Çocuk Hastalıkları kalça çıkığı,yeşil kaka bebeğim durmuyo yardım..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zehra eslem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
54
14
Arkadaşlar bebeğim iki bucuk aylık fazla kaka yapan bir bebek değil.yaptığını da yeşil yapıyor. Bugün dr gittik sonuçlar temiz çıktı ama kalça testinde sol kalçası 59a 52 çıktı bu ne demek dedim çıkık olabilir dediler ortpediye gttim küçük oldugu için on beş gün sonra ya gün vrdi film çekilecek ondan sonra konuşuruz ddi eve geldik bebeğim sürekli ağlıyor hiç durmuyo kayınvalidrmle elimizde salladık şimdi uyudu. Akıl verin lütfen içim çok karıştı :KK43:

Arkadaşlar bebeğim iki bucuk aylık fazla kaka yapan bir bebek değil.yaptığını da yeşil yapıyor. Bugün dr gittik sonuçlar temiz çıktı ama kalça testinde sol kalçası 59a 52 çıktı bu ne demek dedim çıkık olabilir dediler ortpediye gttim küçük oldugu için on beş gün sonra ya gün vrdi film çekilecek ondan sonra konuşuruz ddi eve geldik bebeğim sürekli ağlıyor hiç durmuyo kayınvalidrmle elimizde salladık şimdi uyudu. Akıl verin lütfen içim çok karıştı :KK43:

canim kalca cikigi ile ilgili bilgim yok. umarim yoktur biseyi.
yesil kaka benim kizimda hep olrdu. anne sutumu yoksa mama ile mi besliyorsun bilmiyorum ama eger ki tahlilde birsey cikmadiysa hiiiiiic kafana takma.
eskiler usutunce yesil kaka yapar diyorlar ama alakasi yok. kizim emerken de mama yedigi zaman da genelde hep yesil yapardi. simdi 13 aylik masallahi var.
surekli aglamasi bugun basladiysa drda hirpalandigi icin olmustur. ayagini cift kat giydir. yuzukoyun dizlerine yatirip belini ve bobreklerden karnina dogru olan yerleri dairesel hareketlerle nazikce oksa rahatlatir. umarim duzelir....

Canım bazen bebekler üşütünce de yeşil kaka yapabiliyorlar.belki de üşüdüğü için sancısı da vardır.sen bol bol emzir...kalça çıkığını da hiç problem etme.inş yoktur ama varsa da artık çift bez bağlamayla sorun ortadan kalkıyor.erken teşhis her zaman çok önemli.bir kızım var.onda da şüphe vardı.o yüzden baya okumuştum.içini ferah tut

yeşil kaka üşütmekten olur canım.kalça çıkığı da kesin değilmiş daha.panik olma.inşallah bişeyi yoktur.

Hem süt hem mama veriyorum ama günde iki kez 60 cc onu da ya içiyo ya içmiyo. Humana antikolik diyet mama veriyorum gazı olmasın diye sütle kimyon içiyorum gaz yspıcı şeyler yemiyorum ama yok sürekli ağlıyor. Ev sobalı üşümesi imkansz 3 ton kömür yaktık gerisini sz düşğnün üstü kalın zaten bilmiyorum daha napayım damlası rezene çayı iyi olsun diye herşeyi yapıyorm niye ağlıyo anlamıyorum :KK43:

Hem süt hem mama veriyorum ama günde iki kez 60 cc onu da ya içiyo ya içmiyo. Humana antikolik diyet mama veriyorum gazı olmasın diye sütle kimyon içiyorum gaz yspıcı şeyler yemiyorum ama yok sürekli ağlıyor. Ev sobalı üşümesi imkansz 3 ton kömür yaktık gerisini sz düşğnün üstü kalın zaten bilmiyorum daha napayım damlası rezene çayı iyi olsun diye herşeyi yapıyorm niye ağlıyo anlamıyorum :KK43:
aglamasi sanirim surekli. sana gaz icin bir tavsiyem var. biz de ve onerdigim birkac arkadasimda resmen mucizeler yaratti. gun icerisinde surekli corekotu tuket. ama oyle az degil. yani ben sabah kalkinca 1 cay kasigina doldurup su ile yutuyordum. sonra 1 kaseye doldurup gun icinde gidip gelip birkac saatte bir yarim cay kasigi agzima atiyordum. birkac gun icinde mucizevi sekilde gaz sorunumuz bitti.

aglamasi sanirim surekli. sana gaz icin bir tavsiyem var. biz de ve onerdigim birkac arkadasimda resmen mucizeler yaratti. gun icerisinde surekli corekotu tuket. ama oyle az degil. yani ben sabah kalkinca 1 cay kasigina doldurup su ile yutuyordum. sonra 1 kaseye doldurup gun icinde gidip gelip birkac saatte bir yarim cay kasigi agzima atiyordum. birkac gun icinde mucizevi sekilde gaz sorunumuz bitti.
Bazen sürekli ve içli içli aglıyo özellikle gündüz. Oda uyuyamadğı için ses ve ışığa çok duyarlı biraz bna çekmiş. İşe yarıyosa neden olmasın yeter ki ağlamasın sesi kısıldı artık :KK43:

Bnde öyle sanıyordum ama yaklaşık 4-5 yıldır gastrit problemim var aç tok sürekli gazım olur iki gündür sütle kimyon içiyorum şikayetm nerdeyse hiç kalmadı dr tavsiye etmişti deniyorum herşeyi..
size değil bebeğe gaz yapar emiyorsa eğer

Emiyor ama yakın bir tanıdıgm yapıyor iyi geldi bebeğine bnde iki gündür deniyorum.
her bünye aynı olmaz ama .ben sadece bildiğimi paylaştım.baharat bebekler için uygun değil diye biliyorum.aynı bazı bitki çaylarının düşük yaptırması gibi ....büyük geçmiş olsun

her bünye aynı olmaz ama .ben sadece bildiğimi paylaştım.baharat bebekler için uygun değil diye biliyorum.aynı bazı bitki çaylarının düşük yaptırması gibi ....büyük geçmiş olsun
Sağolasın tatlım ilgin için teşekkür ederim metsile devam :)

Canim cok zor biliyorum.. benim bebegim bes aylik inan dort aya kadar nerdeyse hic susmadi.. hala daha susmus değil hala gazi var bende alti ayi bekliyorum gazi gecer diye.. huysuzluguda var aglamayi huy edindi inan ne yemek yapabiliyorum ne tuvalete gidebiliyorum perisan haldeyim iki dk durmuyo.. gaz icin sana onerilerim var biogaia ve sap simplexi bir arada kullan bize en iyi gelenler bunlardi.. battaniyede sallamayi bizde cok yaptık bitek oyle rahatlayip uyuyodu ama sonrasinda vazgecirmek cok zor oldu simdide ayaklarimda salliyorum uyusada birakamiyorum uyaniyo hemen.. cok zor dönemler insan cok yipraniyo biliyorum insallah bu zamanlarda gecicek umudumuz tukenmesin benim bazen tükeniyoda malesef.. bide yuzustu yatir tabi kontrol altinda olsun surekli.. benim bebegim yuzustu cok rahat uyur ve gazini daha rahat cikarirdi..

Kalça çıkığı daha kesin değilmiş o yüzden içini ferah tut, bende de erken doğum sebebiyle kalça çıkığı varmış tedavi olmuşum ve şimdi hiçbir engelim yok canım düşün yani 32 sene öncesinin tıbbi imkanlarıyla bile tedavim yapılmış ve gayet iyiyim , yeşil kaka ve gaz sorunu için de emziriyorsan en son hangi memeyi verdiysen diğer emzirmede de o memeyle devam et onda süt bitince ancak diğerine geç mama da gazı önleyen mamalardan kullan canını sıkma düzelecek herşey

Kalça çıkığı daha kesin değilmiş o yüzden içini ferah tut, bende de erken doğum sebebiyle kalça çıkığı varmış tedavi olmuşum ve şimdi hiçbir engelim yok canım düşün yani 32 sene öncesinin tıbbi imkanlarıyla bile tedavim yapılmış ve gayet iyiyim , yeşil kaka ve gaz sorunu için de emziriyorsan en son hangi memeyi verdiysen diğer emzirmede de o memeyle devam et onda süt bitince ancak diğerine geç mama da gazı önleyen mamalardan kullan canını sıkma düzelecek herşey
Humananın antikolik mamasnı kullanıyorm inşallah düzelir..

Çörekotunu dündn beri deniyorum çok şükr bebeğim bugün çok sakindi kendi kendne uyudu bskındı güldü gerçkten işe yarıyor öneri için çok teşekkürler :KK66:

Çörekotunu dündn beri deniyorum çok şükr bebeğim bugün çok sakindi kendi kendne uyudu bskındı güldü gerçkten işe yarıyor öneri için çok teşekkürler :KK66:

yardimci olabildiysem ne mutlu bana :))
birkac ay daha sabret, sonra tadindan yenmiyor bu sipalar. bolca kucagina al bebisini. azicik buyuduler mi kurtlaniyorlar. bizimki hemen bunalip kaciyor :))

Bnm kizimda 2aylik genellikle yesil yapiyor dr. Duzensiz fazla beslenmedenolabileceğini soyledi bide ben cok yesillik yerim onada bagliyorum usutme kaynakli oldugunda acik yesil ve biraz civik olur kizim koyu yesil puturlu yapiyor bizimkide kolik gaz sancısı yuzunden memeyle kavga ediyor ben butun ilaclari kestim hicbiri fayda saglamadi kullansamda ayni kullanmasamda dogdu dogali zinco babs rezene cayi humananin kimyon infacol biogai maflor hepsini denedim fayda gormedim cok agladiginda carsafta salliyorum camda temiz hava aldiriyorum bide netten fon makinesi sesi indirdim surekli kucakta ayakta ztn kizim bide ayse onerin kolik masajini yapiyorum her alt acmamda zeytinyagiyla bide ayak masaji cok etkili adaçayı yagiyla böyle böyle 3.ayimiza girdik suan koligi haftada 2 3 kere tutuyor

X