Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım çok çok geçmiş olsun durumun gerçekten çok zor bebeğin doğacak diye beklerken......gerçek çok üzüldüm:teselli: Allah bir daha yaşatmaz inşallah ben yazıları takip ediyorum ama pek yazmıyorum hamile olmadığım içinsenağlama iğnenin dozu bana düşük geldi homozigot olduğunu yazmışsın bildiğim kadarıyla homozigot olanların pıhtılaşma oranı fazla heterozigota göre :uhm::uhm:

Kızlar daha öncede yazdım ama kımse cevap yazmıyor.şimdi bişey daha sorcam ınsallah bı cevap veren olur.Lütfü hocanın mail adresını bılen varmı?

sevgili reis devrim bende mthfr 677 heterozigotum ben 4 bebek kaybettim son bebeğimi 24. cü haftada kaybettim doktor sadece asprin yeterli olur dedi asprinde ancak 24 cü haftaya kadar yetti kesinlikle iğne kullan çünkü asprin yetmiyo en azından bana yetmedi eğer doktor ısrarla asprin yeter diyosa doktoru değiştir onlar bizim halimizden anlamıyolar canının yarısını kaybetmek nasıl bi duygu bilmiyolar o yüzden kesinlikle iğne taraftarıyım sen şu an hamilesin değilmi iğne kullanıyomusun kaç doz kullanıyosun kendine iyi bak canım öptüm

Rapunzell,
Anladigim kadariyla hematologlar MTHFR isini kendi uzmanlik alanlari acisindan degerlendiriyorlar. Yani sadece heterozigot isen homozigot degil isen veya Factor V'de sorun yoksa senin trombofili tehliken yok diyor cunku zaten dunya nufusunun %44'u heterozigot. Onlar icin onemli olan homozigot. Benim gordugum hematolog sunu da ekledi: durum her nekadar bizim acimizdan onemli olmasa da kadin dogumcular henuz bilimsel olarak kanitlanmamis sebeplerle bu durumdaki hastalara aspirin+heparin veriyorlar. Bu sehir efsanesine dondu artik, eger bana sorarsaniz vermem ama kadin dogumcular bu kombinasyonun (sebebi bilinmese de) cozum sagladigini dusunuyorlar dedi.
Umarim soruna cevap olmustur

Reisdevrim
Su anda yanimda degil ama diger tum pihtilasma degerleri normal gelmisti. Yalniz Sinan Beksac homosisteinin normal olmasi ile hic ilgilenmedi. Sorularima cevap vermedigi icin ancak edindigim izlenimi soyleyebilirim: homosistein hamile iken yukselip dusebiliyor galiba ve ayrica yukselmese dahi MTHFRnin amino asitler uzerindeki etkisi yuzunden homosistein normal gorunse dahi baska mekanizmalari etkiliyor.

Evet Lutfu Beyin muayenehanesine gittim. Ankara'da kan pihtilasmasi isini bilen iki doktor var anladigim kadariyla biri Sinan Beksac biri Lutfu Bey. Lutfu Bey iyi hos ama benim moralimi bayagi bozdu. Hamile kal dusur hamile kal dusur vucut bazen 6-7 dusukten sonra normallesebiliyor dedi. Sanki dusuk yapmak grip olmakmis gibi. Bunun nasil bir aci oldugunu en iyi sizler anlarsiniz

Cok uzuldum. Cok gecmis olsun.
Benim kilom 64 ve heterozigotum bana da 0.2ml verdi.

Hanimlar,
Bu arada sizlerle birsey paylasayim dedim: Lutfu Bey'in bu MTHFR isini Sinan Beksac kadar ciddiye aldigini dusunmuyorum. Belki homozigot olanlara farkli seyler soylemistir ama (ben heterozigotum) bana bu o kadar buyuk sorun olsa dunyadaki kadinlarin yarisi doguramazdi, eskiden aspirin mi vardi falan dedifisfisfis

arkadaşlar, bu kan pıhtılaşması denen sorun çok ciddi bir durummuş.Benim ilk hamileliğim de bir gün sabah kalbime bir kramp girdi nefesim kesildi ambulansla acile kaldırıldım bir şey çıkmadı. Bir süre sonra bebeğimin kalbi durdu kürtajla aldılar.Ama nedeni belli olmadı.Şimdi tekrar hamileyim geçenlerde kalbime yine kramp geldi hemen doktorumu aradım beni hastaneye yatırdılar.Kanım sol bacağımda pıhtı yapmış ve o da kalbimi zorlamış ölümden döndüm (pıhtılaşma yüzünden ani kalp krizi geçirebilirmişim yada beyin kanaması) şu an da kan sulandırıcı aspirin ve iğne kullanıyorum umarım herşey yolunda gider.Bu sorunu yaşayan herkeze allah sabır ve kolaylık versin.

canim oncelikle gecmis olsun.
37 haftalik bebek cok buyuk dusuk zaten bebegin kendi kan alis verisi baslamis olmasi lazimdi. ilk dusugunmu?
kan pihtilasmasini gecmi fark ettler. ben 3 dusuk yasadim.3. de asprin kullanmistim yinede dustu. su an hamile yim 55 kiloyum 04 luk igne kullaniyorum. bence ignenin kilo ile degil kan oraninla alakali.
insallah bebegini en kisa zamanda kuscagina alirsin. rabbim birdaha hic birimize bebegimizi kaybetme duygusu yasatsin.

KIZLAR BENDE 4 HAFTALIK DÜŞÜK YAPTIM DOKTORUM Bı DAHAKı GEBELıĞE HEPARıN KULLANCAZ DEDi heparin kullananınız varmı şu an bu ilaç internettte zararlı diye geçyooo lütfen yardım

canım normal olan seninki, son haftalar yavaşlaması gerekiyor hareketlerinin yerlerinin daralması bebeişin iyice büyümesi nedeniyle...merak etme...sağa sola toplanır kayar, arada karnın sertleşir arada kısa süreli merak etme canım...öptüm

çok geçmiş olsun arkadaşım ben hiç bu şekilde bilmiyodum sadece bebeklerimize zararı var diye biliyodum yeniden geçmiş olsun şimdi iyisindir işallah. bebeğin kaç haftalık bide senin pıhtılaşma değerin ne çokmu yüksek acaba yani heterezigotmu yoksa homozigotmusun allah şifa versin bebeğini sana bağışlasın:Saruboceq:

kızlar bana yardım edin 7+4 hamileyim 3 gündür birgün arayla iç çamaşırımı kirletecek kadar açık kahve akıntım oluyor ne yapıyım yardım edin

öncelikle başın sağolsun o acıyı bende yaşadım çok zor Allah bir daha yaşatmaz inş. hiç birimize ben de sinan beyin hastasıyım en son düşüğüm 20 haftalıktı okuduysan önceki sayfalardan hatırlarsın belki benim teşhisimde mthfr homozigot amnioasit metabolizma bozukluğu ama benim homosisteinim hamile kalmadan önce 11,6 dı düşükten sonra 7 olmuşdu ama şimdi bilmiyorum hamile kalınca homosisteinime felan bakacak doktorum hayırlısı, banada 0,3 fraxaparin verilmişti kilom 65 ama aspirin ve diğer ilaçlar tabi 2 seneyi geçti düşük yapalı inş. busefer hamile kalıp hayırlısıyla bebeğimi kucağımı sağlıklı bir şekilde alırım(z).ben çok kötü günler çok zor günler geçirdim şu an seni çok iyi anlarım ama bak 2 seneyi geçti yeni yeni cesaret ediyorum 3 tane yavrum var cennette hepimizin yavruları orda bizi bekliyor herşey gönlünce olsun sevgiler....

kızlar bana yardım edin 7+4 hamileyim 3 gündür birgün arayla iç çamaşırımı kirletecek kadar açık kahve akıntım oluyor ne yapıyım yardım edin

geçmiş olsun canım bence doktoruna git daha iyi olur bende yaşadım odurumları apar topar giderdim doktor bakardı herşey yolunda der geri gelirdim benimde öyle kahverengi vişne çürüğü vb. şekilde lekelenmelerim oldu Allah korusun parça ve parlak kırmızı olmazsa iyi demişlerdi yine de sen doktoruna git görüşmek üzere...

KIZLAR BENDE 4 HAFTALIK DÜŞÜK YAPTIM DOKTORUM Bİ DAHAKİ GEBELİĞE HEPARİN KULLANCAZ DEDi heparin kullananınız varmı şu an bu ilaç internettte zararlı diye geçyooo lütfen yardım

ilk düşüğün sanırım gerekli testler yapılmadı galiba faktor 5 yada mtfhr gibi zaten ilk ise yapmazlar illaki 3 yada 4 defa düşürmeni beklerler
eğer yeniden bir gebeliğin olursa onuda iğneyle deneyecekler büyük ihtimal ama ben önce sorunumu öğrenicem dersen bir üniversite hastanesine git ve kan pıhtılaşması ve genetik testlerini yaptır sonra hamile kal derim bizim gibi 2 yada 3 düşüğü bekleme eğer ben bu düşüklerden önce bu siteyi keşfetmiş olsaydım bunlar başıma gelmeyebilirdi

neyse uzattım galiba heparin zararlı değil buradaki çoğu gebe hatta hepsi diyebilirim kullanıyor bende gebe kaldığımda kullanacağım

doktorunu ara ve sor canım büyük ihtimalle progestan verecektir ve de yat dinlen fazla hareket etme korkma o şekilde sağlıklı doğum yapan çok kadın var ama dikkat et tedbirini al ve doktorunu haberdar et

Canım cevabın için çoook teşekkür ederim ilaç konusunda bayağı korkuyodum sağol güselim rahatladım.... ben zaten EGE ÜNİV: bi tane tüp bebek tedavisis olmuştum oda negatifti bu kendiliğinden olmuştu ama malesef düşük oldu şimdi doktorum elime tutuşturdu zaten k vitamini kanda pıhtılaşma ve genetiğe baktırcak ama işte çıksada tek ilacı heparin çok sağola.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…