• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan uyuşmazlığı olup ilk bebeğini kaybetmeyen var mı ?

Merhaba benim ikinci gebeliğim ve uyuşmazlık olmasına rağmen daha hiç bu iğneyi vurulmadım. İlk gebelikte gerekli görülmüyor eğer kanaman yoksa. şu an ikinciye hamileyim, İlk bebeğimin kanı rh(-) olduğu için, kanamam olmazsa yine iğne vurulmadan doğuma gidicem kısmetse. Çünkü vücudum rh(+) kanla tanışmadı daha hiç. Bence erken haftalarda iğne vurulmayıp bebeğini kaybetti cümlesi yanlış, bebeğini düşük yaptığı için kanaması olmuştur annenin, kanama olduğu için de sonrasında iğneyi vurmuşlardır diye düşünüyorum. Erken haftalarda bebek kaybına neden olsa düzenli olarak bütün - kanlı annelere yapmazlar mı.
Merhaba, bizim de kan uyuşmazlığımız var ilk gebeliğim çift yumurta ikiziydi ve 28.haftada erken doğum yaptım. Uyuşmazlık iğnesi gece vuruldum ve sabahına doğum gerçekleşti. Bebeklerimin ikisi de (-) oldu. Ben bunu çok dert ettim iğneyi erken vurdular diye doğumdan sonra vurmaları gerekiyordu doktorum sorun olmaz dedi ama yinede dert oldu. Bebeklerimi kaybettim ve yaklaşık 2,5 senedir uğraşıyorum ama gebelik oluşmadı 2-3 kimyasal dışında. Sizin yazdığınızdan anladığım ilk gebelikte bebekte (-) olursa 2.gebeliğe bir zararı olmuyor öyle mi?

Back