kapanma baskısı

alcmeryem

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
18
0
37
Merhaba arkadaşlar
Evliyim ve eşim evlenmeden önce mutlaka kapanacaksin demedi sadece dar ve kısa giyinme dedi. Ben de kabul ettim ama evlendigjmizden beri o ve ailesi kapanma konusu açıyor. Ve bu duruma canım sıkılıyor. İstemediğim birşeyi başkası için yapmamı nasıl bekleyebilirler.

Evlenmeden önce demediler çünkü evlenmeden önce sizi korkutmak istemediler.
Evlendiniz ve iş işten geçti. Artık sizi kendi malları olarak görüyorlar.
Mal dediğinin de elbet bir sahibi olur.
El aleme de bu kadının "sahibi var" diyebilmelerinin en kolay yolu sizi "kapatmak".

Olay bundan ibaret. Bu toplumsal bir gerçekliktir. İkiyüzlülük etmeden bu gerçeği konuşmalıyız.
Kendinizi kocanızın ve ailesinin malı olarak görmek sizi rahatsız etmeyecekse buyurun kapayın başınızı.

Bu tur konular acmak yasak canm .
Allah emrettiği icin kapan kapanacaksan kimse seni zorlayamaz bu konuda .

Kıskanç erkekler kapanmayı kendilerine alet ediyor, sonra da vay efendim böyle tesettürlü mü olur diye millete laf veriyor.

Eğer kapalı olsaydın, eşin ve ailesi bu gelin bizim ailemize yakışmıyor deselerdi açılacak mıydın? Hayır... Aynı şey, içinden gelmediği müddetçe bunu kabul etme.

Bırak açılmayı kapanmayı, başkası istiyor diye saçımın şeklini bile değiştirmem...

Înanç kulla yaradan arasındadır, bu kadar dindarsın daha bunu öğrenemedin mi diye bir sir kocana evvela. ardından da sor bakalım seni baba evinden gelin alırken, sevgiliyken iyiydi hoştu da evlenince mi dert oldu başını örtmeyişin bi de buna cevap versin. Son olarak da madem tesettürlü hanım istiyormuş ne diye seninle evlenmiş ne hakkı varmış seni istemediğin şeyler yapmaya zorlamakta bunu öğren. bence alacağın yanıtlar eşin hakkında daha objektif olmanı sağlayacaktır. ha karar yine senin , ikimizin de gönlü olsun dersen kabul et tak başörtüsü, malum havalar da sıcak, kayınvalideciğinle bi pazara çarşıya çık ay bunaliyorum off poff de düşüp bayıl belki o zaman ısrar etmeyi bırakırlar, en azından denedim olmadı dersin.
ha işin özü şu ki kocan benim gözümde bencil herifin teki, ağzıyla kuş tutsa üstünde kurmak istediği egemenliği değiştiremeyecek.

bu düşünce yapısına sahip insanlar ne zaman vazgeçecekler acaba. zorla mı olur böyle şeyler. herkesin hayatına kimse karışamaz deyin:KK75:

Merhaba arkadaşlar
Evliyim ve eşim evlenmeden önce mutlaka kapanacaksin demedi sadece dar ve kısa giyinme dedi. Ben de kabul ettim ama evlendigjmizden beri o ve ailesi kapanma konusu açıyor. Ve bu duruma canım sıkılıyor. İstemediğim birşeyi başkası için yapmamı nasıl bekleyebilirler.

Ben 18 yaşındayım ve kapalıyım. Pek kendi isteğimle kapandığım söylenemez. Pişmanım, keşke daha geç kapansaydım. Eğer kendim isteseydim pişman olmazdım. Şimdi açılsam nolcak, millet kıza bak açıldı diyecek. Benim zaten içim rahat etmiycek.
Yani başörtüsü kendi rızanla takılır, buna başkasi karar veremez. Ben keşke diyorum, en azindan sonra kapansaydim. Ama kapandiktan sonra açilamazsin.Bu basaörtü, bi öyle bi böyle olmuyor maalesef. Takmaya baslayinca cikarmasi zor olur.Buna da baskasinin karar vermesine izin verme

Kimse size zorla birsey yaptiramaz.
Söylediginiz hatirlattiginiz icin tesekkür ederim ama benim icimden nezaman kapanmak geliyorsa ozaman kapanirim diyeceksin. Bukadar basit. Hala konusuyorsalar sende bir baska konuda diret onlara bakalim nasil oluyormus..
Empati kuramayan insanlara hic tahammülüm yok.

Bosver gerekirse bosanirim de. Senin ne giyecegine ne yapacagina kimse karisamaz. Hic kimse!

kapanmak diye bir şey yok bir kere İslam kadına Tesettüre gir diyor ve erkeklerin dikkatini çekme ! Sen Allah rızası için yapmadığın dini vazifelerini gönülden yapmadığın için sevap işlemiyorsun ve yaptığın diğer işlerde de bir gölge kalıyor . hem başını kapatıp makyaj yapmak ; başını kapatıp bileklerini göstermek ; saçının üzerini örtüp belinin inceliğini kalınlığının dikkat çekmesini sağlamak bunlar karşı tarafın kadın yada erkek dikkatini çekmesi bunlar günah . sen başını kapatıp bilekte pantolon giyersen olmaz mesela çok dikkat çekersin ama toplumumuzun tabiriyle dikkat çekmemek için kapanıyorsunuz . Eşinin ailesine kendini hazır hissedince başını kapatmak yerine tesettüre geçeceğini belirt .bence

X