu kozu kullandırtmasın.....
 
erkekler zengin olunca çevrelerindeki para yemek isteyen diğer kadınlar yüzünden karılarını boşuyorlar...
kadınlar ise eğer evliliklerinde zaten mutsuzlarsa daha fazla koca kahrı çekmek istemiyorlar...
bence...
 
X