Arkadaşlar Merhaba bu topiği yeni gördüm ve yazmak gerektiğini düşündüm.Kısaca size hamilelik geçmişi anlatmak istiyorum.
2012 Ocak ayında ilk bebeğime hamile olduğumu öğrendim.Herşey yolundaydı taki 21. Haftya kadar ne kanama ne ağrı ne sızı hiç bişi yaşamadım.21. Hafta içindeyken bir gün hareket etmediğini farkettim bebeğim ölmüştü..Akabinde bi dolu tahlil test vs. sonuç KADER dendi. 4 aylık aradan sora tekrar istemeye başladık ve hamile kaldım.(SAT 20 EKİM)Yine herşey sorunsuzdu.Geçmişimi biliyor diye eski doktoruma gidiyorum önlem olsun diye coraspirin kullandırtıyordu 6.Haftadan beri..Şuan 15. Haftamızdayız...İçime bir kurt düştü başka bir doktora daha gitmeye karar verdim.İyi bir doçent önermişti arkadaşlarım..Neyseki iki gün önce kendisi ile görüştük.Bebeğin gelişimi normaldi.Fakat bebeğe giden damarlardan biri açık diğeri kapalı dedi.İğneye başlamalısın dedi...Ve biraz tıbbı bilgi verdi..Dediki tek damar 21. haftaya kadar bebeğin beslenmesi için yeterlidir.fakat 21.haftadan sora artık onu beslemek için tek damar yetmeyebilir.bebek ölümü gerçekleşebilir(İlk bebeğim bu sebepten gitmiş olabilir çünkü bahsedilen haftalar aynı) Herneyse şimdi coraspirinin beraberinde fraxiparine 0.4 lük kullanmaya başladım...Ama kafama takılan bi dolu şey var size sormak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevi,nirim.
1- İğne 12-16 saat etkiliymiş.Ben sabah iğne akşam aspirin alıyorum.İğneyi akşam vurunmam dahamı mantıklı.Çünkü kan akışı gece yavaşlıyor derler..
2-Sizce iğne için geç kalmış olabilir miyiz.Tek damarı açmak için yeterlimidir..Açılması uzun sürermi?
3-Yan etki olarak neler yaşadınız.Baş ağrısı yapmışmıydı....Uyku vede
4-Bu aşamada tahlil yapılırmı yaptırmalımıyım...
,
Ne olur yardımcı olun.....Bütün bunlar ilk duydugumda aklıma gelmediği için doktora danışamadım..Forumu okudukça sorular gelişti aklımda...Son soru
5-12 şubatta ikinci randevumuz var 15 günde bu iğnelerin etkisini görürmüyüm sizce...
ben dualayım canımda nasıl yapacağım. anlatda eksik yanlış yapmayım
merhaba kızlar;
ben de iki düşük yaşadım, bu üçüncü gebeliğim..iki düşükten sonra detaylı araştırmalarım yapıldı üniversite hastanesinde, tüm testlerim normal çıktı..
antitrombin 3 önce 126 çıktı, hafif bir yükseklik olduğu için ikinci kez yaptırdım, ikincisi 91 çıktı..
faktör V mutasyonu saptanmadı..
yani şu an herşeyim normal fakat dr. yinede daha önceden iki düşüğüm olduğundan clexan 0,4 iğne verdi, ayrıca progestan ve folbiol kullanıyorum..
benim gib herşeyi normal çıkıpta yinede iğne kullanan var mı??
Arkadaşlar Merhaba bu topiği yeni gördüm ve yazmak gerektiğini düşündüm.Kısaca size hamilelik geçmişi anlatmak istiyorum.
2012 Ocak ayında ilk bebeğime hamile olduğumu öğrendim.Herşey yolundaydı taki 21. Haftya kadar ne kanama ne ağrı ne sızı hiç bişi yaşamadım.21. Hafta içindeyken bir gün hareket etmediğini farkettim bebeğim ölmüştü..Akabinde bi dolu tahlil test vs. sonuç KADER dendi. 4 aylık aradan sora tekrar istemeye başladık ve hamile kaldım.(SAT 20 EKİM)Yine herşey sorunsuzdu.Geçmişimi biliyor diye eski doktoruma gidiyorum önlem olsun diye coraspirin kullandırtıyordu 6.Haftadan beri..Şuan 15. Haftamızdayız...İçime bir kurt düştü başka bir doktora daha gitmeye karar verdim.İyi bir doçent önermişti arkadaşlarım..Neyseki iki gün önce kendisi ile görüştük.Bebeğin gelişimi normaldi.Fakat bebeğe giden damarlardan biri açık diğeri kapalı dedi.İğneye başlamalısın dedi...Ve biraz tıbbı bilgi verdi..Dediki tek damar 21. haftaya kadar bebeğin beslenmesi için yeterlidir.fakat 21.haftadan sora artık onu beslemek için tek damar yetmeyebilir.bebek ölümü gerçekleşebilir(İlk bebeğim bu sebepten gitmiş olabilir çünkü bahsedilen haftalar aynı) Herneyse şimdi coraspirinin beraberinde fraxiparine 0.4 lük kullanmaya başladım...Ama kafama takılan bi dolu şey var size sormak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevi,nirim.
1- İğne 12-16 saat etkiliymiş.Ben sabah iğne akşam aspirin alıyorum.İğneyi akşam vurunmam dahamı mantıklı.Çünkü kan akışı gece yavaşlıyor derler..
2-Sizce iğne için geç kalmış olabilir miyiz.Tek damarı açmak için yeterlimidir..Açılması uzun sürermi?
3-Yan etki olarak neler yaşadınız.Baş ağrısı yapmışmıydı....Uyku vede
4-Bu aşamada tahlil yapılırmı yaptırmalımıyım...
,
Ne olur yardımcı olun.....Bütün bunlar ilk duydugumda aklıma gelmediği için doktora danışamadım..Forumu okudukça sorular gelişti aklımda...Son soru
5-12 şubatta ikinci randevumuz var 15 günde bu iğnelerin etkisini görürmüyüm sizce...
tahmin edebiliyorum. bir fırsat vermezler. hele bir ayaklassın...
sen daha dur bunlar senin iyi günlerin))
iyi aman bir sorun olmasın. ateş de olmaz inşallah. ateş düşürücü verdiysen aşıdan önce bişey olmaz merak etme.
benim çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor)) 12 si adet daha var bakalım ne olacak. görüşürüz canım.
Forumda vardi birsey cikmayip da igne kullanan. Bir de tum testlerim yapildi diye gelen ama aslinda bazi testleri bakilmamis olanlar da vardi. Hangi testler yapildi yazarsan birileri (ben firsat bulup bakamayabilirim) eksik birsey kaldiysa soylerler. Sadece antitrombin ve factor v e baktilarsa yeterli degil baska bir suru test var.
İgnenin etkisi 24 saat diye duymustum ben. O yuzden saatinin onemli oldugunu zannetmiyorum. Ben aksamlari yapiyordum, nedeni esimin evde oldugu saatte yapmak istememdi, doktorum oyle bir zorunluluk olsa soylerdi bence.
İgne hemen etkisini gosteriyor. Tabi damar ne kadar tikali, durumu nedir onu bilmek zor. Bugune kadar gelisiminde bir gerilik olmadiysa igne yetecektir bence, gec kalinmamistir.
Bu donemde tahlil yapilir ama madem zaten igne kullanacaksin, tahlil sonucunda birsey ciksa da cikmasa da tedavi yontemi degismeyecek.
Ben toplam 16 ay igne kullandim, hicbir yan etkisiningormedim. Sendeki etkiler bence tamamen hamilelikle alakali.
Elifcim hayirli olsun ve gecmis olsun. İyi dinlen, biran once iyiles. İnsaalh bu hafta istedigin gibi guzel haberler alirsin.
Eger doktora gittiginde karindan baktiysa kalp atisini duymamis olman cok normal, vardiysa bile ancak alttan muayenede duyardiniz merak etme, ayrica ultrason aletinin kalitesi de cok onemli, bazi makinalarda bu kadar erken alttan bile duyulamiyor.
canım o zaman bu geceki duayı sen yap olur mu zehra.okuyabilirsen önce bir yasin oku sonra
Yerleri gökleri yaratan Rabbim,senin her şeye gücün yeter sen diledikten istedikten sonra her şey ama her şey olur.Ya hayyu ya kayyum,ya zel celali vel ikram kapına geldim,senden diliyor ve dileniyorum,hakkımızda hayırlısıysa sağlıkla sağlıklıca sağlıklı ve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi,eşlerimizi baba yapabilmemizi,evlerimizin evlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerden ve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMED MUSTAFA(S:A:V)hürmetine,(okursan Yasinin hürmetine de dersin)okuduğumuz Ayetel Kürsinin hürmetine BANA, ELİFE,YELİZE,ASLIYA,SENAYA,SELVİYE,GÜLİNE,SEVİNCE,EMİNEYE,AYCANA,SENEME.SERPİLE,NAZİFEYE,VİLDANA,HİLALE,ŞULEYE,AYŞEYE,EMELE,BERNAYA,SELMAYA,HİCRANA ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum. İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN
DİYE DUA EDERSİN.
DUASINI YAPARSAN YAZ DA BEN YAPMAYAYIM.SENDEN HABER GELMEZSE BEN YAPARIM...
Neden 16 ay kullandınız suan ki durumunuz nedir daha detaylı bilgi verebilirmisiniz geçmişinize ilgili
kızlar bu trombofili için kan verirken aç mı tok mu olmak gerekiyor..
o perde bende de varmış. yıllardır giriyorum usg ye kimse söylemedi. ama pazartesi ben de öğrendim varmış. ama br kızım var. kanamalı geçti. acaba bu rahimdeki bölme kanama yapar mı? ne gibi zararları olabilir. gerçi doktorum önemli değil dedi. belki kademeleri vardır. ondan benimki önemli değildir. adı uterus septus. ama pek üstünde durmadı doktor. hatta ben bile unutuyorum bazen böyle brşey olduğunu.
merhaba canım. nesıl oldun. bugün daha iyisindir umarım.
ateşim beklentimin altında çıktı. bugün tavan yapmalıydı değil mi?
36,5 ti bugün elifçim. görüşürüz.
canım halsiz,yorgun ve suratsızım.tüm gece bebekle ugrastım ruyamda.salı olsada gıtsem doktora.aslında yarın eve donerken gıtsem mı acaba dıyorum ama erken olur daha 4 gun oldu. bu arada kızlar ben bu gece ayetel kursilerden bırını dualayayım.digeri tamamlanınca hildan ve ceylın dualasın olur nu hıldan ve ceylın.bu arada melek ogretmen ne yaptı acaba,hıldsnda doktora gıttı snra bırdaha gırmedı haberı olan varsa bılgılendırsın bızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?