Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Canım sen= ben aynı kafada aynı dusuncedeyiz. Aynı şeyleri araştırmışız benim de 3 kaybım var. 1 ve 2. Gebeliğimde doktora artık yeter genetik pıhtılasma testi yapalım deyip zorla yaptırdım ona kalsa yapmicaktim. Sonrasında kimi doktor yok kalp atışı başlasın sonra, yok kese gözüksün sonra falan dediler. Ben elimde kan sulandırıcı iğneyi hazır tuttum. Hatta benm genlerime göre 4 binlik az olduğunu araştırıp 6 binlik başlamıştım 3. De ilk defa iğne kullanıp kalp atışı aldık ilerleme ilk defa olmuştu ki önceki kürtajlardan enfeksiyon falan olmuş tüpum sıvı dolmuş rahimde perde olmuş bende hastalanmıştm derken 3. Gebeliğimde sonlandı maalesef. Şimdi 800 mcg folat kullanıyorum yanında gereken vitaminleri d B12 falan filan. Hatta amh düşük diye tüp Bebek denemeye gidiyoduk Dr asla kan sulandırıcı vermem sana sende pıhtılasma yok falan diyo halbuki pai ve mthfr homozigot genleri yani. İçimden dedim hee sen öyle de ben kullanırım diyodum bide bu doz sorunu da büyük sorun ya. Ay bu doktorlarin bazıları da beni deli ediyoo

Benimkide boyle sizce nasıl gebe kalmadan önce coraspin sonra iğneye başlatsın dedı eczaneden alınabılıyo mu dırek

Eklentiler

• IMG_5466.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 3
Kan sulandırıcı evd enasıl yaptınız doktorun yazması gerekmıyor mu bendede pıhtılasma varda
Bu benim 5.gebeliğim. 3.gebeliğimden kalan iğnelerim vardı 3 paket kendime saklamıstım geri kalanı saglık ocagına bagıslamıstım. Onları kullandım dr yazana kadar.

Evet baya benziyormuşuz. Bende ikinci kayıptan sonra cok zorladım. Ne arastırılması gerekiyorsa arastırılsın diye dr bize bi test listesi verdi. Arastırma hastanesine gidip yaptırmak icin cok zorladım. 3 kayıptan sonra bakıyoruz dediler. Ama bir şekilde 2.kayıptan sonra ben testlerimi yaptırdım. Bendede pıhtılasma dısında birşey cıkmadı sebebi bilinmeyen gebelik kaybı dediler tüp bebeğe yolladılar. Yumurtalık sperm testlerimiz vs normal cıktıgı halde. 2 yıldır arastırma hastanesi tüp bebek diyor. Ama devlette gittiğim çapaya varana kadar tüm drlar dogal yollarla gebe kalacaksın dediler. Artık yazın tüp bebek dediklerinde bu konuyu ciddi arastırmaya basladım bende. Her kafadan farklı bir ses cıktıgı icin.
bana kan sulandırıcı kullanman gerekiyor dedi devletteki tüm drlar 4 genim heterezigot oldugundan. Özeldekiler zaten daha rahat kullan diyor hemen yazıyor. Ama ben devlette aksi bi dra gelirm hemen yazmaz diye bende elimde 3 paket tuttum. Hatta benim ekimde bitecekti skt. Öncesinde neyseki oldu Bende 0,4lük kullanıyorum. Hic doz arastırması yapmadım yüm drlar 0,4 lük dediği için. Doz nasıl oluyormuş neye göre 0,4 0,6 bende merak ettim. Mesela suan gebe arkadasım sadece 3 gen heterezigot dru ona 0,6 lık iğneyi sabah aksam 2 doz vermiş. Benim dr 0,4 lük günde 1 kez dedi.
İnşallah saglıcakla bir gebeliğin olur. İş başa düşünce artık insan kendi araştırıyor canım.

Canım canım benim
Tiroit cok önemli bu süreçte. Normalde benim tiroit sıkıntım yok ama gebe kalmak üzere benim tiroitlerim 5 e fırlıyordu. Hatta 4.gebeliğimde tiroidimi düşüremediler kalp atısını bile duymadan düşük yaptım. Drlara tiroitimin cıktıgını dozun yetmediğini söylediğim halde. Haziranda düşük yaptıktan sonra değerlerim 5ten aşagı düşmedi. Normalde ayda 1 kontrol. Ama ben her hafta farklı bir dra gidip sürekli değerlerimi kontrol edip dozumu düzenlettirdim. En son agustosta 3 küsürlerdeydi hala düşmemişti. Tiroit değerlerim düşsün sonra gebelik diyordum. Hatta daha trajik birşey söyleyeyim gittiğim drlar 5 olan değerim icin ilaç bile kullanmamı önermedi. Normal değerlern dedi. Ama ben hamilelik düşünüyorum o yüzden geldim 2,5 altına düşüşmesi öneriliyor dedim öyle ilaç başladılar bana. Eylülde hamile oldugumu öğrendim hemen koşa koşa tiroitlerime baktırdım. 2,9 dı galiba. Dozu kendim bir tık arttırdım 2,3 lara düştü hemen. Sürekli her hafta kan verip değerlerime baktırdım o süreçte bile dozumu drlar ayarlayamadı. Bi sra yine arttı filan. Yani belki tshım yüksek diye belki yine düşük yapacaktım. Haziranda öyle oldu cünkü. Suan tshım kontrol altında artık ayda bir kontrole gidiyorum. ama kontrol altına alınana kadar her hafta gittim kan verdim. Drlar umursamıyor 3 ay sonra gel diyende vardı 1 ay sonra gel diyende vardı. Cünkü ilaç kullandıgında o ilacın etki etmesi 3-4 haftayı buluyor ama ilacın etki edip etmediğini görmek icin ben sürekli değerlerimi takıp ettim bu sefer riske atamazdım drlar zaten cok rahat. Sende tshını sürekli kontrol ettir heleki böyle özel bir durumunda varmış. Ah canım bilinçli hasta olmak cok önemli drlar inan cok farklı bazen onları senin yönlendirmen gerekiyor. Tiroti sakın sakın ihmal etme. 2,5 altında tutmaya calıs gebelik öncesi ve 1.trimester. Gebelikte sonraki 6 ay 3ün altında olması gerekiyor.

Hamile oldugunu öğrenir öğrenmez perinatolojiye git kesinlikle. Özellerde bulman cok zor oluyor önceden arastır. Olmadı özel bir muayanesi olan perinatolog bul. Devlette zaten riskli gebelik gecirmiyorsan perinatolog ilgilenmiyor. Özelde bulman şart yani. Hatta hamile kalmadan öncesinde gidersen hamileliğe hazırlık sürecinde aslında daha daha iyi olur. İlk 3 ay böyle idare edersin sonrasında belki sonra devlette perinatolojiye gidebilirsin. Devlette genetik e randevu almak cok kolay. Genetik birimine mutlaka randevu al ve yapılan tüm genetik kan testlerini götür. Ordanda bi fikir al.

O kadar iyi hissettim ki bu yorumdan sonra detaylı açıklama için çook teşekkür ederim. Faydalı olmaz olur mu hiç? Doktorların ilgisizliği ve süreç yönetilemediği için kayıplar yaşanması konusuna gerçekten katılıyorum. Şimdiye kadar o kadar fazla doktora göründüm içlerinden sadece son ikisi folik asitten bahsetti mesela. Dediğin gibi kendi çabamla da bol bol araştırmaya kendi çözümümü üretmeye çalışıyorum. Bu başlığı görür görmez de paylaşmak istedim.
Özelde gittiğim doktordan memnunum aslında. Ama Zeynep kamil’den de görüş almak istedim, tıbbi genetiğe yönlendirmişti hoca. Genetik doktorundan yanıt almak o kadar zor ki… Benim sonuçlarım için tek yaptığı yorum “taşıyıcısın” oldu. Hematolojiye de randevu almak istiyorum ama İstanbul’da önerebileceğin bir doktor var mı? Folat olarak Solgar Metafolin’i çok duydum benim için en faydalısı bu mudur onu öğrenmeye çalışıyorum. D vitamini de olabidiğince kullanmaya çalışıyorum. Aspirine de tekrar başlayacağım.
Bu arada şu anki sürecin için de çok sevindim, umarım her şey hep güzel ilerler ve sağlıcakla kucağına alırsın

Bana da hep folik asit verdiler ama dediğiniz gibi ben araştırıp öğrendim şimdi
canım çok sağol yaşamayan bilmiyor belki de bende de döllenme oluyor tutunamıyor artık eminim iki kez bu yüzden transferim olumsuz oldu buna da ramak kalmıştı Allah yardım etti bende dediğin gibi kendi kendime araştırdım hep Allah inşallah nasip eder bir hafta oldu günlük 25 mg yükseltti doktor regl başlayınca tekrar transfer süreci başlayacak ama dediğin gibi dahiliye doktoruna iki hafta sonra gelicem dedim transfer var tamam dedi ilgileniyor onun hastası oldum bi de ameliyat olduğumu biliyor o anlamıştı. 0.6 ya düşürmiştik estrofem12-13 günde 6 ya çıkarmış. Şimdi regl hazırlık derken 15 günüm var nasılsa ilaç kullanmıcm doğal transfer olacak sadece transfere 5 gün kala progesteron kullanıcsm o vücutta nasıl bi tepki verecek onu bilmiyorum daha önce hep estrofem progesteron karışık olmuştu doktor progesteron çok yükseltmez dedi ama ben yine de transferden 2 gün önce de son bi baktırıcam. 1 den düşük olması tutunma açısından risk mi acaba biliyor musun

Ben solgar kullanıyorum b12 de aynı şekilde aldım dil altı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…