Çocuk Hastalıkları kalca cikigi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

BOSTANCI34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2008
18
3
Arkadaslar merhaba.benim kizim suan 9 aylik.dogustan kalca cikigi vardi.5 aylikken alciya alindi.dun alcisi cikti.Allaha sukur hersey yolunda.su an bacaklarinin pozisyonu ayni alcidaki gibi.doktorumuz 1 ay icinde duzelecegini soyledi.benim gibi olan anneler bu surecte cocugunuza neler yaptiniz.su an durunlari nasil? Yardimci olursaniz cok sevinirim.

Ben burdan bebeginde kalca cikigi olan arkadaslara bir nebzede olsun yardimci olmak icin deneyimlerimi paylasicam.oncelikle cok zor bi surec.Allah yardimciniz olsun.benim kizom 5 aylikken ilk operasyonunu gecirdi.narkoz verildi.narkoz altinda bacagi yerine oturtuldu.gogsunden asagi iki bacagina bilegine kadar alciya alindi.iki bacaginin arasinda bir sopa vardi.ilk gecemiz kabus gibiydi.allamaktan helak oldu.oda bende.ertesi gun biraz daha iyiydi.nasil emzorecek nasil altini temizlicem nasil banyo yaptiricam.inaninki insan herseye alisiyor.kendine gore bi sistem gelistiriyor.poposunun oldugu yer acikti.ben biraz daha buyuk bez aldim kizima.4 numara.yandaki bantlarini kestim.kucqgima alip once arka tarafini yerlestirdim.sonra on.citcitli badileri ilikledim sonra bezi kaymadi. (Ust alci biraz bildu elim iceri giriyordu)ustune 1 yas onden citcitli ustler aldim.bide ben benim renkli opak coraplarimi (kulotlu)alcisini ustine giydirdim.uzun kisimlarini kestim.banyo yaptirmadan once biz buzgulu cop torbasi aldik.kenarlardan kestik.ayaklarini cikardik.kuaforlerdeki gibi siryina havlu koyduk.kendi kuvetinde file ustunde sadece sacini yikadik.emzirirken bi yastiga yatirdim.kucagimda oyle emzirdim.ben bebek arabasina koyup disari cikardim.ustune batt.kapattim.amlahtan bizom alci dilonemikiz kisa geldi.hava cok soguk oldugu icin cokda disari cikmadik.yemek yediriken kolyukta sirtina minder koydum.bazen bebek arabasi ile evin icinde gezdirdim.is yaparken. (Tekerlekler galos aldim).sonra 2 ay sonra alci degisti.o daha kolaydi.4 ayin sonunda alci cikti.doktorumuz bazi hareketler verdi.ozellikle su ve gunes dedi.hergun kuveti doldurdum.icunde yirmi dakika kaldi.oturma aparatlari var.ondan aldim.kuvet icin.icinde bacaklarina hareketler yaptirdim.9 aylik alcisi cikti.10 11 ahlik gibi emekledi.13 aylikkend2 yurudu.simdi o gunler coooook uzak geliyo.Rabbim dermansiz dert vermesin.bunlar gelip geciyor.simdiden gevmis olsun.