çok teşekkür ederim papatya istanbuldayım ben bir sürü eğitim araştırma ve üniversite hastanesi var. ama sanırım 2-3 düşük yapmadan bu testleri yapmıyorlarmış. yani ben direk gidip bu testleri yaptırmak istiyorum diyerek yaptıramazmıyım??
kizlar dun doktora gittim. simdilik hersey normal.
doktor bebek iyi tutunmus dedi. ama ikinci kese biraz kuculmus,
akintin olabilir dedi doktor. yani bi nebze mutluyum.bebek 9+4 olmus
ama bugun biraz karnim agriyo. gobek deliginin cok az sol tarafi.
sanki mekik cekmis hamlamis gibi agriyo igne batiyo gibi. sizce normal mi.
korkuyorum cevap verirmisiniz.
.
senin tarihin belli olmusmuydu canım??
merhaba canım.. yaa kızlar ben günboyu ofiste olunca fazla giremiyorum yazamıyorum ..bişey sorucam
canım sen iğne kullanıyormuydun normal doğum demişsin de ne bileyim doktorlar önermiyormuş iğne kullanalara normal doğumu,bende çok istiyordumama sezeryan olcak sanırım
Teşekkür ederim margueritecim , inşallah ben de senin gibi doğum heyecanı yaşadığım günlere ulaşırım...Şu sıralar dualarımız , sen , Lal ve mumamu için...Sevgiler...
saol nazlım.kızlar bende grip oldum varmı tavsiyeniz?anne sütünü etkilemiycek((
rapunzel ; canım benimde mthfr 677 heterozigot. sanırım bu 677 ve 1298 birbirine yakın değerler. bend etahlillerimi ankarada yaptırmıştım gazide. oradaki doçent bana hamile kalınca günün geçer geçmez aspirin başlayacağız iğneye gerek yok dedi. çünkü bizim pıhtılaşma oranlarımız düşükmüş sözüm ona. ama benim içime hiç sinmedi. gerek burdan araştırdım gerekse çoğu hastanelerin doktorlarını mail attım. ama özellikle buradaki arkadaşların yardımı sayesinde lütfü hocayı tanıdım ona mail attım ve gelen mail sonuçlarından hamile kalıncaya kadar folbiol ve coraspin 100 mg. hamile kaldıktan sonrada düşük doz heparin genelde frakspirin 0,2'lik olan ve coraspin kullanmamın gerektiğini anladım. zaten hamile kalınca inşallah ankaradaki lütfü hocaya gitmeyi düşünüyorum bizim alanımızdaki hastalarda uzmanmış. bana sorarsan şimdi aspirine ve folik asite başla. valla bana doktor demedi ama ben hemen hemen 2 aya yakın aspirin kullanıyorum bir zararınıda görmedim inşallah faydasını görürüm diye düşünüyorum.celeninde dediği gibi aspirinle doğum yapan arkadaşlar yok denecek kadar az. genelde iğne ve aspirin tedavisi kullanılıyo. iyice araştır canım ben öyle yaptım ve sonuçlardan iğne+aspirin çıktıa.s
saol deryacaım..bana o kadr guzel acıklamalr getırdınızkı..cok tesk ederım..
evet dr gore onemsın bır pıhtılasmaymıs:mymeka:
bende baslıyorum bugunden ıstıbaren coraspırın ve folıkasıte..
hamısde kalırsam kendıme ıyı bır dr bulmama gerekeck anlasılan..
dusuk dozda ıgnn olmam gerektıgınıde sızn sayenızde ogrendım..hematoljı dr neden se hıcbırsey gerek yook dıyor ısrarala:mymeka:
dr dedıgı 3-4 kayoıp yasamn gerekecek dedı..o zman..:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
sevgili umut7 bende becozyme hergün içiyorum bu yüzden folbiolu haftada üç gün içiyorum.dediğin gibi zaten becozymenin içindede folik asit.ayarlamayıda ben kendim yaptım.dr.ler bizim kadar ayrıntılı düşünmğüyor malesef.
merhaba sinan beyin değil ama lütfü hocanın hastası olupta doğum yapan ben varım canım...sinan hocayada bir kez gittim ve çok şey söylemek istiyorum ama hocanın hastası olan arkadaşlar var aramızda onları etkilemek istemiyorum...sonuçta ikiside alanlarında uzman hekimler...seçim senin...a.s.
ben hem folbol hem bemiks kullanıyodum hergün ama bemikste folik var mıydı ki hımm bakmam lazım bi ara bakıp yaziim canım, ama fazlasının zararı yok foliğin, idrarla atılıyo endişe etme...
Arkadaşlar, 7 haftalık gebeyim. daha önce tedavi ile heparin kullanmama rağmen 7. haftada bir düşüğüm var. Bende sadece MTHFR 677 heterozigot durumu var, diğer pıhtılaşma sorunları yok. Dr.um kanı sulandırıcı iğneyi gerekli görmedi. Folik asit, elevit, dodex iğne, benexol'ü yeterli gördü. İçim rahat değil, acaba faktör V gibi pıhtılaşma sorunu olmayan sadece mthfr heterozigot olanlar var mı aranızda. Neler kullanıyorsunuz. Dr. larınızın heparin kullanımına ilişkin görüşleri nelerdir? Acil cevabınızı bekliyorum.
arkadaslar bılen vrsa ve cevap verırsenız cok sevınırım..
hemetoljı dr cok onemsız bır pıhtılasma var dedı..
mthfra1298c:heterozıgot
dolayı oda sızce normal mı bu sonuc..
bebe aspırın kullanmamı soyledı kadın dogum dr ama hematoljı dr gerek yook dıyor:uhm:
Benim gorumcem Kadin Dogum doktoru (ama baska bir sehirde oldugu icin beni takip edemiyor) onun soyledigine gore Folik Asit fazlasi da dusuk sebebiymis (ayrica kanin gereginden fazla sulanmasi da dusuge yol aciyormus) :çok üzgünüm:
Alarahan,
Benim de 2 dusugum oldu, ikisi de 7. haftada. yapilan testlerde Mthfr 677t heterozigot cikti. Diger butun tahliller (homosistein) dahil normal. Hematolog heterozigotlugun onemli bir problem olmadigini soyledi yani hayat boyu pihtilasma riski yok dedi AMA bizce gerekli olmayan sebeplerden dolayi kadin dogumcular aspirin vermek istiyorlar boyle hastalara dedi.
Hacettepe'de Sinan Beksac 2 gun Folbiol+ 4gun Aspirin 100mg+1 gun Becozyme C+ Metionin diyeti verdi, bir de hamile kalinca Clexane igne baslanacak.
Lutfu Onderoglu hergun Folbiol ve Aspirin verdi. Heparini sonra dusunuruz dedi.
Umarim yardimci olur.
canım doktorlar için bizim ne yaşadığımız çokönemli değilkiklava:genelde bizi sadece para kapısı olarak görüyolar ve çok sık karşılaştıkları için hastalarla adamlar artık ruhsuzlaşmış duyğusuzlaşmışlarkötükedihüsosen ne acılar çekmişsin ruhsal durumun bozulmuş inan umurlarında değiller. bir metod olmazsa diğeri ne olucakki onlar içinsenağlamaama işi şansa atmamak lazım arkadaşım iyice araştır derimki için rahat olsun ve gönlünden nasıl yapmak geçiyosa onu uygulayan birdoktor bul kendine. ben gazideki doktorumu değiştiricem hamile kalınca lütfü beye gidicem. bana gönderdiği mailinde bana göre bir doktor olduğunu hemen anladım içime sindi inan bana.
Rapunzell,
Ben de MTHFR 677 heterozigotum. Digerleri normal.
daha once de yazdim bana da hematolog ayni seyi soyledi. Bu onemli bir sorun degil, bilimsel olarak hicbir dayanagi yok ama kadin dogumcular aspirin vermek isteyeceklerdir sana dedi.Doktorlar da muhtemelen deniyorlar, once sadece aspirin bebek duserse, gelecek sefere heparin. yine duserse heparinin dozunu artiriyorlar galiba. deneme yanilma yani ...
Alarahan,
Benim de 2 dusugum oldu, ikisi de 7. haftada. yapilan testlerde Mthfr 677t heterozigot cikti. Diger butun tahliller (homosistein) dahil normal. Hematolog heterozigotlugun onemli bir problem olmadigini soyledi yani hayat boyu pihtilasma riski yok dedi AMA bizce gerekli olmayan sebeplerden dolayi kadin dogumcular aspirin vermek istiyorlar boyle hastalara dedi.
Hacettepe'de Sinan Beksac 2 gun Folbiol+ 4gun Aspirin 100mg+1 gun Becozyme C+ Metionin diyeti verdi, bir de hamile kalinca Clexane igne baslanacak.
Lutfu Onderoglu hergun Folbiol ve Aspirin verdi. Heparini sonra dusunuruz dedi.
Umarim yardimci olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?