Onkoloji - Kanser ve Türevleri kan kanseri :(

erdbeere

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2010
15
1
38
arkadasim 42 yasinda 1 ay önce grip oldu hastaneye gittigimizde alinan kan sonucu akut kan kanseri ALM teshisi koydular .suan ikinci kemoerapi ye basladik ilk 2 kardesten ilik nakli icin test yapildi ama malesef uymadi son kardesinin cevabi cuma günü gelecek mecbur ilk kök hücre nakili yapilacak .arkadaslar bu hastaligi taniyan bilen duyan ya da kurtulan varmi cevaplarinizi bekliyorum ...tessekkür ederim

Duymustum okulda.
ALM diyince, bilemedim smdi ne diyim.
Allahtan umit kesilmez insallah iylesir arkdasiniz. Acil sifalar.

arkadasim 42 yasinda 1 ay önce grip oldu hastaneye gittigimizde alinan kan sonucu akut kan kanseri ALM teshisi koydular .suan ikinci kemoerapi ye basladik ilk 2 kardesten ilik nakli icin test yapildi ama malesef uymadi son kardesinin cevabi cuma günü gelecek mecbur ilk kök hücre nakili yapilacak .arkadaslar bu hastaligi taniyan bilen duyan ya da kurtulan varmi cevaplarinizi bekliyorum ...tessekkür ederim
Öncelikle geçmiş olsun. Arkadaşınıza Allah'tan şifa diliyorum. Benim ortaokul yıllarında arkadaşım yakalanmıştı lösemiye (türünü bilmiyorum) çok uzun bir tedavi süreci geçirdi ama çok şükür atlattı. Zorlu bir süreç eğer çok ilerlemediyse tedavi daha çabuk yanıt veriyor. İnşallah atlatır.

gecen sene ıs arkadasımızın gelınınde cıktı
ılık naklı yapıldı fakat uymadı 6 ay sonra vefat ettı
ALLAHtan umıt kesılmez Rabbım hayırlı omurler nasıp etsın

Daha 5 ay önce kızkardeşimi toprağa verdik bu lanet hastalıktan. Bizimki KML di ama AML tedavisi yapıldı. Her şey bir griple başladı. İlik naklinden başka yapılacak bişey kalmamıştı. Doku uyum testinde iki ablamın 3/6 benim 1/6 uyum çıktı. Öyle kemik iliği bankasından vs hemen bulunmuyor ve prosedürü o kadar fazla ki. Nİhayetinde ablamdan yüzde elli uyumla yapıldı ve naklin 12. günü kardeşimi kaybettik. Bu hastalık çok çok zor. Hem hastaya hem yakınlarına. Çok ilgi ve şefkate ihtiyaçları var. Yalnız bırakmayın arkadaşınızı lütfen. Ha bir de çok sık trombosit bulunması gerekiyor. Biz bir yıl içinde 50 kişiye yakın kan vermişiz. Allahım acil şifalar verir inşallah.

Allah yardim etsin...
bir bucuk yil once 24 Yasindaki arkadasim halsizlik,surekli uyku hali,istahinda azalma sikayetleriyle gitmisti doktora..kesin bende kansizlik var yine diyerek,sadece bir hemogramla kurtulacagini umut etmisti..oyle olmadi...teshisten emin olabilmek.icin arastirma hastanesine sevkettiler..orda da yapilan tahlillerden sonra,kesin teshis konuldu.kan kanseri...
Bir yil suren zorlu ve sancili tedaviden sonra,aranan ilik binbir zahmetle bulundu.kardesinin iligi bile tutmazken,tam bir umutsuzlugun icinde tutan bir ilik oldugu haberini aldik...yasaticagiz zannettik,umutlandik,umut verdik...ama olmadi..nakil yapildiktan sonra,onemli olan uc ayi atlatirsa hast.cikabilecegimizi saglikli hayata devam edebilecegimizi soylediler.ama olmadi..3 ay gecti bir sekilde,ama yolunda gitmeyen,hesapta olmayan seyler cikti...vucut iligi kabul etmedi dedi doktorlar bize ve arkadasimi kaybettik...
Dualarnizi eksik etmeyin arkadasinizdan..allah yardciniz olsun..

Cok gecmis olsun.

Dayimin oglu 2014 subat ayinda losemi oldugunu ogrendik. Asiri yorgunluk sikayetiyle esi tarafindan zorla hastaneye goturuldugunde ortaya cikti. Gece vardiyasinda ve yogun calistigindan her zamanki yorgunluktur diye gitmek istememis ama bir sabah kolunu bille kaldiramayacak kadar halsizlesince esi zorla gazi unv hast. Goturuyor. Orada anlasildi.

Herkes cok uzuldu. Dayimin yengemin durumlarini hallerini anlatamam bile...bhemen hastaneye yatirdilar. 1 sene herkesten herseyden uzak,kucuk bir odada esinin refakatinde kaldilar. Kemoterapi gordu. Bazi tedaviler uygulandi,tabi detayini bilmiyorum. Hergun dayimi aradim ve bilgi aldim. Surekli kustugunu hicbirsey yemedigini ogrendim.

Bazen koridora yuruyuse cikariyorlarmis,yalvar yakar kameradan izleme firsatimiz oldu. İnanilmaz zayiflamisti,saclari dokulmustu. Artik o eski Sefa abimden eser yoktu. Cok korktuk,cok kahrolduk. Sonra ilik nakli karari alindi.

Hickimsenin iligi tutmadi. Sadece diger dayimin yurt disindaki oglunun iligi uydu. Yani onun amcasinin oglu oluyor. Gecen yaz turkiyedelerdi. O zaman verdi cocuk 15-16 yaslarinda falan sanirim.

O ilik verdi ve birsure daha hastanede kaldi. Sanirim gecen kis yanlis hatirlamiyorsam cikti. Tabi yine duzenli olarak kemoterapi almaya devam ediyor diye biliyorum. Sonra birgun onu bir hipermarkette gordum. Yaninda dayim vardi. Ben onlari arkadan gordum. Maskesi vardi beresi vardi,esofmanlarlaydi.Yuzlerini gormek istemedim. Sefa abiyi o halde gormek istemiyordum. Dayimin yikilmis halini de gormek iatemiyordum. Hemen reyon aralarina girip kayboldum. Sonra tam cikmak isterken karsi karsiya geldik. Mecburen muhatap olmak zorunda kaldim. Sefa abinin yuzu guluyordu. Kilosu birazcik daha iyiydi,saclarini goaterdi saclari cikmisti. Eski sefa abiye bayagi yaklasmisti... Cok mutlu oldum. Dayim da gayet iyiydi.

Suan sagligina kavustu diye biliyorum. Tedavi devam ediyor mu bilmiyorum. Ama iyi oldugunu biliyorum. Ben de hamilelik is falan filan derken biraz kendi derdime dustum. Bugun arayip ogreneyim.

Biraz uzun yazdim belki gereksiz detaya girdim ama gercekten butun sulale icin cok zor gunlerdi,aklima geldi ve yazmak istedim...

Fakat herkes bu kadar sansli olamayabiliyor. Mesela bizim sokakta genc bir cocuk vardi. Losemi olmustu kemoterapi gordu hastanede yatti falan. Sonra tamamen iyilesti. Ve onun annesi bizim evlenmemizi istiyordu. Anneme kac kkez gelip gitti. Tamamen iyilestigine dair raporlar getirdi her seferinde. Gercekten iyilesmisti ama ben simsiki esimle flort ediyor ve cok seviyordum. Tabi kabul etmedim ve cocuk birbaskasiyla evlendi. Derken esi hamile kaldi hersey guzeldi. Birgun hastanede enfeksiyon kapmis ve yine hastaneye yatti,bu kez kurtulamadi. Cok ama cok uzulmuatum.

Bu lanet hastalik insanin bagisiklik aistemini tamamen cokertiyor. Yani ne olacagi belli olmuyor.

İnsallah sizinki mutlu sonla sonuclanir. Allah yardimcisi olsun. Cook gecmisler olsun.

çok çok geçmiş olsun,umarım atlatır...türünü bilmiyorum ama eşimin babaannesi kan kanseriydi,yaklaşık 3 yıl tedavi gördü,kaybettik ne yazık kı....ben de bu illetin başka bir türeviyle uğraştım geçen sene,tedavimi oldum,iyiyim şimdi hastalıktan eser yok...kendimden dolayı instagramda benzer durumda olan hesapları takip ediyorum,aynı durumda olan benokız var;tedavisi devam ediyor...bu illetin tedaviye yanıt verip vermeyeceği bir çok şeye bağlı tabi;öncelikle hastanın psikolojik durumuna,yaşına,bağışıklığına,vücutta yayılma durumuna....tüm kalbimle şifalar diliyorum....

X