Kaplumbağ Besliyorum-Yardım

ANG€L

bitanecik demirim
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2007
319
0
36
arkadaşlar ben yeni aldm kaplumbağları ve duyduğuma göre ayda bir falan altını fırçalamak gerekiyomuş doğrumudur acaba deneyen varmı acaba
 
inan bakımı çok zor hayvan almışsın, onların sularına ve özellikle kendilerine hep çok özel bakımlar yapman gerekiyor, yapmadığında çünkü evi inanılmaz kötü kokutuyorlar, benim bir arkadaşım bakmıştı ordan biliyorum vede çok sağlıklı bakamadıkları için evdeki o kaplumbaların kokusundan nerdeyse hayvancıklardan soğumuştum, çok iyi araştır ve bakımlarını öğren bence
 
Aaa Olurmu Ben 10 Yildir Kaplumbağa Besliyorum Ve Kapluşumu çok Seviyorum Bence En Kolay şey Kağluş Bakmak Evide Verdiğiniz Yemin Derecesine Göre Pislenir Balik Alsaniz Daha Pisler Ama Kapluş Bakmak Herkesin Başara Bileceği Birşeyde Değil Onun Sizi Sevmesi önemli Benimde Birçok Arkadaşim Sevgisini Veremeyip Kaybetti.
Altini Değilde üst Kabuğu Firçalaman Onu Acayip Mutlu Eder
Evinin Ona Uygun Olmasi Lazim. Aldiğin Yerde Söylemiştir Bekli Ama Akvaryumu Yeterli Büyüklükte Olmali Benimkinin çok Ufak Fanusu şimdi Yeni Ev Yapiyorum Ona Bittiğinde Resimlerini Koyucam.
Içine Koyduğun Taşlar Minik Taşlar Olmamali Kapluşun Kafasindan Büyük Taşlar Olmali çünkü Minik Olanlari Yutabiliyorlar Ve Deniz Kabuklari Koyma Temizleme Motoru Yoksa Eğer Deniz Kabuklari Ve Ona Benzer Tirtikli Taşlar Bakteri Ve Mantar üretir.
Tatli Su Canlilari Olduklarindan Musluk Suyu Kullanma! Aritilmiş Dinlenmiş Veya Satin Alinan Sulari Kullan.
Yem ölçün Başinin Büyüklüğünü Geçmesin çok Verip şişirme Az Verip Aç Birakma :)
Yerde Gezinmeyi çok Sever Kendine Saklanacak Kuytu Köşeler Bulur Ve Ortadan Kaybolur Iyi Takip Etmen Lazim.
Aklima Gelenler Bunlar Sormak Istediğin Olursa Cevaplarim Son Olarak Ekleyeceğim Ona Dokunmaktan Korkma Ben Mecistimi Mincikliyorum Resmen Başkasinin Elindeyken Ellerini Ayaklarini çikartmazken Benim Ellerime Teslim Eder Kendini Bütün Ellerini Ayaklarini Ovalarim çok Hoşuna Gider. Gülümsemeni Ondan Eksik Etme :)
Ve Eğer Iki Tane Besliyorsan Cinsiyetlerinden Emin Ol! Ikiside Dişi Veya Erkek Olmasin
 
Bende 10 seneye yakın kaplumbağa besledim. Fırçalandığını bilmiyordum doğrusu öğrendiğim iyi oldu. Aklıma gelmişken en kısa sürede bir çift alıcam. Oğlumda bayılacak biliyorum :))
Renkahenk, cinsiyetleri nasıl anlaşılıyor biliyor musun?. Veya aldığımız yer doğru cinsiyet tespiti yapabilir herhalde.
Newshine, baban alem adammış walla. Sizin kapluşlar çok şanlıymış.. et, peynir falan. :))))
 
Bende 10 seneye yakın kaplumbağa besledim. Fırçalandığını bilmiyordum doğrusu öğrendiğim iyi oldu. Aklıma gelmişken en kısa sürede bir çift alıcam. Oğlumda bayılacak biliyorum :))
Renkahenk, cinsiyetleri nasıl anlaşılıyor biliyor musun?. Veya aldığımız yer doğru cinsiyet tespiti yapabilir herhalde.
Newshine, baban alem adammış walla. Sizin kapluşlar çok şanlıymış.. et, peynir falan. :))))

tuluatcığım evlatlarınıza hayvan sevgisini uzaktan aşılayamazsınız onlara bu sorumluluğu vermek çok güzel umarım severek besler. alt kabukları çok cicili bicili olanlar dişi olur daha sade olanlar erkek. ve kablumbağa besinlerinin içinde et,marul tarzı yeşillikler vardır ama bunlar hergün değil ödül gibi ona hediye olarak verilmeli :)
 
benimde bir iskenderim var onu çok seviyorum ama altını fırçalamıyorumki et ve peynirlede beslemiyorum sadece karides yiyo suyunuda ilaçlamıyorum ama akvaryumu dar gelmeye başladı ona çok büyük bi ev yapmayı planlıyorum onu çok seviyorum canım iskenderim

Link Silinmiştir.
 
ya arkadaşlar ben kapluşları hiç yere falan bırakmıyom hep akvaryumun içindeler bide yüksey bişey aldık onlara oraya çıkıp kurulanıyolar.onun haricinde hiç akvaryumdan çıkmıyolar.ve çok korkuyolar eline alınca yanından bile geçerken korkuyolar.benim biri erkek biri dişi karidesle besliyom ve bizim ev soğuk olduğu için onlara ısıtıcı aldık 27derecede falan duruyor.napıyım bundan sonra daha çok seveyim yere falan bırakıyımmı alışırlarmı b:çok üzgünüm: ize.:a015:
 
Renkahenkcim kesinlikle sana katılıyorum. Çok doğru bir tespit yapmışsın. Zaten ben ve eşim hayvanlara çok fazla düşkünüz. Bu herhalde genetik bir şey olsa gerek, oğlumda daha 18 aylık olmasına rağmen hayvanlara aşırı düşkünlüğü var. Kedi köpek ne görse üzerine atlayıp sevmek istiyor şimdiden :)) Ama şu an küçük olduğu için kağlumbağanın ona daha uygun olduğunu düşünüyorum ben. Zaten bende kapluşları çok seviyorum. Ayrıca kaplumbağalarla ilgili verdiğin bilgii için de çok teşekkür ederim canım.
 
Newshine, aman Allah uzun ömür versin kapluşlarına. Benim ki 10 sene sonra öldü. Kabuğu çürüdü. Neden oldu bilmiyorum ama çok üzülmüştüm. Günlerce ağladığımı biliyorum.

Ayrıca sadece senin değil, evdekilerin de sevmesi, severek bakması ayrı bir güzellik, ayrı bir zevk verir insana. Bu konuda çok şanlısın canım.
 
ben de su kaplumbağası besledim 1.5 sene üst kabuğu yosun tutabiliyodu ben fırçalıyodum sonra öldü çok üzüldüm :çok üzgünüm: ya benimki hep tırmanmaya çalışıyodu akvaryumundan dışarı çıkınca da habire koşuyodu köpek olsa çıkarıcaktım sokağa da evin içinde niye böyle yapıyodu hiç anlamadım acaba beni sevmiyo muydu?:uhm: halbuki ne güzel de besleyip konuşuyodum:uhm:
 
bizim bahçede kara kaplumbagası var erkek bide yanına dişi bulursak tamamdır bu iş ,ayrıyetten su kapluşlarıda var ama onlar çok narin 1 2 tane kaldı bakalım ne kadar yaşıcaklar.
 
benimde bir tane var kabulumbağım adı tıfıl bende altını ve üst kabuğunu fırçalıyorum,arada çamaşır sepetinde geziniyor peyniri ve kaynamış yumurta beyazını çok seviyor.suyunu sık sık değiştirirseniz kokmaz
 
bizdede var kaplumbağa :) kabuğunda beyaz lekeler oluşmuştu bana kabuk sertleştirici kullanmamı önerdiler.kayboldu lekeler.ve güneşlenmeyi çok seviyor :)
 
bizde 10 yıldır kaplumbağa besliyoruz ama bizim durumlar biraz karışık
abim bir gün eve kaplumbağa aldı geldi neyse isim koyduk falan tabi abim sonra bakmamaya başladı kore kaplumbağasıymış ve boyutları küçük biliyosunuz fakat babam(çok söylememe rağmen) etle,peynirle büyüttü tabi yem de yiyolar sonuçta boyutlarının 3 misli oldular.
Tavsiye
-suları ılık olacak sıcağı ve güneşlenmeyi çok severler(birde her su değişiminde mantara ve mikroba karşı suya 1-2 damla pet-shop dan alınan ilaçtan damlatmak lazım)
-karada gezmeyi çok severler(dikkat saklanırsa bulamazsınız biz bitanesini öyle kaybettik günler sonra bulundu tabi kurumuş yavrucak)
-9 gün aç kalabilirler(istisnai durumlar için söylüyorum)
-bizim erkeğimiz dişisini kaybettikten sonra hani şu saklanan dediğim ben ona kıyamadım bir dişi daha aldım tabi babam erkeği büyüttüğü için yem attığımızda erkek ona yedirmedi çok uğraştık ama onuda kaybettik neyse şimdi yeni dişisiyle anlaşıyo
-babam yem veriyo diyemi yoksa onlarla konuşuyo diyemi bilmiyorum babam eve geldiğinde akvaryumun duvarlarına tırmanıyolar.(ayrıca babam onları 2-3 günde bir yıkar,fırçalar..
-Yalnız çok pisliyolar suları çok çabuk kokuyo sürekli değiştirmek lazım

Annem o yüzden 10 yılda belki 10 kere sevmiştir:Roflol:

bende 8 senedır kaplumbaga beslıyorum maxımum 1 aya kadar ac kalabılırler 9 gun degıl et ve peynırde yedıklerı dogru

boyut konusuna gelınce senınkılerın cınsınden bakmadım ama benımkıler sıngapur kaplumbagası ve ancak 5 yılda avuc ıcı kadar oluyorlar..
 
ANG€L;145160 .!.:
arkadaşlar ben yeni aldm kaplumbağları ve duyduğuma göre ayda bir falan altını fırçalamak gerekiyomuş doğrumudur acaba deneyen varmı acaba

kaplumbaga beslemek cok eglencelıdır aslında.
sana tavsıyem onların vıtamın damlalar var onlardan al ve mutlaka kabuk sertlestırıcı damlaları var onuda al ve haftada 1 kere kabuklarına damlat ve parmagınla ovarak yaydır..
karıdesı cok severler ve dıger yemlerdende atabılırsın..
cok kucuk et partcaları beyaz peynır parcaları ve yesıllık marul vs.. de yedıre bılırsın..

ve en onemlı tavsıye kesınlıkle ölüm fanusunda bakma bız onlara ölüm fanusu dıyoruz.. akvaryumu varmı.. eger merak edersen sana nasıl bı akvaryum hazırlayacagınıda anlatabılırım..

ısıtıcısı mutlaka olmalı. ıcınde kaya parcaları olmalı uzerıne cıkmaları ıcın bu onlar ıcın cok onemlı cunku mantar olma rısklerı vardır.ısıklandırma olmalıdır. fıtre olmalıdır.vs vs..

bırde gunes cok onelıdır.

soguk havalarda kıs uykusuna yatarlar.o donemde yemlerını yemeye bılırler ama sen yınede at o kırıntılarlada beslenebılır.ben cok gordum sıkılınca soguk odaya atıp kıs uykusuna gırmelerını saglayanı ama bu cok tehlıkelı aslında cunku bazen soguga bazen sıcaga aldıkları ıcın hayvan cagızlar ne kıs uykusuna gırebılıo ne de normal halıne donebılıo ve o aşamada ölen kaplumbaga cok olmusdur en ıyı cözüm ısıtıcıdır.. bır cok kaplum baganın aynı yerde yasamasıda pek ıyı oılmaz..

neyse bıraz fazla yazdım sanırım ama bu konuyu gercekten cok onemsıyenlerdenım..:1yes2:
 
güsel vaktin varsa anlatmaya başlarsan iyi olur walla, kaplumbağalar için akvaryum hazırlama konusunda.
Benim dev bir akvaryumum var. kaç lt. bilmiyorum ama bayağ bir büyük. Şu an balık beslemiyoruz. Ama ben bir kaç tane kamlumbağa alıp beslemek istiyorum bu akvaryumda. Çok büyük olduğu için kapluşlar yaşarmı yaşar mı bilemiyorum yada ne şekilde hazırlanması gerekir Çünkü çok derin? Bu konuda bilgiye ihtiyacım var açıkçası canım.
 
güsel vaktin varsa anlatmaya başlarsan iyi olur walla, kaplumbağalar için akvaryum hazırlama konusunda.
Benim dev bir akvaryumum var. kaç lt. bilmiyorum ama bayağ bir büyük. Şu an balık beslemiyoruz. Ama ben bir kaç tane kamlumbağa alıp beslemek istiyorum bu akvaryumda. Çok büyük olduğu için kapluşlar yaşarmı yaşar mı bilemiyorum yada ne şekilde hazırlanması gerekir Çünkü çok derin? Bu konuda bilgiye ihtiyacım var açıkçası canım.

hayır okdarda buyuk olmasın

kaplumbaganın sayısına gore degısır tabı ama okadar devasa bişeyede gerek yok tuluat bence sen en fazla ıkı yada 3 tane besle..
cunku ınanmıcaksınız belkı ama psıkolejılerı cok cabuk bozulan hayvanlarmıs. neyse..

ıcıne ıstıcı fıtre kaya koy mumkunse suyunu temızledıkten sonra kayaları aynı yerıne koy yerını degıstırme he bırde tabııkı kayalar sudan yuksek olucak..
ısıklandırılması onemlı.. ampuller ver onlardan al tabıı bızım bıldıgımız evde kullandıklarımızdan dııl ama suda var ıyı yerlestırılmemıs bı ampul patlıyo.

aslında ıyı bır petshopa gıtsen onlar sana hazılar verır..

sen kac tane beslıceksın
akvaryum konusunda sana yardımcı olabılırım maxımum ıkı yada 3 kaplumbaga ıcın bı akvaryum eger ıstersen sana hazırlattırır ve yolattırırım zaten öyle fazlada bısı tutmuyo fıyatı
eger gercekten hayvan beslemek ıostıyosan bunu goze almalısın..
 
KIZLAR BİZİMDE BİR KAPLUMBAĞAMIZ VAR.KIRMIZI YANAKLILARDAN.FANUSTA BESLİYORUZ.BİR AKVARYUM VAR ZATEN İÇİNDE BALIKLAR VAR.İKİNCİ BİR AKVARYUM ZOR OLACAK.
BİZ<İMKİ Bİ TUHAF KIMILDAMIYOR HİÇ.
KAYAYI KOYUNCA ALTINDAN ÇIKMIYOR.BENDE KAYAYI ALDIM İÇİNDEN
SUYUNUDA AZALTTIM.ÖYYYYYYLEEE DURUYOR YA NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM.BANADA Bİ AKIL VERİN ARKADAŞLAR
 
Güselcim ben zaten bu akvaryumu o kadar para vererek aldım ki açıkçası 2. bir akvaryum düşünmüyorum. 2 tane daha akvaryummum daha vardı ama malum yer meselesi onları vermek zorunda kaldım. Aldığım akvaryum tam donanımlı bir akvaryum zaten. kendi temizleme sistemi,şıklandırması vs. var. Mesela, suyu yarıya kadar doldursam ve sudan yüksekte kayalar koysam olmazmı?. İlla suyu ağzına kadar doldurmam şart değil. Böyle bir şekilde hazırlasam uygun olmazmı, çok mu büyük gelir acaba.?
 
X