karar öncesi karar ve kararsızlık:( gitmelimiyiz kalmalımı?

senzafine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
456
206
37
herkese iyi ramazanlar...bir süredir giremiyordum bayanlar sizi özledim güzel fikirlerinizi yorumlarınızı... bir süredir yoktum evet ama olaylar düşünceler peşimi bırakmadı şimdi size bir konuda danışmam lazım lütfen bana akıl verin evlendik eşim uzun süre işsiz kalmıştı ve biz bu sürede malesef ki düğünde takılan altınlarımızı bozduk o şekilde geçindik tabi elde avuçta kalmadı :KK43: diyeceksiniz ki keşke bir ev kredisine girseydiniz zaten inanın çok birşey yoktu 30 bin kadar nakit ve altın... istanbulda yaşıyoruz ve kiracıyız eşim şuan çalışıyor ama geçim çok zor kiracı olmak daha zor eşimin aileside arada maddi destek oluyor ama biz bunu istemiyoruz. eşimin ailesinin balıkesirde yazlıkları var eşimle bir karar aldık acaba oraya mı taşınsak diyoruz en azından kira derdimiz olmaz ve eşim orada bir işe girer geçiniriz diyoruz hata mı yapıyoruz bunu daha ailesiyle paylaşmadık ama kararları evet olur gibimize geliyor evet derse belki yazın bir kaç ay kv ve kayınpederle yaşama durumuda doğabilir sonuçta onların yazlık evleri geleceğiz dediklerinde hayır deme hakkımız yok...eşim tek çocuk bu arada istanbulda ki evleride kendilerine ait aslında kv kp emekli eşim diyor benım istanbulda iş imkanım daha iyi onlar balıkesire yerleşse diyor istanbulda ki evi bize bıraksa bende asla böyle bir fikiri onlara biz açmayalım dedim onlardan gelmeli kafam çok karışık bayanlar? siz olsanız ne yapardınız gitmelimiyiz akçaya? herkesten uzak sadece eşim ve ben kulağa hoş geliyor ama düzeni bozup başka şehire göç etmekte beni biraz korkutuyor... yardımlarınızı bekliyorum...

bence sakın onları balıkesire gönderip siz istanbuldaki evde oturmanız fikrini söylmeyin çok itici olur, ama sizin balıkesire yerleşmeniz mantıklı, yazları gelsinler zaten iki kişiler, eğer sorunlu insanlar değillerse mantıklı

bence sakın onları balıkesire gönderip siz istanbuldaki evde oturmanız fikrini söylmeyin çok itici olur, ama sizin balıkesire yerleşmeniz mantıklı, yazları gelsinler zaten iki kişiler, eğer sorunlu insanlar değillerse mantıklı
söylermiyim canım benim :KK43: öyle bir hakkımız yok eşimin aklından geçenler... mantıken uygun çünkü balıkesiride seviyor onlar ama dediğim gibi karar onların

Valla baska sehirde duzen kutmak alismak oyle kolay deil biz oyle bi göctuk tum kurulu duzenimizi bozduk ve sadece 3 ay durabildik buyuk sehire alisan yapamiyor oralarda insani havasi suyu digasi carsisi herseyiyle bambaska bi dunya kuruyosun zor yani
Bence gurur yapmasin esin..sonucta tek cocuk annesi babasi tabiki yardimci olcak kolaylik saglicak sen hic karisma esin konussun ailesiyle..onlar ya evini size verip gitsinler yada yazligi satip ev alsinlar size..sonucta ikiside emekli sizin tasinmaniz mantikli deil onlarla konusmak en dogrusu bence

Valla baska sehirde duzen kutmak alismak oyle kolay deil biz oyle bi göctuk tum kurulu duzenimizi bozduk ve sadece 3 ay durabildik buyuk sehire alisan yapamiyor oralarda insani havasi suyu digasi carsisi herseyiyle bambaska bi dunya kuruyosun zor yani
Bence gurur yapmasin esin..sonucta tek cocuk annesi babasi tabiki yardimci olcak kolaylik saglicak sen hic karisma esin konussun ailesiyle..onlar ya evini size verip gitsinler yada yazligi satip ev alsinlar size..sonucta ikiside emekli sizin tasinmaniz mantikli deil onlarla konusmak en dogrusu bence
canım teşekkür ederim yorumun için... aynen bizim de aklımızdan geçenleri söyledin bizim şuanki evleri iki ev almaya bile yetiyor satılma durumunda hani bizde aklımızdan geçiriyoruz istanbuldaki ev satılsa iki ev alınsa ama dediğim gibi bu teklif bizden biraz zor gider hele ben hiç bişi soyleyemem :KK43: çok saol tekrar cnım aklın yolu bir

bence dişinizi sıkın
sonra daha cok pısman olursunuz

Siz de çalışsanız? İstanbul'da kiralar fahiş, daha küçük bir ile geçme şansınız varsa mantıklı. Ama yazlık da ev de anne babasının mülkü. Yazlık neyse de evi istemek çok ayıp olur.

canım teşekkür ederim yorumun için... aynen bizim de aklımızdan geçenleri söyledin bizim şuanki evleri iki ev almaya bile yetiyor satılma durumunda hani bizde aklımızdan geçiriyoruz istanbuldaki ev satılsa iki ev alınsa ama dediğim gibi bu teklif bizden biraz zor gider hele ben hiç bişi soyleyemem :KK43: çok saol tekrar cnım aklın yolu bir

Ay çok garip şeyler geçiriyorsunuz aklınızdan. İnsanlar gençliğinde çalışıp, ilerde oğlum ve gelinim çok çalışmasın, rahat etsin diye değil, kendileri rahat etsin diye yediğinden içtiğinden sıkıp, birikim yapıp ev, yazlık alıyorlar.

İstanbuldaki evi satsa iki ev alır dediğinize göre ev iyi bi muhitte. Orayı satıp, kötü bi muhite mi gitsinler, çevrelerini bırakıp. Yazdığında da insanlar yine kafa dinlemeye, eş, Dost, akrabalarıyla deniz keyfi, akşam muhabeti yapmaya gider genelde. Gelinimin oğlumun yanına 3 ay misafir olayım diye değil.

Ay allah evladın da çalışkanını versin..

Siz de çalışsanız? İstanbul'da kiralar fahiş, daha küçük bir ile geçme şansınız varsa mantıklı. Ama yazlık da ev de anne babasının mülkü. Yazlık neyse de evi istemek çok ayıp olur.
tabiki canım öyle bir niyetimiz yok zaten ama aklımızden geçiyor mantıken... yazlık zaten 6 ay kapalı kalıyor değerlenmiş olur diye düşündük... evet derler diye düşünüyoruz bakalım cok tesekkurler yorumun için cnm♥

Ay çok garip şeyler geçiriyorsunuz aklınızdan. İnsanlar gençliğinde çalışıp, ilerde oğlum ve gelinim çok çalışmasın, rahat etsin diye değil, kendileri rahat etsin diye yediğinden içtiğinden sıkıp, birikim yapıp ev, yazlık alıyorlar.

İstanbuldaki evi satsa iki ev alır dediğinize göre ev iyi bi muhitte. Orayı satıp, kötü bi muhite mi gitsinler, çevrelerini bırakıp. Yazdığında da insanlar yine kafa dinlemeye, eş, Dost, akrabalarıyla deniz keyfi, akşam muhabeti yapmaya gider genelde. Gelinimin oğlumun yanına 3 ay misafir olayım diye değil.

Ay allah evladın da çalışkanını versin..
karşıt görüş ,sivrilme !... hmm evet sizin gibiler nerde diye bakınmaya başlamıştım bende...gözlerim aradı nerdesiniz efendım ... bizbir aileyiz gelin kayınvalide değil anne kızız oğluda öz oğulları üvey değil... onlar sizin çevrenizde göremeyeceğiniz kadar iyi insanlar oğulları ve kızları için herşeyi yapmaya hazır insanlar...bilmem anlatabildim mi?

karşıt görüş ,sivrilme !... hmm evet sizin gibiler nerde diye bakınmaya başlamıştım bende...gözlerim aradı nerdesiniz efendım ... bizbir aileyiz gelin kayınvalide değil anne kızız oğluda öz oğulları üvey değil... onlar sizin çevrenizde göremeyeceğiniz kadar iyi insanlar oğulları ve kızları için herşeyi yapmaya hazır insanlar...bilmem anlatabildim mi?

Ay şekerim tek oğlu varmış satsın evini tabiki diyenler hoşuna gitti dimi.

Tabi sen çalışma, zamanında çalışıp, didinip ev alan kaynana, kayınpeder var nasılsa.

Ben bi evlat olarak anneme, babama atıyorum, üsküdardaki evini sat, iki tane Ümraniye'de ev alalım, yada bundan sonra yazlığınıza bana misafir gelin demeye utanırdım. Geçinemiceksen ne demeye evlendin derlerdi.

Ha sen anne, kızsın ama eşin işsizken bile akıllarına gelmemiş evlerini satmak. Hımm tabi herşeyi yapmaya hazırlar. Nasıl sölicez diye karın ağrın niye peki?

Birilerinin sırtına binmektense, tek başına iyi kötü ayakta durabilmeyi dustur edinmiş bi insanım ben. Paylaşabilecek bi fikrimiz yok sizinle sanırım. İyi akşamlar..

canm gerçekten zor bi durum senin açından kendimi senin yerine koyduğumda bende diyemezdim öyle bi fikri :KK43: istanbuldaki evi satmak değilde balıkesirdeki eve gitmeyi belki siz sunsanz onlar daha olur bi fikir sunup size başka bir seçenekte üretebilir. eşinizin konuyu açması oturup konuşmanz gerek bence ailece. çünkü sizin sorununuz onlarnda sorunu anne baba olarak yardmcı olmak hayatta oldukları sürece devam edecektir

Ay şekerim tek oğlu varmış satsın evini tabiki diyenler hoşuna gitti dimi.

Tabi sen çalışma, zamanında çalışıp, didinip ev alan kaynana, kayınpeder var nasılsa.

Ben bi evlat olarak anneme, babama atıyorum, üsküdardaki evini sat, iki tane Ümraniye'de ev alalım, yada bundan sonra yazlığınıza bana misafir gelin demeye utanırdım. Geçinemiceksen ne demeye evlendin derlerdi.

Ha sen anne, kızsın ama eşin işsizken bile akıllarına gelmemiş evlerini satmak. Hımm tabi herşeyi yapmaya hazırlar. Nasıl sölicez diye karın ağrın niye peki?

Birilerinin sırtına binmektense, tek başına iyi kötü ayakta durabilmeyi dustur edinmiş bi insanım ben. Paylaşabilecek bi fikrimiz yok sizinle sanırım. İyi akşamlar..
nasıl söylicez diye bir karın ağrım yokki benim... şuan onlar orada olduğu için telde konusamayacağımzdan bayramda balıkesire gidip yuzyuze konusacağız...bence sen çok kıskanç bir ınsansın bence cok sevgisizsin ailen seni maddi olarak kendi ayaklarının üstünde durman için zorlamış hayatın boyu tüm zorluklarla maddi manevi kendin uğraşmısın bir yerde fedakar paylaşımcı bir aile olduğunu bilmek canını yakıyor değilmi? ben onların elden ayaktan düştüklerinde de yanlarında olacağım ben bakacağım ozaman demezsin değilmi ne iyi kız ne iyi gelin ne fedakar demezsin senin zihniyetinde yapsın tabi görevin der herkes işine geldiği gibi sizde öyle... imrenmek ve kendinde olmadığını görmek zor iş...nefretinizi satırlara kustunuz sizi rahatlattığım için seviniyorum

canm gerçekten zor bi durum senin açından kendimi senin yerine koyduğumda bende diyemezdim öyle bi fikri :KK43: istanbuldaki evi satmak değilde balıkesirdeki eve gitmeyi belki siz sunsanz onlar daha olur bi fikir sunup size başka bir seçenekte üretebilir. eşinizin konuyu açması oturup konuşmanz gerek bence ailece. çünkü sizin sorununuz onlarnda sorunu anne baba olarak yardmcı olmak hayatta oldukları sürece devam edecektir
canım benım ev sattırmak değil niyetim biri kuyuya taş attı kendi anladığı kapasitesiyle sizden yanlış anladınız bizim eşimle niyetimiz balıkesirde ki yazlığa taşınmak bunada yüzde yüz onay vereceklerdir çünkü daha önce ev sizin gidin kalın endi bize o rahatlıkla bu konuyu açacagız:) çok tesekkur ederim hassas ve özenli yorumun için ♥

nasıl söylicez diye bir karın ağrım yokki benim... şuan onlar orada olduğu için telde konusamayacağımzdan bayramda balıkesire gidip yuzyuze konusacağız...bence sen çok kıskanç bir ınsansın bence cok sevgisizsin ailen seni maddi olarak kendi ayaklarının üstünde durman için zorlamış hayatın boyu tüm zorluklarla maddi manevi kendin uğraşmısın bir yerde fedakar paylaşımcı bir aile olduğunu bilmek canını yakıyor değilmi? ben onların elden ayaktan düştüklerinde de yanlarında olacağım ben bakacağım ozaman demezsin değilmi ne iyi kız ne iyi gelin ne fedakar demezsin senin zihniyetinde yapsın tabi görevin der herkes işine geldiği gibi sizde öyle... imrenmek ve kendinde olmadığını görmek zor iş...nefretinizi satırlara kustunuz sizi rahatlattığım için seviniyorum

Yok canım tam tersi ailem beni çok sevdiği için,kendi ayaklarım üzerinde durabilmem, ilerde kocama yada ailesine muhtaç olmamam için okuttu. Babam 2000 tl memur maaşıyla beni ve abimin hemde şehir dışında üniversite okutabilmek için, tüm zevklerinden vazgeçti. Üniversite bittiğinde kpss kursuna gönderebilmek için kredi kartlarından avanslar çekip gönderdi. Benim memuriyeti kazandığım gün de emeklilik dilekçesini verdi ve ikramiyesiyle, bizim yıllardır bilmediğimiz ve bizi okutabilmek için avans çekerek borca girdiği kredi kartı borcunu kapattı. O Yüzden şu anda parasının yarısını benim ödediğim arabası dışında hiç bir şeyi yok. Evi yazlığı yok.

Ama anneminde babasında tek söylediği benim en büyük malvarlıklarım evlatlarımdır der..

Seni keşke ailen biraz sevseydi de, kocanın başına atmak yerine, okutup meslek sahibi yapsaydı. O zaman belki biraz onurlu davranıp, iki yaşlı insanın emeklerine göz dikmezdin.

Neden kari koca ikiniz de calismiyorsunuz da bunca yil calisip iyi kotu yazlik almis insanlarin yazliklarinda oturmayi planliyorsunuz? Sizin anneniz babaniz yok mu peki? Kendi anne babanizin evinde oturmayi teklif edebilir misiniz?
Gecinemeyecekseniz evlenmeseydiniz. Kayinvalide ile kayinpederin evine mi guvenip evlendiniz? O evler de olmasaydi ne yapacaktiniz peki?
Bunu nasil utanmadan teklif edeceksiniz onu anlamadim.
En mantikli ve isturuplu cozum ikinizin de calismasi. Hem zaten o insanlar yardim da ediyorlarmis. Bir de evlerini istemeyin artik ayip.

X