Hem son 2 doktorumun dediklerine hem de internetten okuduklarıma dayanarak alakası yok dedim. Benim de ilk 3 düşüğüm 4,5-5,5 haftalarda oldu ve hiçbir zaman kese bile gözükmedi. Şimdiki doktoruma gittiğimde 10 aydır hamile kalamıyordum, o da dedi ki pıhtılaşma yüzünden hamile kalıyor ve sen farkedene kadar bebeğini kaybediyor bile olabilirsin. Gerçekten de adetlerim hep düzenli olmasına rağmen gecikmeler yaşadım, belki onlar da hamilelikti. O yüzden tedaviye önceden başladık. Bana da ilk 3 kaybımın kan pıhtılaşmasından olmayacağını söyleyen çok ünlü bir doktordu, arada bir de ünlü bir profesöre gitmiştim o da aynı şeyi söylemişti bu kadar erken kayıp olmaz diye ama sonra düşüklerimin kan pıhtılaşmasından olduğunu söyleyen ve teşhisimi koyan da başka bir profesördü. Diyeceğim o ki doktorların prof olması bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarını göstermiyor, bu konuyla yakından ilgilenen doktorlar bulman lazım. Mesela benim şimdiki doktorum gayet genç ve sadece uzman doktor ama pıhtılaşma konusu üzerine yoğunlaşmış.
Tiroidine kesinlikle baktırmalısın, düşük sebebidir o da.
Hamileliklerinde hiç progesteron değerlerine bakmışlar mıydı? düşük müydü?
Ayrıca eğer MTHFRlerde sorun varsa homosistein değerlerin baktılar mı?
MTHFR sorunu olanların folik asit ve b12-b6 vitamini kullanmaları gerekiyor, bu konuda bir bilgi verdi mi?
Tiroidime yeni baktırdım canım kandan yarın alıcam sonucunu.progestana hamileyken bakıldı hep çok düşüktü malesef homosistein nedir bir bilgim yok,bemiks kullanıyorum canım zaten Allah yardımcımız olsun....