Yakın zamanda evlendiğim için birkaç tecrübemi anlatabilirim.
Öncelikle, prenses gelinlik denedim.
Bu kadar rahatsız eden bir şey daha olamaz...
O gelinlikle evlenen arkadaşlarım da aynı şeyi söylüyorlar.
Ne oturabiliyorsun, ne nefes alabiliyorsun, ne de kendine çeki düzen verip rahat hareket edebiliyorsun.
Helenistik gelinlikler de göze mükemmel derecede hitap etse de, bence nikah veya salaş sahil düğünlerinde tercih edilmeli.
Gelin olmanın tek şartı 'gelinlik' giymek ise, bu kategori bence uymuyor.
Balık modellerin şöyle bir dezavantajı var.
Eğer büyük organizasyonlu bir düğünle evlenecekseniz, sizin gelinliğinizin başka rengini giyip gelen birçok davetliniz olabilir.
Üzerinde birçok işleme, apolet kollar ya da detaylar olsa dahi, diğer elbiselerde de bu mevcuttur.
Hele de düğün yaz aylarında ise, açık renkte bu kıyafeti giyen bayanlardan sıyrılmanız sadece duvakla mümkündür.
Aynı zamanda yine hareketi ve rahat yürümeyi engellemesi dezavantajıdır.
Ek olarak, balık model bir gelinlikte kuğu gibi süzülmek deyimi, en az 175 boy ve 34 beden olmak gerektirir.
Fiziksel özelliklerinizi tam gözümde canlandıramadığımdan, bu ayrıntıyı belirteyim dedim.
A kesin gelinlik ise, aslında en çok tercih edilen olması sebebiyle sıradandır.
Ben 'hayatımda asla kabarık bir şey giymem' diyerek yola çıkıp, A kesim bir gelinlik aldım ama modeli oldukça farklıydı.
Karakterime uygun bir bir hale getirilerek, inanılmaz derecede rahat olmam sağlandı.
Gelinliğin arkasına fransız popo uygulaması yapılıp, burada yoğunlukla puantiyeli tüller kullanıldı.
Modern, farklı, bir o kadar da 1940ların esintisi barındırıyordu.
Gelinliğimin içinde o kadar rahattım ki, herkes şaşıp kaldı o kadar oynayabilmeme.
Ve inanın çok keyifliydi kabarık bir şey giymek.
Kısaca, içinde kendinizi en iyi ifade ettiğinizi düşündüğünüz ve çok rahat olduğunuz bir gelinlik, 'sizin gelinliğiniz'dir.