kizlar dun doktora gittim. simdilik hersey normal.
doktor bebek iyi tutunmus dedi. ama ikinci kese biraz kuculmus,
akintin olabilir dedi doktor. yani bi nebze mutluyum.bebek 9+4 olmus
ama bugun biraz karnim agriyo. gobek deliginin cok az sol tarafi.
sanki mekik cekmis hamlamis gibi agriyo igne batiyo gibi. sizce normal mi.
korkuyorum cevap verirmisiniz.
.
selvihancım, canım öncelikle herşeyin yolunda olmasına çok sevindim...benim son haftalar kızçenin tekmelerinden dolayı birde çok hareketli olmasından dolayı yatarken sıkıntım olmuştu canım ya, öyle karın ağrısı gibi değildi yani...birde ilk haftalar rahim genişlemesi yüzünden hafif ağrılarım oldu ama uzun sürmemişti...doktor sorun yok demiş, kafana takıp stres yapma kendine, 20. hafta civarı göbekten yukarı doğru çıkmaya başladıkça normal bu ağrılar merak etme ....öptüm
ayyy bayılacağımm:mymeka: şimdide kendi grip olmuşş
gönder kuzumu ben bakarım ikisinede ...hasta etcen çocuu tekrar beaklava:
neyse kıyamam ben sana geçmiş olsun, sıcak bişiler iç, rezene, papatya, ıhlamur dokunmaz bebişe, az ballı limonlu ılık suda yapabilirsin...
kızçeye doğru hapşurma gripli sultan, yat istirahat et...öptüma.s.
bence iğne kullan..arkadaslar bılen vrsa ve cevap verırsenız cok sevınırım..
hemetoljı dr cok onemsız bır pıhtılasma var dedı..
mthfra1298c:heterozıgot
dolayı oda sızce normal mı bu sonuc..
bebe aspırın kullanmamı soyledı kadın dogum dr ama hematoljı dr gerek yook dıyor:uhm:
benim cemrede ööleydi.son zamanlar aksamları oynardı serinlikte.o da canı isterse.cok hareketli olunca ööle pelin gibi ani süpriz yapabilir naniknanikşencim senin bebiş son haftalarda çok tekmeliyordu demişsin, benimki aksine hareketleri çok azaldı. tekme ççok nadir oluyor. genelde hareketi saga sola kayma, ayaklarını sürtme falan oluyor. bi gariplik:uhm: varmı acabaİ?
bitanem düşünmen yeter Şeniz gurbetlik cok zor derdi ananemde anlamazdım.hakikaten cok zormus.şööle yatsam bi sıcak corba vercek insan yok senağlamaIyi Aksamlar arkadaslarŞeniz
Celenim cok gecmis olsun canim benim ya Ilkbahar geldi millet hastaliktan kiriliyor budada hapsiren öksüren Allah sifalar versin cenim sanada bebisede. Inan yakin olsam gelir size bakarim canim.:teselli:
Marguerite, Funda sizler nasilsiniz kizlar.
Lal82 canim burdan senide hep takip ettim Allahim Insallah hayirlisiyla kucagina almayi nasip eder darisi benim gibi bekleyenlere.
:Saruboceq:
reisdevrim canim benim sende benim gibi masallah yumurta günlerini dört gözle bekleyenlerdensin :1shok: bizim eslerimiz bize iyi sabrediyo canim :mymeka: bende senin gibi yumurta günlerini tavuklar gibi uyuyarak gecirmek istiyorum mirmirmirmir ay basi gelincede cocuk olmayinca üzülüyorum cokkkkk calismamiz lazim cooookkkk
Papatya süreyyacim canimin ici inan okurken gözyaslarimi tutamadim Allahima sükürler olsun canim. Insallah kucagina almayi nasip eder rabbimŞeniz
Kizlar buarada celen bana sormustu benim gercek adim Hatice. kaydirigubbakcemile2
Bir arkadasimizda isimlerimizi yazalim demisti ama suan aklimda yok bence cok iyi bir fikir kaydirigubbakcemile5
oofff bana ilk haftalarımıı hatırlattın :çok üzgünüm: tam 12. haftama kadar sürdü ki ben ömrümde bööle ağrılar yasamadım ki migren hastasıyım..aman yarabbbiiii kafamçokkarıştı ama sonra bi gecti o geciş 40 ım cıkana kadar ne migren ne hafif bi sızlama :lepi: ama migrencanım beni bırakmaz kaydirigubbakcemile529selvihancım sağol canım aslında bugüne kadar çok iyiydim fakat bugün başağrısından yerimde duramıyorum feci ağrıyor tansiyonum yükselmiş biraz işten de erken çıktım bugün dinleniyorum canım. kızlarrr hepinizi öptüm bu arada benim adım da bahar.
bence iğne kullan..
tesk ederım ceelencım..
dr hıc bııseye gerek yok dedı..bu actıgınız topıgı okudum cogu yerını..
ve bu durmda olan arkadslrımız aspırın kullanmsıı ve gebelııklerındede ıgne..
ama bana gerek gormedıı..
faktorv ve mthrf677 testlerım normal cıktıgı..ıcın
karar veremedım bende.
anlasılan cıddı bır sorun:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
mthfra1298c:hereozogıt
dr neden booyle bıısey dedıgı hala anlam veremedım:mymeka:
Çok geçmiş olsun canım...Gebelik kaybının nedeninin kanda pıhtılaşma bozukluğundan olup olmadığını anlamak için birtakım kan testleri yaptırman gerekiyor canım...Genetik bölümünde yapılıyor ve Trombofoli tetkikleri , trombofoli paneli olarak geçiyor adı...Kanda pıhtılaşmayla sorumlu bi sürü mekanizma var , bir kısmı genetik..Bu genetik faktörlerden herhangi birinde sorunlu olup olmadığına bakılıyor...Bu testlerden bazıları Faktör 5 , Faktör 5 leiden , MTHFR , PAI 1 gen testi , protein c düzeyi , prtein s düzeyi...Hatırladıklarım bunlar...Hangi faktörde sorunlu olduğuna bağlı olarak aspirin+kan sulandırıcı iğne tedavisi veriliyor...Merak etme sağlıklı çocuk sahibi olmaya engel bi rahatsızlık değil çok şükür...Bi sürü annemiz , bi sürü adayımız , hamilemiz var burada...Bulunduğun yerde bi araştırma hastanesine başvur canım... Allah tekrarını göstermesin...merhabalar; öncelikle sabırsızlığımı bağışlayın 600 sayfa cevap yazılmış bu foruma ben hepsini tek tek okuyamadım sabredemedim belki bir an önce bana bir yol gösteren olabilir diye.. ben 1.5 ay önce 11 haftalık bebeğimi kaybettim kalbi durdu.doktorum bebekte gensel bozukluk olabiliyor genelde bu yüzden olmuştur dedi.fakat hiç bir araştırma istemedi geçen hafta sordum 2-3 düşükten sonra yapılıyor bu testler dedi.. ama benim içim hiç rahat değil bende kan pıhtılaşması varmı yokmu bilemiyorum ama 2.kez hamile kaldığımda aynı acıyı yaşamak istemiyorum.sanırım bu testleri kolay yapmıyrlarmış. özeldede çok pahalıymış.tecrübe sahibi arkadaşlar ne olur bana yol gösterin nasıl bir yol izlemeliyim.?nerde ne diyerek yaptırabilirim? paylaşırsanız çok mutlu olurum:Saruboceq:
çok teşekkür ederim papatya istanbuldayım ben bir sürü eğitim araştırma ve üniversite hastanesi var. ama sanırım 2-3 düşük yapmadan bu testleri yapmıyorlarmış. yani ben direk gidip bu testleri yaptırmak istiyorum diyerek yaptıramazmıyım??Çok geçmiş olsun canım...Gebelik kaybının nedeninin kanda pıhtılaşma bozukluğundan olup olmadığını anlamak için birtakım kan testleri yaptırman gerekiyor canım...Genetik bölümünde yapılıyor ve Trombofoli tetkikleri , trombofoli paneli olarak geçiyor adı...Kanda pıhtılaşmayla sorumlu bi sürü mekanizma var , bir kısmı genetik..Bu genetik faktörlerden herhangi birinde sorunlu olup olmadığına bakılıyor...Bu testlerden bazıları Faktör 5 , Faktör 5 leiden , MTHFR , PAI 1 gen testi , protein c düzeyi , prtein s düzeyi...Hatırladıklarım bunlar...Hangi faktörde sorunlu olduğuna bağlı olarak aspirin+kan sulandırıcı iğne tedavisi veriliyor...Merak etme sağlıklı çocuk sahibi olmaya engel bi rahatsızlık değil çok şükür...Bi sürü annemiz , bi sürü adayımız , hamilemiz var burada...Bulunduğun yerde bi araştırma hastanesine başvur canım... Allah tekrarını göstermesin...
yok cok ciddi bi sorun deil allaha şükür.yani en azından tedavisi var.doktorunun dediği konusunda ve burda okuduklarınla kafan karısmıs.ama maalesef doktorlarda bu konuda birbirleriyle celişiolarr.cok net ve kesin tedavi yöntemleri yok.genelde deneme yanılma yöntemleriyle yönlendiriolarlar hastalarını.kimi doktorun hastası sadece aspirinle doğurduysa diğerlerinde de bu tedaviyi uyguluor.ama dier doktor aspirin kullanımıyla bebek kaybettiyse ve arkasından hem aspirin hem iğne verdiyse hastasına ve olumlu sonuc aldıysa onunda tedavisi bööle oluor.burda genelllemeye bakarsak %90 coraspin+iğne %10 sadece aspirin diyebilirz..
hamilelik öncesi istersen folik asit ve coraspine basla.hamile kalır kalmaz yani testin inşallah pozitif cıkınca ve doktorda keseyi görünce hemen o gun doktorundan iğneyi iste.fakat doz ayarlamasıda yaptı.onu nasıl yapıolar bilmiorum.cünkü fazla heparinde cok zararlı
kizlar dun doktora gittim. simdilik hersey normal.
doktor bebek iyi tutunmus dedi. ama ikinci kese biraz kuculmus,
akintin olabilir dedi doktor. yani bi nebze mutluyum.bebek 9+4 olmus
ama bugun biraz karnim agriyo. gobek deliginin cok az sol tarafi.
sanki mekik cekmis hamlamis gibi agriyo igne batiyo gibi. sizce normal mi.
korkuyorum cevap verirmisiniz.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?