Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım ya korkma normal tabii annesi...bunada şükür takma kafana rahat ol keyfini çıkarmaya çalış, sev bebişini annesi...kocaman olmuş bebişimiz maşşallah ona...bişi olmaz olur arada o ağrılar rahim esniyo genişliyo tabii....a.s.

selvihancım, canım öncelikle herşeyin yolunda olmasına çok sevindim...benim son haftalar kızçenin tekmelerinden dolayı birde çok hareketli olmasından dolayı yatarken sıkıntım olmuştu canım ya, öyle karın ağrısı gibi değildi yani...birde ilk haftalar rahim genişlemesi yüzünden hafif ağrılarım oldu ama uzun sürmemişti...doktor sorun yok demiş, kafana takıp stres yapma kendine, 20. hafta civarı göbekten yukarı doğru çıkmaya başladıkça normal bu ağrılar merak etme ....öptüm

şencim senin bebiş son haftalarda çok tekmeliyordu demişsin, benimki aksine hareketleri çok azaldı. tekme ççok nadir oluyor. genelde hareketi saga sola kayma, ayaklarını sürtme falan oluyor. bi gariplik:uhm: varmı acabaİ?

Ya Kızlar bısey sormak ıstıyorummmmmmmmmmmm
Bende de kan pıhtılasması var bende coraspırın,folbıol,becozyma bellı gunlerde bunları yutuyorum.Bırde dıyet yapıyorum.1 aydır kullanıyom.Hamıle kalanlar bu ılacları kullandıktan kac ay sonra hamıle kaldınız acaba?Yardım edersenız cok sevınırım.

Iyi Aksamlar arkadaslarŞeniz

Celenim cok gecmis olsun canim benim ya Ilkbahar geldi millet hastaliktan kiriliyor budada hapsiren öksüren Allah sifalar versin cenim sanada bebisede. Inan yakin olsam gelir size bakarim canim.:teselli:

Marguerite, Funda sizler nasilsiniz kizlar.

Lal82 canim burdan senide hep takip ettim Allahim Insallah hayirlisiyla kucagina almayi nasip eder darisi benim gibi bekleyenlere.
:Saruboceq:
reisdevrim canim benim sende benim gibi masallah yumurta günlerini dört gözle bekleyenlerdensin :1shok: bizim eslerimiz bize iyi sabrediyo canim :mymeka: bende senin gibi yumurta günlerini tavuklar gibi uyuyarak gecirmek istiyorum mirmirmirmir ay basi gelincede cocuk olmayinca üzülüyorum cokkkkk calismamiz lazim cooookkkk

Papatya süreyyacim
canimin ici inan okurken gözyaslarimi tutamadim Allahima sükürler olsun canim. Insallah kucagina almayi nasip eder rabbimŞeniz

Kizlar buarada celen bana sormustu benim gercek adim Hatice. kaydirigubbakcemile2
Bir arkadasimizda isimlerimizi yazalim demisti ama suan aklimda yok bence cok iyi bir fikir kaydirigubbakcemile5

ıyı aksamlar kızlar dr yenı geldım yoruldum valla sonuc yıne aynı harsey normal uzulsemmı sevınsemmı bılmıyorum yanı yıne bekleyıcez gelısımını takıp edecekler bu seferde ıgnenın dozunu 2 artıralım bıde boyle deneyelım dıyolar yanı deneme yanılma offf yarabbım ne olur bu sefer saglıcakla kucagıma alayım yavrumu kızlar benım adımda sibellllllll ısımlere dua edelım opt hepınızı ınsallah guzel haberlerle bulusuruz calısmalara son gaz devam edecem ama korkuyorum rabbım hayırlısını versın...........

29selvihancım sağol canım aslında bugüne kadar çok iyiydim fakat bugün başağrısından yerimde duramıyorum feci ağrıyor tansiyonum yükselmiş biraz işten de erken çıktım bugün dinleniyorum canım. kızlarrr hepinizi öptüm bu arada benim adım da bahar.

ondan bana gecti :dilcikar: sıpa daha bu halinle anasına sattı gribi :mymeka: bize birinden bulastı sanırım.oy kullanmaya gittiğimiz okul cok kalabalık ve havasızdı.babası sıra bize gelene kadar dısarda dolstırdı ama oy atmada kalabalığın içinde kaldı tabi :çok üzgünüm:
bence iğne kullan..
benim cemrede ööleydi.son zamanlar aksamları oynardı serinlikte.o da canı isterse.cok hareketli olunca ööle pelin gibi ani süpriz yapabilir naniknanik
bitanem düşünmen yeter Şeniz gurbetlik cok zor derdi ananemde anlamazdım.hakikaten cok zormus.şööle yatsam bi sıcak corba vercek insan yok senağlama
oofff bana ilk haftalarımıı hatırlattın :çok üzgünüm: tam 12. haftama kadar sürdü ki ben ömrümde bööle ağrılar yasamadım ki migren hastasıyım..aman yarabbbiiii kafamçokkarıştı ama sonra bi gecti o geciş 40 ım cıkana kadar ne migren ne hafif bi sızlama :lepi: ama migrencanım beni bırakmaz kaydirigubbakcemile5

bence iğne kullan..

tesk ederım ceelencım..
dr hıc bııseye gerek yok dedı..bu actıgınız topıgı okudum cogu yerını..
ve bu durmda olan arkadslrımız aspırın kullanmsıı ve gebelııklerındede ıgne..
ama bana gerek gormedıı..
faktorv ve mthrf677 testlerım normal cıktıgı..ıcın
karar veremedım bende.
anlasılan cıddı bır sorun:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
mthfra1298c:hereozogıt
dr neden booyle bıısey dedıgı hala anlam veremedım:mymeka:

yok cok ciddi bi sorun deil allaha şükür.yani en azından tedavisi var.doktorunun dediği konusunda ve burda okuduklarınla kafan karısmıs.ama maalesef doktorlarda bu konuda birbirleriyle celişiolarr.cok net ve kesin tedavi yöntemleri yok.genelde deneme yanılma yöntemleriyle yönlendiriolarlar hastalarını.kimi doktorun hastası sadece aspirinle doğurduysa diğerlerinde de bu tedaviyi uyguluor.ama dier doktor aspirin kullanımıyla bebek kaybettiyse ve arkasından hem aspirin hem iğne verdiyse hastasına ve olumlu sonuc aldıysa onunda tedavisi bööle oluor.burda genelllemeye bakarsak %90 coraspin+iğne %10 sadece aspirin diyebilirz..
hamilelik öncesi istersen folik asit ve coraspine basla.hamile kalır kalmaz yani testin inşallah pozitif cıkınca ve doktorda keseyi görünce hemen o gun doktorundan iğneyi iste.fakat doz ayarlamasıda yaptı.onu nasıl yapıolar bilmiorum.cünkü fazla heparinde cok zararlı

merhabalar; öncelikle sabırsızlığımı bağışlayın 600 sayfa cevap yazılmış bu foruma ben hepsini tek tek okuyamadım sabredemedim belki bir an önce bana bir yol gösteren olabilir diye.. ben 1.5 ay önce 11 haftalık bebeğimi kaybettim kalbi durdu.doktorum bebekte gensel bozukluk olabiliyor genelde bu yüzden olmuştur dedi.fakat hiç bir araştırma istemedi geçen hafta sordum 2-3 düşükten sonra yapılıyor bu testler dedi.. ama benim içim hiç rahat değil bende kan pıhtılaşması varmı yokmu bilemiyorum ama 2.kez hamile kaldığımda aynı acıyı yaşamak istemiyorum.sanırım bu testleri kolay yapmıyrlarmış. özeldede çok pahalıymış.tecrübe sahibi arkadaşlar ne olur bana yol gösterin nasıl bir yol izlemeliyim.?nerde ne diyerek yaptırabilirim? paylaşırsanız çok mutlu olurum:Saruboceq:

Çok geçmiş olsun canım...Gebelik kaybının nedeninin kanda pıhtılaşma bozukluğundan olup olmadığını anlamak için birtakım kan testleri yaptırman gerekiyor canım...Genetik bölümünde yapılıyor ve Trombofoli tetkikleri , trombofoli paneli olarak geçiyor adı...Kanda pıhtılaşmayla sorumlu bi sürü mekanizma var , bir kısmı genetik..Bu genetik faktörlerden herhangi birinde sorunlu olup olmadığına bakılıyor...Bu testlerden bazıları Faktör 5 , Faktör 5 leiden , MTHFR , PAI 1 gen testi , protein c düzeyi , prtein s düzeyi...Hatırladıklarım bunlar...Hangi faktörde sorunlu olduğuna bağlı olarak aspirin+kan sulandırıcı iğne tedavisi veriliyor...Merak etme sağlıklı çocuk sahibi olmaya engel bi rahatsızlık değil çok şükür...Bi sürü annemiz , bi sürü adayımız , hamilemiz var burada...Bulunduğun yerde bi araştırma hastanesine başvur canım... Allah tekrarını göstermesin...

çok teşekkür ederim papatya istanbuldayım ben bir sürü eğitim araştırma ve üniversite hastanesi var. ama sanırım 2-3 düşük yapmadan bu testleri yapmıyorlarmış. yani ben direk gidip bu testleri yaptırmak istiyorum diyerek yaptıramazmıyım??

anladım canım saol..dedılerını kulanacam..kurtaj yapan dr ozelıkle aspırın kullan demıstı:çok üzgünüm:
am senın bılgılendırmenle azda olsa sevındım..
hematoljı dr zaten sacmaladı..sorun var ama az dedı..
sorun varsa vardır yoksada yokdur:mymeka:

rapunzel ; canım benimde mthfr 677 heterozigot. sanırım bu 677 ve 1298 birbirine yakın değerler. bend etahlillerimi ankarada yaptırmıştım gazide. oradaki doçent bana hamile kalınca günün geçer geçmez aspirin başlayacağız iğneye gerek yok dedi. çünkü bizim pıhtılaşma oranlarımız düşükmüş sözüm ona. ama benim içime hiç sinmedi. gerek burdan araştırdım gerekse çoğu hastanelerin doktorlarını mail attım. ama özellikle buradaki arkadaşların yardımı sayesinde lütfü hocayı tanıdım ona mail attım ve gelen mail sonuçlarından hamile kalıncaya kadar folbiol ve coraspin 100 mg. hamile kaldıktan sonrada düşük doz heparin genelde frakspirin 0,2'lik olan ve coraspin kullanmamın gerektiğini anladım. zaten hamile kalınca inşallah ankaradaki lütfü hocaya gitmeyi düşünüyorum bizim alanımızdaki hastalarda uzmanmış. bana sorarsan şimdi aspirine ve folik asite başla. valla bana doktor demedi ama ben hemen hemen 2 aya yakın aspirin kullanıyorum bir zararınıda görmedim inşallah faydasını görürüm diye düşünüyorum.celeninde dediği gibi aspirinle doğum yapan arkadaşlar yok denecek kadar az. genelde iğne ve aspirin tedavisi kullanılıyo. iyice araştır canım ben öyle yaptım ve sonuçlardan iğne+aspirin çıktıa.s

çalıkuşu; canım napcaz kız biz bu yumurtlama günlerinde varmı tavsiyelerin bekliyorum hoş senin kendine faydan yok benim gibi amakaydirigubbakcemile3 aynen bende senin gibi uyuyup uyuyup adet oluncada üzülen bir tipim ondan sonra burda millet bizden haber bekliyo

canımbebeğinin sana sıkı sıkı tutunduğuna çok sevindim merak etme inan bırakmaz artık seni koskoca olmuş artık baksana benim hamilelikler 9 haftalığı bulmadığı için karın ağrın hakkında bilgim yok ama burdan okuduğum kadarıyla sanırım rahim genişlemesinden dolayı demiş kızlar bence burdaki kızlara güven içini rahat tut ve hamileliinin tadını çıkarmaya bak olurmu canım :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…