Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum. En başından beri okumak istedim ve ancak bugün bitirebildim.
Aralık başında maalesef 37 haftalık bebeğimi kaybettim. Araştırmalar sonucu mthfr 677T homozigot gen mutasyonu çıktı. Tahmin edeceğiniz gibi çok çok zor günler geçiriyorum. Yaklaşık 2 ay önce ben de çoğunuz gibi Sinan Beksaç'a gittim. Bana da ileri tahlilleri yaptı ve aynı tedavi yöntemi önerdi.
Protein C Aktivitesi ve folik asit seviyesi biraz yüksek çıktı. Bunun dışında homosistein dahil herşey normal çok şükür.
Şu ana kadar aranızda kimsede rastlamadım bu değerlere. Acaba olan var mı?
Sinan Bey bana 0,2 claxene verdi. Bu iğneler sizlerden okuduğum kadarıyla kilo ve mutasyon durumuna göre değişiyor. Benim kilom 48. Acaba sizce yeterli midir? Gerçi İstanbul'da iyi bir hastaneye gidiyorum ve ikinci gebeliğimde de oraya gideceğim. ama yine de sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdiden herkese teşekkürler.
sevgili umut bende mthfr 677 heterozigotum diğer değerler sizin gibi normal. benimde ankaradaki doçent hamilekalır kalmaz sadece aspirin yeterli senin için dedi. ama ben lütfü beye falan mail attığımda düşük doz heparin iğnesi ve aspirinin aynı anda kullanılmasının gerekli olduğun söyledi. aslında iğneye gerek yok ama iki düşük yaşadığınız için riske atmamak gerek durumu diye mail gönderdi. sen sanırım muayenehanesine gitmiştin değilmi.
Kızlar daha öncede yazdım ama kımse cevap yazmıyor.şimdi bişey daha sorcam ınsallah bı cevap veren olur.Lütfü hocanın mail adresını bılen varmı?
umutgecmıs olsun..ben bu hematoolg dr anlamıs degılım...mthfra1298c heterozigot cıkmsına ragmen onemlı bırsey yok...dedı
ısn ılgınc yan benım gorumcem tup bebek unıtesınde embrıyolog onada soylemıs tum degerlerı normal demsı..suan ben kımseyı ınandıramıyorum..
pıhtılasma oldugunu:çok üzgünüm:
sevgili umut;
senin kan pıhtılaşma değerlerin neler. yoğunmu pıhtılaşma oranın. bende fazla folikasitin idrarla atıldığını duydum aslında. kan sulandırıcı iğneleride düşük doz ayarlıyolar sanırım. offff inan kafa karıştırmaktan başka bir şey değil bizim yaptığımız aslında. kendimize güvenebileceğimiz iyibir doktor bulup en iyisi onun sözünden çıkmamak sanırım
sevgili umut bende mthfr 677 heterozigotum diğer değerler sizin gibi normal. benimde ankaradaki doçent hamilekalır kalmaz sadece aspirin yeterli senin için dedi. ama ben lütfü beye falan mail attığımda düşük doz heparin iğnesi ve aspirinin aynı anda kullanılmasının gerekli olduğun söyledi. aslında iğneye gerek yok ama iki düşük yaşadığınız için riske atmamak gerek durumu diye mail gönderdi. sen sanırım muayenehanesine gitmiştin değilmi.
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum. En başından beri okumak istedim ve ancak bugün bitirebildim.
Aralık başında maalesef 37 haftalık bebeğimi kaybettim. Araştırmalar sonucu mthfr 677T homozigot gen mutasyonu çıktı. Tahmin edeceğiniz gibi çok çok zor günler geçiriyorum. Yaklaşık 2 ay önce ben de çoğunuz gibi Sinan Beksaç'a gittim. Bana da ileri tahlilleri yaptı ve aynı tedavi yöntemi önerdi.
Protein C Aktivitesi ve folik asit seviyesi biraz yüksek çıktı. Bunun dışında homosistein dahil herşey normal çok şükür.
Sinan Bey bana 0,2 claxene verdi. Bu iğneler sizlerden okuduğum kadarıyla kilo ve mutasyon durumuna göre değişiyor. Benim kilom 48. Acaba sizce yeterli midir? Gerçi İstanbul'da iyi bir hastaneye gidiyorum ve ikinci gebeliğimde de oraya gideceğim. ama yine de sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
canim oncelikle gecmis olsun.Merhaba Arkadaşlar,
şencim senin bebiş son haftalarda çok tekmeliyordu demişsin, benimki aksine hareketleri çok azaldı. tekme ççok nadir oluyor. genelde hareketi saga sola kayma, ayaklarını sürtme falan oluyor. bi gariplik:uhm: varmı acabaİ?
arkadaşlar, bu kan pıhtılaşması denen sorun çok ciddi bir durummuş.Benim ilk hamileliğim de bir gün sabah kalbime bir kramp girdi nefesim kesildi ambulansla acile kaldırıldım bir şey çıkmadı. Bir süre sonra bebeğimin kalbi durdu kürtajla aldılar.Ama nedeni belli olmadı.Şimdi tekrar hamileyim geçenlerde kalbime yine kramp geldi hemen doktorumu aradım beni hastaneye yatırdılar.Kanım sol bacağımda pıhtı yapmış ve o da kalbimi zorlamış ölümden döndüm (pıhtılaşma yüzünden ani kalp krizi geçirebilirmişim yada beyin kanaması) şu an da kan sulandırıcı aspirin ve iğne kullanıyorum umarım herşey yolunda gider.Bu sorunu yaşayan herkeze allah sabır ve kolaylık versin.
öncelikle başın sağolsun o acıyı bende yaşadım çok zor Allah bir daha yaşatmaz inş. hiç birimize ben de sinan beyin hastasıyım en son düşüğüm 20 haftalıktı okuduysan önceki sayfalardan hatırlarsın belki benim teşhisimde mthfr homozigot amnioasit metabolizma bozukluğu ama benim homosisteinim hamile kalmadan önce 11,6 dı düşükten sonra 7 olmuşdu ama şimdi bilmiyorum hamile kalınca homosisteinime felan bakacak doktorum hayırlısı, banada 0,3 fraxaparin verilmişti kilom 65 ama aspirin ve diğer ilaçlar tabi 2 seneyi geçti düşük yapalı inş. busefer hamile kalıp hayırlısıyla bebeğimi kucağımı sağlıklı bir şekilde alırım(z).ben çok kötü günler çok zor günler geçirdim şu an seni çok iyi anlarım ama bak 2 seneyi geçti yeni yeni cesaret ediyorum 3 tane yavrum var cennette hepimizin yavruları orda bizi bekliyor herşey gönlünce olsun sevgiler....Merhaba Arkadaşlar,
kızlar bana yardım edin 7+4 hamileyim 3 gündür birgün arayla iç çamaşırımı kirletecek kadar açık kahve akıntım oluyor ne yapıyım yardım edin
KIZLAR BENDE 4 HAFTALIK DÜŞÜK YAPTIM DOKTORUM Bİ DAHAKİ GEBELİĞE HEPARİN KULLANCAZ DEDi heparin kullananınız varmı şu an bu ilaç internettte zararlı diye geçyooo lütfen yardım
kızlar bana yardım edin 7+4 hamileyim 3 gündür birgün arayla iç çamaşırımı kirletecek kadar açık kahve akıntım oluyor ne yapıyım yardım edin
ilk düşüğün sanırım gerekli testler yapılmadı galiba faktor 5 yada mtfhr gibi zaten ilk ise yapmazlar illaki 3 yada 4 defa düşürmeni beklerler
eğer yeniden bir gebeliğin olursa onuda iğneyle deneyecekler büyük ihtimal ama ben önce sorunumu öğrenicem dersen bir üniversite hastanesine git ve kan pıhtılaşması ve genetik testlerini yaptır sonra hamile kal derim bizim gibi 2 yada 3 düşüğü bekleme eğer ben bu düşüklerden önce bu siteyi keşfetmiş olsaydım bunlar başıma gelmeyebilirdi
neyse uzattım galiba heparin zararlı değil buradaki çoğu gebe hatta hepsi diyebilirim kullanıyor bende gebe kaldığımda kullanacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?