Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım öncelikle geçmiş olsun.. bende bir kez düşük yapmıştım,bende adanadayım tıp fakültesinde yaptırmıştım tahlillerimi..doktorum oraya sevk yapmıştı hiç ücret ödemedim vee evet dediğin gibi en az 3 düşükten sonra bu testleri yapıyorlar bana da sormuşlardı test yapacak doktor bende 3 kez düşük yaptım dedim yalan söyledim yoksa yapmayacaktı mecbur bırakıyorlar yalan söylemeye..
kan pıhtılaşması varmış bendede bak şimdi 4 aylık hamileyim çok şükür iğne kullanıyorum ve herşey yolunda,tahlil yaptırmasaydık belki bu bebeğimide kaybedecektim

allah herkese sağlıklı gebelik ve bebek nasip etsin

canım allah sağlıcakla kucağına almayıda nasip etsin.. korkma sancı vb şeylerden çok siddetli olmadıkça.. ben şuan 4.aydayım bazen ara ara oluyordu korkardım çoğu zaman sanki adet olacakmışım gibi olurdu hafif sancı gelir giderdi...doktorumla konuşmuştum ben daha önce bu durumu normal dedi.. ve rahim büyüdükçede bu tarz sıkıntılar olacak demişti

senin tarihin belli olmusmuydu canım??

canim ya yok belli degil zaten normal dogum nasil belli olcakki oglusum ne zaman tesrif ederlerse o zaman :jeyyar: ama cok korkuyorum nasil olcak diye yaa:1no2: arkadasim geldi o bana tercumanlik yapacak daha detayli konusacagiz doktorla ayin 17 sine bakalim ne diyecek sen nasilsin minigimiz nasil duzeldimi biraz gezme artikda duzelsin yaaÇok üzgünüm çoook saka tabiki opuyorum ikinizide :1hug:

canim ben fransadayim burda oyle ama tabi tam detayini bilmiyorum sadece ben doktoruma nasil olacak diye sordum sezaryenmi normalmi diye bana sen sezaryenmi istiyon dedi, bende hayir normal oluyorsa oyle olsun dedim hatta ben epidural dahi istemiyom (sanirim epidurali tavsiye edecekler) oda ayin 20 sinde belli olacak ama benim randevum ayin 17 sinde ondan sonra size daha detayli bilgi verebilirim belki allah cumlemizin yardimcisi olsun canim cocuklar saglikli olsunda ister normal isterse sezaryen olsun degilmi ben ikisinede raziyim sen bu arada ne kadarlik hamilesin

Teşekkür ederim margueritecim , inşallah ben de senin gibi doğum heyecanı yaşadığım günlere ulaşırım...Şu sıralar dualarımız , sen , Lal ve mumamu için...Sevgiler...

tesekkurler canim biliyorum dualarinizdayiz hepimiz insallah sende ve diger arkadaslarda bu guzel gunlere sorunsuz ulasirsiniz sizde bizim dualarimizdasiniz her zaman opuyorum a.s.

saol nazlım.kızlar bende grip oldum varmı tavsiyeniz?anne sütünü etkilemiycek ((

celencim sana tavsiyem keten tohumunu pisirip sicak olarak pamugun uzerine koy gece yatarken alnina sar sabaha kadar oyle kalsin bunu gribin gecene kadar devam et seni cok rahatlacak sinuzitin varsa gecirecek gribini iki gunde duzeltir aslinda dayanabildigin kadar devam et canim insallah kisa zamanda duzelirsin yaa cok zor su grip :a015:

saol deryacaım..bana o kadr guzel acıklamalr getırdınızkı..cok tesk ederım..
evet dr gore onemsın bır pıhtılasmaymıs:mymeka:
bende baslıyorum bugunden ıstıbaren coraspırın ve folıkasıte..
hamısde kalırsam kendıme ıyı bır dr bulmama gerekeck anlasılan..
dusuk dozda ıgnn olmam gerektıgınıde sızn sayenızde ogrendım..hematoljı dr neden se hıcbırsey gerek yook dıyor ısrarala:mymeka:
dr dedıgı 3-4 kayoıp yasamn gerekecek dedı..o zman..:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım doktorlar için bizim ne yaşadığımız çokönemli değilkiklava:genelde bizi sadece para kapısı olarak görüyolar ve çok sık karşılaştıkları için hastalarla adamlar artık ruhsuzlaşmış duyğusuzlaşmışlarkötükedihüsosen ne acılar çekmişsin ruhsal durumun bozulmuş inan umurlarında değiller. bir metod olmazsa diğeri ne olucakki onlar içinsenağlamaama işi şansa atmamak lazım arkadaşım iyice araştır derimki için rahat olsun ve gönlünden nasıl yapmak geçiyosa onu uygulayan birdoktor bul kendine. ben gazideki doktorumu değiştiricem hamile kalınca lütfü beye gidicem. bana gönderdiği mailinde bana göre bir doktor olduğunu hemen anladım içime sindi inan bana.

Cok tesekkurler cevabin icin. Sinan Bey 2 gun folbiol 1 gun Becozyme demisti. Lutfu Bey hergun folbiol ic, Becozyme onemli degil almasan da olur diyor. Yabanci bir makalede okudum hergun 5 mg folik asit (folbiol gibi) ve B vitamini veriyorlarmis MTHFR tedavisi olarak. Ama onlarin B vitamininde tekrar folik asit yok tabii. Yani hergun 5 mg FA ve diger B vitaminlerini aliyorlar. Ne karisik is bu! Her doktor farkli birsey soyluyor :uhm:

Tesekkur ederim Sen..

ben hem folbol hem bemiks kullanıyodum hergün ama bemikste folik var mıydı ki hımm bakmam lazım bi ara bakıp yaziim canım, ama fazlasının zararı yok foliğin, idrarla atılıyo endişe etme...

Benim gorumcem Kadin Dogum doktoru (ama baska bir sehirde oldugu icin beni takip edemiyor) onun soyledigine gore Folik Asit fazlasi da dusuk sebebiymis (ayrica kanin gereginden fazla sulanmasi da dusuge yol aciyormus) :çok üzgünüm:

Alarahan,
Benim de 2 dusugum oldu, ikisi de 7. haftada. yapilan testlerde Mthfr 677t heterozigot cikti. Diger butun tahliller (homosistein) dahil normal. Hematolog heterozigotlugun onemli bir problem olmadigini soyledi yani hayat boyu pihtilasma riski yok dedi AMA bizce gerekli olmayan sebeplerden dolayi kadin dogumcular aspirin vermek istiyorlar boyle hastalara dedi.
Hacettepe'de Sinan Beksac 2 gun Folbiol+ 4gun Aspirin 100mg+1 gun Becozyme C+ Metionin diyeti verdi, bir de hamile kalinca Clexane igne baslanacak.
Lutfu Onderoglu hergun Folbiol ve Aspirin verdi. Heparini sonra dusunuruz dedi.
Umarim yardimci olur.

Rapunzell,
Ben de MTHFR 677 heterozigotum. Digerleri normal.
daha once de yazdim bana da hematolog ayni seyi soyledi. Bu onemli bir sorun degil, bilimsel olarak hicbir dayanagi yok ama kadin dogumcular aspirin vermek isteyeceklerdir sana dedi.Doktorlar da muhtemelen deniyorlar, once sadece aspirin bebek duserse, gelecek sefere heparin. yine duserse heparinin dozunu artiriyorlar galiba. deneme yanilma yani ...

Benim gorumcem Kadin Dogum doktoru (ama baska bir sehirde oldugu icin beni takip edemiyor) onun soyledigine gore Folik Asit fazlasi da dusuk sebebiymis (ayrica kanin gereginden fazla sulanmasi da dusuge yol aciyormus) :çok üzgünüm:

sevgili umut;
senin kan pıhtılaşma değerlerin neler. yoğunmu pıhtılaşma oranın. bende fazla folikasitin idrarla atıldığını duydum aslında. kan sulandırıcı iğneleride düşük doz ayarlıyolar sanırım. offff inan kafa karıştırmaktan başka bir şey değil bizim yaptığımız aslında. kendimize güvenebileceğimiz iyibir doktor bulup en iyisi onun sözünden çıkmamak sanırım

umutgecmıs olsun..ben bu hematoolg dr anlamıs degılım...mthfra1298c heterozigot cıkmsına ragmen onemlı bırsey yok...dedı
ısn ılgınc yan benım gorumcem tup bebek unıtesınde embrıyolog onada soylemıs tum degerlerı normal demsı..suan ben kımseyı ınandıramıyorum..
pıhtılasma oldugunu:çok üzgünüm:

sevgili umut bende mthfr 677 heterozigotum diğer değerler sizin gibi normal. benimde ankaradaki doçent hamilekalır kalmaz sadece aspirin yeterli senin için dedi. ama ben lütfü beye falan mail attığımda düşük doz heparin iğnesi ve aspirinin aynı anda kullanılmasının gerekli olduğun söyledi. aslında iğneye gerek yok ama iki düşük yaşadığınız için riske atmamak gerek durumu diye mail gönderdi. sen sanırım muayenehanesine gitmiştin değilmi.

sastım kaldım kıme guvenecegımı sasırdım..lutfu beyı bende arastırdım sız ne guzlekı ankaradasın...
ben kayserıdeyım..tedavı gordugum dr ne dıyeeck bakalım adam prof...
hemn hamıs kalnda bırı degılımkı:çok üzgünüm:
deneme yanılma yapılsın...
bu bebegımde asılmalar sonrası geldı..tup bebege gececım sırada gelmıtı:çok üzgünüm:

kurtaj oldugun dr korunma suren bıtınce aspırıne ve folıkasıte basla dedı..
ama bu hematolog kafamı karsıtırdı:mymeka:
eveet deneme yanılma yolu yapacaklar....:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
ben bu bebgı 2 yıl beklemıstım..
zaten eylule kadr kendılıgınden gelmese tup bebege gecece-z:çok üzgünüm:

rapunzell_82 alıntı kurtaj oldugun dr korunma suren bıtınce aspırıne ve folıkasıte basla dedı..
ama bu hematolog kafamı karsıtırdı
eveet deneme yanılma yolu yapacaklar....
ben bu bebgı 2 yıl beklemıstım..
zaten eylule kadr kendılıgınden gelmese tup bebege
gecece-
kızlar ask olsun dr kosa kosa geldım durumumu paylastım kımse bısey dememıs kustumm oysakı ben bı buraya dokebılıyorum ıcımıııı ayy alıngan oldum heralde eskı hamılelık gunlerım aklıma geldı:) hamileyım acaba:) evet yıne basladı su belırtı var hamılemıyım sorularrı bı turlu ust evrelere gecemedım:)
rapunzellllll gecmıs olsun canım bendede aynı sey var deneyıp goreceklermıs kan pıhtılasması olamam ragmen ıgne kullanalım dedıler bıde boyle deneyelım dedıler dr falan hepsı bos yeterkı RABBIM OL DESIN INS BUNLARDA BI VESILE OLUR kısmet olur ve yavrularımıza kavusuruz herkesı opttttttt

Umut7, maalesefki yıllardır tedavilerle beklediğim ve kendiliğinden gelen kıymetli bebeğimin kalbi durmuş. Benim dr.um da heparini gerekli görmemişti. Ama demekki gerekiyormuş. Bir daha gebe kalabilirsem...:çok üzgünüm:

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum. En başından beri okumak istedim ve ancak bugün bitirebildim.
Aralık başında maalesef 37 haftalık bebeğimi kaybettim. Araştırmalar sonucu mthfr 677T homozigot gen mutasyonu çıktı. Tahmin edeceğiniz gibi çok çok zor günler geçiriyorum. Yaklaşık 2 ay önce ben de çoğunuz gibi Sinan Beksaç'a gittim. Bana da ileri tahlilleri yaptı ve aynı tedavi yöntemi önerdi.
Protein C Aktivitesi ve folik asit seviyesi biraz yüksek çıktı. Bunun dışında homosistein dahil herşey normal çok şükür.
Şu ana kadar aranızda kimsede rastlamadım bu değerlere. Acaba olan var mı?

Sinan Bey bana 0,2 claxene verdi. Bu iğneler sizlerden okuduğum kadarıyla kilo ve mutasyon durumuna göre değişiyor. Benim kilom 48. Acaba sizce yeterli midir? Gerçi İstanbul'da iyi bir hastaneye gidiyorum ve ikinci gebeliğimde de oraya gideceğim. ama yine de sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…