kadının kocasına karşı vazifeleri!!!

hinataaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
1
0
slm kızlar aranıza yeni katıldım burayı hep okuyordum ama yazacağım hiç aklıma gelmezdi... 1 aylık evliyim gorücü usuluyle evlendim şuana kadar sorun yoktu taki bu sabaha kadar.. eşim dün gece eve geç geldi ben uyumuştum dernek gibi biyere gitcekmiş öyle söylemişti bu sabah kalktığımda erkenden gitmişti ama masanın üzerine bıraktığını görünce şok oldum.. resmini ekledim sizce bu ne demek oluyor bir mesajmı acaba ne yapmalıyım??:KK43:
photo.PNG

slm kızlar aranıza yeni katıldım burayı hep okuyordum ama yazacağım hiç aklıma gelmezdi... 1 aylık evliyim gorücü usuluyle evlendim şuana kadar sorun yoktu taki bu sabaha kadar.. eşim dün gece eve geç geldi ben uyumuştum dernek gibi biyere gitcekmiş öyle söylemişti bu sabah kalktığımda erkenden gitmişti ama masanın üzerine bıraktığını görünce şok oldum.. resmini ekledim sizce bu ne demek oluyor bir mesajmı acaba ne yapmalıyım??:KK43:Eki Görüntüle 1588429
aranızda böyle sorunlar mı var?
biribirini tanımadan evlendiniz sanırım.

slm kızlar aranıza yeni katıldım burayı hep okuyordum ama yazacağım hiç aklıma gelmezdi... 1 aylık evliyim gorücü usuluyle evlendim şuana kadar sorun yoktu taki bu sabaha kadar.. eşim dün gece eve geç geldi ben uyumuştum dernek gibi biyere gitcekmiş öyle söylemişti bu sabah kalktığımda erkenden gitmişti ama masanın üzerine bıraktığını görünce şok oldum.. resmini ekledim sizce bu ne demek oluyor bir mesajmı acaba ne yapmalıyım??:KK43:Eki Görüntüle 1588429
adam yapılacaklar listesi vermiş baya :KK14: sende karşı liste hazırla olsun bitsin:cool:

Çok hoş ya gerçekten eşinin mesaj verme şeklini çok beğendim.

Sen de şu metni yazıcıdan bastırt ve çerçeveletip duvara as.
Erkeğin Eşine Karşı Vazifeleri

1- Eşine kibar davranmak
2- Adaletle davranmak
3- Saygılı davranmak
4- Onu çevreye karşı korumak
5- Eşinin sırrını saklamak
6- Eşine karşı fedakâr olmak
7- Eşine dışarıdan geldiğinde selam vermek
8- Esini güzel sıfatlarla çağırmak
9- Eşiyle sohbet etmek
10- Onu akrabalarına götürmek (veya göndermek)
11- Eşine zaman ayırmak
12- Eşinin bütün maddi imkanını sağlamak (nafaka temini erkeğe aittir )
13- Hanımına imkanı varsa ev işlerinde yardımcı olmak
14- Eşinin hatalarında sabırlı olmak (her insan hata yapabilir Hata yaptığında azar işiten kadın sarhoş gibi dolaşır Bunu unutmamak lazım)
15- Hanımına karsı süslenmek
(alışılagelen kültürümüzde, kadının esine karsı süslenmesi vardır da, erkeğin, eşi için süslenmesi yoktur. Halbuki bu konu İslami literatürde çok önemlidir)
16- Güzel kokular sürmek
17- Temiz olmak
18- Eşiyle sağlıklı güzel bir özel yaşam sürdürmek
19- Hanımının akraba ve arkadaşlarına ikramda bulunmak
20- Onlara hakki tavsiye etmek, haramlardan men etmek
21- Hanımıyla beraber, İslami ilimler dersi çalışmak
22- Esini haddi asan halleri olduğunda kıskanmak(dinencaiz olan tavırları kıskanan kocanın kıskançlığı İslami değildir
Müslüman ancak haram olanı kıskanır)
23- Fikirlerin uyuşmaması halinde,hanımının ayrı fikirde oluşunu olgunlukla karşılamak (insanlar her şeyde aynı düşünmek zorunda değildir)

(hayırlı koca, her konuda Allah’ın ölçülerine uyan kocadır. Rabbine ailesine ve kendisi de hakkı olan herkese karşı görevlerini en güzel şekilde yerine getirir. Üstelik bunları gönül rahatlığıyla yapar).

24-Hanımının İslam’a uygun giyinmesi, dışarı çıkarken koku sürünmeme, makyaj yapmama, çok süslü olmama gibi konularda gerekli hassasiyeti göstermek.

25- Kadınların haklarından yana olurken kendi hanımını unutmamak

-Allah’ı dinleyen yanılmaz Allah’ı dinleyen pişman olmaz. Bakın Rabbimiz bir ayet-i kerimesinde ne buyuruyor:

“Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkeklerin üzerinde hakları vardır.

| Kur’an-ı Kerim – [Bakara 228]

:KK57:bunu da gördük ya sipariş verir gibi ne çeşitler var yav:KK53:

kendisine sorsanız ya, bu yazıdaki hangi maddelerden ders çıkarmalıyım diye..Eğer gerçekten size mesaj vermek için bırakmışsa bu kağıdı çok yanlış, rahatsız olduğu konuları konuşup çözerdiniz illaki

Belki kendisi okumuştur sizinde okumanızı istemiştir. Bu maddelerde abartılı bişey yok. Ben bunların yüzde doksanını yapıyorum zaten. Bence mutlu bi evlilik için yapılması da gerekiyor zaten. Hemen herkes atlamasın tabi erkek de karısına bu şekilde naif davranacak tek taraflı olmalı demiyorum elbette

Kocan bu kafada bir insansa demek ki senin bu vazifeleri yerine getirmeni bekliyor. Ne diyeyim Allah yardımcın olsun.

Kocan geç gelecek sen de dikilip onu bekleyip buyur edeceksin, yemini suyunu vereceksin vs. (Eğer bunu o maksatla bıraktıysa)
Adam akşam geç gelmiş, senin uyuyacağını bilemez, sabah da kalkmamışsın sabahın köründe bunu bulup getiremez. Eline geçmiştir belki bırakmıştır.
Ama yine de manidar, bunu çöpe atsaymış eve getireceğine.
Bence ona sor, nedir bu diye. Sana getirdim, sen anla diye falan derse söylersin köle alıverir bir zahmet. Evli barklı kazık kadar herif kendi ceketini asamayacak, kendisi gülmeyip karşıdan bekleyecekse yaşamasın.

Ayrıca görev de değil, kadının yaptığı her şey kocasına ikramıdır. Görevmiş

Bu listede hep koca tarafını kayırmış resmen bana aileme kul köle ol diyor

:KK11:

kadının kocasına değil de

sanki cariyenin efendisine vazifeleri gibi

Bize soracaginiza esinize sorsaniz olmaz mi?
Ne gece gelirken gormussunuz ne sabah giderken ugurlamissiniz..
Belki bu sebeple kirildi ve bu notu birakti..

Allah Allah bir müslüman bana şu maddeyi açıklasın Allah aşkına:
"Kocasından izinsiz nafile orucu tutmamak"
Erkek denen yaratık dini bile tek eline almak istiyor. O kim oluyor ki Allahla kulu arasına girip karar merci oluyor.
Bunu yazan kimse çok bilgisiz olduğu belli.

X