Kadınlar Kulübü Atatürk Ziyaret Defteri

IMG_0016.JPG
 
10 Kasım babamın doğum günü, bir kere bile doğru dürüst kutladığını bilmem doğum gününü. İçinden gelmez, asker çocuğu ne de olsa. İstanbul'da yaşıyorduk ama çocukluğumdan beri her 10 Kasım'da yanına geldik ailecek. Hiç unutmadık. Ankara'ya taşındım, hiçbir özel günü atlamadım seni ziyaret etmek, saygılarımı sunmak için. Hoş, her gün gelebilsem keşke.

Ben "Affet bizi Atam layık olamadık sana" diye ağlamadım hiç, ağlamayacağım da. Sen bütün Cumhuriyet kadınlarına çalışmayı, üretmeyi, dik durmayı, onurlu olmayı öğrettin. Bir kadın olarak korkmuyorsam, çalışıyorsam, kendi paramı kendim kazanabiliyorsam, kendi işimi kurmayı düşünebiliyorsam, hiçbir erkek beni ezmeye yeltenemiyorsa bu senin sayendedir. Sen başımıza gelen en kıymetli lütufsun, her 10 Kasım'da 9'u 5 geçe kalkar sana saygılarımı sunarım, asla gocunmam. Her zaman kalbimdesin, ruhun şad olsun, yattığın yer nurla dolsun güzel insan.
 
Dilerim artik insanlar kendilerine deger verip seninde dedigin gibi Atam "Aziz Turk milleti" oldugunu anlayabilirler...
Sana olan sevgimiz ve her 10 Kasimsaki acimiz dinmeyecek yeni nesil yone senin yolundan gelecek !
 
Atam ben bugün duyduğum bir haberden dolayı çok çok üzgünüm.:KK43:
Tunceli de 2 askerimiz donarak şehit olmuş,içim acidi:KK43:
Bu askerlerimiz kim bilir hangi görevde hangi şartlarda kim bilir hangi pislikler için bu havada dışardaydilar da şehit oldular:KK43:
Türk gençliğine sahip çıkılmıyor Atam:KK43:
 
Nasıl zarif nasıl güzel nasıl karizmatik dünyanın gıptayla baktığı tek lider bize nasip olmuş keşke gereken değeri toplum olarak verebilsek ve keşke onun döneminde yaiayabilseydim seni çok seviyoruz Atam ❤️❤️
 
İzindeyiz ATAM keşke sizin yaşadığınız dönemde olsaydık..iyi ki şimdi ki zamanı görmediniz çok üzülürdunuz.. nur içinde uyuyun♥️
 
Atatürk’ü öğrenerek büyümüş bir çocuksanız, masal kahramanlarına ihtiyaç duymazsınız.Son kasıma kadar
 
Bazen keşke burada olsan diyorum,bi baba gibi başımız da olsan, çünkü kurduğun aile hakikaten dağılıyor ana bi tarafa kardeş bi tarafa olmuş. Baba işte, ne değerli kelime değil mi?
Biz okulda seni hep kahraman bildik fotoğraf, resimlerini görünce hep bi gözümüz parladı.
Gururla söyledik her marşı, solumuzda parlayan masmavi iki göze öyle bagliydik ki...
Lâkin tutamadik işte o dağılan aileyi,toparlayamadık kardeş dediklerimizi.
Belki de gelsen bu ne hal diyeceksin.
Belki de tüm uğraşlarımın karşılığı bu mu diyeceksin...
Gel istiyorum, gel istiyorum da utanıyorum gel demeye..
Resmini paranın üstünde görüp para Atatürkçülüğü mu yapan dersin..
Adına ne küfürler edip sonra başka şeyler ugruna seni sevmiş gibi yapanlar mi dersin..
Verdigin emegi hiçe sayip sana dinsiz diyen mi dersin ...
Ne ararsan var o özenle kurdugun ailenin icinde...
Gel topla demeye yüzümüz yok ama...
Ne diyelim ki belki toparlanır ya bir gün ha...?
Belki vasiyet gibi bıraktığın nutugu anlayan biri çıkar ha...
 
Seni kelimelerle anlatamayacak kadar seviyorum bu cümleyle baslamak istedim bitanem
Bazen düşünüyorum bir evladın olarak bu ülke için ne kadar önemli olduğunu ve gururlanıyorum atam..sana hakaret eden,küfür eden insanlarda var ve bu canımı o kadar acıtıyor ki anlatamam sonra tekrardan senin bir evladın olarak yine gururlaniyorum bu ülkede yoksun ama halen tek yürek olarak sana bağlıyız bitanem..
Bir kızım oldu daha bir yaşında biraz daha büyüsün aklı ermeye basladığında seni anlatacağım ona..yaptıklarını,insanlığını,karizmanı ve bu ülkeyi ne zor şartlarda kurtardığını..senin düşüncelerine ve senin devrimlerine sonuna kadar bağlıyız evlatların olarak..selini sana getiricem oda senin bir evladın tıpkı bizler gibi sende bizim ölumsüz babamizsın..seni çok seviyorum
Son kasıma kadar bitanem
Kızın
 
seni özlememek ne mümkün...Atam şimdi Türkiye sana o kadar muhtaçki! bir sen daha çıksa..sen kadar olamaz ama bir babayiğit çıksa kurtulsa bu ülke satılmaktan uyansa bu çılgın türkler derin uykularından...seni görmedim Atam seni kitaplardan okuldan öğretmenlerimden anemden babamdan öğrendim seni ne kadar yakışıklı olduğunu annemin babaannesinden öğrendim seni fotograflardan tanıdım ne senle aynı cephede savaştım ne sen köyümüze geldiğinde sana soğuk bir ayran ikram ettim ben seni göremedim atam....ama seni,ilkelerini,inkılaplarını,düşünce sistemini hep hissettim sana ve ulu Türk miletine layık olmaya çalıştım.Ama atam senin çalışkanlığına senin hırsına senin azmine o kadar ihtiyacımız var ki...SENİ ÖZLEMLE ANIYORUZ ATAM!kaşı gözü güzel gönlü güzel ATAM!
Ne özlemi ya bu milletin sonunu getiren zaten onun kendisi
 
Paşam , öyle mutluyum ki senin devrimlerinin aydınlattığı yolda yürümekten senin var ettiğin ülkenin kadını olmaktan.Öyle gururluyum ki dünyanın gelmiş geçmiş en büyük liderine o benim atam demekten.Öyle minnet doluyum ki sözcüklere dökmek güç.İyi ki ...
 
Ah Ata'm.. ölümsüzlük diye birşey var, sadece senin kalplerde sonsuza kadar sürecek sevginle var.. oğlum oldu.. söz vermistim sana.. adını koydum ona.. senin izinden yürüsün diye.. bayramımız kutlu olsun Ata'm.
 
Canım Atatürk,
fikirlerin hep bizimle sen bizimlesin biliyorum ama keşke bir kere görebilseydim seni, küçük bir kız çocuğu gibi dizlerine başımı koysaydım, ellerin saçlarımda kazandığın savaşları anlatsaydın, mütevazi olurdun kibirlenmezdin biliyorum, bazen uzaklara dalıp giden hüzünlü gözlerinin sebebini sorsaydım, uzun uzun sohbet etseydik, seni çok seviyorum bir o kadar da özlüyorum Atam.
 
X