sevgili reis devrim bende mthfr 677 heterozigotum ben 4 bebek kaybettim son bebeğimi 24. cü haftada kaybettim doktor sadece asprin yeterli olur dedi asprinde ancak 24 cü haftaya kadar yetti kesinlikle iğne kullan çünkü asprin yetmiyo en azından bana yetmedi eğer doktor ısrarla asprin yeter diyosa doktoru değiştir onlar bizim halimizden anlamıyolar canının yarısını kaybetmek nasıl bi duygu bilmiyolar o yüzden kesinlikle iğne taraftarıyım sen şu an hamilesin değilmi iğne kullanıyomusun kaç doz kullanıyosun kendine iyi bak canım öptüm
Hanimlar,
Bu arada sizlerle birsey paylasayim dedim: Lutfu Bey'in bu MTHFR isini Sinan Beksac kadar ciddiye aldigini dusunmuyorum. Belki homozigot olanlara farkli seyler soylemistir ama (ben heterozigotum) bana bu o kadar buyuk sorun olsa dunyadaki kadinlarin yarisi doguramazdi, eskiden aspirin mi vardi falan dedifisfisfis
Cok uzuldum. Cok gecmis olsun.
Benim kilom 64 ve heterozigotum bana da 0.2ml verdi.
kızlar yardımınıza ihtiyacım var bir haftadır iğneyi nereye vursam kanıyor ve çok kanıyor dün göbekten vurdum pamuk tamamiyle kan oldu iğneyi çektiğimiz zaman ilaç ve kan fışkırıyor gibi atıyor pamukla bastırdım kan durdu zannettim daha sonra iç çamaşırım ve eşofmanımda bayağı kan vardı çok teleşlandım kızlar sizdede böyle bir durum oldumu iğreli vurduğumuz heryer kanıyo ve beze oluşuyor yardım edin ne olur öğleden sonra doktora gideceğim inşallah bir şey yoktur
canim oncelikle gecmis olsun.
37 haftalik bebek cok buyuk dusuk zaten bebegin kendi kan alis verisi baslamis olmasi lazimdi. ilk dusugunmu?
kan pihtilasmasini gecmi fark ettler. ben 3 dusuk yasadim.3. de asprin kullanmistim yinede dustu. su an hamile yim 55 kiloyum 04 luk igne kullaniyorum. bence ignenin kilo ile degil kan oraninla alakali.
insallah bebegini en kisa zamanda kuscagina alirsin. rabbim birdaha hic birimize bebegimizi kaybetme duygusu yasatsin.
fundacım panik yapma canım. biz kan pıhtılaşması olunca alışmışız hemen kanayan yerin durmasına:)) şimdi hem aspirin hemde iğne kanı iyice sulandırınca biraz yoğun bir kanaman olmuş olabilir. ben kullanımadım iğne ama celen diyodu çok beze yapıyo iğne vurulan yerler dye.hatta şimdi bebeği kaç aylık oldu hala bezeler duruyomuş ve morluklar bile geçmemiş. sanırım bu iğnenin etkileri bunlar. ama tabi için rahat etsin bir doktorunu ara sor istersen. şen ve celen de yokki şimdi sorardın onlara. belki kan fazla sulanmışsa doktorun dozunuda düşürür bir onuda sor istersen gidince
teşekkürler. evet ilk kaybım.
kan pıhtılaşmasını hiç farkedemediler. herşey çok normal gidiyordu. hatta 3 gün önce kontrolüm vardı ve NST ye girmiştim. bir problem yoktu. 3 gün sonra hareketlerini hissedemediğim için şüphelenip gittim ve kalbi durmuştu(( daha sonra dr pıhtılaşmadan şüphelendi ve tüm araştırmalar yapıldı. bebeğe ve bana. sonuç gen mutasyonu çıktı.
bilgi için teşekkürler. umarım herşey yolunda gider, bebeğini kucağına alırsın. herkes ve hepimiz için tabii ki...
kızlar ya HEPARİN Mİ BUNU YAPAN:1shok
öncelikle başın sağolsun o acıyı bende yaşadım çok zor Allah bir daha yaşatmaz inş. hiç birimize ben de sinan beyin hastasıyım en son düşüğüm 20 haftalıktı okuduysan önceki sayfalardan hatırlarsın belki benim teşhisimde mthfr homozigot amnioasit metabolizma bozukluğu ama benim homosisteinim hamile kalmadan önce 11,6 dı düşükten sonra 7 olmuşdu ama şimdi bilmiyorum hamile kalınca homosisteinime felan bakacak doktorum hayırlısı, banada 0,3 fraxaparin verilmişti kilom 65 ama aspirin ve diğer ilaçlar tabi 2 seneyi geçti düşük yapalı inş. busefer hamile kalıp hayırlısıyla bebeğimi kucağımı sağlıklı bir şekilde alırım(z).ben çok kötü günler çok zor günler geçirdim şu an seni çok iyi anlarım ama bak 2 seneyi geçti yeni yeni cesaret ediyorum 3 tane yavrum var cennette hepimizin yavruları orda bizi bekliyor herşey gönlünce olsun sevgiler....
çok büyük geçmiş olsun canım diyecek başka bir şey bulamıyorum allah birdaha yaşatmasın inşalahh:Saruboceq:
ya canım aspirin ve heparin kanı sulandıran ilaçlar. kan pıhtılaşması tedavisinde veriliyo. ben iki aydır coraspinkullanıyorum. adetlerimde bile fark etti. daha uzun sürüyo artık. artı geçen gün kan testi yaptırdığımda daha önce verdiğim gibi değildi kanım. daha açık renkli ve daha akışkan gibiydi sanki. düşünsene iki ayda coraspin bu kadar etken olmuş. iğne + coraspin kullanmak sanırım kanı epey bir akışkanlaştırır. bu sadece benimtahminim o kadar.
hıımm teşekkürler ya ben şu an kürtajın 12. günündeyim 3 ay koruncazda bi dahaki gebelikte HEPARİN vercekte doktor onun için sordum ilaa.s.cı merak ettim çok sağol
Aranizda aspirin allerjisi olan var mi?
Ben mahvoldum, butun umitlerim tukendi cunku malum aspirin icmemiz lazim ama aspirin allerjisi cikti bende.
Aspirinsiz bu is nasil olacak? Yerine baska bir ilac da yokmus galiba.
Sadece Claxine (Heparin) igne vurunan, aspirin almayan var mi?
Ne olur cevap verinsenağlama
canım sen kan pıhtılaşma testlerini yaptırdınmı. hangi değerde nekadarlık pıhtılaşma çıktı sende.
Canım ben daha yaptırmadım hiç bi test yani varmı yokmu onuda bilmiom bi ara yaptır getir dedi doktorum belki öbür ay yaptırırım o zaman bilgi veririm sana ya problem aslında bizde eş kaynaklıyıdı sorun ama oldu doğal olduda işte Allah verdi ama geri aldı bakcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?