Kalan mirası harcamada eşin söz hakkı var mıdır?

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.806
Çok şükür anne babalarımız vefat filan etmedi, kp eski evini müteahite verdi eşime 45 bin tl kaldı. İkimizde çalışıyoruz. Eşim kvdemlerin evine cam balkon yaptırmak istiyor tek eksikleri oymuş. Yeni evlerinin çeyrek fiyatını eşim ödediği için bekarken biz baya borç yaparak evlendik, 2 yıl dolacak hala bitmedi borçlarımız. Babasından kalan para olduğu için istediğine harca diyorum. İkimizin biriktirdiği para olsaydı bizim evimiz yokken her kim olursa olsun başkasının evinin eksiklerini yapmasını istemezdim. Sonra bende isterdim yaptırmasını. Benim babamda abime arsa aldığı için bana 20 bin tl verecek. Eşimde ikisini birleştirip ev alma işine gireriz diyo ben anlamadım bu işi ben ona karışmıyorum. Bu konularda söz hakkı düşüyor mu eşlere sizce?

Çok şükür anne babalarımız vefat filan etmedi, kp eski evini müteahite verdi eşime 45 bin tl kaldı. İkimizde çalışıyoruz. Eşim kvdemlerin evine cam balkon yaptırmak istiyor tek eksikleri oymuş. Yeni evlerinin çeyrek fiyatını eşim ödediği için bekarken biz baya borç yaparak evlendik, 2 yıl dolacak hala bitmedi borçlarımız. Babasından kalan para olduğu için istediğine harca diyorum. İkimizin biriktirdiği para olsaydı bizim evimiz yokken her kim olursa olsun başkasının evinin eksiklerini yapmasını istemezdim. Sonra bende isterdim yaptırmasını. Benim babamda abime arsa aldığı için bana 20 bin tl verecek. Eşimde ikisini birleştirip ev alma işine gireriz diyo ben anlamadım bu işi ben ona karışmıyorum. Bu konularda söz hakkı düşüyor mu eşlere sizce?

iyi düşünmüş siz neden ev almak istemiyorsunuz bu parayla ortak olur zaten eşinizle.

Neden ayrı ayrı düşünüyorsunuz ki ? Sizin veya onun parası mı var aranızda. İkinizin parası olarak değerlendirilmeli sizde ona karışabilirsin oda sana bence..

sizde onun aldıgı para icin fikir sunabilirdiniz bu karısmak olmuyor bence onun verdigi fikirde guzel birleştirip ev almak yani benim esimede miras kalsa bende soz hakkımın olabilcegini dusunurdum

Yok canım istemiyor değilim. Ben onun ne yapacağına karışmıyorum o karışmş oluyor benimkine. Hangisi doğru olan?

ya ne bileyim ben evlilikte senin paran benim param olmaz diye düşünenlerdenim

o yüzden eşime de karışım bu mevzu da o da bana karışır

çar cur olacağına ev almaya bakardım yerinizde olsam

eşinizin ev dışında başka bir istediği olsaydı o zaman durum farklı olurdu sonuçta o ev ikinizinde yararına.

Eşin güzel bir öneride bulunmuş ev ikinizin evi olacak sonuçta. Ama istemediğin bir şeyi de sana yaptıraması saçma. O sana sordu mı merak ediyorum o cam balkonu yaptırmak için?

O para senin olsaydi sen eminim eve arabaya yatirim yapardin yeni esinle geleceginiz icin harcardin eee o zaman esinde ikinize harcasin bu zamanda ev almak kolay degil bence iyi degerlendirin ileride pisman olmayin

Ben ev almak istiyorum zaten. O babasından kalan parayı ihtiyaçları yokken ve bizim evimiz bile yokken çok aciliyeti olmayan birşeye harcayabiliyor. Ben karışmıyorum, o bana karışıyor

Ben ev almak istiyorum zaten. O babasından kalan parayı ihtiyaçları yokken ve bizim evimiz bile yokken çok aciliyeti olmayan birşeye harcayabiliyor. Ben karışmıyorum, o bana karışıyor
O sana sormadıysa o başka tabi sana sordu mu harcarken ? Eğer sana sormadıysa sende sen nasıl harcadıysan bana sormadan bende kafama göre harcamak istiyorum , senin paran varken ev almayı düşündünmü şimdi bana para gelince düşünüyorsun de..

Sen bir şekilde o parayı eve harcayacaksın gibime geliyor , hazır eşinde paraları birleştirip ev alalım diyorken bir düşün derim.

Bi cam balkon ne kadar tutacakki sanki hadi 5 bin harcasin ailesine diyelim 40 bin lira para kaliyo

Size sormadi diye bozulmussunuz sanirim haklisiniz da ama pireye kizip yorgan yakmaya benzer su kadar olaydan isi senin paran benim parama getirmek

Kendinizden kisarak biriktirdiginiz bi para degil sonucta bi sekilde hak da olsa havadan gelen para

Esinizin soyledigi mantıklı bence , ev alin . Bu kadar kucuk bi konu icin de tartisip huzurunuzu kaçırmayın bence

Yok canım para için tartışmam. Kırıcı, sert bi konuşma geçmedi hiç benim davrandığm gibi davranmasını bekledim sanırım

Seninde ailenib yada kardesleribi. Bir ihtiyacı varsa eşinin ailesine verdigi kadarını sende ver ailene yada koy kenara kendine ayır gerisini birleştirio ev alın

Kimden kalmissa kalmiş ben karısirdim yok kendini ayri tutup bu bana miras ,bu benim deyip beni kenara atıyorsa ,kafasina gore harciyorsa evlilikte senin paran benim param dönüyorsa .. o evlilik olmamıştır -.- bazı insanlarin evliligindeki samimiyetsizlik ortaya bi para gelince boyle ortaya dokuluyor o benim bu senin ben oraya harcicam,o buraya harcicak diye

kırkbinlara bu karışılmaz mı:KK57: vallahı soruna şaşırdım.bırak har vurup harman savursun öyle mi......erkeğe bırakmayacaksın böyle işleri...kaldı kieşiniz sizden mantıklı düşünmüş..bence kaçırmayın bu fırsatı para harcanmadan hemen ev işine girin. hem evlilikte kese ortaktır....senin benim yoktur ki......
sanki bana size gelecek yirmi binlira için başka planlarınız var gibi geldi...ondan mı karışmak istemiyorsunuz oda size karımsın dıye

X