Onkoloji - Kanser ve Türevleri Kanser.. 2 dakikanızı ayırırmısınız..

Ershd

Çabucak geç zaman !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
1.116
434
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 ay once konu acmıstım.
Annemin karacigerinde 4 adet tumor bulunmustu, cok sukur ki ameliyat sansımız varmıs, ve karacigerin sağ lobu komple alındı, geride hic tumor kalmadı.. Ameliyat olalı 15 gun oldu.

Bugun kan tahlili yapıldı ve tumor markerlarına bakıldı..
Ameliyat oncesi ca19-9 adlı test 94 iken ameliyat sonrası 186 olmuş..

Tumor yuku kalmadı fakat bu deger nasıl yukselir varmı bir bilen arkadaslar ??

inan bilmiyorum canım benimde babam mide tümöründen ameliyat oldu 2 hafta önce. dediğin gibi bizdede tümör kalmadı ama bugün kontrole gittiğinde doktoru tahlil sonuçlarını beğenmeyip tekrar yatırmış. konunu takipte olucam. Allah herkese acil şifalar versin. çok geçmiş olsun

Kayinvalidem de rahim kanserinden ameliyat oldu 3 yıl sonraki kontrolunde ca 125 ile ca 19 sinirin epey uzerinde cikti. Bir suru tetkik vs yapıldı hicbir sey cikmadi. Bunlsr tek başlarına bir belirtec degil demisti doktor.

Annenize cok gecmis olsun.

Konu hakkında bir bilgim yok ama çok geçmiş olsun Acil Şifa versin Rabb im :nazar:

konu hakkında hiçbir bilgim yok ama okumuşken yazmak istedim Allah şifa versin inşallah kötü birşey yoktur..

Annemin karacigerinde 4 adet tumor bulunmustu, cok sukur ki ameliyat sansımız varmıs, ve karacigerin sağ lobu komple alındı, geride hic tumor kalmadı.. Ameliyat olalı 15 gun oldu.

canım çok geçmiş olsun..ca 19-9 testi benım kabusumdu..şöyleki ıkı sene once yumurtalık kıstım olustu 5 cm capında hemen bu markerlar yapıldı yuksek cıktılar sonra ıleri tetkıklerle zararlı bı kıst olmadıgı anlasıldı 3 aylık dogum kontrolle kıstım gıttı..gel gelelimki bu testleri yenıledık dusecekmı dıye ama hepsı dustu bu ca 19-9 testi hep 41-38-39,9 seklınde cıktı yanı aralıktan aşıyodu okadar cok yaptımkı bu testi doktorlarımda bısey anlamadı cunku kolonoskopı bıle oldum check up yaptrdım resmen ..netıcede bıraktım doktorlarımda bırak dedi ve ıkı senedir yaptırmıyorum..bazen kanında bulunan besin-oksijen artık ne dersen de yada mekanızman bılmıyorum yukseltebılıyor..benım pskolojım bozulmustu resmen netıecde kanser testi..canını sıkma canım ben daha yaptırmadım..annene acıl sıfa dılıyorum allahtan.

acil şifalar dilerim. inşallah tertemiz çıkar sonuçları bundan sonra her zaman.

Bu konuyu doktorla görüşmelisiniz. Çok yanlış bir yöntem bu. Ama yanlış olmasın ameliyat sonrası ca yükselir diye biliyorum. Yani tümörden değil geçirilen operasyondan dolayı olabilir. geçmiş olsun

Konu ile ilgili bilgim yok maalesef
Allah şifalar versin inşallah sağlıklı haberlerini alırız ..

Bu konuyu doktorla görüşmelisiniz. Çok yanlış bir yöntem bu. Ama yanlış olmasın ameliyat sonrası ca yükselir diye biliyorum. Yani tümörden değil geçirilen operasyondan dolayı olabilir. geçmiş olsun
evet ameliyat sonrası yukselıyormus ben neler okumustum vaktı zamanında canını sıkmamalısın.

Yani yanlış olan kadınlar kulübünden doktor hizmeti almak. Yalan yanlış birşey söylenir, gereksiz üzülürsünüz. Doktor gibisi var mı? Nett en dr olsa hastaneye ne gerek var.

Yani yanlış olan kadınlar kulübünden doktor hizmeti almak. Yalan yanlış birşey söylenir, gereksiz üzülürsünüz. Doktor gibisi var mı? Nett en dr olsa hastaneye ne gerek var.
sonuna kadar katılıyorum. buradaki doktor olmayan üyeler bu değerlere bakarak nasıl bir yorum yapacaklar ve ne derece doğru olacak bu

Canınızı sıkmayın bence bu yollardan geçtim ben de...Bu değerler ameliyat sonrası da yükselebilir en iyisini doktor söyler tabii

Öyle tabii, ama bizim doktorumuz 2 gun once yurt dısına gitti, genel cerrah oldugu icinde bu konu hakkında bir onkolog kadar bilgili degil. Ve henuz bizi takip eden bir onkologumuz yok, toparlandıktan sonra iyi bir onkolog bulacagız. O yuzden şu an sorucak kimsede yok, en azından belki bilen olur hemşiredir doktordur doktor eşi olan vs.. Fikir edineyim şimdilik..

Kanser, Şeker Hastaları ve Romatizmal hastaların doktor kontrolünde D vitamini kullanması öneriliyor.

X